İçeriğe Yönlendir

Windows 10 Ücretsiz Yükseltmesi

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Haşmet Güngör

Ben de geçtim. Xp ve win7 den sonra en beğendiğim  windows oldu. Yükseltirken hiç bir ayarım dosyam,programım değişmedi.Kullanıcı dostu olarak gördüm. 8 gibi dayatmaları yok. beğenmez iseniz 1 ay içinde  eskisine dönebiliyorsunuz. Yükseltme ile temiz kurulum farkını, yapmadığımdan bilemiyorum bir sürü programı tekrar kurmak eziyet geldi. Deneyen arkadaşlar varsa ,farkını anlatırlar ise makbule geçer.

Bütçeniz uygunsa mutlaka ssd disk öneririm.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Güzel fakat evde kullandığımız samsung yazıcının sürücüsü yok, kuracaklar bunu da hesap etsin. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

evdeki i5 işlemcili acer notebookumu win 10 a yükseltmiştim.bir problem görünmüyordu.bir sebepten dolayı pazar günü laptopa recovery yaptım.masaüstü simgelerini yerleştirmek için,masaüstü ekranında sağ tıklayınca ekranın biran kararıp normale döndüğünü,devamında hiç bir şey olmadığını (sağ tık seçenekleri çıkmadı)gördüm.defalarca denedim ama sağ tık seçenekleri açılmıyor.normal masaüstü duruyor.recovery ile birlikte masaüstüne,laptopun mause'u ile ilgili bir program ya da uygulama gibi birşeyin kısayolu eklenmiş.ismi aklımda değil.tıklayınca-aç deyince birşey değişmedi.

fakat bir klasöre bakarken,internetteyken falan sağ tık normal çalışıyor.sadece masaüstünde sağ yık çalışmıyor.

win 10 kullananlarda böyle bir durum var mı,yoksa bu benim laptopa özel bir sorun mu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

evdeki i5 işlemcili acer notebookumu win 10 a yükseltmiştim.bir problem görünmüyordu.bir sebepten dolayı pazar günü laptopa recovery yaptım.masaüstü simgelerini yerleştirmek için,masaüstü ekranında sağ tıklayınca ekranın biran kararıp normale döndüğünü,devamında hiç bir şey olmadığını (sağ tık seçenekleri çıkmadı)gördüm.defalarca denedim ama sağ tık seçenekleri açılmıyor.normal masaüstü duruyor.recovery ile birlikte masaüstüne,laptopun mause'u ile ilgili bir program ya da uygulama gibi birşeyin kısayolu eklenmiş.ismi aklımda değil.tıklayınca-aç deyince birşey değişmedi.

fakat bir klasöre bakarken,internetteyken falan sağ tık normal çalışıyor.sadece masaüstünde sağ yık çalışmıyor.

win 10 kullananlarda böyle bir durum var mı,yoksa bu benim laptopa özel bir sorun mu.

10 yüklediğimiz bilgisayarlarda "bu" problemi görmedik ama buna benzer çokça şeyle karşılaştık. Bu sebeple şiddetle ya temiz kurulum ya da 7'de kalınması yönünde tavsiyelerim mevcut.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

10 yüklediğimiz bilgisayarlarda "bu" problemi görmedik ama buna benzer çokça şeyle karşılaştık. Bu sebeple şiddetle ya temiz kurulum ya da 7'de kalınması yönünde tavsiyelerim mevcut.

temiz kurulum?dvd den mi.

7 den 10 a yükseltince,laptontan recovery yapınca win 10 yüklüyor.dvd mi gerek?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

temiz kurulum?dvd den mi.

7 den 10 a yükseltince,laptontan recovery yapınca win 10 yüklüyor.dvd mi gerek?

Aynen, sıfırdan kurulum dvd'si bulmak gerekiyor temiz kurulum için. Recovery'yi bile ele geçirmiş 10 :shok:

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Sani;

sıfır kurulum yapma ya da  ,yükseltme ile devam etme  farkını denediniz mi ? Ben sıfır kuracak bir neden göremedim ,gayet stabil.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani;

sıfır kurulum yapma ya da  ,yükseltme ile devam etme  farkını denediniz mi ? Ben sıfır kuracak bir neden göremedim ,gayet stabil.

Haşmet abi, zaman zaman bazı bilgisayarlar sorun çıkartıyor yükseltmelerde. Bu sebeple illa 10 denilecekse sıfır kurulum denenmeli. Tekrar ediyorum, bana kalsa 7 ile devam :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Haşmet abi, zaman zaman bazı bilgisayarlar sorun çıkartıyor yükseltmelerde. Bu sebeple illa 10 denilecekse sıfır kurulum denenmeli. Tekrar ediyorum, bana kalsa 7 ile devam :good1:

bunu ücretsiz bulma imkanımız var mı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bunu ücretsiz bulma imkanımız var mı

Gördüğüm kadarı ile şu an için satışını bulamadım. Ücretsiz dağıtım için herhangi bir basılı medya bilgisi vermedi windows. Bekleyip göreceğiz şimdilik açıkçası.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Gördüğüm kadarı ile şu an için satışını bulamadım. Ücretsiz dağıtım için herhangi bir basılı medya bilgisi vermedi windows. Bekleyip göreceğiz şimdilik açıkçası.

sağol Sani.win 7 ye dönmem daha iyi olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

1 ay diyorlar ama dönüş olmuyor. evet format atıp sıfırdan kurulum yaptım. tertemiz oldu.

Önder benim acer i5 notebookda da aynı şey oldu, ekran karardı bi daha açılmadı. o kadar uğraşmama rağmen bi türlü komuta cevap vermedi. sonra uğraşa uğraşa açtım. bu konuyu incele güvenli modda açmayı dene. (tabi bunu başka b.sayardan göreceksin artık  :) )  

"win10 güvenli Modda açma"

http://10.enpedi.com/2015/05/windows-8-ve-10-shift-tusu-ile-guvenli.html

ardından Güncelleştirme menüsü üzerinden Kurtarma seçeneği ile ekteki gibi temiz kurulum yaptım.

kurulum sonrası denetim masasından Programlara baktığımda 4-5 tane program vardı sadece.

burada dikkat etmen gerek husus Temiz kurulumda Dosyaları tut seçeneğini seçmek. yoksa D ye de format atıp tüm sistemi sıfırlıyor. ama D de bi şey yok, yedeğim var dersen Dosyaları tutmadan temiz kurulum yap.

DX9IDzx.png

evet Sani, :yes:  Recovery bile yok, sistemi tamamen ele geçirmiş, hatta ve hatta temiz formatta Sani D' ye bile Format atmış namussuz. Allahtan taşınabilir diske yedeklerimi almıştım  :biggrin:

dur acele etme ve geçme, birkaç kez dene eninde sonunda açılacak. sonra da güncellemeler menüsünden tekrar yukarıda belirttiğim seçenekten temiz kurulum yap. 

Sadık abi benim laptop açılıyor,herşey de çalışıyor sorun yok.recoveryden sonra  tek sorun çıktı,masaüstü ekranındayken sağ tıklayınca,çıkması gereken seçenekler açılmıyor.bekleme simgesi-yuvarlak- 2 saniye dönüyor,ekran göz kırpıyor o kadar.normal ekran duruyor karşımda.sadece sağ tıklama seçenekleri açılmıyor,diğer herşey normal.

win 7 den yükselttiğimde sorun yoktu,formatlayınca bu durum oldu.

masaüstü ekranı haricinde sağ tık çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Sadık abi benim laptop açılıyor,herşey de çalışıyor sorun yok.recoveryden sonra  tek sorun çıktı,masaüstü ekranındayken sağ tıklayınca,çıkması gereken seçenekler açılmıyor.bekleme simgesi-yuvarlak- 2 saniye dönüyor,ekran göz kırpıyor o kadar.normal ekran duruyor karşımda.sadece sağ tıklama seçenekleri açılmıyor,diğer herşey normal.

win 7 den yükselttiğimde sorun yoktu,formatlayınca bu durum oldu.

masaüstü ekranı haricinde sağ tık çalışıyor.

Bende de (@) işareti önceden (Alt Gr)+(Q) tuşlarına basınca çıkıyordu. Win 10'a yükselttikten sonra (Ctrl)+(Alt Gr)+(Q) tuşlarına basmayınca (@) çıkmıyordu. Virüs taraması yapınca virüs tespit ettim. Temizleyince önceki haline (Normal duruma) döndü.

Bence virüs taraması yapmakta yarar var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bende de (@) işareti önceden (Alt Gr)+(Q) tuşlarına basınca çıkıyordu. Win 10'a yükselttikten sonra (Ctrl)+(Alt Gr)+(Q) tuşlarına basmayınca (@) çıkmıyordu. Virüs taraması yapınca virüs tespit ettim. Temizleyince önceki haline (Normal duruma) döndü.

abi aynı sorun oldu bende. win 10 a güncelleme geldi sonrasında @ işaretini bir türlü bulamadım,sonra farkettim ki, i,z,v,b ve space tuşları da basmıyor.formatladım değişmedi.o laptop kapalı bir şekilde yanımda duruyor şimdi.ne yapacağımı bilemedim.

fakat harici klavye taktım,tüm tuşlar çalışıyor.kalvye (durduk yerde) bozuldu sandım ama,şimdi sen böyle deyince iş değişti.ne yapsam acaba?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

abi açtım o laptopu,dediğini yaptım ( ctrl)+(alt)+(Q) tuşlarına basınca (alt gr değil), @ işareti çıktı.klavyemde çalışmayan diğer tuşlar nasıl olacak acaba,ve de masaüstü ekranı sağ tık ? bugün netten klavye baktım,klavye alacaktım laptopa nerdeyse.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

abi açtım o laptopu,dediğini yaptım ( ctrl)+(alt)+(Q) tuşlarına basınca (alt gr değil), @ işareti çıktı.klavyemde çalışmayan diğer tuşlar nasıl olacak acaba,ve de masaüstü ekranı sağ tık ? bugün netten klavye baktım,klavye alacaktım laptopa nerdeyse.

Virüs taraması yaptınız mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu kadar sıkıntı yapacağınıza Win7 kursanıza?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bir ihtimal de ve genelde bu tip yazılım değişimlerinde rastlanabilecek bir hata.Klavye ayarın ingilizce'ye dönmüş olabilir mi?Tr yapmaya çalış.Mause çalışıyordur sanırım.Çalışıyorsa sanal klavyeyi aç ve kullan virüs taramasıda dahil düzeltmeye çalış.

Bahsettiğin harflerin iletişim hatları biribirinden farklı.Klavye bozuk değil gibi.

Sonuç olumsuz olursa klavye yerinden sökülür ve film kablosu kontrol edilir.Nadirde olsa yerinden oynayabiliyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Virüs taraması yaptınız mı?

virüslük birşey yok,zaten klavye çalışmayınca formatladım,sorun düzelmedi.temiz yani laptop.ama gene de avastla taradım,düzelmedi.

Muhtemelen klavye ayarları değişmiş...

ingilizce olmuştu,türkçe yaptım,düzelmedi.çalışmayan tuşlar ilginç. z,c,v,b space,aşağı yön tuşu

o laptupu pek kullanmıyorum diye üzerine düşmedim.önce teşhiş koymak istedim,mouse sağ tık sorunu,basmayan harfler...yazılımsalsa düzelteyim istedim.win 10 u beğenmiştim çünkü :blush:

Bir ihtimal de ve genelde bu tip yazılım değişimlerinde rastlanabilecek bir hata.Klavye ayarın ingilizce'ye dönmüş olabilir mi?Tr yapmaya çalış.Mause çalışıyordur sanırım.Çalışıyorsa sanal klavyeyi aç ve kullan virüs taramasıda dahil düzeltmeye çalış.

Bahsettiğin harflerin iletişim hatları biribirinden farklı.Klavye bozuk değil gibi.

Sonuç olumsuz olursa klavye yerinden sökülür ve film kablosu kontrol edilir.Nadirde olsa yerinden oynayabiliyor.

Oktay,klavye ingilizce  olmuştu Türkçe yaptım.virüs taraması gerek olmadığı halde yaptım,klavyeyi söktüm taktım sonuç aynı :)

ama çalışmayan harflerin iletim hatları farklı diyorsun.demek ki yazılımsal birşey,klavye sağlam ? zaten bozulacak birşey de yoktu ki 5 gün kullanmadım,açtım güncelleme oldu,klavye çalışmadı

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Bu 10 galiba diz üstlerini sevmiyor. Sanırım sürücü güncellemeleri tam oturmadı .Malum bazı firmalar genel yerine  özel sürücüler üretiyor diz üstlerine

Sani; kısaca geçiştirme. Forumun Bsayar gurusu olarak, nesini beğenmedin ? 

Bence de yeni İS lerini stabil hale gelene kadar  deneyimli olmayanlar kullanmamalı.(İhtiyar da olsam da  fena sayılmam) deneme için kurdum, beğenmez isem dönecektim ama gayet sorunsuz ve stabil şimdilik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi estağfurullah :) Beğenmediğim kısmı zaten senin de yazdıkların. Hala stabil değil, dediğin gibi sürücüler problem çıkartıyor ve tüm pc'lere uyumlu olduğunu iddia ediyor. Bende diyorum ki, biraz daha beklensin, stabil olsun, o zaman görelim ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Eski versiyon yazılıma dönmek haricinde hepsini zaten yapmışsın.Sani'yi dinle derim. :good1:

Recovery bölümü sanırım silinmemiştir geri alma yap.Yada Win7 cd si takıp geri yüklemeyi çalıştır.Bilğilerinede bir şey olmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...