Mehmet Ozyurek 4 Kasım 2017 Yazar Paylaş 4 Kasım 2017 Sıkıntı. Bunların saldırması ve ısırmasında. Isırıyor. Saldırıyor. Yaralıyor, korkutuyor. 2 Yorum bağlantısı
Murat Bal 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 (düzenlendi) 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve 3285 sayılı hayvan saglığı zabıtası kanunu ülkemizde sahipli ve sahipsiz hayvanlar ilgili tüm prosedürleri içerir. Kısaca bilgi vermek istiyorum. -Sahipsiz başıboş hayvanın sorumluluğu ilçe sınırları içerisindeki belediye başkanlığınındır. -Belediyeler sahipsiz hayvanları yakalamak, kısırlaştırmak, aşılamak, bunları kayıt altına almak ve tekrar aldığı yere bırakmakla yükümlüdür. -İnsan sağlığını tehlikeye atacak şekilde fazlaca artan populasyonlarda önlem almak için silsile yolu. a-Belediye Başkanlığı (Veteriner işleri müdürlüğü, Belediye zabıtası) b-İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü (Olası bir kuduz vakasının önüne geçebilmek için gerekli merciilere üst yazıyla bildirebilir) c-Ve en önemlisi; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müd.'lüğüdür. Kesin sonuç almak isteniyorsa, belediye başkanlığına dilekçe verilmesi, 15 gün sonu müteakip cevap verilmezse, elinizde evrak numarası verilmiş dilekçenin bir örneğiyle il tarımın yolunu tutmaktır. Askerlik görevimi yerine getirirken benzer bir durumla karşılaşmıştım. Belediyeye idari yaptırımlar uygulandı. Şahsi görüşümü soracak olursanız belediyede kendi imkanlarıyla bir barınak açmalı ve bu şekilde agresif hayvanları kontrol altında tutmalıdır.Zaten müracaat halinde ilgili kanuna yönelik tedbirler illa ki alınacaktır. Bunun için sorunların üzerine gidilmeli. Son olarak hayvanlar hepimizin can dostu ama asıl önemli olan insan sağlığıdır. 4 Kasım 2017 tarihinde Murat Bal tarafından düzenlendi imla 4 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 4 Kasım 2017 Paylaş 4 Kasım 2017 8 sene zabıtada görev yaptım, 18 ay ihbar hattındaydım, çok şikayet geliyordu, denildiği gibi nereden alınırsa oraya bırakılıyordu yalnız; saldırgan köpekleri tekrar aynı yere bırakmıyorlardı yer değiştiriyorlardı biraz da olsa işe yarıyordu. hiç bir hayvan insandan önemli değildir. evde sinek haricinde hiç bir canlıyı öldürmem böcek örümcekleri bile peçeteyle alır dışarı atarım ama insan hayatı söz konusu olunca kendim ailem yada tanımadığım biri bile saldırıya uğrasa, etkisiz hale getirmek için ne gerekiyorsa yaparım, hoşttan anlarsa hoşt, anlamazsa .... nefsi müdafa olduktan sonra bu bütün mahlukatlar için geçerli kaç ayaklı olursa olsun.. yenmeyecek hayvanı beslemekte pek bana göre değil:=) ya da faydası olmayacak, at gibi.. gerçi kedigilleri severim leopar falan onları da artık belgesellerde.. ama bhaçeli bir evim olsa kedi besleyebilirim.. çözümü zor bir iş, şehir dışına alınıp orada kısırlaşırma işinden sonra kendi kendilerine azalmasını bekleyerek sorunu çözmek herkesi mutlu eder sanırım. besleme içinde hayvan severler bağış yapar yada, bir sürü lokanta yemekhane, vs artıklar toplanabilir, ve o bile yeter millet olarak israftada baya ilerideyiz.. 