İçeriğe Yönlendir

Mondeo 1.5 Ecoboost Beyaz Melek 2

Arda Bülent Güzel

Recommended Posts

abi geçen fuarda ilk defa yeni mondinin koltuğuna oturdum sw modelinin,oturuş pozisyonu ve koltukların destekleri harika,tekrardan maşallah  :nazar:

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

yakıt gayet iyi abi, bu kasa bu ağırlık bu performans ve bu tüketim, çok iyi. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

yakıt gayet iyi abi, bu kasa bu ağırlık bu performans ve bu tüketim, çok iyi. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Serhat agam güzel sonuçlar gerçekten bencede. Mondi bekledigimden iyi çıktı. Herkes 11 lt altına düşmez dedi. Herkesi yalancı çıkardı. Eskisi kadar girmiyorsun foruma heralde. Gorusemiyoz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Serhat agam güzel sonuçlar gerçekten bencede. Mondi bekledigimden iyi çıktı. Herkes 11 lt altına düşmez dedi. Herkesi yalancı çıkardı. Eskisi kadar girmiyorsun foruma heralde. G

Vukorusemiyoz.

Daha da azalabilir tüketimi km ilerledikçe. Abi bu aralar cok yoğun geçiyor, o yüzden fazla giremiyorum, yoğunluk azalınca acısını çıkartacağım kayıp zamanlarin insallah :) Bu tarafa her zaman beklerim, ilk firsatta senin yeni Mondinin testini yapalim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Arda abi 40 krş müthiş bir değer kesinlikle.Güle güle bin abim.Bu arada 15 lt yakar muhabbeti yapan kesimi ben iyi bilirim [emoji2] Onlar karşılaştırma yaparken teknik veri üzerinden A markasının ş. dışı tüketimini alır Mondeo nun ş. içi ile karşilaştırırlar.

Serhat hocamıda özledik bu aralar.Pek görünmüyor.

Foto çekip koyacam gerçekliğini. Yol bilgisayarı ortalama 9.3 gösteriyor. Ozaman belki inanırlar. Serhat hocam senin tarafa gelirsem mutlaka ugrarim. Bir kirbacta sen atarsin mondiye[emoji1]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

bbee9f9e48fac19ab759646844ebc6f0.jpg

Fordun eski mondeo müşterisi olanlara yeni mondeo aldıklarında hediye ettikleri. İpad air 2 geldi. Teşekkürler FORD.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nuri Doğan
(düzenlendi)

nazarı olsun allah daha buyuklerinden korusun inşallah

tarihinde Nuri Doğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Bülent Güzel

Cumartesi günü ilk uzun yolculuğuna çıktık kendileriyle. Mersinden ankaraya 2 yetişkin 2 çocuk full artı full bagaj la 520 km yol yaptım. Bagaj I yetmez diyen arkadaşlar bagaj yeterli haberiniz olsun. 2 çocuğun bavulunu anlatmaya gerek yok heralde. Araç. Pozantı rampa sini hiç zorlanmadan ( 2.0 motor dan hiçbir farkı olmadan çıktı. ) araç 200 km hıza hiç zorlanmadan çıkıyor. Yol sesi hiç yok gibi. Gelelim yakıt durumuna. Aracın yakıtın i doldurdugumda 35 km yol yapar görünüyordu. Toplam 238 tl yakıt aldı. 4.73 tl den. 520 km yol yaptı. Geriye 300 km civarı yol yapar görünüyordu. Ortalama yakıt 6.8 görünüyor. Mersin ankara arasi hep yokuş çıktığını unutmamak lazım. Ortalama kullandığım hız 120 km. Hız sabitleyici hep açık. Klima hep açıktı. Bence fena değerler değil.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Dizel degerleri bunlar, çok güzel değerler, üstelik araç yüklü ve klima da açık. Bendeki dizel daha aşağı yakmaz o yolda o şartlarda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Dizel degerleri bunlar, çok güzel değerler, üstelik araç yüklü ve klima da açık. Bendeki dizel daha aşağı yakmaz o yolda o şartlarda.

