Guest Mert Boran 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 uzun süre bineceksem focus alırdım ben linea temiz bir focusun yanında çöp olur arada 10-15 yaş farkı olsa dahi Aracın çöp olup olmamasını belirleyen ne? Mert bir gün benim aracı da tanıtabilir misin Abi özel hazırlık yapalım onun için. Renginden nazar değmesin. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Aracın çöp olup olmamasını belirleyen ne? Abi özel hazırlık yapalım onun için. Renginden nazar değmesin. lineanın focusun karşısında çöp olmasını bana göre belirleyen şeyleri sana söyleyeyim kardş Yol tutuş,konfor,iç mekan kalitesi,sağlamlık gibi şeyler lineanın nesi var sadece geniş hacmi ve sağlam uzun ömürlü motoru var bu iki artısı olmasa şirketler bile yüzüne bakmazdı Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Bitik diyememde, motoru mesela çok iyi durumda, kaporta yine çok iyi durumda, içerisi gayet iyi. Ama nerde nezaman arıza çıkrcağı belli olmuyor. Sonuçta bazı praçlar plastik 15 yıl geçince üstünden artık serleşip krılgan oluyorlar. Ekonomik ömrümü doldumuş bi araç. Şu an değiştirsem, alt tablaları sağ sol, el freni, sağ arka jantı değiştiririm, birde son zamanlarda azıcık geç çalışmaya başladı ısınana kadar rolantide düzensizlik oluyor. Bu saydıklarımdan çok daha fazlasını da değiştirdim artık yoruldum.Masrafı çok ileride daha çıkar mı çıkar, focus aracına göre sahibini bezdirebileceği aynı zamanda ocağına incir ağacı dikebilecegi gibi müptelasi da yapabilir. Temiz bakımlı ve yeni model bir Linea daha öne çıkıyor. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 (düzenlendi) lineanın focusun karşısında çöp olmasını bana göre belirleyen şeyleri sana söyleyeyim kardş Yol tutuş,konfor,iç mekan kalitesi,sağlamlık gibi şeyler lineanın nesi var sadece geniş hacmi ve sağlam uzun ömürlü motoru var bu iki artısı olmasa şirketler bile yüzüne bakmazdı Çöp doğru tanımlama mı kardeş? Siz hangi çöplüğe atıyorsanız araçları söyleyinde vw alamayanlar faydalansın. Senin çöp dediğin aracı millet kaç sene çalışarak alıyor. Sen desen ne olur demesen ne olur. 4 Ağustos 2015 tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Şu yön de var ki Focus sağlam tok kemikli arabadır. Linea daha nazikçedir. Şu resimde sabah en erken 9 da kuş pislemekle öğlen 2 itibariyle aracın boyası yanmış olarak bulduk. Bu da hafif dokundurma sonucu Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Çöp doğru tanımlama mı kardeş? Siz hangi çöplüğe atıyorsanız araçları söyleyinde vw alamayanlar faydalansın.evet bana göre doğru bir tanımlama ayrıyetten biz çöplüğe atmayız herhangi bir aracı mert kardeş Sen vw a baya bi takıntılısın bana ikinci taş atışın eğer bir takıntın varsa söyle yardımcı olmaya çalışim Çöp doğru tanımlama mı kardeş? Siz hangi çöplüğe atıyorsanız araçları söyleyinde vw alamayanlar faydalansın. Senin çöp dediğin aracı millet kaç sene çalışarak alıyor. Sen desen ne olur demesen ne olur. mesajını düzenlemişsin yeni farkettim Evet millet olarak bir araç için yıllarca çalışabiliyoruz konuyu buraya çekme amacın nedir? Millet şahine doğana teneke der bunu birçoğumuzda demiştir şahini doğanı 1-2 gündemi alıyoruz?onuda almamız yıllarca sürebiliyor mesajı kendi istediğin tarafa çekiyorsun evet ben desem ne olur demesem ne olur takma kafanı