4 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Burada köpek saldırganlıklarından dolayı problem yaşayan insanlar örnekler anlatmış.Köpeklerin yaratılışı itibariyle saldırgan olmaları normal Allahın icraatına kimse birşey diyemez bunu burada kimse demedi bunuda söyleyeyim.Lakin insan hayatı çok daha önemlidir ve herkesin küçüklükten çocukluktan kalma az çok tatlı veya tatsız köpek maceraları olmuştur.2002-2003lü yıllarda sabah erken işe gidip işyerini ben açıyordum ve işyeri şehir merkezinin biraz dışında yaya olarak gidiyordum ve yerde çok fazla kar oluyordu belki 70-80 kar oluyordu ve 10-15 tane köpeğin olduğu ve bana saldırdığı resmen fobi olarak hayatımda yer edinmiş hadise yaşadım.Sonrasında nasıl işe gideceğim diye düşünürken abimin kuru sıkı silahını aldım ertesi gün yine giderken bir tane havaya sıktım ve hepsi kaçtılar.Şimdi oturduğum evde tenha bir yol üzerinde ara ara denk geliyor 2-3 tane ve birşey yapmıyorlar gelmek yanaşmak isteyen hoşt diye seslenince kaçıyorlar lakin arkama bakmadan içim tam rahatlamıyor ve hep tedirgin oluyorum.Eski çalıştığım işyerinin olduğu bölgede yavrulamış köpek vardı uyuzmuydu neydi devamlı üzerinde sinekler gezerdi ve pis kokular oluyordu defalarda belediyeye telefon açtım gelin alın diye ama çok ağır davranmışlardı biz o köpekleri ara ara önlerine yiyecek birşeyler atıp ufakta olsa beslemeye çalışırdık bazende karşıdaki lokantanın artıklarını yiyorlardı. İnsanların daha zararlı olduğun bahsedenler olmuş evet daha zararlı insan suretindeki vahşiler toplumumuzda var ama bunları da görünce ve bir olay (gasp,hırsızlık,cinayet,taciz vs) ortaya çıkarsa polise,jandarmaya şikayet edilmiyor mu? Not:normal sokak köpeği belki neyse ama pitbul,dogo,rotvaydır gibi köpek çeşitlerinin mutlaka en azından ağzı kafesli gezdirilmesi gerekli belki az bir saldırma olayı oluyor ama benim gözümde bu tipte köpek gezdirmesiyle silah taşıması aynıdır. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Evladıma, sevdiğime saldırana kadar ben de hayvan sever biriyim, hatta yeni doğan kedi yavrularını beslemeye çalıştım(pirelenip 2 evi, bahçeyi ve garajı ilaçlatmama rağmen) konusu vardı forumda. Hanımın amcası eve köpek aldı, sadece ilk girdiğinizde sizi koklayıp tanıyana kadar havlıyor, sonra sesi çıkmıyor, büyük kızımı(şu an 2.sınıfta) bi kez bu ilk agresif hali ile çok korkuttu, aklı çıktı çocuğun, o ara elimle boğabilirdim yani o köpeği. 2 yıldır bayram vs ziyaretleri dahil hiçbirinde çocukları götürmüyoruz(hatta dün akşam da gittik). Sorumlu olan belediyeler para toplayıp cebe indirmekten fırsat bulursa bu hayvanlara da çözüm üretebilir, kapasiteleri var. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 (düzenlendi) On 04.11.2017 at 16:04, Mehmet Ozyurek yazdı: Onlar evcil.. Onlar sokağa çıksın. onu da yerler.. Belediye gelip alıp, bakımını yapıp, tekrar askeriye içine bırakmıştır.. Yasası böyle Abi bizim sokakta bir köpek çetesi var, zararsız, hatta 2 çete var 100 mt arayla. İnsanlarla iyiler, mamaları her daim önlerinde. Ne zaman ki biz eve köpek aldık, köpeğimizi apartmanın önündeki yesil alana çıkartmak istedik, bu bize yakın çetenin çirkin yüzünü gördük. Odie'yi çimlere çıkarttığım an karşıdan havlayarak öyle bir geldi ki dişlerini göstererek, aralarına zor girip hoşt kışt diyerek durdurdum. Ama acaba bana da saldırır mı diye ödüm patladı. Ertesi gün biraz daha temkinli gene aynı yere çıktık, durum aynı. Köpeğimi parçalayacak gibi geliyor, kaçtık. Durumun bu olduğunu kabullendik ve artık çok dikkatlice, arkamızı kollayarak çıkmaya başladık. Bu arada