Onur Oflaz 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 el freninden sonra ayak frenini bırak araba salınım yapsın yükü elfrenine bindirsin. Sonra p peki abi nden pye geciste ayak freni ki kullaniyoruz el freni yetiyo mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Ben n den p ye alırken de elfreninde OLMASINA rağmen yine de frene basarım. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 4 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2015 Aslında başlığı yanlış yazdım. Sorun; P konumundan çıkarken zorlanma olacaktı. Bugün N konumunda el frenini çekip sonra P'ye aldım dikkatlice, büyük oranda iyileşme gözlemledim. Önceden en son stop etmeden D'den P'ye alıp öyle el frenini çekiyordum. Kullanma kılavuzundaki "Aracınızın vites kolu park konumundayken çalışan ek bir vites kolu kilitleme aygıtı ile donatılmıştır. Motoru çalıştırdıktan sonra vites kolu ancak ayak freni ve vites kilit tuşu basılı durumdayken oynatılabilir." olayına da dikkat etmek gerekiyor sanırım. Bazen çalıştırırken yeterince ayak frenine ve vites kilit tuşuna basmamak da bu soruna yol açıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Onur Oflaz 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Aslında başlığı yanlış yazdım. Sorun; P konumundan çıkarken zorlanma olacaktı. Bugün N konumunda el frenini çekip sonra P'ye aldım dikkatlice, büyük oranda iyileşme gözlemledim. Önceden en son stop etmeden D'den P'ye alıp öyle el frenini çekiyordum. Kullanma kılavuzundaki "Aracınızın vites kolu park konumundayken çalışan ek bir vites kolu kilitleme aygıtı ile donatılmıştır. Motoru çalıştırdıktan sonra vites kolu ancak ayak freni ve vites kilit tuşu basılı durumdayken oynatılabilir." olayına da dikkat etmek gerekiyor sanırım. Bazen çalıştırırken yeterince ayak frenine ve vites kilit tuşuna basmamak da bu soruna yol açıyor sanırım. ayak frenine cok hafif basmaniz bile kilidi birakir ama vitesteki dugmeye tam basmak gerek Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Temmuz 2015 Paylaş 4 Temmuz 2015 Aracı park ederken şu kurala uyuyormusunuz? 1- Araç park edilir 2- vites N ye alınır 3- el freni çekilir 4- ayak freni bırakılır 5- vites P ye alınır 6- motor durdurulur. Yanlış hatırlamıyorsam benim araba frene basılı değilse p konumuna geçmiyor ve yine frene basılı değilse p konumundan çıkmıyor.. 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 5 Temmuz 2015 Paylaş 5 Temmuz 2015 Yanlış hatırlamıyorsam benim araba frene basılı değilse p konumuna geçmiyor ve yine frene basılı değilse p konumundan çıkmıyor.. P den çıkarken Fren zorunluluğu var ama P ye atarken yok abi. Yorum bağlantısı
ibrahim doğan 7 Temmuz 2015 Paylaş 7 Temmuz 2015 N konumuna getirilip el freni çektikten sonra ayak frenini bırakmak ve daha sonra P ye almak kesinlikle işe yarıyor. Başka bir araba da denedim vites kolu ve geçişlerde fark edilir bir iyileşme olduğunu araç sahibi söyledi....Benim araçta da deniyorum ama anormal bir durum olmadığından farkı hissedemiyorum fakat mutlaka ömrünü uzattığını düşünüyorum... Bilgi için teşekkürler arkadaşlar.... 2 Yorum bağlantısı
ömer annadinç 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 Ov kullanan herkesin bu kurala harfiyyen uymasını önerrim ark şanzımanın acı çektiğine kulaklarınızla şahit olursunuz aksi takdrde Yorum bağlantısı
Recommended Posts