Serhat hocam aracın Uzunyol değerleri güzel. Sadece şehir içi yakıt değerleri biraz fazla. Klima calistirmadan önce 9 lt lerde geziniyordu. Şimdi klima açık şehir içi 10 lt altına düşmüyor. Biraz sert de kullanmaya başladım belki onun etkisi de vardır. Ama iyiki aldım diyorum. Aracın tek kötü yani navigasyonu cozemiyorum. Çok karışık.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yok yok şimdi yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim Serhat hocam dizel az yakar, ben geçen Göreme'ye gittim 130 140 Km ortalama ile 5,1 ile gittim geldim yani biraz fark var  ;)

Ha benzinli motora göre evet Bülent'in arabanın değerleri gerçekten güzel, Maşallah Bülent  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Benim yeni mondi fikrim 1.6 tdci ye kayıyor gibi.Ben şu an şehir içinde 6.3 litre ile geziyorum ama pompa da bu 7 litreyi bulur.

Maalesef haklısın Hamza, ortalama ile pompa tutmuyor maalesef, ben sakin kullanırsam 0,4 litre ye kadar düşürebiliyorum sapmayı ama biraz sert olursa 1 litreye kadar çıkıyor şehir içinde özellikle.... 

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Yok yok şimdi yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim Serhat hocam dizel az yakar, ben geçen Göreme'ye gittim 130 140 Km ortalama ile 5,1 ile gittim geldim yani biraz fark var  ;)

Ha benzinli motora göre evet Bülent'in arabanın değerleri gerçekten güzel, Maşallah Bülent  :good1:

Serhan abi o değer yol bilgisayarının gösterdiği  mi yoksa depo doldurup hesaplayınca bulduğun değer mi?  Bizim yol bilgisayarları eksik gösteriyor ortalama tüketimi.  Geçen hafta İstanbul'a gidip geldim iki günlüğüne, giderken 9 litre tüketti reelde,yol bilgisayarı 7.7 gösteriyordu ama.  Klima açık ama hız Ankara'ya kadar 150 civarı, İstanbul otobanında ise limitlere çok yakındı,  yani epey acil gitmem gerekiyordu ve biliyorsun hep tırmanış ağırlıklı giderken.  Dönerken daha sakin geldim navigasyondan 130'a sabitledim ara sıra aştım o hızı , bu sefer de 6,6 litre civarı yaktı ( yol bilgisayarı 5.5  gösteriyordu) .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

2.0 tdci nin kesinlikle pompa ile yol bilgisayarı tutmuyor. Ben 2.0 tdci mondeoyu kullanırken 7 civarı gösteren yol bilgisayarı pompa ile bir tutmuyordu. Pompaya göre 8 lt altına düşmüyor du. Yeni mondeoda şehir içi fazla yakiyor. Ama uzun yolda ben bu değerleri beklemiyordum. Ve araç hep rampa çıktı. Dönüş yolunda kesinlikle eminim 6 lt civarı belkide daha az bekliyorum. Bu bilgileride paylaşırım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bu Ford u varya Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.1.6 dizel diyorum focustaki kombinasyon(1.5 tdci power shift) 2016 da mondeo ya gelirse ki gelecek pişman olurum.Dizelden sonra ecoboost yakıt olarak beni üzer.En iyisi biraz daha beklemek.Mevcut mondeomla yola devam etmek en iyisi veya 1 yıla 2.0 tdci yeni mondeolar ikinci ele düşünce çöküp almak benim için daha iyi olur.Anlaşılan

100b tl gitmeye gidecek bari hem güclü olsun hem az yaksın.

Hamza 1.6 dizel otomatik ufukta görünmüyor haberin olsun. Al sende ecoboost bin keyfine bak. Zaten lpg olacak yakinda hem güç hem konfor hem az vergi hemde az yakmış olacak.
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Serhan abi o değer yol bilgisayarının gösterdiği  mi yoksa depo doldurup hesaplayınca bulduğun değer mi?  Bizim yol bilgisayarları eksik gösteriyor ortalama tüketimi.  Geçen hafta İstanbul'a gidip geldim iki günlüğüne, giderken 9 litre tüketti reelde,yol bilgisayarı 7.7 gösteriyordu ama.  Klima açık ama hız Ankara'ya kadar 150 civarı, İstanbul otobanında ise limitlere çok yakındı,  yani epey acil gitmem gerekiyordu ve biliyorsun hep tırmanış ağırlıklı giderken.  Dönerken daha sakin geldim navigasyondan 130'a sabitledim ara sıra aştım o hızı , bu sefer de 6,6 litre civarı yaktı ( yol bilgisayarı 5.5  gösteriyordu) .

