İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Mustafa Sahin

Bence ustaya pompadan mı diye sormamalı, bir de oraya el atarlar. En güzeli iyi bir özel servise gidip hiç şikayetini söylemeden ustanın arabaya binmesi ve sesi kendisi dinlemesidir. Şurdan burdan mı acaba denirse çoğunlukla çok da sorunlu olmayan bir parçaya el atılmış ve işçilik ücreti alınmış oluyor.

Yorum bağlantısı
Ömer Yılmaz34

Degerli arkadaşlar sorunu şimdilik cözdük sesin sebebi yağ ikmal kutusu ve pompaya giden hortumu degistrdik hortum yarılmis problem oymus tahminimce hortum yarık oldugü için pompa kendi icinde basınc yapamıyodu 100 tl kutu 20 hortum 50 işcilik herkese sayglar.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tamer İyiiş

Merhaba, tekleme ile ilgili olarak birçok neden var. öncelikle mazot filtrenize bakmanızı öneririm. Mazot filtresi yakıt nedeniyle şişme yapabiliyor. 

Mazot filtresinden değil ise aracı cihaza bağlayıp hata kodlarını okutarak sorunu çözmeye denemelisiniz. sorunlar, enjektörler, yakıt dönüş boruları, vakvak denilen el pompası ve boruları ve daha sonra ise yakıt pompasına kadar gidebilir. 

Yakıt borularından araç hava alır ise oda teklemeye neden oluyor. Eğer bu borular değişecek ise orjinal kullanmanızı tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Musa Kuru

Selamunaleykum arkadaslar..
2007 1.6 ghia elektrikli direksiyon pompası tamiri yapan yer bilen varmı istanbul içi ?
Yolda giderken direksiyon lambasinı yakarak 5.10sny oyle kalip direksiyon sertleşti sonra kendi kendine duzeldi. sonrasinda 10dk sonra tekrar yaktı lambayı bidaha da duzelmedi.şuan direksiyon lambası ile birlikte elektrik arıza lambasınıda yakmaya başladı. aynı zamanda bununla birlikte ilkdefa bu arıza ile birlikte ıslık sesi gibi bir sesde vardı araçta.o ıslık sesi yaklaşık yarım saat sonra kesildi. direksiyon hidroliğini kontrol ettim sanki kapak bölgesinden veya başka bir bölgeden yağ kaçırmış yağını tamamladım ama düzelmedi. pompayıda cikmacidan 1 ay önce alıp degiştirmiştim. 1 ay boyunca problem yoktu..
Resim temsilidir.

16114136_10211843894795647_4241816801725

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maalesef bu tip veye klima kompresörü gibi ürünlerin depolanma şartlarında bile sağlamken bozulması mümkündür. parça pahalı ancak tamiri de araştırılmalı. verim alamayabilirsiniz de..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Musa Kuru
3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

maalesef bu tip veye klima kompresörü gibi ürünlerin depolanma şartlarında bile sağlamken bozulması mümkündür. parça pahalı ancak tamiri de araştırılmalı. verim alamayabilirsiniz de..

bunun çıkmasını bile 750 ye aldım valla abi. 1 ay geçti aldığım yerde doğal olarak iade veya değişimde yapmıyor. anlamadım gitti. başka bitane daha alsam ondada aynı sorunu yaşama riskim var. inşallah bu sorunu ucuza atlatırım.

Yorum bağlantısı
Musa Kuru

İşin garip tarafı bugün tamirciye baktırmaya getiricektim ne direksiyon arıza lambam yanıyor nede direksiyonum sert. hiç birşey yokmuş gibi direksiyonum yumuşacık olmuş eskisi gibi. durduk yere. 1 gün yattı kenarda düzeldi kendi kendine. gelde kafa kurcalama şimdi.

Yorum bağlantısı
Cihan şimşek

merhaba Ali abi bu sorunu tekrar yaşamadım belirttiğiniz şekilde denedim fakat sıkıntı olmadı.Tekrar karşılaşırsam belirttiğiniz şekilde deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arif Aykın
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar bilmiyorum benim araçta mı sıkıntı var olması gereken mi böyle. Araç sıcak ve rölantide 800 devir civarında oluyor fakat direksiyon u hareket ettirip bıraktığımda 1000 -1100 arasına çıkıyor direksiyon sabit kalınca hemen 800 civarına düşüyor. Problem var mı ?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci

Hidrolik ve elektrik destekli direksiyon güç çekince devrin yükselmesi normal.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

rölanti yükselmez de hatta düşerse sorun var.

direksiyon pompası die biliyorum yanlış mı acep?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
1 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

rölanti yükselmez de hatta düşerse sorun var.

