İçeriğe Yönlendir

Sokak Köpekleri

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Ayhan, anlattığın şeyler masal gibi :)
Yok öyle bi dünya sokakta 50 köpek olacak bu 50 köpek doyacak ve insanları sevip koruyacak. Söylediklerin doğru ama eskidendi. Köyde iken sokağın sakini iki köpek olurdu. Halkı tanırdı korurdu.
Başıboş 50 köpekten bahsediyorsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Doğa köpeklerindir biz onların yerini işgal ettik diyenler oluyor onlara ormana git köpek buluyor musun diyorum.

Ciddi bir kısırlaştırma ile bitirilmeli normal şehir hayvanlar da bu sayede çoğalmalı sincap vb

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
9 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Haberdeki çocuk belki bi şey yapmadı ama, başka bi çocuk bi şey yapmış olabilir. Alışılmış refleksle her çocuğa saldırgan hale gelebiliyorlar.

Ev köpekleri niye saldırmıyor mesela? Meseleye bu açıdan bakalım.

Çocuklara korkmamaları gerektiğini anlatmana gerek yok. Sen bi kendini sevdir, alıştır kendini köpeklere, sonra Arda ve Merve ile beraber gittiğinizde saldırgan olmayacaklardır.

Bir de,

Sence çözüm ne olmalı?

Barınaklara almalılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

panter emel forum üyesi mi Mehmet Abi, ona göre, başına iş açma:=)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O çocuğun çöken psikolojisini düşünebiliyor musunuz.
O alnındaki izler hayatı boyu kalacak.
Ha derseniz ki. Saldıran köpeklerin de psikolojisi bozukmuş.
O zaman derim ki. Empati yapın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Nasrettin hoca  evinin damını aktarırken  aşağı düşer, acı için de kıvranırken,  başına toplanan kalabalıktan her kafadan bir ses çıkar, " ters çevirelim, kolundan çekip götürelim, sirke dökelim "vs Hoca bakar kalabalığa seslenir.

" Bana hemen  damdan düşen birini bulun" der

Hayvan sevgisi ayrı, sorunlar çözüm bulmak ayrı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Köpek düdüklerinden alınabilir ama profesyonel olanları tercih etmek lazım

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yakın zaman önce evimde köpek beslemeye başladım. Hayvanları severim, önyargılı değilim.

Kendimi ilk mesajdaki habere konu çocuğun yerine, anne babasının yerine koydum. Hayvanları hepimiz seviyoruz, onların da yaşam hakkı olduğunu biliyor, kabul ediyoruz. Ama önce insan. Daima önce insan hayatı. Maalesef, üzülerek ama köpekten önce insan hayatı. Benim ailemin ve çocuğumun hayatı.

Saldırıyorsa saldırıyordur. Benim çocuğum korkudan sokakta yürüyemiyorsa  beslemekle, sevmekle bişeyle olmaz o işler. Hayvanın bir anlık ters tarafına gelmeyeceğimiz ne malum. Başına gelmeyen anlayamaz. Birimizin çocuğu olsa o çocuk, ne tepki verecektik. Ellerimle boğmak istemezdim diyen yalan söyler.

Saldıran köpekler barınağa alınmalı başka çözüm yok. Şikayetçi varsa dikkate almalı. Aynı şey gibi, eski eşinden korunmak için koruma isteyen ama alamayan kadının eşi tarafından öldürülmesi gibi olur yoksa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek
10 saat önce, Haşmet Güngör yazdı:

Emmi, sen 1 hafta Sani'yi misafir et ,düzeltsin ortalığı

Bu iyiymiş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Ayhan, anlattığın şeyler masal gibi :)
Yok öyle bi dünya sokakta 50 köpek olacak bu 50 köpek doyacak ve insanları sevip koruyacak. Söylediklerin doğru ama eskidendi. Köyde iken sokağın sakini iki köpek olurdu. Halkı tanırdı korurdu.
Başıboş 50 köpekten bahsediyorsun.

Valla abi gel bak bizim yollarda kaldırımlarda yatıyorlar.. artık insanlarla iç içe oldukları için iyice evcilleşmişler. Mahalle halkına tepki vermiyorlar. 50 si birden bi yerde gezmiyor 7-8 er grupları var onlarında. Bölge bölge kendi aralarında paylaşmışlar :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
12 saat önce, Tahir Ak yazdı:

:) :) Dünyayı beraber paylaşıyoruz. Muhtemelen yaşadığımız yerleşim yerlerinin çoğu eskiden mera/orman vs idi :)

Anlamıyorsunuz..

Orman idi ve onlar yoktu...

Köpeklerin bu denli çoğalmasına "sebep" insanlar....yoksa biz onların hakkını yiyor değiliz.. Onlar başka hayvanların hakkını yiyorlar.

Köpeklerle ilgili sorun ciddi boyuttadır. Çarpıp kaza yapmak kazalara yol açmak da mümkün. Bu köpeklerin kakalarından sinek ve diğer tenya gibi elli tür hastalık çıkar. Yakın bir akrabam bu nedenle dalak kisti oldu ve vefat etmesinde etkisi büyük.

39 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Yakın zaman önce evimde köpek beslemeye başladım. Hayvanları severim, önyargılı değilim.

Kendimi ilk mesajdaki habere konu çocuğun yerine, anne babasının yerine koydum. Hayvanları hepimiz seviyoruz, onların da yaşam hakkı olduğunu biliyor, kabul ediyoruz. Ama önce insan. Daima önce insan hayatı. Maalesef, üzülerek ama köpekten önce insan hayatı. Benim ailemin ve çocuğumun hayatı.

Saldırıyorsa saldırıyordur. Benim çocuğum korkudan sokakta yürüyemiyorsa  beslemekle, sevmekle bişeyle olmaz o işler. Hayvanın bir anlık ters tarafına gelmeyeceğimiz ne malum. Başına gelmeyen anlayamaz. Birimizin çocuğu olsa o çocuk, ne tepki verecektik. Ellerimle boğmak istemezdim diyen yalan söyler.

Saldıran köpekler barınağa alınmalı başka çözüm yok. Şikayetçi varsa dikkate almalı. Aynı şey gibi, eski eşinden korunmak için koruma isteyen ama alamayan kadının eşi tarafından öldürülmesi gibi olur yoksa.

Başıboş köpek diye bir kavram olmamalıdır. Çözüm bu.  Başıboş inek var mı?  (gerçi var o da !!!!!)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Başıboş köpek diye bir kavram olmamalıdır. Çözüm bu.  Başıboş inek var mı?  (gerçi var o da !!!!!)

Arkadaşın birisi geçenlerde at sürüsüne çarptı ve büyük bir kaza atlattı. Çok ilginç yabani at sürüleri bile varmış. Ben onlar çoktan pastırma sucuk olmuştur sanıyordum :) At sürüleri var ve köylüler bunları bile yakalamıyor. Yakalayamıyorlarmış..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
3 saat önce, Ayhan Onaran yazdı:

.. Köpekler yabancıyı tanırlar ve tepkileri farklı olur. Siz o mahalle de yaşıyorsanız ve bir yere gitme niyetiniz yoksa onları gönderme yollarını değil de belli bölgelerde onları besleme yolunu seçmeniz lazım. ..

Ya ben o mahalleye misafir ilk kez geldiysem sabahın köründe bi adrese? yahut arkadaşımdan misafir olarak ayrılıyorum akşam geç vakit? Mecbur muyum strese?

Anekdot:

Dedem malum çakırcalı mehmet efe. Kendisi köpekten korkarmış. Demişler ki "efem koca çakırcalı efesin köpekten niye korkuyorsun?"  verdiği cevap "O benim çakırcalı olduğumu bilmez ki"  şeklinde olmuş.

3 dakika önce, Ayhan Onaran yazdı:

Arkadaşın birisi geçenlerde at sürüsüne çarptı ve büyük bir kaza atlattı. Çok ilginç yabani at sürüleri bile varmış. Ben onlar çoktan pastırma sucuk olmuştur sanıyordum :) At sürüleri var ve köylüler bunları bile yakalamıyor. Yakalayamıyorlarmış..

Nerde çarptı...bunun olasılığı nedir? Hedef şaşırtarak haklı çıkmaya çalışmayın.. Yanlışı yanlışla düzeltemeyiz.Bizim mesela bulvarda at dolaşmıyor ama sürekli köpekler gece arabalara atlıyor. Bir tanesi benim arabaya vurdu yandan şaşkınca. sonra geri kaçıyor bir de.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Ya ben o mahalleye misafir ilk kez geldiysem sabahın köründe bi adrese? yahut arkadaşımdan misafir olarak ayrılıyorum akşam geç vakit? Mecbur muyum strese?

Anekdot:

Dedem malum çakırcalı mehmet efe. Kendisi köpekten korkarmış. Demişler ki "efem koca çakırcalı efesin köpekten niye korkuyorsun?"  verdiği cevap "O benim çakırcalı olduğumu bilmez ki"  şeklinde olmuş.

Nerde çarptı...bunun olasılığı nedir? Hedef şaşırtarak haklı çıkmaya çalışmayın.. Yanlışı yanlışla düzeltemeyiz.

Misafirler için biraz zor olabilir evet.. Ancak ev sahibi misafirini karşılar ve uğurlamak için zaten dışarı eşlik ettiği için çoğunlukla ( en azından benim örf ve adetlerim böyledir ) bir sıkıntı yaşamadık şu zamana kadar.

Yok haklı çıkacak falan bir şey için yazmadım. Çankırı yolunda olmuş ve o bölge de bu tip olaylar sık yaşanıyormuş. Ben sahipsiz yabani at sürüsü olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Bu zamanda yabani at mı olur demiştim ama varmış.. Bilenler vardır illa ki.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu bir işyeri olabilir yalnız yaşayan teyzem olabilir. Bilmediğiniz bir mahallede hiç bulunmadı iseniz hiç dolaşmıyorsunuz. Sabah X noktasına gittiniz diye düşünün.

Ben çankırıda oturmuyorum istanbul kurtköy.

Onu bırakın ben sabah koşusu yürüyüşü bisiklet turu yapamıyorum bu yüzden.

vatandaşın spor yapması da sorun.

bri gün sizi de "bişi yapmaz bişi yapmaz" dedikleri köpek ısırırsa artık beni hatırlayın.

O köpeği başka köpek ısırmış ve hastalık kapmış hatta kuduz bile olmuş olabilir.

Yoksa köpekleri severim okşarım yemek veririm. Bunlar ayrı şeyler. Kafalarını sıkarım sallarım gık demezler sevmek için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mondeo ile köpeğe yanaşırsan baldırından 200 gr alır gider. Denedim test ettim. İşin ciddi boyutu burada da var. Çocuklar sabahın köründe servis bekliyor. İkisininde elinde şok aleti olacak. Bugün yarın elimde olur.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
7 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Bu bir işyeri olabilir yalnız yaşayan teyzem olabilir. Bilmediğiniz bir mahallede hiç bulunmadı iseniz hiç dolaşmıyorsunuz. Sabah X noktasına gittiniz diye düşünün.

Ben çankırıda oturmuyorum istanbul kurtköy.

Onu bırakın ben sabah koşusu yürüyüşü bisiklet turu yapamıyorum bu yüzden.

vatandaşın spor yapması da sorun.

bri gün sizi de "bişi yapmaz bişi yapmaz" dedikleri köpek ısırırsa artık beni hatırlayın.

O köpeği başka köpek ısırmış ve hastalık kapmış hatta kuduz bile olmuş olabilir.

Yoksa köpekleri severim okarım yemek veririm. Bunlar ayrı şeyler. Kafalarını sıkarım gık demezler sevmek için.

Kesinlikle katılıyorum. ? Kaç defa paçayı zor kurtardım bisiklette dolaşırken.

Arkadaşları köpek sevgilerini göstermek üzere Kurtköye ormanda sabah sporuna davet ediyoruz alet edevatsız ve teker teker. ?

@Ayhan Onaran @Sani Gerşon

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Bir saat önce, Koray Demir yazdı:

Kesinlikle katılıyorum. ? Kaç defa paçayı zor kurtardım bisiklette dolaşırken.

Arkadaşları köpek sevgilerini göstermek üzere Kurtköye ormanda sabah sporuna davet ediyoruz alet edevatsız ve teker teker. ?

@Ayhan Onaran @Sani Gerşon

Yalnız bizim bahsettiğimiz olay farklı. Ormanda yada ıssız bölgelerde köpekler aç kaldığı için vahşileşebilir. Şehir içinde insanlar sevgi gösterip beslerse ehlileşirler. Tabii arada istisnai hayvanlar çıkabilir. Cinsleri gereği.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Köpek sürüsü yüzünden eşimi işyerinden almaya gidiyorum şimdi :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bişi yapmaz bişi yapmaz....

9 dakika önce, Ayhan Onaran yazdı:

Yalnız bizim bahsettiğimiz olay farklı. Ormanda yada ıssız bölgelerde köpekler aç kaldığı için vahşileşebilir. Şehir içinde insanlar sevgi gösterip beslerse ehlileşirler. Tabii arada istisnai hayvanlar çıkabilir. Cinsleri gereği.

Ormanda değiliz. Sitenin önü.. çiçeklikte mi bisiklete binelim? ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bişi yapmaz bişi yapmaz....

Ormanda değiliz. Sitenin önü.. çiçeklikte mi bisiklete binelim? ;)

Arkadaş orman demiş ona cevaben yazmıştım. Çiçeklik camın önündeyse sorun olmaz bence.

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Yine de suç büyük oranda insanların. Bunların çoğu bir hevesle alınıp sonra sokağa bırakılan hayvanlar. Doğası gereği bir şekilde hayatta kalmaya çalışacaklar. Üreyecekler.

Bence hiç bir hayvan evde beslenmemeli.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...