Fırat Önal 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Sokaklardaki köpeklerin çoğalmasının 2 nedeni var bence. Köylerde yaşayan insanların köpekleri doğurunca bakamayacağını biliyor ve bir gece arabaya atıp şehirlere yakın yerlere salıp gidiyor. Kimisi hayatta kalıyor kimisi ölüyor. Diğer neden ise insanlar bir hevesle sahipleniyor ama hevesi geçince sokağa atıyor. Yapılacak şey belli. Belediyelerin barınak yapması. Hayvanseverlerin de gidip köpeklerin ihtiyaçlarını karşılaması. Köpekler trafikte sıkıntılar. Aynı şekilde ne kadarda hisli hayvan olsalarda seven kişiye bile saldırırlar. Tuncelide çalışırken sokaktaki köpeklerin haddi hesabı yoktu. Eşime ve kendime köpeksavar almıştım. Sürekli yanımızda taşırdık. Bir gün arabamı bile rehin almışlardı [emoji4]10 sene kadar evvel babamın yanağını parçaladı saldırgan köpek. Az uğraşmadık plastik cerrahlarla. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Ya ben demiyorum ki hepsi saldırgan değil. Ama diyorum ki, saldırgan olmalarının sebebi biziz zaten. Bu sebeple "ormana atalım, toplatalım" falan diyeceğinize, mesela barınaklara yardım yapıp daha çok köpek bakmalarını sağlayabilirsiniz. Yani bu köpekler kendi kendilerine çoğalmıyorlar sokaklarda. Kısırlaştırma yeterli düzeyde değil ki bu iş oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Başıboş köpek diye bir kavram olmamalıdır. Çözüm bu. Başıboş inek var mı? (gerçi var o da !!!!!) Çok şükür bizde kutsal değil köpekler. 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Dedem malum çakırcalı mehmet efe. Kendisi köpekten korkarmış. Demişler ki "efem koca çakırcalı efesin köpekten niye korkuyorsun?" verdiği cevap "O benim çakırcalı olduğumu bilmez ki" şeklinde olmuş. Bu güzeldi 1 saat önce, Nihat Palolu yazdı: Köpek sürüsü yüzünden eşimi işyerinden almaya gidiyorum şimdi Sevgi göster.. Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Bana sarıyerde otururken bitanesi düzenli saldırıyordu sokağa giremez oldum o ara tarsustan amcamınoğlu geldi onla giderkeen emmoğlu köpek var saldırıyor eline bişey al demeye kalmadı fırladı bu arabaların arasından üstümüze lakin amcamınoğlu tarsuslu avcı ??adam yılanı eliyle tutuyor köpeğe şemsiyeyle bidayak attı o oldu köpeği bidaha sokakta görmedim hayvanları bende severim lakin çocukların içinde ipini çözmüş vaziyette pitbul gezdiren orası burası jiletli vatandaşlarımız var onlardaki köpek sevgisimi ? Çocukken bende yıklarca köpek besledim dalmaçyalı çokta severim ama başı boş veya pitbul vs gibi vahsişerini değil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 Bir saat önce, Fikret Özsoy yazdı: Yine de suç büyük oranda insanların. Bunların çoğu bir hevesle alınıp sonra sokağa bırakılan hayvanlar. Doğası gereği bir şekilde hayatta kalmaya çalışacaklar. Üreyecekler. Büyük şehirler belki öyledir de.. Bizimkiler bildiğin yabani abi. Kurt gibi gece olunca iniyorlar 10 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Ya ben demiyorum ki hepsi saldırgan değil. Ama diyorum ki, saldırgan olmalarının sebebi biziz zaten. Bu sebeple "ormana atalım, toplatalım" falan diyeceğinize, mesela barınaklara yardım yapıp daha çok köpek bakmalarını sağlayabilirsiniz. Yani bu köpekler kendi kendilerine çoğalmıyorlar sokaklarda. Kısırlaştırma yeterli düzeyde değil ki bu iş oluyor. Saldırgan olmalarının sebebi biz değiliz.. doğasında var.. Yasa gereği sokak köpeklerini barınağa götüremiyorlar.. 