Aynen anlattığım gibi düşme değil yükselme oluyor onda da saat 3 yönünde veya 9 yönünde 12 den 3 e veya 9 a çevirdiğimi düşünün çevirirken devir yükseliyor bıraktığım anda eski devine hemen geri dönüyor belki hep böyleydi ama bugün farkettim 

4 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

direksiyon pompası die biliyorum yanlış mı acep?

Direksiyon pompasında sorun yok geçen yağ muşirinden yağ kaçıyordu direksiyon hidroliğini ve pompayı kontrol ettiler 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Fiestalarin elektrik bolumu cok zayif bu yasadiklariniz normal olabilir ama yine de kontrol ettirmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

forumda buna benzer bi yazi vardi sanirim, psps sensoru gibi birseyden bahsedilmisti..benim aracimda rolanti dusmesi oluyor.. bence dert etmeyin direksiyonu cevirdiginiz anda aracin kendini stop ettirmeme cabasiyla devir yukselmesi olabilir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tasarımdır bu. Zayıf lık vs. Değil. Olması gereken

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Çavuş

Herkese iyi forumlar.
Yaklaşık 1 hafta önce aracımın triger setini, devir daim pompasını, V kayışı olsun bütün kayışları, 2 adet motor takozunu, hidrolik direksiyon yağ haznesini ve borusunu değiştirttim. Bu değişimleri yaptırdıktan sonra araç çalışırken aracın ön konsolundan sürekli olarak kesintisiz şekilde arı vızıltısı gibi bir ses gelmeye başladı. Ayrıca direksiyonun normalden daha sertleştiği, özellikle seyir halinde iken dönüşlerde veya park ederken direksiyonu hafiften de olsa sağa veya sola çevirirken aracın ön tarafından yüksek seste uğultu ve vızıltı sesi geliyor. Ustamla görüştüğümde bahse konu sesin  hidrolik direksiyonun hava yaptığını ve yaklaşık 1 ay sonra havanın kendiliğinden dışarıya atılacağını ve normale döneceğini belirtti. Böyle birşey mümkün müdür acaba?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hava kendiliğinden atılmaz. Siz direksiyon yağ kapağını açın sonrasında direksiyonu 5-10 kere tam tur çevirin. Sonra bir daha deneyin bakalım.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu
43 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Hava kendiliğinden atılmaz. Siz direksiyon yağ kapağını açın sonrasında direksiyonu 5-10 kere tam tur çevirin. Sonra bir daha deneyin bakalım.

:good1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Çavuş

Sabah aracın başına geçtiğimde dediğinizi uygulayacağım Sani bey. Umarım faydası olur.Teşekkür ederim. :good1: 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Görmüş

Arkadaşlar  öncelikle merhaba benim aracımdada olanı anlatım araç çalışır durumda olduğuyerde direksiyonu hafif sağ sol yapınca bi boşluk oluşmuş tu tık tık diye ses yapıyordu ustaya goturdum direksiyon kutusu dedi bilye dağılmış onu değiştirdi  o sorun gitti fakat Serdar Çavuş un anlattığı gibi bendede araç çalışır durumdayken şimdide araç çalışır durumdayken direksiyonu durduum yerde çevirirken  bi vın lama sesi oluştu 

Yorum bağlantısı
Serdar Çavuş

Sonucunu buraya yazmayı unutmuşum. Ses olayı geçmeyince başka ustaya götürdüm. Bende ki olay tamamen direksiyon keçesinden yağ kaçırmasıymış. Parça revizyondan geçtikten sonra düzeldi. İleri ki zamanlarda umarım tekrar aynı sorun başlamaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Yılmaz34

Ayni sorun bendede olmuştu hemde ayni trigel degisiminde ayni sekilde ari vızıltısi gibi bir ses vardi usta hatayi kabul etmedi sonra bir kac usta gezdik yağ haznesini degistirin dediler orjinal olmadığı icin devirdaimi yapamiyomus orjinalini aldım ses gitti ama yağ kaçağı var aylik 1 lt atf ikmal ediyorum simdilik direksiyon iyi calisiyor sizde hazneyi degistirdiginizi soylemissiniz hazne orjinal degilse yapabilir çalışır haldeyken bi haznenin kapagini acip bakin köpük falan oluyomu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...