İçeriğe Yönlendir

Kasko Ile Ilgili Yardım Istiyorum

Hakan Türkoğlu

Recommended Posts

Hakan Türkoğlu

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/274149-kaza-sonras%C4%B1-yorumlar%C4%B1n%C4%B1z/

yukarıda linkini verdiğim konu ile ilgili kasko şirketine başvuruda bulundum exper geldi benden gerekli evraklar alındı bugün tam 30 gün oldu ama bana geri dönüş yapmadılar experle görüştüm şirket bana dönüş yaparsa bende size dönüş yaparım cevabını aldım kasko şirketinin sitesindeki online işlemler bölümünden dosya sorgulamaya girdiğimde ''pert mutabakatı bekleniyor'' yazısı çıkıyor bu konuda size birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

* pert mutabakatı ne demektir benden habersiz bana sormadan aracımı perte ayırabilirler vede ihale usulüyle başkasına satabilirlermi

* dosya açılalı 30 gün oldu ve hala benle irtibata geçilmedi bu işlemlerin yasal bir süreci varmıdır yani belirli gün içerisinde mutlaka   olumlu yada olumsuz geri dönüşü olmalımıdır

* aracım perte ayrıldığında kasko şirketi aracımın bugünkü piyasasından daha düşük bir bedel teklifinde bulunduklarında ne yapmalıyım yani aracım şuanda piyasa değeri 22000-24000 aralığındadır şirket bana 19000 veya 20000 gibi teklifte bulunduğunda aracımın perte ayrılmasını istemediğimi orjinal parçalar kullanılarak yaptırılmasını talep edebilirmiyim

* 6 yıla yakın kaskolu araç kullanıyorum ama ilk defa kaskoya işim düştü bu konularda bilgi sahibi değilim şirket bana benim yaptıgım itirazlara rağmen olumlu bir şekilde dönüş yapmazsa bu süreçte yasal olarak karşı tarafa yaptırımda bulunmak konusunda ne gibi haklara sahibim başından böyle işler geçen abilerim bana yardımcı olursa sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ihale ederler mesela 12bin biri verdi. piayasaa değeri 20 olsun. önce size sorarlar. 8bin tl verelim bu hai ile side kalsın diye. veya 20 bin alın aracı teslim edin diye. pert olunca bundan sonraki kaskonuz da pahalı çıkakcak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mutabakat; yani eksperin size teklif edecegi rakam uzerinden imzali kabulunuz bekleniyor. Size eksperi arayin. Size bir rakam teklif edecektir. Sirket perte karar verdiyse siz orjinal parca ile aracinizi yaptiramazsiniz artik. Ancak su olur. Diyelim ki aracinizin pert haline 10.000tl verildi. Aracinizin bedeli 25.000tl. Sirket size 15.000t fark verecek. Araci hasarli alacak bir tamirhane size hasarli haliyle 13.000 tl teklif ediyor. Araci da 13.000tl'ye tamir ederim diye size yazili teklif veriyor. Siz de eksperinize pert istemediginizi, aracinizi anlasmali olarak tamir ettireceginize dair mutabakat veriyorsunuz. Sirket cebinden 2.000tl az rakam cikacagi icin buyuk ihtimal kabul eder. Boylece siz sirketten aldiginiz 13.000tl ve servis/hurdacidan aldiginiz 13.000tl'yi cebinize koyarak 1.000tl karli oluyorsunuz.

Buradaki degerler tamamen ornekleme. Isleyisi gostermek icin. Aracinizin sirket tarafindan perte cikarilmasi sizin icin daha efektif de olabilir. Biraz sanayi cevreniz olmasi lazim hurda arac satmak icin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...