İçeriğe Yönlendir

Sokak Köpekleri

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Sokak köpeklerinden ciddi şekilde şikayetimiz var.

Çocuklarımıza saldırıyor. Bize saldırıyor.

Belediyeyi arıyoruz. Gelip alıyor götürüp bakımını yapıp tekrar getirip aldığı yere bırakıyor.

Böyle saçma bir uygulama olamaz.

Köpek hasta demiyoruz ki biz. Bu köpek bizi ısırıyor.

Bi de kısırlaştırıp getiriyorlarmış. E tekrar ediyorum. Isırıyor.

Evet hayvanları severim ama. Çocuklarımıza bize saldırmasınlar.

Şu haberdeki çocuğa bakın.

Bu yasanın bu şekilde çıkmasına sebep olanların aynı akibete uğramasını diliyorum.

http://www.fibhaber.com/m/?id=77208

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Bu ciddi bir sorun.

köpeğe belediye personelinin biri tekme bile atsa adam öldürmekten beter. Medya ve hayvanseverler(!) tepesinde.

muhtemelen belediyenin barınağı da yok toplasa nereye götürecek.

Benzerini yaşadım internet ortamında haber yaptırdım. Belediyeyi dilekçe yağmuruna tuttum yetmedi kaymakamlığa bimere şikayet ettim.

Belediye de bir yönde haklı vatandaş da haklı.

Hayvanların yaşam alanında yaşayıp onları kovmaya Çalışıyoruz onların da hakkı.

iş içinden çıkamaz hale geliyor. Allah korusun cümleyi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sıkıntılı bir durum, Allah korusun.
Kısa vadeli en etkili çözüm köpek düdüğü kullanmak olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Onların yaşam alanı değil. Ben gidip ormanda yaşamıyorum. Ormanda saldırdılar bana da demiyorum ki. :)
Barınağa bile götüremiyorlar. Barınağa ancak sahiplenen biri bırakabiliyor köpeğini.
Aldıkları yere okulun önüne geri getiriyorlar.
Biri çıkıp bi torbada yasalaştırdıysa bi başkası da başka bir torbada düzeltsin.
Barınak mı yapacak. Uzaklaştıracak mı. Her ne yapacaksa yapsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kanun gereği köpeği aldığı yere bırakmak zorunda. Tüm aşıları yapılarak, küpelendirilerek bırakılıyor.

Isırmamaları için saldırganlığa sebep olan durumu düzeltmeniz lazım. Bunun başında sevgi geliyor. Mesela saldıran köpeğe hiç mama verdiniz mi mahalle olarak? Hiç gidip başını sevdin mi? Yaklaşmaya korkuyorum diyorsan ödül maması ile yaklaşıp deneyebilirsin şansını.

Bizim alt mahallede arkadaşım oturur. Onun orada 10 tane sokak köpeği grup halinde gezip arabalara, yalnız gezenlere saldırıyor. Ama ne zaman ki arkadaşım yanlarına gelir, yere yatıp karınlaraını falan açarlar onları sevsinler diye. Ben ama yanlarına yanaşmaya korkuyorum mesela.

Biraz sevgi herşeye çare.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Dün alt komşuya saldırmışlar aynı saatte evden çıkıyoruz sabah 6 da gündüz hiç sıkıntı yok ama hava kararınca resmen değişiyorlar geçen sabah bana da saldırmaya kalktılar korkmayıp üstlerine gidince kaçtılar ama sıkıntı büyük bence

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Onların yaşam alanı değil. Ben gidip ormanda yaşamıyorum. Ormanda saldırdılar bana da demiyorum ki. [emoji4]
Barınağa bile götüremiyorlar. Barınağa ancak sahiplenen biri bırakabiliyor köpeğini.
Aldıkları yere okulun önüne geri getiriyorlar.
Biri çıkıp bi torbada yasalaştırdıysa bi başkası da başka bir torbada düzeltsin.
Barınak mı yapacak. Uzaklaştıracak mı. Her ne yapacaksa yapsın.