sen[emoji6] Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Çok fazla bi beklentim yok, ekonomik olsun, binerken bozulcakmı diye korkmadan bineyim, vergileri düşük olsun (bu yüzden 1.3 multijet iyi) focus mk1 kalitesine 3 aşşağı 5 yukarı yakın olsun. Sedan olsun. Klima çalıştırdığımda çekişi aşırı farketmesin. Hani beğenmezsem kolay da satılır bi araç sonuçta, millet 2 ayda bir araç değiştiriyor sıkıntı yaşarsam satar başka bişey barkarım diye düşündüm. Sürekli masraf çıkarmayan araçtan memnun kalırdım herhalde. Daha 1 yıllık ehliyetim var ve araçları öyle uç sınırlarında kullanmıyorum oldukça sakin kullandığımdan dolayı 2 araç arasında çok büyük fark hissetmem sanırım. Anlıycağınız fiyat/performans oranı iyi olan ekonomik bişey bakıyorum. Focus 2 makajlı kasa baktım ama biraz pahallı geldi. ben baktığımda 38500 civarıydı, linea 27000-32000 tl arası bulunabilir.Ev almayı düşündüğümden dolayı 6 -7 bin tl den fazla bişey de vermek istemiyorum. Bide Mitsubishi lancer 2009 baktım ama iç malzeme kalitesi pek hoşuma gitmedi. Anlaşılan beklenti ekonomik olması. O zaman Linea doğru tercih. Yakıt tüketimi olarak da yürütme maliyeti olarak da yüz güldürür. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 evet bana göre doğru bir tanımlama ayrıyetten biz çöplüğe atmayız herhangi bir aracı mert kardeş Sen vw a baya bi takıntılısın bana ikinci taş atışın eğer bir takıntın varsa söyle yardımcı olmaya çalışim mesajını düzenlemişsin yeni farkettim Evet millet olarak bir araç için yıllarca çalışabiliyoruz konuyu buraya çekme amacın nedir? Millet şahine doğana teneke der bunu birçoğumuzda demiştir şahini doğanı 1-2 gündemi alıyoruz?onuda almamız yıllarca sürebiliyor mesajı kendi istediğin tarafa çekiyorsun evet ben desem ne olur demesem ne olur takma kafanı sen[emoji6] Sana gore dogru bana gore degil. Sen benim gunluk kullandigim ailemle bindigim araca gelipte cop dersen kafama takarim kardes. Desen ne degisecek? Araci yakayim mi yani sen cop dedin diye. Ayrica kimin vw takintili oldugu da ortada. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 4 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2015 (düzenlendi) @Koray Demir , üstteki kırmızı araç linea mı ? Çok kötü olmuş, ama bu durum birçok aracın başına gelebilir, bi arkadaş focus mk1 in kuş pisliğinden dolayı boyasında meydana gelen hasarı paylaşmıştı bi ara. Ki benim aracın aynasının üzerinde de bi kuşun imzası var aynı şekilde haftaya branda alıcam. Bide şöyle bi durum var tabiki ben de herkes gibi en kalitelisine binmek isterim ama ekonomik bütçemiz ancak buna yetiyor, bu yüzden linea bakıyorum. Tekrar eski model bi araç alırsam yine benzer şeyler başıma gelebilir. Bide hasar olayı için, linea sonuçta kendinden 3-4 kat pahallı bi araca çarpmış olucak okadar , linea da böyle bi hasarı uygun bi miktara yaptırabilirken öndeki bmw de oluşacak aynı büyüklükteki bi hasar için sizden bi araba parası isterler. 