İçeriğe Yönlendir

Mondeo 1.5 Ecoboost Beyaz Melek 2

Arda Bülent Güzel

Recommended Posts

Emre Öğüt

Ş.içinde mondeoyu kullanmakta ne varmış 5.5 M'lik uzun şasi transitle Ankaranın göbeğinde cirit atıyorum[emoji3]

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Mondeo uzunluk 4844 mm.Senin transitten 66 cm kısa.Senin transitteki aynaların avantajı ve yüksek oturma pozisyonunun avantajı var uyanık[emoji2]

2 metre genişliği var transitin hem o 66 cm ne kadar fark ediyor bu arabayla park sensörü olmadan park etmek nasıl bir şey yaşamayan bilemez[emoji3] araba kapalı kasa dezavantajları saymakla bitmez[emoji3]
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Mondeonun genişliği 1886 mm.Emrecim 4 yıl kadar ısuzu ve 2 yıl kadar da mb 2521 kullandım.Alışkanlık meselesi bunlar.Şahsen ben büyük arabaları daha rahat kullanıyorum.Küçük arabalar sorun teşkil ediyo benim icin.

bende büyük araçları kullanmayı daha çok seviyorum en azından herkes tırsıyo[emoji3]

Mondeonun ebatları çok fazlaymış ben en uzun ve geniş olarak bu sınıfte süperb lider sanıyodum[emoji28]

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Mondeonun olduğu yerde vag gurubu satışta lider olur bir tek [emoji2] .Milletimiz kesesine bereket.

87c5f41f50585417bb84b34078e15ca2.jpg

ben bu sınıfta süperbin üstüne tanımıyorum[emoji3] en beğendiğim araç bu sınıfta
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Mondeonun konusunu dagitmayalim lütfen. Burası superb yada büyük arabayi kim iyi park eder konusu deel.[emoji12]

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Emrecim superb senin için çok üstün olabilir.Ancak ben bunun Vag ın bir şişirmesinden ibaret olduğunu düşünüyorum.Passatı d sınifında 1. Sıraya koydu satış olarak.Superb i de 2. Yapma çabaları bunlar.Ben hayal dünyasından yaşamam.Gerçeklerin dünyasında ne kadar para o kadar köfte.Eğer superb passattan daha ucuza satılıyorsa kalitesi de fiyatı kadar düşüktür.Konu kapanmıştır.Yoksa Arda abi yaka paça konudan dışarı atacak bizi [emoji2]

ama işte süperbi 2.yapmalarının sebebi passatta VW ambleminin olması[emoji23] fark yok [emoji3]

Neyse Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah:)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
(düzenlendi)

Seni kandırmışlar öyle bir dünya yok[emoji23] .Abini dinle sen.

iki aracada belirli bir süre bindinmi hamza abi? Ben bindim hatta şuandada dayımda süperb var devamlı biniyorum bence farklar yok denilecek kadar azdır

Hatta şöyle söyleyeyim yeti ile tiguan aynı kalitede iki araç ama fiyat farkı dağlar kadar 1.6 tdi yeti , tiguanın satışlarını yok noktasına getirdi ve VAG 1.6 Tdi yetiyi Türkiyeden çekti[emoji6] arada fark yoktur bencee gidip bir test etmende fayda var hamza abi[emoji6][emoji48][emoji3]

tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

iki aracada belirli bir süre bindinmi hamza abi? Ben bindim hatta şuandada dayımda süperb var devamlı biniyorum bence farklar yok denilecek kadar azdır

Hatta şöyle söyleyeyim yeti ile tiguan aynı kalitede iki araç ama fiyat farkı dağlar kadar 1.6 tdi yeti , tiguanın satışlarını yok noktasına getirdi ve VAG 1.6 Tdi yetiyi Türkiyeden çekti[emoji6] arada fark yoktur bencee gidip bir test etmende fayda var hamza abi[emoji6][emoji48][emoji3]

