İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Hakan Subay

alttan takur  tukur  ses  gelınce  hemen  aracı sanayiye  götürüp askıya  aldık aracın direksiyonunu  çevırdıgımızde kutudan geldıgını  gördük tamiri olmayabılır dedınız  ama direksiyon kutusu  tamır  takımı  diye  birşey  varmış tamırıde  mümkün dedıler  ama bakalım bugün antalyada bir  firmaya  gönderdık sonuç ne  olacak  bakacagız

küçük maddi  hasarlı  bir  kazadan sonra  gelmeye  başladı  daha  önce  yoktu sanırım zedelendı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Şahiner

Arkadaşlar, Ustalar 2006 Fiesta Van Kasa aracım yol yaptıktan sonra ki özellikle konvoylarda araç yorulunca direksiyondan bir inleme sesi geliyor. Sıkıntısı nedir ve çözüm yolu? Yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

Direksiyon hidroliğiniz ne alemdedir?

Hidrolik yeni değişti. Aks kırmıştımda :D

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İsmail Mumcu

2006 model tdci fiestamda duruken yada giderken rolantide yada yüksek devirde farketmeksizin direksiyonu döndürdüğüm de aşırı bir titreme oluyordu buna bağlı olarak aracı birkaç ustaya gösterdim amortisör bilyası dediler 130 tl(skf)+30 tl işçilik değiştirdim düzelir gibi oldu birgün aracın altında birikmiş atf yağı gördüm hazneye baktığımda yarılanmıştı direksiyonu oldukça az çevirerek yakın bir servise uğradım burda hidrolik yağ hortumunun delindiğini söylediler fakat her ne hikmetse gittiğimde depoda hala yağ vardı neyse orjinal hortum 120 tl civarı bunu preste yaptıralım dediler 20 tlye preste uçlar sökülüp kalınca bir hortuma takıldı sonuç yine hüsran pompa gitmiş değişmesi lazım gibi bir cevap aldım ve fiyatını bile sormadan ayrıldım birkaç gün sonra baktım ki direksiyon titrememeye başladı oldu dedim heralde 1 ay zaman zarfı içerisinde tekrar titredi vakit kaybetmeden kendi ustama çektim arabayı senin sorunun bu hortumun orjinal olmaması dedi ve bir tane orjinal hortum alıp takmasıyla direksiyonun yumuşaması ve düzelmesi an meselesi oldu sorunu yaşayan ve başına gelebilecek arkadaşlara fikir vermek amacyla anlatmak istedim.Orjinal hortumlar sibopluymuş belkide önceki titreme diğer hortumun yıpranmasından kaynaklıydı benim gibi boşu boşuna sağlam amortisör kule bilyelerini değiştirmeyin sonra

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tamer Taban

benim araçtada tam tur çevirirken sona doğru titreme oluyor. birde sola çevirirken içeride sol ayağımın altından tık tık diye bir kıpırdanma hissediyorum sanki, dururken daha net belli oluyor. daha tamircime götürmedim aynı sıkıntımı acaba. aracı alalı 2 yıl oldu yaklaşık. ama 1 aydır falan bu sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

Bende bu sorunlar akü değişiminden sonra kaybolmuştu. Yağ kaçağı yada ciddi bi sorun olmadıkça bence en güzeli hiç elletmemek.  Araç dururken, rolantinin biraz üzerinde 1500 rpm civarında o bahsettiklerinizi bir deneyin bakalım yine o alttan gelen tıkırdama ve direksiyonda titreme olacakmı? Alında titremede değil di sanki hidrolik direksiyon bir devreye giriyor bir devreden çıkıyor hissi yaratıyordu bende tam sol yada sağa çevirirken. 

benim araçtada tam tur çevirirken sona doğru titreme oluyor. birde sola çevirirken içeride sol ayağımın altından tık tık diye bir kıpırdanma hissediyorum sanki, dururken daha net belli oluyor. daha tamircime götürmedim aynı sıkıntımı acaba. aracı alalı 2 yıl oldu yaklaşık. ama 1 aydır falan bu sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

akü daha sıfır sayılır. 4 aylık falan mutlu akü. ama rolantinin üzerinde denemek lazım. birde dün akşam kontrol ettim titreme hafif vardı, tık tık sesi yapmadı. ustama götüreceğimde gitmeden önce fikir edineyim dedim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Batuhan Kılıç

Direksiyon düz halde dururken veya direksiyon dönük frensiz hareket ederken hiçbir ses yok, tam tur dönükken ani kalkışta çok ufak bir tık tık sesi geliyor o kadar ancak direksiyon dönük durmaya yakın frenlerken katır kutur sesler geliyor, direksiyon iki yöne de dönükken aynı şeyi yapıyor, araç ABS olmayan modelden. Yakın zamanda baskı balata değişti hatta değişimden sonra bu ses gelmeye başladı. Neden olabilir bu ses?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
H.Özgür Demir

2 haftadır arabanın sağ teker cantında yağ görüyorum. yağ hidrolik direksiyondan geliyor. tekerleğin sağa sola hareketini sağlayan bir demir var onun üzeri komple yağ olmus zaten. bunu neden yapar fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Faruk Alaçam

Öncelikle forumda yeniyim , aslında üye olma sebebimde fikir almak ve yardımlaşmaktı, herkese hayırlı günler dilerim,

Konuya geleyim ,2008 model ford fiesta 1.4 TDCi 76 bindeki aracımda durur konumdayken direksiyonu sağa çevirirken problem yok ama sola çevirmek istediğim de zorlanma ve sürtünme şeklinde bir durumla karşılaşıyorum , zorlanmanın olduğu anda ise hem sürücü hemde ön yolcu konumundakilerin ayağının altlarından ses geldiğini hissettim, özel servise gösterdim direksiyon kutusu değişmesi lazım dedi, çok pahalı bir olduğu için yetkili servise de gösterdim onlarda direksiyon kutusu arızası dedi ve 3560 TL fiyat çıkardı.

Sanırım değişim şart , acaba çıkma direksiyon kutusu mu bulup taktırsam ya da yan sanayi mi bulup taktırsam, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Çıkma da olsa tavsiye öneriniz, yan sanayi de olsa alabileceğim yada yaptırabileceğim bir öneriniz olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hoş geldiniz.

Öncelikle uluslararası arenada size başarılar. Sizi daha yakından tanımak isteriz.

Konunuzu uygun bölüme taşıdım.

Yorum bağlantısı
Faruk Alaçam

Hoş geldiniz.

Öncelikle uluslararası arenada size başarılar. Sizi daha yakından tanımak isteriz.

Konunuzu uygun bölüme taşıdım.

Hoş buldum.

Öncelikle temeniniz için teşekkür ederim , zamanla inş. daha iyi tanıtırım kendimi.

Umarım sorunuma da cevap alma şansım olur.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Emre Can TURAN

merhaba abilerim kardeşlerim  :)  2004 benzinli tüplü fiestam var arabamdan çok memnunum ama artık binmeyi istemememe sebep olan bikaç sıkıntım var  :(  bunlardan en önemlisi stabilize yola girdiğimde alttan gelen o korkunç ses. direksiyon titremiyor ama sürekli demir demire vurur gibi bi ses geliyor kimisi direksiyon kutusu oldugunu söyledi kimisi mafsaldan oldugunu söyledi ve bi türlü net bi sonuca varamadılar. heleki arnavut kaldırımı gibi taşlıklı yerlere girdiğim zaman müziği son ses açıyorum ki artık o sesi duymayayım. ankarada öğrenciyim ve eğer varsa burda bu konulardan anlayan bi usta beni yönlendirirseniz çok sevinirim. saygılar.

Yorum bağlantısı
Emre Can TURAN

merhaba abilerim kardeşlerim  :)  2004 benzinli tüplü fiestam var arabamdan çok memnunum ama artık binmeyi istemememe sebep olan bikaç sıkıntım var  :(  bunlardan en önemlisi stabilize yola girdiğimde alttan gelen o korkunç ses. direksiyon titremiyor ama sürekli demir demire vurur gibi bi ses geliyor kimisi direksiyon kutusu oldugunu söyledi kimisi mafsaldan oldugunu söyledi ve bi türlü net bi sonuca varamadılar. heleki arnavut kaldırımı gibi taşlıklı yerlere girdiğim zaman müziği son ses açıyorum ki artık o sesi duymayayım. ankarada öğrenciyim ve eğer varsa burda bu konulardan anlayan bi usta beni yönlendirirseniz çok sevinirim. saygılar.

problem çözüldü bende aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varsa diye cevaplayayım dedim. Motor alt gergi kulağı ve rot kolları değişti meğerse sorun direksiyon kutusunda değilmiş yetkili servislerimiz sağolsun çok iyi teşhiş koymuşlar probleme! sorunu farkedip düzelten ankaradaki Alfa Romeo servisi (AR Servis ) ustasıdır araçtan tıj ses gelmiyoru artık zevkle ve neşeyle binebiliyorum artık :)

Yorum bağlantısı
Emre Can TURAN

Öncelikle forumda yeniyim , aslında üye olma sebebimde fikir almak ve yardımlaşmaktı, herkese hayırlı günler dilerim,

Konuya geleyim ,2008 model ford fiesta 1.4 TDCi 76 bindeki aracımda durur konumdayken direksiyonu sağa çevirirken problem yok ama sola çevirmek istediğim de zorlanma ve sürtünme şeklinde bir durumla karşılaşıyorum , zorlanmanın olduğu anda ise hem sürücü hemde ön yolcu konumundakilerin ayağının altlarından ses geldiğini hissettim, özel servise gösterdim direksiyon kutusu değişmesi lazım dedi, çok pahalı bir olduğu için yetkili servise de gösterdim onlarda direksiyon kutusu arızası dedi ve 3560 TL fiyat çıkardı.