4 Ağustos 2015 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Sana gore dogru bana gore degil. Sen benim gunluk kullandigim ailemle bindigim araca gelipte cop dersen kafama takarim kardes. Desen ne degisecek? Araci yakayim mi yani sen cop dedin diye. Ayrica kimin vw takintili oldugu da ortada. dememle bişey değişmeyecekse neden kafana takıyorsun mert boran , o zaman tofaşcılar yada o türevdeki araç sahipleri internetten okuduklarıyla yada günlük yaşantıda duydukları şeyler ile katil olabilirler ayrıyetten ben sana aracını yak vb şeyler demiyorum bende binerim binmem ayrı bir mevzu ama bu benim fikrim ben lineaya biniyor olsam dahi şuanki dediklerim değişmez + ilk mesajımı bir kez daha okumanı tavsiye ederim ''zun süre bineceksem focus alırdım ben linea temiz bir focusun yanında çöp olur'' dedim ben accent eraya bindim herkes teneke tabut vs şeyler diyordu buradada laflar geçti ama napacan herkesin fikrine saygı duyacan ben öyle yaptım , kimin vw a takıntılı olduğu ortada evet haklısın sana katılıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 dememle bişey değişmeyecekse neden kafana takıyorsun mert boran , o zaman tofaşcılar yada o türevdeki araç sahipleri internetten okuduklarıyla yada günlük yaşantıda duydukları şeyler ile katil olabilirler ayrıyetten ben sana aracını yak vb şeyler demiyorum bende binerim binmem ayrı bir mevzu ama bu benim fikrim ben lineaya biniyor olsam dahi şuanki dediklerim değişmez + ilk mesajımı bir kez daha okumanı tavsiye ederim ''zun süre bineceksem focus alırdım ben linea temiz bir focusun yanında çöp olur'' dedim ben accent eraya bindim herkes teneke tabut vs şeyler diyordu buradada laflar geçti ama napacan herkesin fikrine saygı duyacan ben öyle yaptım , kimin vw a takıntılı olduğu ortada evet haklısın sana katılıyorum Emre burası diğer bahsettiğin ortamlardan farklı. Biz insanların tercihine SAYGI duyarız. Aşağılamayız. Daha önce yine böyle bir söyleminden dolayı sözlü uyarmıştım. ÇÖP kelimesini beğenmediğin araçlar için bu ortamda kullanamazsın. Bahsettiğin ortamlarda kullanmak senin Özgürlüğün. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 @Koray Demir , üstteki kırmızı araç linea mı ? Çok kötü olmuş, ama bu durum birçok aracın başına gelebilir, bi arkadaş focus mk1 in kuş pisliğinden dolayı boyasında meydana gelen hasarı paylaşmıştı bi ara. Ki benim aracın aynasının üzerinde de bi kuşun imzası var aynı şekilde haftaya branda alıcam. Bide şöyle bi durum var tabiki ben de herkes gibi en kalitelisine binmek isterim ama ekonomik bütçemiz ancak buna yetiyor, bu yüzden linea bakıyorum. Tekrar eski model bi araç alırsam yine benzer şeyler başıma gelebilir. Bide hasar olayı için, linea sonuçta kendinden 3-4 kat pahallı bi araca çarpmış olucak okadar , linea da böyle bi hasarı uygun bi miktara yaptırabilirken öndeki bmw de oluşacak aynı büyüklükteki bi hasar için sizden bi araba parası isterler. 2013 Linea derin bordo rengi 3-4 saat sonucu boya bu hale geldi içine işlemiş. Tabi focusun boyasına çok da iyi denemez lakin daha kalın. Arada fark olacak biraz Linea yerli üretim diğeri avrupa. Bmw de bu şekilde bir boya erimesi ihtimali daha düşük verniği kalın zira. Linea parça fiyatları çok uygun dediğiniz gibi. Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Bu da hafif dokundurma sonucu Bide hasar olayı için, linea sonuçta kendinden 3-4 kat pahallı bi araca çarpmış olucak okadar , linea da böyle bi hasarı uygun bi miktara yaptırabilirken öndeki bmw de oluşacak aynı büyüklükteki bi hasar için sizden bi araba parası isterler. arkadan çarpma kazalarında, arkadaki çarpan araç daima daha fazla hasar alır. bunun marka modelle ilgisi yoktur.