İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Haluk Şentürk

Araç uzun süre yatmışsa lastik tabanlarında deformasyon oluyor atlama yapıyor. Böyle bir durum olmuşsa degerlendirin derim. Bir de fiestalar o süratlerde sizin emrinizden çıkıyor. Fiestayla 120 nin üzerindeki hızlarla uzun süre gitmek beni yoruyordu. Ekstra dikkat gerektiriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Onur

Akslara baktırdınız mı? arkadaşımın focusunda da aynı şikayet vardı sağ aks değişti sıkıntı düzeldi.

akslar tamire gitti geldi boşluk varmış onlar düzeltildi normalde tek taraf oynama yaparmış ama benim iki tarafta birden sıkıntı çıktı ama düzeltildi yani akslardan değil sorun :)

Araç uzun süre yatmışsa lastik tabanlarında deformasyon oluyor atlama yapıyor. Böyle bir durum olmuşsa degerlendirin derim. Bir de fiestalar o süratlerde sizin emrinizden çıkıyor. Fiestayla 120 nin üzerindeki hızlarla uzun süre gitmek beni yoruyordu. Ekstra dikkat gerektiriyor

araç uzun süre değil hiç yatmıyor her gün en kötü 60 km yol yapıyorum :) bahsettiğiniz gibi 120nin üstünde uçuşuyo geçiyor :))) sorunu bulucam eryada geç en yakın zamanda ustaya tekrar götürcem bakalım ne dicek bu kez

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Serbest

İyi geceler Ford ailesi sizler bi sorum olacak 2008 Ford fieasta benzinli aracında direksiyonu hareket ettirdiğinde acayip şekilde bir gıcırtı sesi oluyor ve içeriye dışarıya da aşırı ses veriyor sanayide birine gösterdim direksiyon pompası dEdilerek sizce neden olabilir Fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pompa bozumuş ise yapar o sesi. uzun süre böyle kullanırsanzı direksiyon komplesi de etkiler.

Yorum bağlantısı
önder demirel

merhaba arkadaşlar başimdan direksiyon pompası arızası geçti bildiklerimi anlatayım sizlere inşallah yardımcı olabilirim

öncelikle araçlarımızı kullanırken hiçbir zaman direksiyonu tam köküne kadar çevirmemeliyiz ziiiii diye ses yapar sürtünme sesi yapar neden bilmiyorum ama  yapmayan araba görmedim direksiyon yagı kalitesi düşük oldugunda köpürme ve eksilme yapar eksilen direksiyon yagı direksiyonu cevirdiginizde ses yapar sertleşme yapar  direksiyon yagı fren hidrolıgı gibi sıklıkla kontrol edilmelidir direksiyon yagı ATF olarak gecer bazı arkadaşlar fren yagı dolduranlar olmuş genelde ingilizce yazanlar var şanzuman yagı ve direksiyon yagı karıştıranlar var ama servis özellikle direksiyon yagı yazması gerektıgını söylüyor araçlarımızı park ederken direksiyonu kırıp park ederiz ama bazen direksiyon zorlanmış bi şekilde yanı kaldırıma yanaşıp direksiyonu kırıp lastıgın yanagını kaldırm taşına yapıstırdıgımızda direksiyon geri tepme yapıyorsa bunun da özellikle direksiyon pompasına basınç yapacagından dolayı zarar verecegını unutmayınız eger aracınız benım ki gibi yaşlı ise 97 esc. ve direksiyon pompanız arıza yaptıysa yenisini zor bulursunuz ve masraflıdır genelde tamir edilir bunun özel tamırcılerı vardır öncelikle onlarla konuşmalısınız tamiri ne kadar diye 100//250tl arasıdır genelde ayriyetten ustalar sökme takma parası alırlar 50//100tl bunu da söküp taktıracagınız ustayla konuşmalısınız eger ki gidip bi ustaya bizim pompa bozuk derseniz sizden 300//500tl istemesi normaldır eger yardimci olabildiysem ne mutlu bana sahtekar ustalara paranızı kaptırmamanız dilegiyle iyi gunler.....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ufak ilave: direksiyona atf yağı konur. elektrikli pompa ise yağı özeldir

Yorum bağlantısı
Murat Serbest

Verdigiz bilgiler için hepinize tesekkur ederim arkadaşlar saolun...

