Ahmet Tahir Kuzhan 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 kayış gergin olursa titrer motor sesi bile değişir kayış gevşek ise sağ sol yapınca öter... ayrıca fren ve dreksiyon yağları farklıdır Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Neden datex marka ? Orjinal ekipman mı ? Yorum bağlantısı
Cumali Küçükaslan 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 Eski kayış varken böyle titreme sorunu yoktu, acaba kayışın alışması falan mı lazım ? bence kayışı geniş takılmış olabilir büyük kayış takılmış olabilir Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 4.levent sanayi mahallesinde işıklar ford yedek parçacasından aldım dayco marka iyi değil hemen çatlama yapıyormuş Datex daha kaliteliymiş orjinalmiş ve zaten klima ve klimasız olarak 2 çeşitmiş bu kayışlar özellikle belirttim hani yanlış olmasın diye. Sağa sola çevirince hafif titreme ve sonra uğultu geliyor. Direksiyon düz durursa hiç bir sıkıntı yok. hidroliğide tamam.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Datex orjinal değil, herhangi bir kayış, Dayco daha iyidir ve parçacı elindekini önerir, yetkili servisten kayışı alabilirsiniz, yada orjinal parça satan yerlerden, titreme kayış gerginliğinden-hidrolik azlığından- pompadan-direksiyon piston arızasından olabilir, kolaydan zora doğru gidin. Direksiyona ATF yağı koyacaksın, sakın frene konan Dot4 hidrolik koyma, direk pompayıda kutuyuda kitlersin. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2013 Paylaş 26 Şubat 2013 Kayışı takan ustaya tekrar gittim kayış gerginliğini kendisi ayarlıyormuş otomatikmiş yani. birde direksiyonu sağa sola çevirince direksiyon pompası çalışmaya başlar dedi o kadar titreme normalmiş.. bi sıkıntı olmazmış. Cevaplarınız için tşk ederim. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 merhaba ; araç çalışır pozisyonda tekerlekler araçla paralel yani direksiyon düz konumda sola az tur yapıorum normal sağa az tur yapıyorum küt diye bi sesle beraber dönüyor sanki tekerlek bir yere takılıyormuşta kurtuluyormuş gibi sizce sorun nedir ? 1 Yorum bağlantısı
Erman Devrim 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) Geçmiş olsun Tekerlek davulunbaza veya çamurluğa sürtmüyorsa Rot bence,geri geri tam kırıp direksiyonu birde o şekilde deneyin ses geliyorsa kütür kütür rot 19 Mart 2013 tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Geçmiş olsun Rot bence,geri geri tam kırıp direksiyonu birde o şekilde deneyin ses geliyorsa kütür kütür rot hımm denerim ancak 1 ay önce araca rot ayarı yaptırdım usta alt takımı komple kontrol etti bi sorun yok dedi gözden kaçırmış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 kule bilyelerine bir baktır çetin abi başlık açmıcam bi daha direk sana özelden yazcam benimi takip ediyosun abicim her sorunuma bir cevabın var allah razı olsun Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 sıkıntı yok kardeşim herzaman elimden geldiğince 2005 fiestaya 3 yıl binince ortalama herşeyi tahmin edebiliyorum Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 sıkıntı yok kardeşim herzaman elimden geldiğince 2005 fiestaya 3 yıl binince ortalama herşeyi tahmin edebiliyorum teşekkürler yakın zamanda aracın yağını değiştircem o zaman bu sorunada baktırcam ustaya söylerim.... rota baksın kule bilyalarına baksın... Gem modülden kurtuldukya geri faso fiso :D Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 fazla uzatma derim sonuçta bilya yuvayı bozarsa değiştirmek zorunda kalırsın şu durumda yağlamayla kurtulabilme şansı var . 1 Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 4 Mayıs 2013 Paylaş 4 Mayıs 2013 Fiestamın direksiyon ayarı sadece alt ve üst noktadamı kalmalı ? Ortada istedigim bir ayarda sabitlesem ; zararı olmaz herhalde. Yorum bağlantısı
Emre Altındağ 6 Haziran 2013 Paylaş 6 Haziran 2013 (düzenlendi) sıkıntı yok kardeşim herzaman elimden geldiğince 2005 fiestaya 3 yıl binince ortalama herşeyi tahmin edebiliyorum çetin bey merabalar. 2005 fiestamın hidrolik yağı sürekli azalıyor. kaçırma yapıyormuş.yapacak usta bulamadım.15 günde hidrolik yağı ekliyorum. ne önerrirsiniz ? 6 Haziran 2013 tarihinde Emre Altındağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Subay 9 Haziran 2013 Paylaş 9 Haziran 2013 Aracimda direksiyon kutusu problemi var acil yardimlariniza sunarim burdurda ikamet ediyorum burda anlayan yok nekadara mal olur tamiri varmi Yorum bağlantısı
Hakan Subay 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Sayın Fordclub üyeleri aracımda alt taraftan ses gelmeye başladı askıya alındı ve direksiyon tamir takımının arızalı olduğu söylendi. Burdur'da yapabilen yok bana yardım edin araçtan soğudum nerede yapılır tamiri var mıdır sıfırı ne kadar? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Hakan Subay 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 Sayin ford club uyeleri acil yardimlarinizi istiyorum aracimin direksiyon kutusu tamirtakimi arizalanmis alttan cok fena ses geliyor burdurda tamirini yapabilen yok ayrica tamiri varmi onuda bilmiyorum oluyorsa nekadara yapilir sifiri nekadardir Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 13 Haziran 2013 Paylaş 13 Haziran 2013 (düzenlendi) Aynı durum bende de söz konusuydu, İzmir size yakın şansınız var. Forumda Sabri Ustamız var, İzmir'den (Ustaeller) onunla iletişime geçerseniz size gereken bilgileri verir. 13 Haziran 2013 tarihinde Tamer Akkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Subay 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Siz nasil halletiniz nekadara mal oldu Forumda bu sorunu yaşayan kimse yokmu Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Tek bildiğim düzgün bir usta el atmazsa sorunun düzelmeyeceği.Direksiyon kutusu işi herkesin halledeceği birşey değil. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2013 Paylaş 14 Haziran 2013 Özel bi serviste kutu söktürülür,düzgün bi tornacıya gönderilir,revize yapılır,ve tekrar takılır... Ortalama (kutu sökme takma işçiliğine ) 100 150tl alırlar,Tornacıda 200 250 arası alır... Yorum bağlantısı
Recommended Posts