Halis Parlak 4 Ekim 2016 Yazar Paylaş 4 Ekim 2016 İstanbul şartlarında 160 lıklarda 10-11 litreden aşağı yakmazsınız haberiniz olsun Halis bey. tamam az km yapabilirsiniz ama dizel 1.6 bile şu an 8 litrelerde geziyor. tavsiyem "keser-kesmez" problemini bir tarafa bırakın ve 1.6 tdi comfort ve üst model bakın. Bence o kadar yakmaz.Hele ki benim gibi sakin bir kullanıcı için ben istanbuldayım. ortalamam 6.5litre. benzinli 1.4 tsi passat. yavaş da gitmem. Valla ben 9 litreye razıyım.Kilometremin çoğu okula git gel ve yolda ışık yok dur kalka girmiyorum. Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 ben istanbuldayım. ortalamam 6.5litre. benzinli 1.4 tsi passat. yavaş da gitmem. istanbul şartları derken ortalama hızınız 20 km ve civarından bahsediyorum hocam. her yerde trafik problemi var şu anlamsız şehirde. bu arada hız ortalamanız nedir? kontrol ettiniz mi hiç? rica etsem paylaşabilir misiniz bizimle. Bence o kadar yakmaz.Hele ki benim gibi sakin bir kullanıcı için Valla ben 9 litreye razıyım.Kilometremin çoğu okula git gel ve yolda ışık yok dur kalka girmiyorum. o zaman 160lık yapıştırın gitsin. çocuk arabasını katlamadan bagaja koymak bir ayrıcalıktır. 1 Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 1.4 tsi motorda 122lik ile 160lık aynı yakmıyor bildiğim kadarıyla. Ankara için 1.4 tsi 125 hp (golf) uzun süreli ortalamam 6.2 litre. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 4 Ekim 2016 Yazar Paylaş 4 Ekim 2016 1.4 tsi motorda 122lik ile 160lık aynı yakmıyor bildiğim kadarıyla. Ankara için 1.4 tsi 125 hp (golf) uzun süreli ortalamam 6.2 litre. 160 lıklarda Turbo+Kompressör var. 122 liklerde sadece Turbo var.Yakıt farkları bence var ama 122 lik düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Benzinli Passat İstanbul şehir içi yani 20 km ortalama hız 8,5 - 9 litrenin altına düşeceğini sanmıyorum. Ben C- Max dizel ile 6,5 litre yakıyorum. Dizel Golfu olan kuzenimde aynı yakıyordu benim şartlarımda. 2 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-rahat%2Cguclu-ve-temiz-aile-araci-arayanlara-346426084/detay 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Volvo'da şerit takip,adaptif cc,kör nokta,lamine camlar,city safety vs.. çoğu standart, bunlardan sadece çok çok nadiren denk gelirse front asist olan passat var diğerleri hiç yoktur.Ben rahat duramam kurcalarım arabayı jettada olduğu gibi.Bu sefer dolu alcam hiç kurcalamayacağım. Yazdıklarınızdan Volvo'ya daha yakın olduğunuzu görüyorum. SW Volvo PAssat gib tam station değil biraz daha sportback tarzı yarım vagon. Bu yüzden Passat'a göre daha küçük spor görünümlü. Volvo'da saydığınız donanımlar opsiyonel paketli ve hepsinde yok dikkat edin. City safety tüm donanımlarda var. Advance olduğunda elektrikli hafızalı deri koltuklar, 7" ekran, kör nokta geliyor ama adaptif cc ile beraber gelen şerit takip sistemi her araçta olmayabilir. SW'lerde donanımlı araç daha çok orası doğru. Passatta daha yumuşak amortisörler, çok daha yumuşak direksiyon sizi bekleyecek. Kullanırken çok keyif alacaksınız ki öncesindeki jetta bunun işaretlerini veriyordur. Volvo'da ise elektrik ayarlı direksiyon modu yoksa daha sert bir direksiyon, daha kısa sürede yaylanan ve sert tepkiler veren amortisörler var. Daha önce Volvo kullanmadıysanız herşey size çok ince düşünülmüş gelecek. Dünyanın en rahat koltuklarında otururken, önceki aracınıza göre çok daha sert olan direksiyonu uzun yolda tek parmakla idaren edecek kadar araca güveneceksiniz ve aracın kapısını her kapattığınızda bu araç beni korur hissini alacaksınız. Dünyanın en güzel aracı değil ama güvenlik ve kalitenin opsiyonel fiyatta buluştuğu, genel olarak trafikte saygı duyulan bir araç kullanmanın zevkini yaşayacaksınız. Bu saygı aracın fiyatına değil, sizin güvenlik tercihinize olacak. Bence size vag grubundan sonra biraz daha sert gelir. Terazinin bir yanı güvenlik, bir yanı konfor dersek Volvo daha dengede kalacaktır. Passatt'a konfor kefesi ağır basar. Önemli olan sizin terazinizin hangi dengede olacağı. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Geçen hafta 2 gün 160 lık 1.4 tsi cc kullandım 25km lik yolu 1,5 saatte gittim ortalama en fazla9,7lt gösterdi. Bence çok iyi değer ben benzinli tsi tercih ederdim. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 ben istanbuldayım. ortalamam 6.5litre. benzinli 1.4 tsi passat. yavaş da gitmem.1.4 tsi ortalama 6.5 lt yakıyorsa 110 km/h a sabitlenmistir % 70 şehir dışı çoğunlukla, şehir içi istanbul yoğun trafikte 8 lt den aşağı inmez genelde 8/5 lt dir şehir içi/dışı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Bu kasa passat'ın artık yüzü eskidi diye düşünüyorum. Volvo'nun çizgileri daha dinamik, içi daha premium hissettiriyor, elektronik oyuncakları da bol. R-Design eklerle nefis olur Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 benim tavsiyem passat tabiki. kendi aracımda 2012 1.4 tsi variant 122 hp. almadan önce bende araştırdım,160 hp olanından vazgeçtim,çünkü 160 lıklar Türkiyeye geldiği yıl multifuel motorlu geldi.yani benzin ethenol karışımı ile çalışan motorlar.doğuş tsi yazısının altındaki multifuel logosunu söktürdü.(kafa karışıklığı yaratmasın diye) bu motorlar bluemotion olamadığı için start-stop,fren geri kazanımı,sürüş serbest modu gibi yakıt tüketimi düşüren ıvır zıvırlar yok.bu sebeple 122 hp ye göre en az %30 daha fazla yakıyorlar. ayrıca passat sonradan istediğiniz retrofit işini uygulayabilirisiniz.sonradan lane assist,bilnd assist,PLA takanlar bile var.volvoya bunları yapabilceğinizi zannetmiyorum,ayrıca volvonun arka diz mesafesi kısıtlı. passatta highline dan daha önemlisi cam tavan ve servis bakımlı olmasıdır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 ... 1.Araç : Volvo V60 Advance1.6 T4 180 Hp (Dsg) 2.Araç: Passat Variant Highline1.4 TSİ 160 Hp (Powershıft) Şanzımanları ters yazmış olabilir misin abi? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 ayrıca passat sonradan istediğiniz retrofit işini uygulayabilirisiniz.sonradan lane assist,bilnd assist,PLA takanlar bile var.volvoya bunları yapabilceğinizi zannetmiyorum,ayrıca volvonun arka diz mesafesi kısıtlı. Volvo'da sistemsel donanımlar açılmıyor. İlave donanım ekleniyor ama onlarda navigasyon, sensör gibi mekanik/elektronik parçalar. YAnlız o parçaların takılması için nerelerin söküldüğünü gösterir pdf dosyasını incelediğimde gerek yok kalsın demiştim. tabi bu parçaların maliyeti 6-7.000TL. Ayrıca Volvo'da yazılım güncellemesi bile ücret karşılığı yapıldığından bu işlemler biraz masraflı. Örneğin Volvo'da farlar hep yanar. Bunu değiştirmek için serviste bilgisayara bağlanan aracın 70tl ödeme yapması gerekiyor. Volvo'nun açıklaması; yazılım değişiklikleri ana fabrikaya bağlanarak yapıldığından el altından yapılması mümkün değil. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Motoru iyiymiş de kendi kendi çirkinmiş be hocam. Passatı al. Emmi senin araba içinde çirkin diyorlar o nasıl olcak 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Kırmızı olan hangisi Çok çirkinmiş. Kesinlikle üstteki. Arkadan cirkin de önden cok yakisikli Siyah olursa arkasi da fena degil. 