(azıcık olabilir) Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 arkadan çarpma kazalarında, arkadaki çarpan araç daima daha fazla hasar alır. bunun marka modelle ilgisi yoktur.(azıcık olabilir) Biliyorum [emoji106] [emoji106] marka bazında değerlendirme yapmadım kemikli yapıya örnek verdim yalnızca [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 arkadan çarpma kazalarında, arkadaki çarpan araç daima daha fazla hasar alır. bunun marka modelle ilgisi yoktur.(azıcık olabilir) Azıcığa misal [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 4 Ağustos 2015 Paylaş 4 Ağustos 2015 Sene 2011..İş yerine gidip gelmem yaklaşık günde 100 km.. Golf 5 benzinli aracım var o dönemde 2004 model Midlne..Fiat bayiside müşterimiz o dönem 30.000 TL fiyat veriyorlar 1.3 Multijet Linea'ya..dedim gidip bakayım o dönem benim Golf 26-27 ediyor LPG taktırmakla uğraşacağıma sıfır km Linea alırım..Gittim bayiye oturdum arabaya..oturmamla inmem bir oldu..İçi ciddi kalitesiz..Yok dedim az yakacak diye binemem bu arabaya bariz mutsuz edecek beni..direk vazgeçtim..Ncap testi falan yok ayrıca sağlamlığı görece olarak muamma.. Karşılaştırmanıza baktığımda Linea mantıklı gibi görünsede Ford'un hissettireceği kalite hissi,sürüş dinamikleri daha yüksek olacaktır..Ben C seçeneği "Hiçbiri" ni işaretlemek istiyorum Biraz bekleyin düzgün bir araba alın bence.. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 4 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2015 (düzenlendi) Sene 2011..İş yerine gidip gelmem yaklaşık günde 100 km.. Golf 5 benzinli aracım var o dönemde 2004 model Midlne..Fiat bayiside müşterimiz o dönem 30.000 TL fiyat veriyorlar 1.3 Multijet Linea'ya..dedim gidip bakayım o dönem benim Golf 26-27 ediyor LPG taktırmakla uğraşacağıma sıfır km Linea alırım..Gittim bayiye oturdum arabaya..oturmamla inmem bir oldu..İçi ciddi kalitesiz..Yok dedim az yakacak diye binemem bu arabaya bariz mutsuz edecek beni..direk vazgeçtim..Ncap testi falan yok ayrıca sağlamlığı görece olarak muamma.. Karşılaştırmanıza baktığımda Linea mantıklı gibi görünsede Ford'un hissettireceği kalite hissi,sürüş dinamikleri daha yüksek olacaktır..Ben C seçeneği "Hiçbiri" ni işaretlemek istiyorum Biraz bekleyin düzgün bir araba alın bence.. Bilemiyorum şimdi 2-3 yıl beklesem, belki süre uzayabilirde gelecekte ne olacağı belli olmaz, bu bekleyiş sırasında focus beni güzel masraflara sokabilir tabi. Bakarsınız direksiyon pompasını, bakarsınız aksları, baskı balatayı belki subabları değiştirmek ister bu süre zarfında, hani 15 yıllık araç heran bişey çıkarabilir. Kalite konfor önemli ama en önemlisi bence kafanın rahat olması, az arıza ve problemle uğraşmak. Focus un iç malzeme kalitesi sürüş dinamikleri daha iyidir ama 9 yıl fazladan güneş altında kalması kışın soğuğu buzu 200 bin km nin yorgunluğu, içini silmeyle falan artık sürekli deforme olmasıyla lineanın kalitesine gelmiştir zaten diye düşünüyorum. Hatta bilenler vardır belli bi süre sonra focus un direksiyonu kaplaması dökülmeye başlıyor. Sağlamlığı muamma ama millet ne arabalara biniyor linea melek kalır birde punto teste yollanıp 5 yıldız almış bunun da benzer kalitede olduğunu varsayarsak uygun gibi. 4 Ağustos 2015 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 4 