Enver Çatak 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Son zamanlarda 2003 Focus otomatik vites aracımda özellikle eğimli yerlerde P'den R'ye geçişte zorlanma, takılma sözkonusu. Eğim olmayan yerlerde o kadar olmasa da yine hafif takılma var. Sorun mu var? Şanzıman yağı değişimi faydalı olur mu? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Aracı park ederken şu kurala uyuyormusunuz? 1- Araç park edilir 2- vites N ye alınır 3- el freni çekilir 4- ayak freni bırakılır 5- vites P ye alınır 6- motor durdurulur. 7 Yorum bağlantısı
Enver Çatak 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 Çoğunlukla uymaya çalışıyorum. Arada bir yakınlarım da aracı kullandığından bilemiyorum tabi nasıl kullandıklarını. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Çoğunlukla uymaya çalışıyorum. Arada bir yakınlarım da aracı kullandığından bilemiyorum tabi nasıl kullandıklarını.Bunu şunun için sordum rampada park ettiğimde önce P ye alırsanız ve yük binerse P den çıkarırken takılması normal. Durum böyle değilse, yağ değişim zamanı gelmiş ise kesinlikle fark edecektir. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Rampada daha zor çıkardığınıza göre ya kuralı atlıyorsunuz ya da el freniniz kaçırıyor.. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 Bunu şunun için sordum rampada park ettiğimde önce P ye alırsanız ve yük binerse P den çıkarırken takılması normal. Durum böyle değilse, yağ değişim zamanı gelmiş ise kesinlikle fark edecektir. Anladım. En son 46.000 km önce şanzıman yağı değişmiş. Teşekkürler. Rampada daha zor çıkardığınıza göre ya kuralı atlıyorsunuz ya da el freniniz kaçırıyor.. Evet el frenine de dikkat edicem, teşekkürler. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Anladım. En son 46.000 km önce şanzıman yağı değişmiş. Teşekkürler. Evet el frenine de dikkat edicem, teşekkürler. Focuslarda kaç binde bir değişiyor bilmiyorum ama mercedeste 65.000 km de (40.000 mil) bir değişiyor. Bunu öğrenip ona göre problem olmasa da yağınızı yenilemekte fayda var bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 El freni kaçırıyor. Yada Furkan'ın dediği yöntemde bir nokta atlanıyor. Yani p konumunda şanzumana Yük biniyor. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Bu aksam arabayı rampaya bırakın normal işlemlere ilave olarak tekere taş koyun. Sabah nasıl olacak bir kontrol edin derim. Yorum bağlantısı
Özkan Avcı 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 (düzenlendi) Abimin de dediği gibi rampada ilk önce p konumuna alırsanız, zorlanma yaşarsınız. Ben hep o kuralı uyguluyorum. Nerede olursanız olun. İlk önce N konumunda el frenini çekip arabayı bırakırsınız. (Rampada öne veya geriye gider) Sonra P konumuna rahatlıkla alabilirsiniz. Çalıştırma sırasında her hangi bir sorun yaşamazsınız. 3 Temmuz 2015 tarihinde Özkan Avcı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 2. adımı yeni öğrendim uygularım bundan sonra kesinlikle Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Bu aksam arabayı rampaya bırakın normal işlemlere ilave olarak tekere taş koyun. Sabah nasıl olacak bir kontrol edin derim.İlkay p almadan ne yapacaksa yapacak. P aldıktan sonra iş biter. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 N'ye alıp el freni çektikten sonra ayağımızı frenden çekiyoruz ve yükü balatalara bindiriyoruz.. Peki benim merak ettiğim soru P'ye almak için R konumundan geçmesi gerekiyor..Bu şanzımana bir yük getirmiyormu? Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Aracı park ederken şu kurala uyuyormusunuz? 1- Araç park edilir 2- vites N ye alınır 3- el freni çekilir 4- ayak freni bırakılır 5- vites P ye alınır 6- motor durdurulur. bende aynı işlemleri uyguluyorum fakat 4. adımı en son yapıyorum yani bendeki sıralama: 1-2-3-5-6-4 şeklinde alışkanlıktan. parkettiğim yerler şimdiye kadar hep düz zeminlerdi. benim uygulama sıram bir sorun çıkarır mı acaba ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 N'ye alıp el freni çektikten sonra ayağımızı frenden çekiyoruz ve yükü balatalara bindiriyoruz.. Peki benim merak ettiğim soru P'ye almak için R konumundan geçmesi gerekiyor..Bu şanzımana bir yük getirmiyormu? Hayır. Çünkü ayağınız frende ve araç zaten n konumudayken elfrenine yükü bindirmişti. bende aynı işlemleri uyguluyorum fakat 4. adımı en son yapıyorum yani bendeki sıralama: 1-2-3-5-6-4 şeklinde alışkanlıktan. parkettiğim yerler şimdiye kadar hep düz zeminlerdi. benim uygulama sıram bir sorun çıkarır mı acaba ? Oradaki elfrenini çekip n konumunda frenden ayağı çekip Aracın tüm yükünü elfrenine bindiriyor. Sonra p konumuna aldığınızda Yük şanzumanda olmuyor. Yorum bağlantısı
