Kadir Pulat 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Sizin araçların direksiyonları kronik sorunludur. Büyük ihitmalle direksiyon mafsalınız değişecek ama değişse bile bu sorunu belirli periyotlar tekrardan yapıyor. Facebook üzerinde 2 adet fiesta gurubunu takip ediyorum. En çok sorun hep direksiyon mafsalından çıkıyor. En azında garantiniz var içiniz rahat olsun... garantimiz var ancak bittiğinde aynı şekilde devam ederse ne olacak sıkıntı bu uzun süreli kullanmak için aldım ama bakacağız.. Direksiyon milleri fiestalarda kronik... İlk gittiğinizde yağlayıp göndermişlerdir.Ben 3 kere gittim 4. de garanti kapsamında değişim yapıldı ve çok şükür bir daha aynı sorunu yaşamadım... sorunun kronik olduğunu daha önce okumuştum ancak değiştikten sonra devam edermi kafama takılan konu bu umarım tekrarlamaz garanti beş yıl olmadı model değişikliğe gitmek zorunda kalacağım sağlam stok var korkmayın maalesef ses yapmaya başladı ancak mazdalar da aynı hepsi başladı stok sağlam yapacağına mafsalı sağlam yapaydılar ya şu elektronik dreksiyon hep problem Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 Geçenlerde bu kronik sorunu Ustaeller Sabri ustanın çok kısa bir sürede parçayı değiştirmeden bir işlem uyguladığını duymuştum. Çok şükür benim araç daha düzgün. Yorum bağlantısı
Kadir Pulat 24 Eylül 2014 Paylaş 24 Eylül 2014 Geçenlerde bu kronik sorunu Ustaeller Sabri ustanın çok kısa bir sürede parçayı değiştirmeden bir işlem uyguladığını duymuştum. Çok şükür benim araç daha düzgün. umarım aracınızda böyle bir sorun olmaz son kasada böyle bir sorun var usta eller sakaryada yoktur zannımca yinede araştırırım sağolun Yorum bağlantısı
Mustafa Soydan 13 Ekim 2014 Paylaş 13 Ekim 2014 direksyon tam sağ veya tam sol yaptığımda cırtlamaya başladı çözümü nedir ? Yorum bağlantısı
Okan Şerbetçi 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Slm.Arkadaşlar Arabam 2007 fiesta V. Ben kullanırken sorun yok ama eşim ehliyet alacak.Sürücü kursunun arabası fiesta VI onu çok rahat sürüyor.Park ediyor.Benim arabada direksiyonu çeviremiyor. Bizimkinler hepten mi böyle sert direksiyon. Bu konuda çözüm üreten var mı? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Öğretmenim,acaba direksiyon hidroliğinden kaynaklı olabilir mi?? Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Merhaba Siteye yeni üyeyim, bir konuda desteğe ihtiyacım var,aydınlatırsanız sevinirim. 2008 1,4 Tdci Fiestam var özellikle soğuk havalarda sabah arabayı ilk çalıştırıp direksiyonu sola çevirdiğimde direksiyonda bir engel var gibi tık diye bir harekeket oluyor ama sonrasında sıkıntı yok birde direksiyon genel olarak yeni fiesta'lara göre sert, sertlikten dolayı birinin tavsiyesi üzerine daha önce direksiyon hidroliğini değiştirdim ama bir şey değişmedi, nedense direksiyon hidroliği yeni değişmesine rağmen çak çabuk siyahlandı. Sizce soğuk havalarda ilk çalışma esnasında direksiyonu sola çavirince bu tık sesi neden olur, ve direksiyon hidroliği neden çabuk siyahlaşır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 bu sorun bende de var ve çözümü yeni bir direksiyon kutusu yada direksiyon kutusu tamiri... Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 Direksiyon kutusu olsa sürekli yapmaz mı bu sıkıntıyı, benimki sadece soğuk havalarda ilk çalıştırmada. oluyor bu sorun... Yorum bağlantısı
Akif Eren 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 2006-2008 kasa değiştirene kadar sert hep, yeni kasaların direksiyon çok hafif. Bende önceki aracımın direksiyon hidroliğini değiştirmiştim komple bir ümit ama çok değişen bir şey olmadı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 (düzenlendi) Boşa uğraşmayın değişmez, yeni kasada elektro direksiyon var, rahat ama defolu, işte böyle, herşeyin bir kötü yanı var, mesela bende Skoda rapid alayım diyorum fakat onunda direksiyon hızlanınca sertleşmiyor, hızlı giderken direksiyon hissi berbat mesela... 12 Kasım 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2014 Paylaş 12 Kasım 2014 mekanik direksiyon candır,sorun yok. Yeni nesillerde elektro servo var, şehir içi rahat ancak hissiyat yok Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 ... Konunuz uygun bölüme taşınarak birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Okan Şerbetçi 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Merhaba Siteye yeni üyeyim, bir konuda desteğe ihtiyacım var,aydınlatırsanız sevinirim. 