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2015 Karşılaştırırken linea'nın b sınıfı olduğunu focusun c sınıfı olduğunu unutmayalım. Linea kullanan biri olarak söylüyorum tatsız bir sürüşü var. Direksiyon ağır gibi ama yüksek hızdada yumuşak. Yol tutuş olarak iyi değil. Focusla karşılaştırılmaz. Ama Focusta Allah korusun toplayamadığınız bir hamlede lineada toplarsınız. (Espli olursa ki bence kesin olmalı) Yakıt konusunda ben yarı otomatik vites kullandığım için benim ki çok çok az yakıyor ama manuel kullananlar hep daha fazla yakıyor diyorlar. Benim ortalamam ş. içinde basarak max 6.5 Daha hiç üstüne çıkamadım. Uzun yolda çok rahat 3 litrelere iniyor. Parça ve bakım konusunda hiç sıkıntınız olmasın. Ford'dan her türlü daha uyguna gelecektir. Performans olarak da motor yetersiz felan değil. Şahsen 1.6 atmosferik araçların çoğunun içinden geçer. Son hız olarak da youtubeda örnekleri var. Kalite konusunda focus daha özenilmiştir sanırım lineadan. Ama öyle uyduruk japon arabalarında ki plastikler gibi değil içi. En azından ses yapmıyorlar. Birde aracın yalıtımı gayet iyi. Focustan sonra size sessiz gelecektir. Yaptığımız test de burada. : Bu arada incelemeniz çok güzel olmuş paylaştığınız için teşekkürler Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 Bu arada incelemeniz çok güzel olmuş paylaştığınız için teşekkürler Teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 5 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2015 Teşekkür ederiz. Sence vites seçimi ne olmalı ? düz vitesmi otomatik mi? hangisi daha az sorunlu olur? Yorum bağlantısı
Engin Ünal 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 Lineaların çoğu şirket çıkması bilindik araba varsa alın. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 5 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2015 (düzenlendi) Lineaların çoğu şirket çıkması bilindik araba varsa alın. Şireketler en boşunu alıyor diye biliyorum biraz donanımlı bakarsam ve birazda düşük km li olursa sanırım bu sorunu aşabilirm ? 5 Ağustos 2015 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 Sence vites seçimi ne olmalı ? düz vitesmi otomatik mi? hangisi daha az sorunlu olur?Sirketler manuel kullaniyorlar genelde. Tabi ki manuel daha sorunsuz olacaktir. Ama lineanin yari otomatik vitesi de sorunlu bir vites degil. Ama mukemmel de degil. 6 ileri olmasi da manuele gore avantaj. Eger kullanilacak yer bul dur kalkli biryer ise otomatik alinir. Ama bol yokuslu biryer ise manuel. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 5 Ağustos 2015 Paylaş 5 Ağustos 2015 Linea b segment sedan bir arac kalite olarak zaten bi c segment kalitesi beklemek sacma olur. Fiat servisleri uygun yedek parca fiyatlari uygun . multijet kendini kanitlamis bi motor ve az yakar. Kalkista biraz hantal olsada uzayinca baya iyi gider. Tork eğrisi forda göre cok farklı .misal fiesta 1750 devirde max torka ulasip 2750 ye kadar torku yasatiyorsa fiat 2000 devirde patlama yapip 2750de siniyor. 6 vites olmasi uzun yolda süper ekonomi sağlar. Klimasi baya iyi çalışır buz atar. Focustan sonra araba icinde yumuşak malzeme ararsan uzulebilirsin. Baya baya takir takir plastik. Ama yaşlı bi focusmu yoksa genç ve dizel bir lineami dersen kesinlikle linea derim 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts