İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Ahmet Güler

Direksiyon pompası mı değişti?

Küçük bir kaza yaptım kaskodan değişmiş nasıl olmuşsa halbuki hasarlı değildi.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Numan Özdemir

iyi günler

kronik bir soru olacak ama

kullandığım araç 2004 fiesta aracımda direksiyonda çoğu zaman rahatsız eden bir gıcırtı sesi var.yolda giderken duymuyorumda olduğum yerde araba çalışır vaziyetteyken direksiyonu çevirdiğimde direksiyondan gıcırtı sesi geliyor.ustaya gidip gösterdim hiç birşey yapmadan direksiyonu çevirdiği sesi duydu ve direksiyon pompasından senin için sorun olmaz dedi.parçacıya sordu fiyatını 900 civarında olduğu söyledi.bunun başka bir çözümü varmı.şuan hatırlayamadım ama bi yerde okumuştum aynı olaydan başka birinin başına gelmiş bu direksiyon kutusuna yağsız kalmış ve yağ sürülmüş herhalde sonra düzelmiş.böyle düzelme ihtimali varmı.

Yorum bağlantısı
Numan Özdemir

kusura bakmayın ben kronik bir sorun demedim.türkçe işte 1 harf adam öldürür bizim dilimizde kronik bir soru demiştim.buna benzer sorular olduğu için ama ben kendime göre birşey bulamadığımdan yeni bir konu açma istediği gördüm yanlış anlaşılmasın.

ben fiestamdan memnunum taş gibi araba.şu an için tek sıkıntım direksiyon gıcırtısı

belki düzelme ihtimali açısından birisi bana dierksiyon kutusunu nasıl yağlayabileceğim hakkında bilgi verebilirmi.

Yorum bağlantısı
Numan Özdemir

şuan için tek yaptığım şey her zaman gittiğim ustaya göstermek oldu.onunda yaptığı tek şey.arabayı çalıştırıp direksiyonu çevirdikten sonra sadece sese göre "bu önemli bir sorun değil ama direksiyon pompasından yapıyor" demesi.açıkçası pek içim sinmedi.genelde zaten ilk çalıştırmada yapıyor araba ısındığı zaman sesi o kadar duyamıyorum

Yorum bağlantısı

şuan için tek yaptığım şey her zaman gittiğim ustaya göstermek oldu.onunda yaptığı tek şey.arabayı çalıştırıp direksiyonu çevirdikten sonra sadece sese göre "bu önemli bir sorun değil ama direksiyon pompasından yapıyor" demesi.açıkçası pek içim sinmedi.genelde zaten ilk çalıştırmada yapıyor araba ısındığı zaman sesi o kadar duyamıyorum

hocam ben de aynı sorundan baya usta gezdim. başta birşey olmaz falan dediler. en sonunda ses canıma tak edince servise götürdüm. orda direksiyon pompası değişti. fakat arabayı almaya gittiğimde aynı soun hala vardı. ben kabul etmeyince amortisör bilyalarını değiştirelim, ondan olabilir dediler. o dedikleri bilyaları değiştirince sorun ortadan kalktı. ben garantiden %20 sini ödedim o bile 830 lira tuttu. hala ödüyorum. sen dediğim gibi o bilya olayına da bir baktır.

direksiyon kutusunu da değiştirdim. unutmadan onuda söyliyeyim.

Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

Size basit bir yöntem söyleyim.Aracın kaputunu açın aracın direksiyonuna biri geçsin direksiyonu çevirsin sizde sesin nerden geldigini tespit etmeye çalışın .Başak arkadaşın dedigi gibi amartisör kulesindeki bilyalar yapabilir.Gıcıstı sesi ise de lastik aksamdan yapabilir yaglatıp denemek lazım

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Normaldir .bütün focuslarda fiestalarda duyabilirsiniz. Ben yinede tam sona dayamamaya çalışıyorum. Tam sol yada sağda kaldığı vakit yapıyor o fıslamayı.

Selam arkadaşlar ,

Ben de aranıza 22 Mayıs tarihinde katıldım.Aracım 2009 Fiesta TDCİ Collection.Ben aldığımda 69000 idi.Şu anda 71000 olmak üzere. Ben de geçen hafta 2 gün arabamın teybini açmamıştım. Diresiyonu sağa ya da sola çevirmeye başladığım anda sanki lastik hava kaçırıyormuş gibi bir hışırtı sesi geliyor. Burda forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarda da aynı durum var. Sorun demek istemiyorum çünkü şu anda sorun olup olmadığını bilmiyorum.

İçimizde başka bu durumu yaşayan,tecribe eden var mı acaba?

Herkese saygılar.

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Bu ses pompanın zorlandığının işaretidir.Pompaya müthiş zararı vardır.Hidrolik pompalar çok güçlüler misal aracı kaldırıma sıfır yanaştırdınız ve direksiyonu da o istikamete doğru bükmeye çalışıyorsunuz diyelim..Bu durumda aracın önünü ters istikamete doğru atabilir..Ancak bunu denemeyin pompa zarar görür.

Arkadaşlar benim arabam fiesta tdci collection. Benim direksiyondan gelen hışırtı sesi ben direksiyonu sağa sola çevirmeye başladığım anda o hışırtı sesi geliyor. Direksiyonu çevirmeyi bıraktığım anda o ses kesiliyor.

Önerileri olan varsa çok sevinirim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Arkadaşlar benim arabam fiesta tdci collection. Benim direksiyondan gelen hışırtı sesi ben direksiyonu sağa sola çevirmeye başladığım anda o hışırtı sesi geliyor. Direksiyonu çevirmeyi bıraktığım anda o ses kesiliyor.

Önerileri olan varsa çok sevinirim arkadaşlar.

Dış akas kafası değişecek %90 ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Dış akas kafası değişecek %90 ;)

Süha Hocam çok teşekkür ederim. Dış akas kafasının ne olduğunu ben bilmiyorum.Bir de bu değişecek parçanın ortalama maliyeti ne olabilir sizce?

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Selam arkadaşlar ,

Ben de aranıza 22 Mayıs tarihinde katıldım.Aracım 2009 Fiesta TDCİ Collection.Ben aldığımda 69000 idi.Şu anda 71000 olmak üzere. Ben de geçen hafta 2 gün arabamın teybini açmamıştım. Diresiyonu sağa ya da sola çevirmeye başladığım anda sanki lastik hava kaçırıyormuş gibi bir hışırtı sesi geliyor. Burda forumda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarda da aynı durum var. Sorun demek istemiyorum çünkü şu anda sorun olup olmadığını bilmiyorum.

İçimizde başka bu durumu yaşayan,tecribe eden var mı acaba?

Herkese saygılar.

Fiestası olan arkadaşlar bu çeşit bir ses kendi arabalarından da geliyor mu acaba?Dinleyip de cevap yazabilirlerse çok sevinirim.

Herkese saygılar.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Fiestası olan arkadaşlar bu çeşit bir ses kendi arabalarından da geliyor mu acaba?Dinleyip de cevap yazabilirlerse çok sevinirim.

Herkese saygılar.

Çok hafif gelen bir ses her fiesta da var. Direksiyon hareketlerinde sıkıntı var mı ona bakmalı. Hidrolik seviyenizi kontrol edin , azalma olup olmadığını gözlemleyin.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Süha Hocam çok teşekkür ederim. Dış akas kafasının ne olduğunu ben bilmiyorum.Bir de bu değişecek parçanın ortalama maliyeti ne olabilir sizce?

Siizin sorun araç sağa yada sola dönerken direksiyonu bir tur ve üzeri çevirdiğinizde gelen takır takır yada çat çat veya lokur lokur gibi gelen bir ses değil mi ?

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Çok hafif gelen bir ses her fiesta da var. Direksiyon hareketlerinde sıkıntı var mı ona bakmalı. Hidrolik seviyenizi kontrol edin , azalma olup olmadığını gözlemleyin.

Rıfat Bey direksiyon hidrolik seviyesinde herhangi bir eksilme yok. Direksiyon hareketlerinde de sıkıntı yok ama sağa veya sola çevirirken çivi batmış bir lastikten çıkan hava sesi gibi(hışıltı) sesi var sadece bu.Bu ses müzik sistemi açıkken veya gaza bastığım zaman duyulan bir ses değil, sadece araç rolantideyken duyulan bir ses.

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Siizin sorun araç sağa yada sola dönerken direksiyonu bir tur ve üzeri çevirdiğinizde gelen takır takır yada çat çat veya lokur lokur gibi gelen bir ses değil mi ?

Hayır Süha bey. Ben direksiyonu sağa veya sola çevirirken bir tekere çivi batar da fışıl fışıl (hışıltı) ses çıkarır ya öyle bir ses geliyor. Bu ses araç rolantideyken ve müzik sistemi kapalıyken duyulan bir ses. Araç gaza pedalına basıldığında o ses yine geliyor ama duymak için dikkatli dinlemek gerekiyor. Yoksa tak tuk sesleri falan yok sayın hocam.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hayır Süha bey. Ben direksiyonu sağa veya sola çevirirken bir tekere çivi batar da fışıl fışıl (hışıltı) ses çıkarır ya öyle bir ses geliyor. Bu ses araç rolantideyken ve müzik sistemi kapalıyken duyulan bir ses. Araç gaza pedalına basıldığında o ses yine geliyor ama duymak için dikkatli dinlemek gerekiyor. Yoksa tak tuk sesleri falan yok sayın hocam.

o zaman direksiyon pompası inleme sesi diyelim biz ona. Eğer böyle ise normal bir ses ;)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Zorunlu olmadıkca ayağınız frende iken direksiyonu çevirmeyin. Direksiyon kutu/pompa ve sağlık/ömrü için.

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Rıfat Bey direksiyon hidrolik seviyesinde herhangi bir eksilme yok. Direksiyon hareketlerinde de sıkıntı yok ama sağa veya sola çevirirken çivi batmış bir lastikten çıkan hava sesi gibi(hışıltı) sesi var sadece bu.Bu ses müzik sistemi açıkken veya gaza bastığım zaman duyulan bir ses değil, sadece araç rolantideyken duyulan bir ses.

Normal bir ses o.

Gelen ses normal ; ben sıfır aldığımdan beri aynı ses geliyor ;)

:good1:

Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2

benim aracımda tam sağ veya sol yaptığımda ses yapıyor ama "tak tuk" gibi değil sanki lastik hava kaçıyor gibi bu normal midir.

normal aynısı bendede var cok araştırdım normal dediler

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

normal aynısı bendede var cok araştırdım normal dediler

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Salih Karacan

Zorunlu olmadıkca ayağınız frende iken direksiyonu çevirmeyin. Direksiyon kutu/pompa ve sağlık/ömrü için.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...