:) :) Dünyayı beraber paylaşıyoruz. Muhtemelen yaşadığımız yerleşim yerlerinin çoğu eskiden mera/orman vs idi :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kanun gereği köpeği aldığı yere bırakmak zorunda. Tüm aşıları yapılarak, küpelendirilerek bırakılıyor.
Isırmamaları için saldırganlığa sebep olan durumu düzeltmeniz lazım. Bunun başında sevgi geliyor. Mesela saldıran köpeğe hiç mama verdiniz mi mahalle olarak? Hiç gidip başını sevdin mi? Yaklaşmaya korkuyorum diyorsan ödül maması ile yaklaşıp deneyebilirsin şansını.
Bizim alt mahallede arkadaşım oturur. Onun orada 10 tane sokak köpeği grup halinde gezip arabalara, yalnız gezenlere saldırıyor. Ama ne zaman ki arkadaşım yanlarına gelir, yere yatıp karınlaraını falan açarlar onları sevsinler diye. Ben ama yanlarına yanaşmaya korkuyorum mesela.
Biraz sevgi herşeye çare.

Denesene bi. Bir hafta içinde kaç tane oluyorlar.
Hadi ben sevdim. Haberdeki çocuk ne yaptı onlara. Çocuklara korkmaması gerektiğini nasıl anlatacağım. Boyları çocuktan büyük
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
8 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Denesene bi. Bir hafta içinde kaç tane oluyorlar.
Hadi ben sevdim. Haberdeki çocuk ne yaptı onlara. Çocuklara korkmaması gerektiğini nasıl anlatacağım. Boyları çocuktan büyük

Haberdeki çocuk belki bi şey yapmadı ama, başka bi çocuk bi şey yapmış olabilir. Alışılmış refleksle her çocuğa saldırgan hale gelebiliyorlar.

Ev köpekleri niye saldırmıyor mesela? Meseleye bu açıdan bakalım.

Çocuklara korkmamaları gerektiğini anlatmana gerek yok. Sen bi kendini sevdir, alıştır kendini köpeklere, sonra Arda ve Merve ile beraber gittiğinizde saldırgan olmayacaklardır.

Bir de,

Sence çözüm ne olmalı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir de,
Sence çözüm ne olmalı?

Benden uzaklaştırılsın.
Barınağa mı götürecek. Ormana götürüp orda besleyip oraya mı alıştıracak ne yapacak bilmiyorum ama.
Bildiğim tek şey. Bir sebeple bunlar saldırgan durumda.
Beraber yaşamak zorunda değiliz. Burası şehir. Onlara uygun bir yer değil burası.
Avlanamaz. Su bulamaz. Yatacak yer bulamaz.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Su bulamaz. Yatacak yer bulamaz.

Bunlar olmadigi icin saldirgan olabilirler mi mesela? Burasi sehir dedigin, onlar bizden evvel buradaydilar, unutmayalım.
Ormanda nasil bulacaklar? Kurt mu bunlar? Belediye oraya attiktan sonra besler mi sence? Ölmelerine göz yummaktir bu.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Özgen Acar

bu köpeklerin bu kadar saldırgan olmasının sebebi de inanın yine insanlar ,ya taş atarlar ya korkuturlar,ya kendileri canice yetiştirdikleri köpeklerini bunların üstüne salıp hayvanları yaralarlar,o hayvanları barınaklara yollayarak orada göreceği eziyette de payınız olacağını bilmenizi isterim.

Ayrıca çocuklara saldırıyorlarsa da o çocuk da büyük ihtimal rahat durmamıştır,taş atmıştır,sopayla kovalamıştır vs.

Bundan tam 1 yıl önce işyerimin önüne soğukta bi sokak köpeği gelmişti öyle korkuyordu ki insanlardan arabalardan..zamanla sevgi ile alıştırdık onu yuvasını yaptık mamasını verdik ve şu an çocuklarla iç içe duruyor orda,okuldaki küçük çocuklar kulaklarıyla burnuyla oynar hatta belki canı acısa bile onun çocuk olduğunu bildiğinden en ufak ses etmez..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Sıkıntılı bir durum, yalnız Sani'ye katılmamak zor. Misal bizim mahallede ki köpekler saldırmaz hatta bir kaçı ara ara bahçeye gelir kızım sever oynar. Birisi geçen sene sulama kanalına düşmüştü. Eşim sabah sesine kalmış sudan çıkartıp kurulamış. Oda ara ara gelir eşime şirinlik yapar gider. 

