İçeriğe Yönlendir

Kasko Yaptırıken Opsiyonel Donanımları Eklemek Gerekir Mi?


Ahmet Türedi
Çözüme git Mert Can Üzger tarafından,

Recommended Posts

Misafir

Mert Bey'in yazdigi aracinizi dusuk donanimdan sigortalatin demek degil. Aracinizin donanimini listedeki en yakinina gore secildigini kontrol etmek gerekli olan. 2013 nisan ayinda gelen degisiklik ile police uzerinde sigorta bedelinin kaldirilmasindan sonra sigortali sorumlulugu aracin marka model yili ve tipini kontrol etmekten ibaret.

Ornek arac titanium x ama listede yok. Titanium yazilmis. Eksper kismi bir hasar varsa zaten arac uzerindeki parcalar degistigi icin ekstra teminata bakmayacak. Pert olursa aracin ruhsatina ya da tipine bakip x paketlinin fiyatini arastiracak. Listede x paket olmadigi icin sigorta bedelinde titanyum ile titanyum x arasindaki farki gormeyecek.

Arac titanium ama trend yazildi ise kismi hasarda spesifik farkli parcalar hasarlanmadiysa eksik sigorta uygulanmayabilir. Detaylarda problem olabilir. Mesela led far oldugu anlasilinca eksper arastirmaya girer eksik sigorta diyebilir. Pert oldugunda arac deger listesinde trend ile titanyum arasindaki fark eksik sigortaya girer.

2. El araclarda Paketlerin haricinde ek opsiyonlar varsa ve karmasiksa eksper ile anlasmazliga dusmemek icin orjinal parca da olsa ek teminatlari yazmak yararli. Ornegin punto evo 2 donanim ama 5-6 cesit opsiyon var. Bunlar kombinasyonlu alinabiliyor ya da bazi opsiyonlar birbirini kapsiyor. Bu sekildeki araclarda ek teminat yazdirmak ve fark primi odemek gerek.

Sifir araclarda fatura arac deger listesinden yuksek ise o deger sisteme girilmelidir. Boylece hasar aninda ibraz edilecek fatura ile eksperin gorebilecegi sigorta bedelinin esit olmasi muallak ihtimalini oldukca dusurur.

Sigorta acentelerinin bircogu yasadiklari tecrubelere ve calistiklari sirketlerin tutumuna gore size yonlendirmede bulunurlar. 100tl fazla prim almakdan cok daha onemli olan ve istenmeyen hasar aninda sorun yasanmasidir. Arac degerinin police uzerinde goruldigu yillardaki uygulamalari hala dogru kabul edenlerin yaptigi yanlis degil, farkli bir yogurt yeme seklidir, yine sizi korumaya yoneliktir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...