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yigit Özdal

Canıma tak eden direksiyondaki soyulmalara internetten dikişli kılıf alarak kurtulmak istedim fakat yan taraf ve alt taraftaki yerlerdeki soyulmalar gözüküyor st logo amblemi aradım oraya ama bulamadım 9f3999ae8e139a33936ae715dc014c2c.jpgresimdeki gibi buna başka nasıl çözüm bulabilirim krom kaplama vs olmaz mı498f893f374dae72106e0b08c58a208e.jpg bu şekilde son durumu

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Sani'ye katılıyorum..
hiç olmamış eski hali daha güzel, komple sökülüp kılıfsız kullanılsa bundan daha güzel olur...

sanayide araştırın deri kaplayan ustalar vardır, biraz pahalı oluyor (150 idi bir kaç sene önce burada) ama değiyor..

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Benim Connectin direksiyonuyla aynı direksiyon bu, yenisi 140 liraydı sanırım geçen sene. Araştırıp yenisiyle veya çıkmasıyla değiştirseniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

aynı dert bendede var kaplamaya 200 250 lira fiyat çekiyorlar çıkma bulamadım sıfırını aradım onuda bulamadım  :)

Yorum bağlantısı
Abdullah Hayırseven

ben de geçenlerde direksiyon soyulmasına çare arıyordum.deri kaplama yapan yerler var.iyi de yapıyorlar ama 200-250 arası bir fiyat çıkıyor maliyeti.yeni direksiyon simidinin fiyatı da  225-250 arası.direksiyonun komple yeni gibi görünmesi için bu iki seçenekten biri şart.

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Bi anlık sanayideyken gittim yaptırdım ama bu ilk yapılmış hali tam oturmadı şuanda tam oturmuş halde abartı durmuyo bi kaç işlem yapıcam olmassa direksiyon değiştirmem komple söker kaplatırım deriyi sordum ama çok uçuk fiyat verdiler 300 lira civarı duyunca şok oldum

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bi anlık sanayideyken gittim yaptırdım ama bu ilk yapılmış hali tam oturmadı şuanda tam oturmuş halde abartı durmuyo bi kaç işlem yapıcam olmassa direksiyon değiştirmem komple söker kaplatırım deriyi sordum ama çok uçuk fiyat verdiler 300 lira civarı duyunca şok oldum

Plastik direksiyon deri direksiyondan daha kalın dolayısıyla deri kaplayınca biraz kaba duruyor. Bence siz 2004-2005 model fiestaların deri direksiyonundan bulup onu kaplatın. Airbag sökülüp kollara doğru gitmeyen deri kaplama olmuyor bence..

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Benim Connectin direksiyonuyla aynı direksiyon bu, yenisi 140 liraydı sanırım geçen sene. Araştırıp yenisiyle veya çıkmasıyla değiştirseniz?

Son yıllarda parçalara çok zamgeldi özellikle üretim durduktan sonra.

Ayrıca yenisiyle değiştirmek kalıcı çözüm değil ilerleyen günlerdede aynı olucak en sağlıklısı deri kaplatmak.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Batuhan Kılıç

biraz araştırınca bulunabiliyor uygun fiyata, 4-5 ay evvel 120 liraya yaptırmıştım maslak ta, ikitelli gibi yerlerde daha da uyguna bulunabiliyor

Yorum bağlantısı
Kurtuluş Karatay

Direksiyonu kaplatmak ya da değiştirmek kararını vermeden önce son bir çare deneyebilirsiniz, kaliteli bir deri boyası ile boyamak. Ben daha önce bir arabamda uyguladım gayette güzel oldu. Ancak usulüne uygun (zımpara, 3 kat bota vb.) yapmalısınız, forumda bu konuyla ilgili başlık olacaktı. 

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Alpay Sumer

Bu haftasonu aracimin direksiyonunda soyulma olmamasina ragmen bilinen alisveris sitesinden 25tl ye kirmizi dikisli olan modelden alip,1-1.5 saate diktim... oyle ahim sahim bi ustalik gerekmiyor takildiginiz yerde internetteki ornek videolara bakarak ta dikebilirsiniz..Kabarik durmuyor ele hos gelmekte..tavsiye ederim.. gecen gun sanayide sordum 100 tl ye dikiyoruz dediler..Daha kalitelisi ve daha guzelini kendim diktim ;) Merak edenlere fikir olur belki...

ilk firsatta fotografinida eklerim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Aslanoğlu

Merhaba aracım 2007 tdci fiesta sorunum ise direksiyonun motor isindiktan sonra sertlesiyo cok sert olmuyo ama baya hisli oluyo sebebi ne olabilir sizce simdiden tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...