İçeriğe Yönlendir

2015 Bmw 116D Otm. (F20 Lci)


Oğuz Yılmaz

Recommended Posts

Oğuz Yılmaz
Teslim Alalı 5 Gün oldu. Yarısı şehiriçi, yarısı da İstanbul - Keşan - İstanbul güzergahında geçen 800 km sonrasında bir hoşgeldin yazısını hakediyor yeni arabam. 

 

Fotoğraf şimdilik yok :) Çekme fırsatım olmadı ancak jantlar dahil donanım olarak şu aracın ikizi. 

 


 

Bu fiyata da hemen satılmayacağını düşündüğüm için referans olabilir :) Sonrasında resim de ekleriz.

 

2015 Model 116d Dizel Otomatik. Bmw kasa kodu olarak F20 LCI. 2012'den beri yollarda olan F20 kasanın 2015 içinde makyajlanmış hali. Türkiye Paketi + Joy Paket + 378 kodlu V form 16 inç jantlar ve Sunroof'u var. Orta Üstü bir C sınıfında olan ışık, yağmur sezici, led farlar, perde ve yan hava yastıkları, çift bölgeli klima, arka klima çıkışları, bluetooth bağlantısına sahip multimedya, janjanlı bir gösterge paneli, geri görüş kamerası, kararan dikiz aynası gibi donanımlara sahip. İç ambians ışıkları ve kapı kolu altı ledleri var.

Deri koltuk, ısıtmalı direksiyon ayak tabanlarına masaj yapan debriyaj pedalı gibi olması gerektiği yerler masaj salonları olan özelliklere sahip değil. Zaten debriyaj pedalı yok :)

 

1.5 Dizel motoru 85 kW gücünde. Hızlanması, vites kararları ve geçişleri çok yerinde.

Ekonomik sürüş modunda vitesi çabuk yükseltiyor ve gaza tepkisiz, klimayı bile tam güçle çalıştırmayarak fazla ekonomi odaklı bir sürüş sunuyor. Ekranda ayağını gazdan çek felan diyor :) comfort ve sport modlarında da gaz pedalına altında yumurta varmış gibi basmamaya başladığınızda hakkını kesinlikle veriyor.

 

Araç çok sessiz. kalkış dışında motorun sesini duymak için kulak kesilmeniz gerekiyor. 

 

8 ileri ZF şanzımanı ile 2200 devirlerdesiniz ve rüzgar sesi bir tutam artmasa 150'ye geldiğinizi hissetmiyorsunuz. Motor sesi ve yol sesi konusunda gayet sağır. Kabin konforu çok yüksek. Yeri gelmişken 150deyken hangi vitesteyim bilmiyorum çünkü ekranda göstermiyor. Büyük ihtimal ile 7 diye düşünüyorum.

 

Virajlarda verdiği güven ve kabin içindeki hissiyat beni korkutmuyor değil. Çünkü kendinizi fazla güvende hissediyorsunuz :) Dikkat edip sınırlarını zorlamaya kalkmamakta yarar var diye düşünüyorum.

 

Multimedia sistemi çok kullanışlı. IDrive kontrol tekerleği ve tuşların konumlandırması çok yerinde. Sürüş dinamiklerine göre spor göstergeler veya yakıt tasarrufu önerileri kullanışlı. Özellikle dakika bazında yakıt ortalamasını gösterdiği sütun grafiğe bayıldım. İnsanı ekonomiye teşvik ediyor.

 

RFT lastikleri 16 jant ile yere sağlam basıyor ve kabin içine dış etkileri hissettirmiyor. Sert mi olur diye şüphelerim vardı ancak şu an gayet kararında. Bu jantlar da standart jantlara göre daha büyük ve hoş gözüküyor bence.

 

Çok sessiz demiş miydim :)

 

Servotronik direksiyon hıza göre farklı hisler veriyor. Düz tekdüze bir direksiyon değil.

 

Sunroof perdesi manuel. Ve çok kalın. Diğer hiçbir markada böyle kalın bir perde ile karşılaşmamıştım. Yazın güneş konusunda problem olmayacaktır.

 

Sol şeritte limitler dahilinde ilerlerken önümden araçların çekilmesine henüz alışamadım. Ancak insanoğlu bu gibi şeylere çabuk alışıyor :)

 

Her bir parçasında ve donanımında kalite hissiyatı var. Burasını neden böyle yapmışlar demiyorsunuz.

 

İlk yorumlarım böyle. Kullandıkça seveceğim sevdikçe vazgeçemeyeceğim gibi geliyor. Bu benim ilk 0 arabam, ilk premium arabam. Her şey için bugünlerimize şükürler olsun. 

 

:nazar:

 

Herkese iyi dilekleri için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler!

  • Beğen 21
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Maşallah, güzel günlerde gönlünüzce kullanın inşallah...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Maşallah..Kazasız.. belasız.. güzel günlerde kullanın.. :nazar:  :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin
(düzenlendi)

Maşallah Hayırlı olsun bende eğer denk getirebilirsem 2006 falan düşünüyorum :)

tarihinde Yusuf Aycibin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

:nazar: Güle güle, güzel günlerde kullanın. :nazar: 

Dizel otomatik Focus, 308 vs ye 100.000 Tl bandında fiyat vermektense, Bmw yada Volvo V40 bir tercih olabilir bu fiyat bandında. Doğru bir seçim olmuş.  :good1:

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Maşallah maşallah [emoji4] 3 hafta kadar öncede küçük dayım aldı 2014 modelini bir arkadaşından kullanma fırsatım oldu çok keyif veriyor. [emoji56][emoji41]

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

hayırlı olsun abi kazasız belasız kullan inşallah inanırmısın şimdi 116 dlere bakıyordum manuel olan makyajsızlara :) hoşuma gidiyor benimde ilerleyen zamanlardaki yorumlarını takipteyim 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Hayırlı uğurlu olsun. En değişik geleni arkasına geçtiğiniz arabanın sağa kaçması:) Bir türlü usturuplu kullanıp yakıt ekonomisi yaptırmıyor:) Gerçi ben bile hala arkada yuvarlak farları görünce kaçıyorum...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Maşallah, güzel günlerde gönlünüzce kullanın inşallah... :nazar:  :nazar: 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hayırlı olsun, valla ben de ne zaman BMW farı görsem uygun olan zamanda hemen yolu açıyorum ki ilerlesin :)

Güle güle kullanın. :flowers:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Hayırlı uğurlu olsun, az önce kuruma gelirken bir m paket 1.18 ile karşılaştık. M arka tampon çok kötü duruyordu, standart olanı çok daha iyi.  :nazar:  :nazar:

 

72ok766201511247.jpg

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

hayırlı olsun allah daha iyilerini de nasip etsin :) plakayı da alalım da e-5te falan denk gelirsek sol şeride sıkıştıralım seni biraz :D

:) Beklerim her zaman yollardayım  :biggrin:  plakam PH 0049 , içilmeyecek bir su sertliğindeyiz :D

 

:nazar: Güle güle, güzel günlerde kullanın. :nazar:

Dizel otomatik Focus, 308 vs ye 100.000 Tl bandında fiyat vermektense, Bmw yada Volvo V40 bir tercih olabilir bu fiyat bandında. Doğru bir seçim olmuş.  :good1:

Kerem hocam ben de aynı düşünüyorum. Faiz oranı da çok cazipti ve tüm yollar BMW'ye çıktı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...