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Ben hiç düşünmeden passat alırdım. Ama 1.4 tsi benzinli alırdım. Dizel ile arasında uçuk fiyat farkı var. Ayrıca vergi avantajı da var. Hemen hemen aynı hesaba geliyor. Tek sıkıntısı bizdeki dsg 2 defa arıza verdi. 2500 tl civarı bir masraf açtı. Eğer servis bakımlı olursa garantiden yapıyorlar sanırım. Ama aracın konforu ve sessizliği her şeyi unutturuyor. Nasıl bir koltuk yapmışlarsa benim evdeki koltuklardan rahat. 1 Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 B7 exclusive donanım passat kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim ki: V60 ile B7 passat arasında dağlar kadar malzeme kalitesi farkı var iç mekanda. Bindiğim S60'dan biliyorum. Volvo o açıdan çok önde. Passatın , V60 karşısında elinin güçlü olduğu şeyler ise: servis, ikinci el, daha az yakıtla daha fazla güç üreten motoru, kullanışlılığı... Okuduğum bazı yorumlarda 1.4 tsi golf 7 ile yakıt karşılaştırılması yapılmış kıyas yoluyla tahmini bir tüketim değeri elde edilmeye çalışılmış ancak şöyle bir durum var; b7 kasa passatta kullanılan 122hp tsi motor ile golf7,leon, b8 passat da vs de (mqb platformda) kullanılan 125 hp motor arasında turbosundan tutun da tasarımına ve tabiki de yakıt tüketimine kadar çok fark var. Kesinlikle kıyas kabul etmez. Ankara şehir içinde 20 ila 30 km/h ortalama hız değerlerinde, ben bile 1.6 TDI bluemotion manuel passatla 6.5-7.5 arası gidip geliyorsam, alacağınız tsi bu ortalam hızda minimum 9 lt yakacaktır. Size başlık altında geçen tüm araçları orta vadeli kullanmış biri olarak tavsiyem, alabilecekseniz b7 1.6 tdi alın (80.000 lere çıkarmak gerekebilir bütçeyi), illaki 1.4 tsi almam gerekiyor derseniz de 122 hplerin 160 lıklara nazaran daha sorunsuz olduklarını söylemek isterim. Saygılarımla... 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-rahat%2Cguclu-ve-temiz-aile-araci-arayanlara-346426084/detay Teşekkür ederim opel düşünmüyorum Şanzımanları ters yazmış olabilir misin abi? Gözünden kaçmamış valla kardeş Yazdıklarınızdan Volvo'ya daha yakın olduğunuzu görüyorum. SW Volvo PAssat gib tam station değil biraz daha sportback tarzı yarım vagon. Bu yüzden Passat'a göre daha küçük spor görünümlü. Volvo'da saydığınız donanımlar opsiyonel paketli ve hepsinde yok dikkat edin. City safety tüm donanımlarda var. Advance olduğunda elektrikli hafızalı deri koltuklar, 7" ekran, kör nokta geliyor ama adaptif cc ile beraber gelen şerit takip sistemi her araçta olmayabilir. SW'lerde donanımlı araç daha çok orası doğru. Passatta daha yumuşak amortisörler, çok daha yumuşak direksiyon sizi bekleyecek. Kullanırken çok keyif alacaksınız ki öncesindeki jetta bunun işaretlerini veriyordur. Volvo'da ise elektrik ayarlı direksiyon modu yoksa daha sert bir direksiyon, daha kısa sürede yaylanan ve sert tepkiler veren amortisörler var. Daha önce Volvo kullanmadıysanız herşey size çok ince düşünülmüş gelecek. Dünyanın en rahat koltuklarında otururken, önceki aracınıza göre çok daha sert olan direksiyonu uzun yolda tek parmakla idaren edecek kadar araca güveneceksiniz ve aracın kapısını her kapattığınızda bu araç beni korur hissini alacaksınız. Dünyanın en güzel aracı değil ama güvenlik ve kalitenin opsiyonel fiyatta buluştuğu, genel olarak trafikte saygı duyulan bir araç kullanmanın zevkini yaşayacaksınız. Bu saygı aracın fiyatına değil, sizin güvenlik tercihinize olacak. Bence size vag grubundan sonra biraz daha sert gelir. Terazinin bir yanı güvenlik, bir yanı konfor dersek Volvo daha dengede kalacaktır. Passatt'a konfor kefesi ağır basar. Önemli olan sizin terazinizin hangi dengede olacağı. Saygılarımla. Evren Bey sizin yorumunuzu dört gözle bekliyordum Ve düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.Benim için sadece bu seçimde değil her araç seçiminde bütçem çerçevesinde en önemli faktör güvenliktir.Farketmişiniz bunu zaten siz de paylaşmışsınız. Vag grubundan sonra sert gelecek ama bakalım kısmet henüz zamanım var. Bu kasa passat'ın artık yüzü eskidi diye düşünüyorum. Volvo'nun çizgileri daha dinamik, içi daha premium hissettiriyor, elektronik oyuncakları da bol. R-Design eklerle nefis olur Evet Ozan v60 daha sportif geliyor bana.Passat daha ağır duruyor.R-Desing ise muhteşem Geçen hafta 2 gün 160 lık 1.4 tsi cc kullandım 25km lik yolu 1,5 saatte gittim ortalama en fazla9,7lt gösterdi. Bence çok iyi değer ben benzinli tsi tercih ederdim. Binmediğin araba sanırım v60 kalmış. Senden de yorum bekliyordum ama kullanmamışın benim tavsiyem passat tabiki. kendi aracımda 2012 1.4 tsi variant 122 hp. almadan önce bende araştırdım,160 hp olanından vazgeçtim,çünkü 160 lıklar Türkiyeye geldiği yıl multifuel motorlu geldi.yani benzin ethenol karışımı ile çalışan motorlar.doğuş tsi yazısının altındaki multifuel logosunu söktürdü.(kafa karışıklığı yaratmasın diye) bu motorlar bluemotion olamadığı için start-stop,fren geri kazanımı,sürüş serbest modu gibi yakıt tüketimi düşüren ıvır zıvırlar yok.bu sebeple 122 hp ye göre en az %30 daha fazla yakıyorlar. ayrıca passat sonradan istediğiniz retrofit işini uygulayabilirisiniz.sonradan lane assist,bilnd assist,PLA takanlar bile var.volvoya bunları yapabilceğinizi zannetmiyorum,ayrıca volvonun arka diz mesafesi kısıtlı. passatta highline dan daha önemlisi cam tavan ve servis bakımlı olmasıdır. Evet 160 lıklar masraflı ve sorun çıkarma potansiyeli yüksek diyorlar ama nedense özellikle cc lerde bu motor çok kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Halil Erdoğan 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Eski aracım tsi 122 dsg passat aracım Ankara şehir içi 8,5-9 litre yakıyordu. şimdi 2.0 tdi dsg kullanıyorum, 6-6.5 lt ortalama yakıyor. tabi ani hızlanmaları çok yapıyorum. 1.4 tsi 7 ileri dsg mekatronik değiştikten 30.000 km sonra tekrar titretmeye başladı. 2.0 tdi de 6 ileri yağlı tip titreme yapmıyor. Eğer uzun süre kullanacaksanız bütçeyi zorlayıp 2.0 tdi düşünebilirsiniz... Yorum bağlantısı
Halis Parlak 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 Eski aracım tsi 122 dsg passat aracım Ankara şehir içi 8,5-9 litre yakıyordu. şimdi 2.0 tdi dsg kullanıyorum, 6-6.5 lt ortalama yakıyor. tabi ani hızlanmaları çok yapıyorum. 1.4 tsi 7 ileri dsg mekatronik değiştikten 30.000 km sonra tekrar titretmeye başladı. 2.0 tdi de 6 ileri yağlı tip titreme yapmıyor. Eğer uzun süre kullanacaksanız bütçeyi zorlayıp 2.0 tdi düşünebilirsiniz... 6 ileri DSG ler daha sorunsuz biliyorum ama bakalım dediğim kısmet işte. tabi ki volvo.. artık kaliteye kavuş Abi aynısını jettayı alma aşamasında da söylemiştin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim 2016 Paylaş 5 Ekim 2016 Abi aynısını jettayı alma aşamasında da söylemiştin o zaman v60 üretilmemişti Yorum bağlantısı
Halis Parlak 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 o zaman v60 üretilmemişti 2011 Kasımda jettayı almıştım.Dediğin gibi yeni çıkmıştı.Bravo valla Avensis desem fikriniz ne olur? Hocam sw olursa bu ikisi.Sedan olursa passat,superb 2,5 volvo s80 düşünüyorum zayıf da olsa 163 lük mondi de olabilir hepsi 2.0 dizel. 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 5 Ekim 2016 Yazar Paylaş 5 Ekim 2016 Yakıt ve performans konusunda volvo hakkında bilgim yok.Ortalama ne yakar vites geçişleri nasıldır?Dsg kullandım çok kez ve çok da sevmiştim Yorum bağlantısı
Recommended Posts