Doğrudur bir üst mesajda da dediğim gibi değerler birbirini tutmuyor ama sakin kullanımla denkleştirmeye yaklaşıyor ama şu bir gerçek ki uzun yolda yakmıyor şehir içinde de iç güveysınden hallice işte  :)

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Doğrudur bir üst mesajda da dediğim gibi değerler birbirini tutmuyor ama sakin kullanımla denkleştirmeye yaklaşıyor ama şu bir gerçek ki uzun yolda yakmıyor şehir içinde de iç güveysınden hallice işte :)

Uzun yolda benzinli 1.5 ile dizel 2.0 tdci arasındaki makas çok kapandi abi. Hele benzinli araç manuel olsa dahada kapanır. Hele 2.0 tdci nin vergisi olaya girince aslında aynı yakiyor denebilir.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Karar senin kardesim. Ben Jip tarzını pek sevmiyem. Onun için kugaya binmem . Kugada güzel bir seçenek. Ama mondi yani fordun amiral gemisi varken Fordun baska aracina binmem[emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Dün akşam itibariyle evimize geldik. Toplam 2650 km yol yaptım. Bunun 400 km yakını sehiriçi geri kalan kısım ise şehir dışı. Sehirdisi yolun 400 km si de antalya mersin yolu. Virajlar rampalar bazı yerlerde 50 km gecememek gibi bir yol. Toplam alınan yakıt 900 tl. Klima sürekli açık. Bagaj dolu. Araba dolu. Otobanda 200 km denemeleri. 2650 km sonunda ben kesinlikle şunu diyebilirim. Bu araba kesinlikle bu sefer olmuş. Ortalama km de 0.340 krs yakmış. Yol şartlarına göre benzinli bir araca göre süper diye düşünüyorum. Yolda 160 km hızla giderken birden dip gaz yaptiginizda inanılmaz bir ivmelenme yapıyor. Ben 2.0 dizel de bile bunu görmemiştim. Inanilmaz derecede sessiz. Klima süper ötesi. Virajlardaki kabiliyeti 10 numara. Bu araca Bmw etiketi vur 200 bine sat.Tek beğenmediğim yanı navigasyon. Bu araç sehirlerarasi uzun yol için yapilmis. Şehir içi yakıt biraz fazla. Onuda kismetse lpg ile çözmeyi düşünüyorum. Ama bu araçla değil 12.ci ayda euro 6 yeni mondi gelecek onu alıp. Ona lpg taktirma yi düşünüyorum. Düşünen arkadaşları bilgilendirebildiysem ne mutlu. Şimdi inanılmaz kirli yikatip mutlu edecem keretayi. Şimdiden iyi bayramlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

hayırlı bayramlar abı anamurdan gecmıssın sanırım haberımız olsa bı cayımızı ıcerdin abı anamur taraflarından gecersen her zaman beklerım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

hayırlı bayramlar abı anamurdan gecmıssın sanırım haberımız olsa bı cayımızı ıcerdin abı anamur taraflarından gecersen her zaman beklerım...

Teşekkür ederim. Mutlaka uğrarim cayinizi içmeye. Anamurda tanıdık çok. Mesala ayhan güzel var.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Seneler önceki mesajlarımda var, aynı yorumu CC için yapmıştım.

O şehir içi 10-11 lt, şehirler arası 6-6.5 lt civarı yakıyordu. Ayrıca yeni mondeo her ne kadar sedan olsa da tasarımı coupe. CC ve A5 ile ana hatları çok benziyor. 

Bence D sınıfı araçların hiç biri şehir içine uygun değil, hem yakıtları çok fazla oluyor hemde boyutları insanı zorluyor, hele birde büyük şehirdeyseniz.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Alışana kadar zorluyor biraz.Alıştıktan sonra öyle dar yerlerden geçilıyor ki bazen kullanan bile anlamaz[emoji2] .206 + mdan inip mondeoya bindiğim gün geldi birden aklım [emoji13]

Ahh ah o dediğin gibi olaydı selective Mondeo parasına Golf e binermiydim. :(

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Şirkette yıllardır o boyutta araçları kullanıyorum, E250, yeni S60, eski S60(hele bu tam vicdan azabıydı),A6, onlar kadar olmasa da birde Jetta, eğer şehir içinde işim var ise bunlar problemden başka bir şey oluşturmuyorlardı. Yaklaşık 1 sene önce Clio aldılar da şehir içindeki işlerimi bununla halletmeye başladım, o kadar rahat oluyor ki anlatamam. Hafiften şehir dışına çıkacak gibi olursam büyük olanlardan müsait olan varsa alıyorum, yoksa yüzlerine bile bakmıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...