2 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 (düzenlendi) Bi ekleme daha yapim askerde kışlanın içi köpek doluydu gece nöbetçilere saldırıyorlardı bi gece nöbetçi götürürken saldırmışlar buzdan düşüp kolunu kırmıştı bi arkadaşımız o kadar bildirdik çözülmedi sonra lojmanlarda bi komutanın torununa saldırmış alayını g3 le vurdular bizde kurtulduk 4 Kasım 2017 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 14 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Büyük şehirler belki öyledir de.. Bizimkiler bildiğin yabani abi. Kurt gibi gece olunca iniyorlar Saldırgan olmalarının sebebi biz değiliz.. doğasında var.. Yasa gereği sokak köpeklerini barınağa götüremiyorlar.. Evdeki köpekler niye saldırmıyor? 10 dakika önce, Ali Gök yazdı: Bi ekleme daha yapim askerde kışlanın içi köpek doluydu gece nöbetçilere saldırıyorlardı bi gece nöbetçi götürürken saldırmışlar buzdan düşüp kolunu kırmıştı bi arkadaşımız o kadar bildirdik çözülmedi sonra lojmanlarda bi komutanın torununa saldırmış alayını g3 le vurdular bizde kurtulduk Vahşet... Askeriye belediye ile çözememişse o askeriyede iş yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 15 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Evdeki köpekler niye saldırmıyor? Onlar evcil.. Onlar sokağa çıksın. onu da yerler.. 16 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Vahşet... Askeriye belediye ile çözememişse o askeriyede iş yok. Belediye gelip alıp, bakımını yapıp, tekrar askeriye içine bırakmıştır.. Yasası böyle Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 6 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Onlar evcil.. Onlar sokağa çıksın. onu da yerler.. Belediye gelip alıp, bakımını yapıp, tekrar askeriye içine bırakmıştır.. Yasası böyle Askeriyeye bırakamaz zira askeriye belediyenin sorumluluk alanında değil Askeriyedeki komutan belediye başkanı ile görüşseydi çözülürdü. O yüzden askeriyede iş yok. Köpekler bin yıllar önce evcilleştirildi. Sokakta saldırıyorsa bu tip düşünceler var diye saldırganlaşıyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 4 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Askeriyeye bırakamaz zira askeriye belediyenin sorumluluk alanında değil Askeriyedeki komutan belediye başkanı ile görüşseydi çözülürdü. O yüzden askeriyede iş yok. Benim kiminle görüşmem gerekiyor.. ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı: Benim kiminle görüşmem gerekiyor.. ? Belediyenin barınağı var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 1 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Belediyenin barınağı var mı? Yok. Ama olsa da yasal olarak götüremiyorlarmış, bunun için yapmadıklarını söylemişlerdi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı: Yok. Ama olsa da yasal olarak götüremiyorlarmış, bunun için yapmadıklarını söylemişlerdi. Böyle bi şey yok. Barınakta yer varsa yer dolana kadar bakıyorlar. Yer dolduktan sonra 10 gün içinde alındığı yere bırakılıyorlar. Saldırganlıklarının bi sebebi de kısırlaştırılmamaları. Testesteron malum, saldırganlaştırıyor. Alınıp kısırlaştırılıyorlar mı mesela? Küpeli mi köpekler? Sizin belediyede iş yok, üzgünüm. Köpekleri vahşice ortadan kaldırmayı düşünmeden önce belki de başka belediye başkanına oy vermenin zamanı gelmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 2 saat önce, Ayhan Onaran yazdı: Arkadaş orman demiş ona cevaben yazmıştım. Çiçeklik camın önündeyse sorun olmaz bence. Tanımadığım huyunu bilmediğim köpeğe şehirde de ormanda da olsa güvenmem tecrübeyle sabit. 