İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Ghia Ptc Heater(Ek Isıtıcı) Montajı

Mehmet Sezgin

Recommended Posts

Eren bu parço kodu C-Max için mi geçerli yoksa 2011 Focus 2 tdci için de uyar mı?

Uyuyor. Test edildi onaylandı. :)
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Sezgin

6PGE4k.jpg

geçen gün başka bir arkadaşın aracına da ptc heater montajı yaptık.yine çıkma bir malzeme kullandık.bunun parça numarasının ilk dört ve en son iki numarası farklı.malzemeyi taktık gayet başarılı bir şekilde çalıştığını test ettik.

malzeme 2008 model 2.0 motor Mondeo dan çıkma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bende sistemden aktif ettim abi şimdilik. Malzeme ankarada benim. :) gidince takılacak.

1db9bc95405624cfbfab5488a3450481.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Bende sistemden aktif ettim abi şimdilik. Malzeme ankarada benim. :) gidince takılacak1db9bc95405624cfbfab5488a3450481.jpg

Eren taktıktan sonra dış hava sıcaklık göstergene dikkat et.hava sıcaklığı 15 derecenin altında iken sistem çalışıır.bunun için radyatör ve tamponun arasında dış hava sıcaklık sensörü var onun üzerine hortumla su tutarak veya balata spreyi tarzında soğukluk verecek başka birşey ile sensörü soğutman lazım. sıcak havada yaparkan bu yanılgıya düştük

sen de aynı şeyle karşılaşma

sonra araçta veya malzemede arıza aramaya kalkarsın  :biggrin:  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Eren taktıktan sonra dış hava sıcaklık göstergene dikkat et.hava sıcaklığı 15 derecenin altında iken sistem çalışıır.bunun için radyatör ve tamponun arasında dış hava sıcaklık sensörü var onun üzerine hortumla su tutarak veya balata spreyi tarzında soğukluk verecek başka birşey ile sensörü soğutman lazım. sıcak havada yaparkan bu yanılgıya düştük

sen de aynı şeyle karşılaşma

sonra araçta veya malzemede arıza aramaya kalkarsın :biggrin::biggrin:

Anladım abi. Önemli bir noktaymış [emoji1303][emoji1] teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Harun Özden

2010 Focus 1.6 tdci'ye PTC takmak/taktırmak istiyorum. Ankara'da yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Yorum bağlantısı
Misafir

2010 Focus 1.6 tdci'ye PTC takmak/taktırmak istiyorum. Ankara'da yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Forumumuzda Erkan Dikici ile irtibata geçebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bu ek ısıtıcı trend araçlarada takılabiliyormu ?  yoksa gia olması mı lazım illaki

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

İsterseniz İstanbul'dan 3M51-18K463 kodlu PTC heater satan firma bilgisini verebilirim. Yaptırmak için önce bu ürünü bulmak gerek!..

Yorum bağlantısı
Harun Özden

İsterseniz İstanbul'dan 3M51-18K463 kodlu PTC heater satan firma bilgisini verebilirim. Yaptırmak için önce bu ürünü bulmak gerek!..

Bilgileri alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Bilgileri alabilir miyim?

Otokoç Ferdi bey.

+90 536 014 0284

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

bu ek ısıtıcı trend araçlarada takılabiliyormu ?  yoksa gia olması mı lazım illaki

trend araçlarda tesisat yok 

ghialarda tesistat hazır cmax için söylüyorum

manuel klima araçlarda klima kontrol panelininde değişmesi gerekir

dijital klimada sadece ptc heater yeter

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yakup Sönmez
(düzenlendi)

Selam uzun zamandir forumu takip ediyorum. Aracim 2005 c max dizel ghia. Tekirdag cerkezkoydeyim ve buralar soguk. Ptc heater a ihtiyacim var. Parcayi bulabilirim ama montaj konusunda yardimfi olabilecek birilerine ihtiyacim var. Bu servis , usta yada bilen herhangi biri.

tarihinde Yakup Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yakup Sönmez

Mehmet bey 80 amper sigortayi kaput altindaki kutuyami takiyoruz baska sigorta kutusu varmi. Birde configurasyon sayfasinda kutucuklari isaretlemekten bahsetmissiniz. Hepsinimi isaretliyoruz. Daha sonra write to hec tusu aktif oluyor.ben tekirdagdayim parca cuma gunu gelmis olucak tahminim. Montaj konusunda yardimci olabilecek olan varmi acaba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Mehmet bey 80 amper sigortayi kaput altindaki kutuyami takiyoruz baska sigorta kutusu varmi. Birde configurasyon sayfasinda kutucuklari isaretlemekten bahsetmissiniz. Hepsinimi isaretliyoruz. Daha sonra write to hec tusu aktif oluyor.ben tekirdagdayim parca cuma gunu gelmis olucak tahminim. Montaj konusunda yardimci olabilecek olan varmi acaba.

aracınız ghia ise motor kaputu altında(1.sayfada resim mevcut) F5-80 amper sigorta takılı olması lazım eğer takılı değilse iç kısıma kadar tesisat çekmeniz gerekir

configuration sayfasında yine 1.sayfada gösterilen tüm işaretlemeleri yapıp write to hec butonuna basıp işlemleri kaydetmeniz gerekir.

takıldığınız yerde yine yardımcı olurum

sigorta kutunuzun resmini çekip gönderin isterseniz

Yorum bağlantısı
Yakup Sönmez

aracınız ghia ise motor kaputu altında(1.sayfada resim mevcut) F5-80 amper sigorta takılı olması lazım eğer takılı değilse iç kısıma kadar tesisat çekmeniz gerekir

configuration sayfasında yine 1.sayfada gösterilen tüm işaretlemeleri yapıp write to hec butonuna basıp işlemleri kaydetmeniz gerekir.

Mehmet bey, arac ghia paket resim cektim ama nasil gonderecegim bilmiyorum. Fakat f5 konumunda 80 amper sigorta var ve kutunun ic tarafinda o sigorta icin ptc yaziyor. Yarin gelicek ptc ctesi corludayim ve montaj olucak umarim calisicak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Mehmet bey, arac ghia paket resim cektim ama nasil gonderecegim bilmiyorum. Fakat f5 konumunda 80 amper sigorta var ve kutunun ic tarafinda o sigorta icin ptc yaziyor. Yarin gelicek ptc ctesi corludayim ve montaj olucak umarim calisicak.

sigorta var ise tesisat büyük ihtimalle vardır

1.sayfada anlattığım şekilde yaparsanız sorunsuz çalıştırırsınız

ısıtıcıyı yerine monte etmeden kablolarını takıp çalıştırın nasıl ısındığını test edin dikkatli tutun eliniz yanmasın

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Sigorta varsa tesisat tamamdır. Sadece montaj yapıp gem den aktif edin ve keyfine varın. Benim araçda da aynı durum vardı. Extra bir işlem yapmadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

malzeme gelene kadar elm ile şimdiden sistemi aktif edebilirsiniz bir sakıncası olmaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Benim 2010 titanium focusumda sigorta yok. Tesisat yok mudur?

mk1 kasa değil mi aracınız

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Benim 2011'de mevcut çıktı. Sizin ptc kısmını bir açıp mevcut kabloları bir kontrol etmeniz lazım. Kablolar varsa ptc montajı yapılacak kısımda belki sigorta kutusunda sigorta felan eksiktir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...