2008 1,4 Tdci Fiestam var özellikle soğuk havalarda sabah arabayı ilk çalıştırıp direksiyonu sola çevirdiğimde direksiyonda bir engel var gibi tık diye bir harekeket oluyor ama sonrasında sıkıntı yok birde direksiyon genel olarak yeni fiesta'lara göre sert, sertlikten dolayı birinin tavsiyesi üzerine daha önce direksiyon hidroliğini değiştirdim ama bir şey değişmedi, nedense direksiyon hidroliği yeni değişmesine rağmen çak çabuk siyahlandı. Sizce soğuk havalarda ilk çalışma esnasında direksiyonu sola çavirince bu tık sesi neden olur, ve direksiyon hidroliği neden çabuk siyahlaşır. Saygılarımla. Söylediğiniz sorun kutudan olabilir. Birde bizimkilerde varmı bilmiyorum ama tamircilere sorsanız bilirler tıkırtı murcu var.O bozulunca direksiyonu dönderirken çat çıt gibi ses çıkıyor Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Söylediğiniz sorun kutudan olabilir. Birde bizimkilerde varmı bilmiyorum ama tamircilere sorsanız bilirler tıkırtı murcu var.O bozulunca direksiyonu dönderirken çat çıt gibi ses çıkıyor Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Hocam aslında tık diye ses olarak tabir ettiğim kulakla duyacağınız dışarıya verdiği ses değil direksiyonu ilk çevirirken sanki bir şeyi yuvasından çıkarır gibi kıkırdakımsı bir atma gibi bir şey oluyor oda soğuk havalarda sonra kullanım esnasında olmuyor bu durum, hidrolik yağını yeni değiştirmeme rağen yine siyahlamasından dolayı tekrar değiştirsem mi acaba, servise bakım esnasında göstermiştim ordaki usta da çok siyah demişti. Saygılar Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 direksiyon kilidi mi acaba diye düşünmeden edemedim şimdi Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Direksyon kilidinden olacağını tahmin etmiyorum, kilitte bir anormallik yok ki soğukta olup sıcak havalarda olmaması kafamı karıştırıyor inş bir çözüm bulurum olmazsa hidrolik yağını tekrar değiştireceğim :-( Yorum bağlantısı
Sercan Yıldız 26 Kasım 2014 Paylaş 26 Kasım 2014 öncelikle herkese selam ben yenı kaydoldum benımde 2 sorum olacaktı 2008 model 1.4 benzinli fiestam var aracımın sorunu 1. direksiyon pompasının kayısı koptu orjinali bulunamadı onun yerıne biraz buyugu takıldı yazın bı sorun olmuyodu kışın kayıs kacırmaya baslayınca dıreksıyon sertlesıyo bunun orjınal kayısının numarasını bılen varmı suan uzerındekı 5pk 690 2. sorunum ise sis farı tesisatı olmasına ragmem sis farını baglayamadım tesisata elektrık gelmıyo. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sercan Yıldız 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Arkadaşlar benim aractada 2008 benzinli fiesta comfort direksiyon pompası kayısı kopmuştu orjinali bulunamadı bi buyugu takıldı numarası 5pk 690 kısın kacırınca dıreksiyon sertlesiyo sorum kayısın orjinal numarasını ögrenmek tsk. Yorum bağlantısı
Yalçın Yurtkuran 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Arkadaşlar, 2008 Fiesta Soğuk havalarda direksiyon düzken belli bir süre her sağa çevirmemde tak diye ses yapması neden kaynaklanır, araç ısınınca bu ses zamanla yok oluyor, neden yapar bunu ön takımlardan mı yoksa direksiyon mekanizmasından mı, beni aydınlatırsanız sevinirim... saygılarımla Yorum bağlantısı
Önder Koç 26 Ocak 2015 Paylaş 26 Ocak 2015 Merhaba sevgili forum sakinleri. 2 gün önce fiestamın ön amortisörlerini orijinal motorcraft marka amortisörlerle değiştirttim. Aynı zamanda z rotlar, üst bilyalar da beraberinde değişti. Süspansiyon bir anda düzeldi. Arabam daha konforlu hale geldi. Ancak bu işlemden sonra ne olduysa bir anda direksiyonu çevirdikten sonra kendini doğru düzgün toplamamaya başladı. Rotçuya gittiğimizde ön düzende bi problem olmadığını söyledi. Sonra tekrar amortisörümü değiştiren servise geri götürdüm arabayı. Alt rotillere şırıngayla yağ basıldı. Üst takozlara yağ sıkıldı ama sorun devam etti. En son bi direksiyon ustasına gittik. Usta da alt taraftaki o rotillere bağlı olan uzun mili gresle yağladı. Sorun yine düzelmedi. Usta yağın etkisinin yaklaşık 1 hafta sonra belli olabileceğini söyledi. Bu akşam otobana çıktığımda hızlanınca arabamın sağa sola şeritte gezmeye başladığını da fark ettim. Sizlerden değerli yorumlarınızı paylaşmanızı beklemekteyim. Daha önce bu konuyla ilgili bir şeyler yaşayan siz abilerim ve arkadaşlarımın tecrübelerini ve önerilerini merakla beklemekteyim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Önder Koç 27 Ocak 2015 Paylaş 27 Ocak 2015 Bugün ilk işim başka bir rot balansçıya gitmek oldu. Şimdilik bekliyorum, sonucu canlı canlı paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Önder Koç 27 Ocak 2015 Paylaş 27 Ocak 2015 Rot balans ayarından sonra da direksiyonda değişen bir şey olmadı. Ben de bir direksiyon ustasına geldim şimdi. Kutuyu söktüler. Bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 27 Ocak 2015 Paylaş 27 Ocak 2015 Eklediğim fotoğrafa bakın. Teorik olarak açıklamaya çalışacağım: Tam en altta lasttiğin altında bir "l" (kaçıklık yazan) yarı çap göreceksiniz. İşte Mcpherson askı sisteminde şase bağlantı noktasıyla tekerlek bağlantı noktasından geçen bir doğru lastiğin merkezi ile yaptığı doğru arasında kalan yarı çap moment oluşturarak aracın geri toplamasına sebep olur. Geri toplamaması sistemde olabilecek bir sürtünme kuvvetinden ya da kasıntıdan veyahut amartisörün bağlantı noktalarının tam doğru bağlanamamasından olabilir. Bir çok etken olabileceği gibi teorik açıklamam bu şekilde. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244297-%C3%B6n-d%C3%BCzen-geometrisi/ 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts