İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Nihat Palolu

2007 Ford Fiesta Van tipi aracım ara sıra sola çekiyordu. Sürekli yapmıyordu.

150 km üstü süratlerde ise titreme yapıyordu.

Bu arada yine geçtiğimiz yaz ön lastiğin biri yarılmış ve yeni bir adet lastik takmışlar.

Yeni lastiği arkaya takıp arkadan çıkanı da öne takmışlar.

150 km üstü süratlerde titremeyi balans veya jant eğriliğinden, sola çekmeyi de ön düzen ayar bozukluğu diye düşünüyordum.

Bugün sırf ön düzen ayarı için lastikçiye gittim ve düşündüklerimin hepsi yanlış çıktı.

Usta ön düzen ayarı yapmak için arabayı lifte aldı, alt takımı ve direksiyon boşluğunu kontrol etti problem olmadığını söyledi.

Lastiklere bakınca problem ortaya çıktı. Ön sol lastiğin tabanında balon çıktı.

Ön düzen ayarına gerek yok lastiği değiştirelim sorun çözülür dedi.

1 Adet goodyear duragrip 175-65-14 lastik, 1 adet sübap, balans ayarı ve daha önceden arkaya takılan yeni lastiğinde öne alınması ile birlikte toplamda kdv dahil nakit 120 TL ödedim.

Yola çıkıp arabayı denedik sola çekme ve yüksek hızda titremenin düzeldiğini gördük. Ön düzen ayarı yapmama konusunda usta haklı çıktı.

Forumda bazen konuşuluyor, arabam sola çekiyor, titreme yapıyor denildiğinde lastikler kontrol edilsin denilmesine bir örnek olacağını düşünüyorum.

o5E7K.jpg

xaLRt.jpg

hbSoZ.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

good year duragrip in bir tanesi ankarada 135tl valla iyimiş sizin fiyat...

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Lastik tabanı nasıl balon yapmış? :shok:

Daha önceden bir kaç kez daha başıma gelmişti farklı arabalarda. Fakat ön lastiğe ilk defa denk geldim.

good year duragrip in bir tanesi ankarada 135tl valla iyimiş sizin fiyat...

Fiyat normal 115-125 aralığında satılıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

tabanda balon yapmasını ilk defa duydum.kötü sonuçlara yol açmadan sorunun giderilmesi güzel olmuş o zaman.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Derviş Burak Caniklioğlu

aracımın son bi haftadır direksiyonu sertleşiyor düşük hızlarda oluyor bugün mesela kalkarken oldu aynı kara direksiyon gibi oldu biraz hızlanınca normale dönüyor,yada yavaşlayınca oluyor bu durum stop etti zannediyorum öyle bi sertlik diyebilirim. neden olabilir ne yapmam gerekir?

Yorum bağlantısı
Yasin Akbudak

direksiyon yağı eksilmiş yada direksiyon pompanız bozulmuş olabilir

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Direksiyonu döndürürken ses geliyor mu ? geliyorsa yağ eksilmiştir. Gelmiyorsa direksiyon pompası sizlere ömür.

Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu

yok döndürürken ses gelmiyo ama hızım 10 km/saat olunca normale dönüyor sadece yavaşladığımda bu sorunu yaşıyorum onu da her seferinde yaşamıyorum bugün şehir içinde kullandım mesela sadece arabaya ilk bindiğimde yaşadım sonradan yaşamadım,pompa bozulmuş olsa her seferde aynı şeyi yaşamazmıyım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

O zaman bi ustaya gösterin sonradan düzelmesi normal değil.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Bizim direksiyonda arabayı ilk aldığımızda çok sertti ve ses yapıyordu sadece düşük devirde gaz verince ses ve sertlik kalmıyordu direksiyon pompası değişti sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu

hidrolik azalmış mı diye bakmak istedim şimdi ama bi seviye falan göremedim anlamadım az mı yoksa yeterli mi diye

Bizim direksiyonda arabayı ilk aldığımızda çok sertti ve ses yapıyordu sadece düşük devirde gaz verince ses ve sertlik kalmıyordu direksiyon pompası değişti sorun çözüldü.

inşallah pompalık bi durum yoktur :/

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Büyük ihtimal pompa. Daha önce 2 kere başıma geldi çıkmasını 150 tl ye almıştım.

Yorum bağlantısı
Derviş Burak Caniklioğlu

biraz araştırdım şimdi netten pompa arızalarında yüksek bir ses geliyormuş motordan ve direksiyon çevirirken de ses yapıyormuş bende böyle bi sorun yok

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Selam arkadaşlar

2004 dizel fiestam var. 2 gün önce V kayışını yolda giderken koparttı ve bugün Datex marka kayış ile değiştirildi. Sıkıntı şu; Direksiyonu sağa sola biraz fazla çevirince hafif titreme oluyor ve hemen geçiyor ve hafiften içeriye tık tık ses gelmeye başladı. Neden olabilir ?

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Selam arkadaşlar

2004 dizel fiestam var. 2 gün önce V kayışını yolda giderken koparttı ve bugün Datex marka kayış ile değiştirildi. Sıkıntı şu; Direksiyonu sağa sola biraz fazla çevirince hafif titreme oluyor ve hemen geçiyor ve hafiften içeriye tık tık ses gelmeye başladı. Neden olabilir ?

Kayış fazla gergin ise titreme olur Direksiyonu uzun süreli çevrili olarak bekletmek sakıncalıdır.Çünkü fazla çevirdiğiniz zaman hidrolilk pompası üretiği basınçtan dolayı tirtemeye ve rölantinin düşmesine neden olur ayrıca direksiyon sonlandırıcılarının aşınmasına sebep olur o Tık diye bahsettiğiniz ses sonlandırıcıdan gelebilir.Siz Kayışın gerginliğini ve sonlandırıcıları kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı

Kayışın gerginliğini usta ayarlıyor sanırım zaten nasıl takılacağını bilmiyordu. Acaba kayışı yanlış takmış olabilirmi ? birde sonlandırıcı hidrolik pompanın içinde mi oluyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Kayışın gerginliğini usta ayarlıyor sanırım zaten nasıl takılacağını bilmiyordu. Acaba kayışı yanlış takmış olabilirmi ? birde sonlandırıcı hidrolik pompanın içinde mi oluyor.

Kayışın gerginliği normal ise, Gergi bilyası diye bir parça var onda sorun olabilir. Sonlandırıcı rot un olduğu yerde olur. teker(jant) şasiye dayanıp zarar görmesin diye sonlandırıcıya dayanır ucunda plastik takoz vardır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Teker sona dayanmadan direksiyonu sağ-sol yaptığınızda sallanma titreşim vs. varsa önce hidroliğe baktırın, tamamsa pompada sorun olabilir, kayış gevşek olabilir, böyle durumlarda sadece rolantide devir düşmesi dışında ses titreşim vs. olmaz, oluyorsa arıza yolda demektir.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Direksiyon hidrolik yağı kutusuna fren hidrolik yağı mı koyacağız ? Aynı hidrolik yağı mı kullanılır ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...