1 1 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 direklere yakın yürümekte fayda var.. 4 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Bu arada bizim mahallede ki köpeklerde sarı küpe var.. belediye işini yapıyor. Ankara da en büyük barınakta yine Çankaya belediyesinde bildiğim kadarıyla. Büyükşehir bu konuda yetersiz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 direklere yakın yürümekte fayda var.. Bu haldeyiz. [emoji28] 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Çöpler ortalıkta olmazsa, besleyen olmazsa köpek kalmaz ortalıkta. Ayrıca hepten hayatımızdan sokaklardan çekilmemeliler. Doğumu anından itibaren insana en yakın varlıktan bahsediyoruz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Yok. Ama olsa da yasal olarak götüremiyorlarmış, bunun için yapmadıklarını söylemişlerdi. Topu taça atmada zabıta üstüne tanımam. 3 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Evdeki köpekler niye saldırmıyor? BEn seni bi eve götüreyim canlı zor çıkarsın. Sahipli köpekler her zaman daha saldırgan başıboş köpekler daha uysal ve herkese yaklaşandır. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 5 saat önce, Fikret Özsoy yazdı: Yine de suç büyük oranda insanların. Bunların çoğu bir hevesle alınıp sonra sokağa bırakılan hayvanlar. Doğası gereği bir şekilde hayatta kalmaya çalışacaklar. Üreyecekler. Bence hiç bir hayvan evde beslenmemeli. Aynı fikirdeyim. 5 saat önce, Ayhan Onaran yazdı: Arkadaş orman demiş ona cevaben yazmıştım. Çiçeklik camın önündeyse sorun olmaz bence. Konu bisiklet. O sizi ormana götürüp terapi yapacak. Bisikleti şehirde binemiyoruz sabah akşam gündüz hiçbi zaman. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Askeri kışlada belediye görevlileri mi gezecek ? Yan birliğe görev icabı gitmek için izin kağıdı alıyorduk bölük komutanından ona rağmen defalarca kontrol ediyorlardı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 Uzaklara gitmeye gerek yok. Selçuk. 4 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Baştan okudum tüm yorumları, sokakta hayvanların olmasını istemeyenler bile hayvanları sevdiklerini, beslediklerini belirtmiş. Kiminin yaklaşımını profosyonel budum kimininkini çok sert. Bir örnek de ben vermek isterim, apartmanın bahçesinde kedi sokakta, parkta köpek de besleme yapıyorken hep tepki aldım. Etrafı pisletmesi en çok üretilen bahaneydi. Apartmandaki çocuklar duvarları karalar, merdivenlerde oynar, yerlere dondurma çukulata şeker düşürür anne babaları ayakkabılarını dışarda bırakır leş kokar, çöp sularını akıtır aşırı gürültülü konuşur vs. Parka gelen kadın çocuğunun kakasını çimlere yaptırır bankları sökerler salıncakları kırarlar kızlara laf atarlar yerler çekirdek kabuğundan görünmez. Benim savunmam da hayvanların bunların hiç birini yapmadığıdır, biz insanlara bir arada yaşamayı öğretemiyorken fikir sahibi olmayan hayvanlardan nasıl bekliyoruz şaşıyorum. Hayvanları korumaya çalışanlar her saldırı ısırılma vakasında herkesten çok üzülüp hayvanları kovmak isteyenlerin eline bir koz daha vermiş ve eli biraz daha zayıflamış hissediyor. Bu bence toplumsal bir sorun ve ciddi bir sorun, bu işe gönül vermiş olanların verdiği mücadele hakikaten kaydadeğer ve saygın, zamanını parasını harcıyorlar ama malesef yetmiyor. Benim önerim hayvanları korumaya çalışanlarla kutuplaşmak yerine birlik olup kurumsal çözümler bulmak üzere yönetici ve idarecilerimize baskı yapmak olurdu. Merhamet büyük olunca damdan düşmeden de empati yapılabiliyor. Kimseyi eleştirmek istemedim, kızmadım kendimce düşündüklerimi yazmak istedim. Sürçü lisan ettimse affola. 4 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 Petshoptan alınıp kendini bir ay sonra sokakta bulan köpek veya kedinin halini düşünün. Ekmek elden su gölden iken birden güçlünün kazandığı yemeğin bedava olmadığı bir sistemin içinde buluyor kendini. Yazık hayvanlara gerçekten, ben akvaryuma balık alamadım bir süre geçtikten sonra, tutsak etmekte iyi değil dar alanda. 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts