İçeriğe Yönlendir

Trafik Sigortası Ve Araç Kaskosu İçin Firmaların Teklifleri (Taze)

Emre Köksal

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu liste yakında kısmen piyasaya yaklaşacak. 
Tahmin edin ne olacak? 

Henüz şubata geçemedim ben. Bir kaç gün içinde geçerim. Hallederiz. 

Tamamdır abi. Kartın ekstresi ayın 24unde kesiliyor. Ama bizimki MB kartı değil dümdüz kart.:flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Yeter yazdı:

Tamamdır abi. Kartın ekstresi ayın 24unde kesiliyor. Ama bizimki MB kartı değil dümdüz kart.:flowers:

Tamam 23 ünde keser emmi.

• Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Tamam 23 ünde keser emmi.

Ben ne bilim len hesap kesim tarihini.. Ben yapar geçerim ;)

• Beğenme 1
  • Mutlu 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben ne bilim len hesap kesim tarihini.. Ben yapar geçerim ;)

Yasla geç abi. :seytan:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Senin kaskonun günü geliyor.. onu naapiim.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

Onu kepirtecekti yok dedim. Ek garantiyi sormadım ama nette 40 50 bin liralar gördüm havar komsulaaaaar.

Sonra noldu anlatsana :crazy:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Senin kaskonun günü geliyor.. onu naapiim.. 

İlkay Başaran yazdı:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Köksal Yılmaz yazdı:

Sonra noldu anlatsana :crazy:

Bagaj havuzunu aldım da paspas yokmuş onu alamadım :)

Allianz Ek garanti yapıldı 34 çekildi Ziraat kendi 4 e böldü. Allianzda da Gold müşteri olmuşum :D Süper Gold yaptılar beni.

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Allianz aldığının hakkını verir. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Gedik

Sigorta şirketlerinin çalışma şekli ve riskler konusunda çok bilgilendirici bir video paylaşmak istedim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Bir çözüm bulunmalı. yasal düzenleme gerekiyor bence. Rakamlar % 100 artmış olmasına rağmen hala ciddi zararlar açıklanıyor. 

image.png.ee6d702172ee92ed52e0e16b5e347c3b.png

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bir çözüm bulunmalı. yasal düzenleme gerekiyor bence. Rakamlar % 100 artmış olmasına rağmen hala ciddi zararlar açıklanıyor. 

Hasarlılığı son kademeye gelenin ehliyeti iptal edilsin.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

İlaveten 10 yıl önce durum neydi diye bir bakayım dedim. Şöyle bir haber buldum.

https://maliyepostasi.com/sigorta-sirketleri-zorunlu-trafik-sigortasinda-2014te-yaklasik-884-milyon-lira-zarar-etti-

Habere göre oranı çok küçük görünen bir kesim hasara neden olmuş. Ama zarar o günün şartlarına göre yine yüksek.

Yani her ne olursa olsun kâr edemeyecekler gibi görünüyorlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Kaya yazdı:

Hasarlılığı son kademeye gelenin ehliyeti iptal edilsin.

Şirketler hariç kimse gelmiyor oraya.. 

İndirimi bozulan eşine oğluna devrediyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Kaya yazdı:

İlaveten 10 yıl önce durum neydi diye bir bakayım dedim. Şöyle bir haber buldum.

https://maliyepostasi.com/sigorta-sirketleri-zorunlu-trafik-sigortasinda-2014te-yaklasik-884-milyon-lira-zarar-etti-

Habere göre oranı çok küçük görünen bir kesim hasara neden olmuş. Ama zarar o günün şartlarına göre yine yüksek.

Yani her ne olursa olsun kâr edemeyecekler gibi görünüyorlar.

O zamanki sorun anlaşmalı tutanak olayı idi. Çoğu haramzadeler, oturduğu yerde tutuanak tutup araba boyatıyordu.. 

Şimdiki sorun; her kazadan hemen sonra arayan, bir çoğu dolandırıcı olan iş takipçiler. Olayı sahte hastane raporlarına kadar götürdüler. 

Kaza sonrası arabadan yürüyerek inen, bişeyim yok dayı diyip, vekaleti verdikten sonra hastane raporları ile 600-800 bin liralara varan tazminatlar alıyorlar. 

En son, benzer olayda, biz düğüne gidiyorduk, arabada 4 kişi idik, bize 50'şer bin lira tazminat vermelisinize kadar gitti olay. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

tazminatlar alıyorlar. 

usulsüz tazminatı ödeyen cebinden ödesin, bana ne diyebilsek... düzelir aslında

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

https://sigortagazetesi.com/trafik-sigortasinin-bilancosu-187-7-milyar-tl-tazminat-mullak-tazminatinin-yarisi-sakatlik/

TRAFİK SİGORTASININ 2024 BİLANÇOSU
Geçen yıl 2.5 milyon kişiye maddi, vefat, sakatlık ve tedavi gideri olmak üzere toplam 91 milyar TL tazminat ödendi. Ödenen tazminat içinde en yüksek payı maddi tazminatlar alırken, ikinci sırayı sakatlık tazminatı aldı.

Sigortacıların geçmişten gelen muallak tazminat tutarı 59.6 milyar TL olurken, 2024 yılından 2025 yılına devreden muallak tazminatı tutarı 37.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Böylece sigortacıların toplam muallak tazminatı tutarı 96.7 milyar TL’yi geçti. Bu da şunu gösteriyor ki, sigorta şirketlerinin ödedikleri tazminat kadar, hatta biraz daha fazla muallak tazminatı yükü oluştu.

Muallak tazminatlarda en yüksek payı ise sürekli sakatlık tazminatı aldı. Toplam 69.7 milyar TL’lik muallak tazminatının 48.3 milyar TL’si sürekli sakatlık tazminatından oluşuyor. Bu da muallak tazminatın neredeyse yüzde 50’si anlamına geliyor. Daha açık bir anlatımla sürekli sakatlık tazminatı en fazla hukuka yansıyan tazminat türü. Sakatlık tazminatında mağdurlar ile sigorta şirketi anlaşamıyor.

Sigortacılar 2024 yılında trafik sigortası satışından 161 milyar TL prim toplarken, ödenen hasarlar ile muallak hasarlar toplandığında 187.8 milyar TL tazminat üstlendi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Abi daha kötü günler sırada desene neden lafı uzatıyorsun :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

Abi daha kötü günler sırada desene neden lafı uzatıyorsun :D

Kendimi aklamaya çalışıyorum.. :)

• Beğenme 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ben yerim de yemeyecek bir çok sigortalın var :exc1:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Haşmet Güngör

Emmi 'ye rakip

kasko.jpg

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

çinli sigorta isteriz

Çinli yok ama destekli var.. 

Kaskosu olan araçlara trafiği aşırı indirimli yapmaya başladık.. Allianz destekliyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çinli yok ama destekli var.. 

Kaskosu olan araçlara trafiği aşırı indirimli yapmaya başladık.. Allianz destekliyor.. 

O değil de 2 sigorta şirketi iflas etmiş emmi, sen de söylüyordun zaten.  Kaza bela olsa ne yapacak o sigortayı tercih eden adamlar?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

O değil de 2 sigorta şirketi iflas etmiş emmi, sen de söylüyordun zaten.  Kaza bela olsa ne yapacak o sigortayı tercih eden adamlar?

İflas etmiş. batmış diyenleri mahkemeye veriyorlarmış.. Haberin olsun. :)

Batmamışlar, faaliyetleri durdurulmuş.. 

Geçen yılki batanlarda poliçesi olanların hali duman olmuştu.. Bunlar sermaye tamamlayıp devam ederlerse ne olur bilmiyorum.. 

Bunlar hakkında olumsuz konuşmak yasak, olumsuz haber vermek TGRT'de bile yasaklanmış..  :) % 15 işsiz var demiyoruz mesela % 85 işli var diyoruz.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...