İçeriğe Yönlendir

Lastik Hava Basıncı Kaç Olmalı ?

Mustafa Korçak

Recommended Posts

Yurdaer Elay
Ü.Emre Kartal yazdı:

Elektrikli C3 Aircross için kapı içerisindeki etikette yazan bilgi şu şekilde;

215/60/17 100H lastik için (tek ebat) standart yükte ön ve arka için 2.7 bar, eğer yük var ise arkayı 2.9 bar yap diyor. 

2.7 bar 39 küsür psi oluyor. Bunu yapınca araç çok sert geliyor bana, özellikle arkada oturanlar konforsuz olduğunu söylüyor. Oysa ki aracın süspansiyonu c5 ile aynı sistemmiş (öyle diyorlar) internette bakınca c3 için 33-36 psi gibi değerler okuyorum ama aircross olunca böyle olması aklıma yatmıyor. 

Bu etiket yanlış diyeceğim neredeyse, henüz yapmadım ama 33-34 psi yapsam mı? 

Elektrikli araçlarda taban genişliği diğer fosil yakıtlı araçlara göre sanki daha az. Jant ebatları da büyük oluyor genelde. Aracın ağırlığını hesaba katınca yanaklar dışarı doğru bombe yapmasın diye belki o kadar yüksek psi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Evren Erakçora yazdı:

Elektrikli mi sizin ki?

Evet, elektrikli. 

Yurdaer Elay yazdı:

Elektrikli araçlarda taban genişliği diğer fosil yakıtlı araçlara göre sanki daha az. Jant ebatları da büyük oluyor genelde. Aracın ağırlığını hesaba katınca yanaklar dışarı doğru bombe yapmasın diye belki o kadar yüksek psi gerekiyor.

Aracın ağırlığı 1600 kg gibi, standart bir araçta 1300-1400 kg geliyor artık. Lastiklerin yük endeksinin yüksek olması, basınçların fazlalığı vs bende oturmuyor. 

Üretici referansı bu şekilde ama birkaç farklı lastik markasında da öneriler 34 psi gibi.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ü.Emre Kartal yazdı:

Evet, elektrikli. 

Aracın ağırlığı 1600 kg gibi, standart bir araçta 1300-1400 kg geliyor artık. Lastiklerin yük endeksinin yüksek olması, basınçların fazlalığı vs bende oturmuyor. 

Üretici referansı bu şekilde ama birkaç farklı lastik markasında da öneriler 34 psi gibi.

Yani 200 kg fark az değil. Bence lastik esnemesini minimumda tutmak ve lastik ömrünü uzatmak için olabilir. Ben etiketin yanlış olduğunu sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ü.Emre Kartal
  • Yeni Oluştur...