Ömer Gözcü 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Şu yöntem doğru mudur acaba? 1. Motoru durdur 2. N'ye al. 3. El frenini çek. 4. P'ye al. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Şu yöntem doğru mudur acaba? 1. Motoru durdur 2. N'ye al. 3. El frenini çek. 4. P'ye al. 1 i sona alırsanız şanzuman kendini P ye almış olur. Sanırım motoru durdurunca fiziksel olarak P ye gelmiyor. Yorum bağlantısı
ibrahim doğan 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Arkadaşlar bu yazdığınız sıralama her araba için geçerli mi anlamadım ama bende oto.mk4 mondeo var. stop işlemini şu şekilde yapıyorum; 1- Ayak Freni ile duruş 2- El Frenini çekiş 3- P ye direk geçiş4- 5-6 sn kadar P konumunda çalıştırmasına devam edip5- Araç stop ediş...Normal zamanda trafikte, ışıklarda durunca vitesi N konumuna almayın nasılsa bekliyorum boşta kalsın diye o durumda otomatik şanzıman yağlamayı kesiyormuş.. bırakın viteste kalsın araç.bende denedim bu sefer vites düşürürken sert şekilde geçmeye başlıyor. Birde bana önemle dikkat edilecek hususlar olarak şöyle söylemişlerdi;1- Araç tam durmadan R ile D arasında hızlı geçiş yapmayın (hele DSG şanzımanda direk elinize verir). Dikkat edin bunu restorantların vale leri çok yapar gözünüzü ayırmayın. 2- Araç yokuş yukarı iken normal rolanti giderine ( gaz vermeden kendiliğinden gidişi) bırakmayın o zaman şanzımanı zorluyor işte...Ya frende bekleyin ya da hafif hafif gaz verin... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Arkadaşlar bu yazdığınız sıralama her araba için geçerli mi anlamadım ama bende oto.mk4 mondeo var. stop işlemini şu şekilde yapıyorum; 1- Ayak Freni ile duruş 2- El Frenini çekiş 3- P ye direk geçiş 4- 5-6 sn kadar P konumunda çalıştırmasına devam edip 5- Araç stop ediş... Normal zamanda trafikte, ışıklarda durunca vitesi N konumuna almayın nasılsa bekliyorum boşta kalsın diye o durumda otomatik şanzıman yağlamayı kesiyormuş.. bırakın viteste kalsın araç.bende denedim bu sefer vites düşürürken sert şekilde geçmeye başlıyor. Birde bana önemle dikkat edilecek hususlar olarak şöyle söylemişlerdi; 1- Araç tam durmadan R ile D arasında hızlı geçiş yapmayın (hele DSG şanzımanda direk elinize verir). Dikkat edin bunu restorantların vale leri çok yapar gözünüzü ayırmayın. 2- Araç yokuş yukarı iken normal rolanti giderine ( gaz vermeden kendiliğinden gidişi) bırakmayın o zaman şanzımanı zorluyor işte...Ya frende bekleyin ya da hafif hafif gaz verin... Ayak freni ile durduktan sonra elfrenini çekin. Sonra n konumuna ALIN. Ayağınızı frenden çekin araç tüm yükü elfrenine bindirdikten sonra sonra p konumuna ALIN. Bu tüm Araçlarda geçerli. Durmadan R d ve kesinlikle p konumuna geçiş yapmamalıyız. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Olayın püf noktası durduktan sonra N ye alıp el frenini çekince ve ayak frenini bırakınca bütün yük el freni balatalarına biniyor. Bundan sonra aldığımız P konumunda araba kendini salmayacağı için şanzumana hiç yük binmiyor. Mantık aracın salınmasını el frenine bindirmek. Araç marka/model farketmiyor... Arkadaşlar bu yazdığınız sıralama her araba için geçerli mi anlamadım ama bende oto.mk4 mondeo var. stop işlemini şu şekilde yapıyorum; ... 1 Yorum bağlantısı
ibrahim doğan 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Duruş - Fren - N - El freni - Sonra P bu sıralamayı alışkanlık haline getirmek gerek teşekkür ederim.... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Duruş - Fren - N - El freni - Sonra P bu sıralamayı alışkanlık haline getirmek gerek teşekkür ederim.... el freninden sonra ayak frenini bırak araba salınım yapsın yükü elfrenine bindirsin. Sonra p Yorum bağlantısı
ibrahim doğan 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 el freninden sonra ayak frenini bırak araba salınım yapsın yükü elfrenine bindirsin. Sonra p Tamamdır Teşekkür ederim.... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Yok öyle değil.... Şaka şaka tamamdır [emoji4] [emoji4] Yorum bağlantısı
Recommended Posts