Ablam ilk evlendiğinde ilçede oturuyordu, sabah servis beklerken köpekler saldırmış. Enişte belediyede çalışıyordu, ablam espiri olsun diye şikayet maili atıyor, eniştede çıktısını alıp yanlışlıkla başkana sunuyor. Başkan bakıyor yazıya gülüyorlar ediyorlar.

Ertesi gün başkan resmi bir yazı ile köpeklerin toplanması için enişteyi görevlendirmişti :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çocuk bilmez, bişey yerken yanına gider. Yiyeceğimi alacak diye ısırır.
Bi yeri işaretlemiştir. Bölgeme girdin diye ısırır.
Her zaman sevdiğim köpek hiç bir şey yapmadığım halde beni ısırmıştı.
Evcil köpeğin biri de Nevşehirde forumdan bir arkadaşımızı ısırmıştı.
Olaya sizin gibi bakmaya çalışıyorum ama olmuyor. Benim tek başıma eğiteceğim. Başa çıkabileceğim şeyler değil bunlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız

Benim gordugum hemen hemen tum sokak kopekleri kupeli yani kisirlastirilmis.Ama nedense sayilari surekli artiyor. Ozellikle sürü olarak yasam alani bulabilirlerse tehlikeli oluyorlar.
Acaba senelerdir kisirlastirilan bu canlilar evrilip uremenin yeni bir yolunu mu buldular.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
30 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yiyeceğimi alacak diye ısırır.

Düzgün beslenir ve yiyecek sıkıntısı çekmezse kimseye saldırmaz. Ve hatta aç kalan bir çok köpek yine de insanlara saldırmaz.

Örnek:

https://www.cnnturk.com/turkiye/coplukte-bu-halde-bulundu?page=5

31 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bölgeme girdin diye ısırır.

Köpekler bi sürüye aittir. Sürünün lideri olurlar ancak insanlar her zaman onlardan daha üstündür. Liderlik edilmek de köpeklerin hoşuna gider.

32 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Her zaman sevdiğim köpek hiç bir şey yapmadığım halde beni ısırmıştı.

Diyorum ya, öğrenilmiş refleks. Belki başkası zarar verdi ve sende o  noktaya değdin?

32 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Evcil köpeğin biri de Nevşehirde forumdan bir arkadaşımızı ısırmıştı.

Tanıyorum kendisini. Hala da köpek sever mesela? Kimseye kışt dediğini duymadım o olaydan sonra?

Bu arada eklemek isterim. Sokak köpeklerinden ben de korkarım. Sürü halindelerse hele yaklaşmamaya özen gösteririm. Ancak hiç bi zamanda "buradan gitsinler" diye düşünmedim. Mümkünse mama ve su bırakırım sağa sola. Sevgi iyidir, sevin onları.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben dokunmadım hiç Sani.
Yanından geçerken arkamdan gelip ısırmıştı. :)

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Emmi, sen 1 hafta Sani'yi misafir et ,düzeltsin ortalığı

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haha. Sevgiden anlamaz bunlar. Yerler Sani’yi. [emoji15]

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ne zaman ne yapacakları belli olmaz, biri saldırmaya yeltendi mi diğerleri durup seyretmiyor, onlarda saldırıyor sırtlan gibi.

Böyle sürü halinde olanlara sevgi falan işlemez. Babamın bir arkadaşını hastanelik etmişlerdi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
7 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Bunlar olmadigi icin saldirgan olabilirler mi mesela? Burasi sehir dedigin, onlar bizden evvel buradaydilar, unutmayalım.
Ormanda nasil bulacaklar? Kurt mu bunlar? Belediye oraya attiktan sonra besler mi sence? Ölmelerine göz yummaktir bu.

Bazı köpekler var kendini sevdirmeye alıştırmaya hiç gelmiyor. Size hiç köpek sürüsü saldırmadı veya sıkıştırmadı galiba  böyle bir durumda ne yapacaksınız kucak mı açacaksınız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Özkeskin

velinin birisi suya düşmüş bir akrebi kurtarmak istedikçe velinin elini sokmuş ama velide de akrebi kurtarmış.. yanındakiler - efendim siz kurtarmak istiyorsunuz ama o sizi hep sokuyor niye yardım ediyorsunuz demişler.. veli - ben insanım insanlığımı o akrep karekteri olan akrepliği yapacak..
Böyle anlatınca ne güzel oluyor.. Ama bide kendisinden çok çocuğu köpeklerin saldırısına uğramış birinin duygularını anlamak için attan düşmek gerek..
ben sokakta küçücük çocuğumla giderken evinde bağlı İtin saldırganca havlaması çocuğumu dehşet içinde bırakmasıyla İte ve sahibine kızgınlığımı anlatsam insanlıktan çıkarım..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Ben o köpekler sayesinde ekmek almaya gitmekten kurtuluyorum. Geçen gece maç dönüşü üzerime doğru geldiler havlayarak. Öyle bağırdım ki ısırır diye korkup kaçtılar.  Bu sokak köpeği muhabbeti çıkınca Tavşanlı belediyesini arayan amca gelir aklıma.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

İstanbul un belki de sahipsiz köpekler için en sorunlu yerinde Bahçeköy'de yaşıyorum. Köpek alıp bakamayan vicdansızlar, burada Belgrad ormanına bırakıyorlar köpeklerini. Her cins var, bunlar tabii ki çapraz olarak da ürüyorlar kısırlaştırılana kadar. Burada genelde köpekler besleniyor mahalleli tarafından, senede bir kaç ısırma vakası mutlaka oluyor; ancak tehlikeli/saldırgan karakterli köpekler toplanıyor ve geri getirilmiyor belediye tarafından.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Ben de köpeklerin bol olduğu bir mahalle de yaşıyorum. Belki sayıları abartısız 50 kadar vardır.. Bu mahalle de 6. yılımız çoluk çocuk kimseye zarar verdiklerini görmedim de duymadım da. Bazen geceleri gruplar arasında bağrışmalar olabiliyor.. Bizim mahalle genel olarak köpekleri besler ve sever. Otobüs durağında otobüs bekleyenler bile bu esnada besleme yaparlar. Köpekleri severler.. Hoştt kıştttt ile olacak şeyler değil bu işler. Köpek mahallenin en sadık bekçisidir. Ne kadar çok köpek varsa o kadar az hırsızlık olayı olur. Köpekler yabancıyı tanırlar ve tepkileri farklı olur. Siz o mahalle de yaşıyorsanız ve bir yere gitme niyetiniz yoksa onları gönderme yollarını değil de belli bölgelerde onları besleme yolunu seçmeniz lazım. Karnı tok olan köpek dolaşmaz ve yatar uyur. Uysal olur. Aç kalan hayvan ne yapsın illa ki sağa sola dadanacak rahatsızlık verecek.. Belediyeler mahallelere bırakarak iyi yapıyorlar çünkü yükleri çok fazla. Biraz da mahalleli sahip çıkmalı. Zaten aşılı ve kısır olan köpeklerin sadece beslenmesi kalıyor geriye.. Köpek çok yemek seçmez genel olarak ev yemeklerini yerler. Daha 3 ay kadar olmalı 10 tane yavrusu olan bir anneyi tüm mahalleli besledi o da yavrularını ve hepsi yetişkin hale geldi şimdi. Belediye aşı ve kısırlaştırma işlemlerini yaptı.

Ben kedileri mesela daha çok severim..Köpek sayısı çok olunca kedi sayısı az oluyor sokakta..Bu yüzden bile köpeklere kızamıyorum :) Onlara nasıl yaklaşırsanız onlardan da öyle tepki alırsınız. İçgüdüleri çok kuvvetlidir. Sizin dost mu düşman mı olduğunuzu sezerler.Lafın kısası şu ki; Belediyelere şikayet etmek yerine birlikte çözüm üretmek lazım. Belediyeler pilot bölgeler oluşturup çalışmalar yapıyorlar. Bu yönde teşvik etmek lazım..

http://www.cankaya.bel.tr/pages/262/SANSLI-MAHALLELER/

Ben mesela kırkkonaklar mahallesindeyim..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...