Emre kardeşim diyeceklerimi yanlış anlama sakin. Senin tüm konuşmalarında vw ve grupları hayranlığı inanilmaz derecede belli ediyorsun. Burası ford forumu olduğu halde ford fanatikligi hiç kimse yapmıyor ama senin konuşmalarında vw fanatikligi kokuyor sürekli. Sen vw seviyorsundur. Ben başkasını bunlar sonuçta bir avuç civata. Ve artık hiç bir arac diğerinden çok üstün değil bundan emin olabilirsin. Benim için önemli olan az para vererek aynı kalitedeki araca binmek önemli. Aracın amblemi ikinci sırada geliyor. Ha ford olmuş ha vw olmuş çok önemli değil. Ben bmw tut audisine kadar hepsine sahip oldum. Inan dış algıdan başka hiç bir farkları yok. Birde ben çok dikkat çekmek istemem. Mesala örnek audi ye binerken yanımda çalışan elemanlar fazladan ücret isterlerdi. Şimdi ford a binince elemanlar patron ford a biniyor fazla üstüne gitmeyelim diyorlar. Şimdi sen olsan hangisine binersin bir patron olarak. Yanlis anlasildiysamda kusuruma bakma emre kardesim. Iyi bayramlar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Emre kardeşim diyeceklerimi yanlış anlama sakin. Senin tüm konuşmalarında vw ve grupları hayranlığı inanilmaz derecede belli ediyorsun. Burası ford forumu olduğu halde ford fanatikligi hiç kimse yapmıyor ama senin konuşmalarında vw fanatikligi kokuyor sürekli. Sen vw seviyorsundur. Ben başkasını bunlar sonuçta bir avuç civata. Ve artık hiç bir arac diğerinden çok üstün değil bundan emin olabilirsin. Benim için önemli olan az para vererek aynı kalitedeki araca binmek önemli. Aracın amblemi ikinci sırada geliyor. Ha ford olmuş ha vw olmuş çok önemli değil. Ben bmw tut audisine kadar hepsine sahip oldum. Inan dış algıdan başka hiç bir farkları yok. Birde ben çok dikkat çekmek istemem. Mesala örnek audi ye binerken yanımda çalışan elemanlar fazladan ücret isterlerdi. Şimdi ford a binince elemanlar patron ford a biniyor fazla üstüne gitmeyelim diyorlar. Şimdi sen olsan hangisine binersin bir patron olarak. Yanlis anlasildiysamda kusuruma bakma emre kardesim. Iyi bayramlar.

ben hiçbir markanın fanatikliğini yapmam ford marka aracada sahipiz vw de var hyundai de var audide var ve bir çok markada deneyim sahibi olduk çok şükür bence ben bir markaya hayranlık falan belli etmiyorum ama her markaya hherşeyi söyleyebilmemden dolayı bazı insanlar böyle olduğumu düşünebiliyor benim için önemli olan marka değil modeldir ve şu günde bile markadan markaya çok çok şeylerin değiştiğini şahsi fikrim olarak söyleyebilirim

Dediğiniz gibi algıda çok değişiyor kuzenimden E60 Bmw M5 varken benzinliklerde kapıyı açmalar kahve ikramı için falan çağırmalar gibi durumlar olurdu

Ben sadece haksız bulduğum eleştiri ve yorumlara yorum yapınca bu tarzda yorumlar geliyor ve vw cilerde bana x markqnın fanatikliğini yapıyorsun diyebiliyorlar ve herkese kalırsa kimse kendi markasının olduğu forumda fanatiklik yapmıyor herkes objektiff[emoji57][emoji6] ama dışarıdan öyle görünmüyor biraz

Estağfurullah Arda abi ben kusura bakmadım ama ortada yanlış anlama yada yanlış anlaşılmalar var ben kendimce kendimi ifade etmek istedim saygılar:)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

ben hiçbir markanın fanatikliğini yapmam ford marka aracada sahipiz vw de var hyundai de var audide var ve bir çok markada deneyim sahibi olduk çok şükür bence ben bir markaya hayranlık falan belli etmiyorum ama her markaya hherşeyi söyleyebilmemden dolayı bazı insanlar böyle olduğumu düşünebiliyor benim için önemli olan marka değil modeldir ve şu günde bile markadan markaya çok çok şeylerin değiştiğini şahsi fikrim olarak söyleyebilirim

Dediğiniz gibi algıda çok değişiyor kuzenimden E60 Bmw M5 varken benzinliklerde kapıyı açmalar kahve ikramı için falan çağırmalar gibi durumlar olurdu

Ben sadece haksız bulduğum eleştiri ve yorumlara yorum yapınca bu tarzda yorumlar geliyor ve vw cilerde bana x markqnın fanatikliğini yapıyorsun diyebiliyorlar ve herkese kalırsa kimse kendi markasının olduğu forumda fanatiklik yapmıyor herkes objektiff[emoji57][emoji6] ama dışarıdan öyle görünmüyor biraz

Estağfurullah Arda abi ben kusura bakmadım ama ortada yanlış anlama yada yanlış anlaşılmalar var ben kendimce kendimi ifade etmek istedim saygılar:)

Yalan yok superb e binmedim.Ancak 2001 octavia ambiente -2005 a5 kasa 1.6 fsı octavia ve 2003 elegance octavia ya bindim.Abim ve babamın araćlarıydı.Her türlü de kullandım.Passatta ise 2009 1.4 tsi dsg comfortline kullandım.Tabii ki sonuçta focus la mondeo bir değil.Ancak focus mondeo hakkında ip uçları verir.Benim gördüğüm o ki octavialar 80b km sonra dökülmeye başlıyor.Superb de olsun hadi bu 100b km olsun veya 120b km.Peki sen hiç 185b km de superb kullandın mı ?Sonuçta sıfır ve sıfıra yakın oldumu linea bile fıstık gibi oluyo.

bence bazen bilgi olmadan fikir sahibi olunmamalı[emoji6] bu hatayı bende çok yaptım malesef[emoji58]

2000 li yılların skodası ile şuankilerin tamamiyle farklı olduğunu düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Konu vw ile ford kapismasina gidiyor bosver in arkadaşlar. En güzel araba sahip olduğumuz arabalar diyip konuyu mondeo konusu olarak degistiriyoruz.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Ya şu marka mukayese işini artık hakikaten bir kenara bırakın. Her markanın kendine göre iyi yönüde var kötü yönüde. Seneler önce bir dergide çok iyi bir ralliciye sormuşlardı sizce en iyi araba hangisi diye. Verilen cevap hala aklımdadır.

Adam şöyle sıralamıştı benim kullanacağım araçta mercedesin sağlamlığı, bmw'nin motoru, mondeo'nun uzun yol konforu, pejo'nun  viraj ustalığı alınıp bir araya getirebilinse keşke. Sonundada mükemmel araç maalesef bir kaç arabanın bileşiminde yatıyor demişti...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Emre daha ne deyim.Sen çoktan yolunu çizmişsin.Mondeo benim için tutkudur.Benim valideyi b6 passatı aldığımda ilçeye akraba ziyaretine götürdüm.Panikatak hastası kendisi.Passatla 110 u geçirmedi bana.Fenalaşıyo kusuyo.Ya mondeom.Yemin ederim geçen 200 dayandı ibre fark edemedi bile.Sen istersen arabaları bir de böyle dene.Passat benim için o gün bitti.Kapıma koymam daha da.Bir olayım daha var.Kayınpederleri Hac dönüşü havaalanından aldım gece 3 suları.Passatlayım yine araba bir dolu arkası yerde.Ya Rabbim bir araba virajlarda anca bu kadar güvensizlik hissi verir.Bildiğin spin atacak gibi oluyo araba virajlarda.Zaten direksiyon hissi ayrı bir dünya.2 cm çevirince boşluk var sanki direksiyon oraya bir düşüyo önce.Ben hayata gözlerimi mondeoda açmadım.Çok çeşitli arabam oldu.Çok çeşitli araba kullandım.Ama bakıyorumki çoğu insanın dünyası passattan ibaret.Saygı duyarım seçimlere ama ben kapıma koymam.Sen bana Skoda yı kabul ettirmeye çalışıyosun bi de.yahu ben bunun babası passat gözümde yok diyorum.Sen superb diyosun.Neyse daha gençsin yaşadıkça ögrenirsin.Sen önce bi mondeoya bin şöyle 2011-2012 ledli olsun.Güzelce enine boyuna test et gir virajlara güveni gör hisset ondan sonra gel konuşruz.

En sonunda bende öyle diyeceğim.Yok baş edemiyoz.illa da vw illa da superb. Başka araba yok arkadaş[emoji23]

ben skodayı kabul ettirmiyorum sana abi sana kabul ettirsem nolacakk ettirmeem nolacak[emoji3]

sana göre x iyi bana göre y iyi tercih meselesi sana göre x in bazı yönleri ağır basıyor bana göre y ninkiler ağır basıyor tercih meselesi, mesela mondeonun yol tutuşu tamam çok çok iyi evet ama bu rakiplerinin yol tutuşunun kötü olduğu anlamınada gelmiyor neyse konuyu fazlasıyla dağıttım amacım kimseyi kırmak yada burada birşey ispat etmek değil bunlar sadece benim kendi düşüncem herkese saygılar : )

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Yakit tüketimi verileri gercekten etkileyici

Yakıt değerleri güzel bencede. Dahada güzel olması için lpg takmayı düşünüyorum. Sen ne dersin serhat hocam.
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Teşekkür ederim. Mutlaka uğrarim cayinizi içmeye. Anamurda tanıdık çok. Mesala ayhan güzel var.

her zaman abi basimin üstünde yeriniz var :-) Ayhan guzel bey belediye baskan adayi olan degil mi abi :-)
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

her zaman abi basimin üstünde yeriniz var :-) Ayhan guzel bey belediye baskan adayi olan degil mi abi :-)

Evet ta kendisi.

Evet ta kendisi.
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi
(düzenlendi)

Yakıt değerleri güzel bencede. Dahada güzel olması için lpg takmayı düşünüyorum. Sen ne dersin serhat hocam.

Abi şu yeni sistem çok verimli ve güvenli. Uygulanabilir olduğu anda taktırırsan hem daha ekonomik hem daha çevreci bir aracın olmuş olur, çok da iyi olur, 1.6 dizelden daha az tüketerek yeni 2.0 dizele eşdeğer performansi yaşamaya devam edersin, hem daha az mtv odeyerek hem de o güzel spor motor sesini dinleyerek ...

tarihinde Serhat Çerçi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Evet ta kendisi.

Evet ta kendisi.

denk gelirsek ali beye de selaminizi ileteyim :-) en yakin zamanda görüşürüz inşallah abi hayirli geceler..
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Arda Bülent Güzel
(düzenlendi)
5d1c40d287b6742fc26ceeee3f40894a.jpgVarmı daha güzeli...[emoji6] tarihinde Arda Bülent Güzel tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Aga dehşet ül vahşet birşey bu ya.... :nazar::bravo:

Eyvallah Şahin abi.

Eskisehirde aracı durdurarak en az iki kişi bilgi aldı. Demekki bu sefer mondeo olmuş. En sonda eskisehirde benzin alırken baya soru bombardımanı oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...