Sanırım değişim şart , acaba çıkma direksiyon kutusu mu bulup taktırsam ya da yan sanayi mi bulup taktırsam, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Çıkma da olsa tavsiye öneriniz, yan sanayi de olsa alabileceğim yada yaptırabileceğim bir öneriniz olursa sevinirim.

merhaba hocam. bende diresiyon da sıkıntı yaşıyodum üstte belirttim bunuda bi fikir edinin diye yazıyorum. ankara da çıkma diresiyon kutusu 500-650 tl arasonda değişiyor yıldız oto sanayinde ancak o kutularında tekrar tamir edilmesi, gerekiyomuş araca takılmadan önce tamirde 200-350 lira arasında tutuyo neredeyse 1000 lirayı bulan bi masraf çıkıyo karşımıza. öncelikle arızanın direksiyon kutusundan olduguna kesin emin olun sonra değiştirmek yerine tamir ettirmeyi deneyin derim. ankaradaysanız kurban bayramından sonra yardımcı olabilrim size.

Yorum bağlantısı
Faruk Alaçam

Teşekkürler cevabınız için , bende farklı bir ustaya götürdüm , amotisör takozu ve amortisörün değişmesi gerek dedi,her iki tarafında amortisörü ve takozu ile birlikte değişince toplamda 450 TL yi bulur dedi, .Ama bahar gelince yapalım dedi kışın amortisör takozu zarar görebilir dedi bende şuan bekletiyorum.

merhaba hocam. bende diresiyon da sıkıntı yaşıyodum üstte belirttim bunuda bi fikir edinin diye yazıyorum. ankara da çıkma diresiyon kutusu 500-650 tl arasonda değişiyor yıldız oto sanayinde ancak o kutularında tekrar tamir edilmesi, gerekiyomuş araca takılmadan önce tamirde 200-350 lira arasında tutuyo neredeyse 1000 lirayı bulan bi masraf çıkıyo karşımıza. öncelikle arızanın direksiyon kutusundan olduguna kesin emin olun sonra değiştirmek yerine tamir ettirmeyi deneyin derim. ankaradaysanız kurban bayramından sonra yardımcı olabilrim size.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Canali Kumova

Herkese merhabalar ve iyi forumlar. Aracımla yoğun yağışlı havalarda su birikintilerinden geçtikten sonra direksiyonda sertleşme meydana geliyor ve çok kısa bir süre sonra su aracın altından tahliye olduğunda geçiyor. suya girip hemen sonrasında eğerki yavaşlayıpta bir göbeğe dönüş için girdiğimde sanki direksiyon motorun stop halindeykenki sertliğinde gibi oluyor ve direksiyon mili sanki dişli atlıyormuş gibi tak tak ses çıkararak dönüyor ancak biraz yol gittikten sonra tekrar normal halini alıyor. yol tutuşta veya seyir halindeyken görülen herhangi bir problem yok. Sadece yağmurlu havalarda bu oluyor.

Ben bu durumu aracın fabrikasyon karter muhafazası olmamasından dolayı direksiyon aksamına su gelmesine yoruyorum. Böyle bir durumla karşılanlarımız varsa bir fikir verirlerse çok memnun olurum. Karter muhafaza bu sorundan kurtardımı bunu belirtirlerse birde çok sevinirim. 

Paylaşımlarını esirgemeyenlere şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

Benim ilk aklıma gelen tekerin süratle birlikte maruz kaldığı su basınc geldi. O yüzden sertleşme olacaktır. Başka açıklaması vardır ama illa ki :)

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Gökhan Acar

Siizin sorun araç sağa yada sola dönerken direksiyonu bir tur ve üzeri çevirdiğinizde gelen takır takır yada çat çat veya lokur lokur gibi gelen bir ses değil mi ?

Selamlar hocam bende şuan 2003 model 1.4 benzinli fiesta kullanıyorum aynı dediğiniz sorun bende var fakat ses araç ısındıktan sonra bu sesi duymuyorum belli bir süre kullanmayıp bekledikten sonra bu ses geliyor. Sanki yağ donmuş da erimiş gibi :) tecrübenizi paylaşırsanız makbule geçecek iyi günler...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Orçun Kuşçu

Arkadaşlar merhaba benimde 2006 model 1.4 tdci fiesta'm da direksiyon pompası arızası var pompa devamlı marşa basar basmaz ağlıyor ince ve devamlı ses çıkarıyor. Atf yağının rengi simsiyah oluyor pompayı söktüm içini temizledim aşınma görmedim dikkatimi pompada bulunan sibop çekti sanki tıkalı hiç bir sekilde içinden hava geçmiyor.

Sorum şu sibop arızalanmış veya tıkanmış olabilir mi?

Pompa harici olarak bu parçayı temin edebilir miyiz?

Nereden temin edebiliriz?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Enis Ercan Dikici

orta konsolu parlak siyaha boyatmayı düşünüyorum (teyp çerçevesi ve klimanın cıkışları) dreksiyonun ortası sarardı nasıl bi çözüm üretebiliriz ? boya tutarmı orta konsolu sorun cıkartırmı bide sökmekmi gerek boya için

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...