eşim apartman bahçe kapısından dışarı çıkaramıyor korkudan. Otoparka çıkartıyor çişe. Bir akşam gene ben Odie'yi alıp tasma takıp dışarı çıkardım. Sağı solu sürekli tarıyorum çete burda mı diye. Ortada görünmüyorlardı. Bir iki yürüdük Odie ile, eve yönelirken çetenin lideri erkek (kurt köpeği) sinsice arabaların arasından yaklaşmış, biz geçince arkamızdan bir fırladı, Odie^yi kalçadan bir ısırdı, hoşt kışt diyene kadar hayvanın makatına dişlerini geçirip kaçtı. Ertesi gün veteriner, antibiyotik tedavisi. Enfeksiyon başlamış. Artık apartman bahçe kapısından dışarı çıkamıyoruz. İhtiyaç için sadece otoparka çıkıyoruz. Uzun lafın kısası, aynen dediğin gibi.Ev köpeğine saldırıyor. Saldırgan köpeği severek, kontrollu bir şekilde bizimkini yanına götürdük, tanışsınlar diye biz tutmasak gene saldıracaktı, hırlayıp durdu. 6 Kasım 2017 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 13 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Uzun lafın kısası, aynen dediğin gibi.Ev köpeğine saldırıyor. Saldırgan köpeği severek, kontrollu bir şekilde bizimkini yanına götürdük, tanışsınlar diye biz tutmasak gene saldıracaktı, hırlayıp durdu. Yanına yiyecek birşeyler alıp götür abi senin odie ile birlikte. Oturup beraber atıştırırlarsa belki ufak bir sulh anlaşması olur aranızda. Ama öyle uyduruk bir mama falan olmasın, Sami' nin dükkana git kebap karşılığı mesela havyarlı veya antikrottan yapılmış mama al, tavsiye ederim.. 2 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 21 dakika önce, Serkan Toker yazdı: Yanına yiyecek birşeyler alıp götür abi senin odie ile birlikte. Oturup beraber atıştırırlarsa belki ufak bir sulh anlaşması olur aranızda. Ama öyle uyduruk bir mama falan olmasın, Sami' nin dükkana git kebap karşılığı mesela havyarlı veya antikrottan yapılmış mama al, tavsiye ederim.. Mangal yapılacaksa biz de gidelim 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Kasım 2017 Yazar Paylaş 6 Kasım 2017 1 saat önce, Önder Özcan yazdı: Uzun lafın kısası, aynen dediğin gibi.Ev köpeğine saldırıyor. Saldırgan köpeği severek, kontrollu bir şekilde bizimkini yanına götürdük, tanışsınlar diye biz tutmasak gene saldıracaktı, hırlayıp durdu. Sahiplenmiş orayı.. kimseyi istemiyor orada.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 7 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Sahiplenmiş orayı.. kimseyi istemiyor orada.. Sahiplenme olayı evet. Ama değişik durum var, başka ev köpeklerine karışmıyor. Sokakta 2 -3 kişide daha var köpek, onlar tasmasız salıyorlar çetenin yanına, sorun yok. Bizimkine kıl oluyor liderleri. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 2 saat önce, Serkan Toker yazdı: Yanına yiyecek birşeyler alıp götür abi senin odie ile birlikte. Oturup beraber atıştırırlarsa belki ufak bir sulh anlaşması olur aranızda. Ama öyle uyduruk bir mama falan olmasın, Sami' nin dükkana git kebap karşılığı mesela havyarlı veya antikrottan yapılmış mama al, tavsiye ederim.. He he, evet evet, tabi, kesinlikle 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 2 saat önce, Önder Özcan yazdı: Sahiplenme olayı evet. Ama değişik durum var, başka ev köpeklerine karışmıyor. Sokakta 2 -3 kişide daha var köpek, onlar tasmasız salıyorlar çetenin yanına, sorun yok. Bizimkine kıl oluyor liderleri. Abi sana kıl oluyor olmasın.Bir de yalnız sal bakalım hayvanı 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 55 dakika önce, Tahir İlter yazdı: Abi sana kıl oluyor olmasın.Bir de yalnız sal bakalım hayvanı Bence öldürürler. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 http://www.bomba32.com/haber/isparta/turkiye'nin-en-buyuk-barinagi-isparta'da-acildi/22558.html Bu arada Isparta için sevindirici bir gelişme. 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 3 saat önce, Önder Özcan yazdı: He he, evet evet, tabi, kesinlikle Olmazsa bir tane C5 alıp sokağa çekeceksin aga.. Üstünde drone bile uçmuyor diyorlar.. 2 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 13 saat önce, Serkan Toker yazdı: Olmazsa bir tane C5 alıp sokağa çekeceksin aga.. Üstünde drone bile uçmuyor diyorlar.. Hadi insanlar bir şekilde tramva geçiriyor ve atlatıyor. Hayvanın suçu ne? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 (düzenlendi) 9 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Hadi insanlar bir eşlikde tramva geçiriyor ve atlatıyor. Hayvanın suçu ne? Suçu kimine aşırı şirin gözüküp ayyy çok tatlı ya yerim ben seni dedirtip sonra da bu da gece gündüz havliyor atalım gitsin dedirtiyor. Ağzı var dili yok, halk bilinçsiz. Bakamayacağını anlayınca küçük dostumuza güvenli bir yuva arıyoruz diye başlayıp bulamayınca sokağa terk ediyor. Bizim okulda sahtekar bir kedi var. Acıkınca topallamaya başlıyor, kızlar ben istesem su vermezler salamli sandviçi kapan geliyor. Kimi kedi.maması veriyor hayvan o kadar rahat ki karnı doyunca çuvalla yeme dönüp bakmıyor saksaganlar yiyor kedi yemini. Karni doyunca topallama geçiyor haliyle. Alam memnun satan memnun geçinip gidiyor. İsmi de elmas. 6 Kasım 2017 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Dilencilerde kendine benzetiyor hayvanları mirim 2 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 (düzenlendi) Özetlemişler.. 6 Kasım 2017 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Kasım 2017 Yazar Paylaş 6 Kasım 2017 Dilencilerde kendine benzetiyor hayvanları mirimManyak köpek. [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 Her konuda olduğu gibi C5 yine aldı başını götürdü şimdi sırada mangala bağlama olayı var galiba Videodaki köpek harbi üçkağıtçı davranmış 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Sokak köpekleri ile ilgili bir haber daha https://www.sabah.com.tr/yasam/2017/11/08/sokak-kopekleri-bir-inegin-yuzunu-parcaladi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Kasım 2017 Yazar Paylaş 8 Kasım 2017 17 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: Sokak köpekleri ile ilgili bir haber daha https://www.sabah.com.tr/yasam/2017/11/08/sokak-kopekleri-bir-inegin-yuzunu-parcaladi Yazık, Adamın ocağı batmış.. Kasap almıyor, veteriner müdahale etmiyor, belediye ilgilenmiyor diyor.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Yazık, Adamın ocağı batmış.. Kasap almıyor, veteriner müdahale etmiyor, belediye ilgilenmiyor diyor.. Aynen abi yazık olmuş. Benim konu başından beri dediğim şey şu; bu tip saldırgan köpeklerin bir çoğu aç olduğu için vahşileşiyor. Belediyeler bunlara besleme alanları yaratmalı. Mahalle girişi olur çıkışı olur bir noktaya sürekli sokak hayvanları yesin diye besin bırakmalı. Su vermeli.. Buralara halkta istiyorsa gidip yemek bırakabilmeli.Karnı tok köpek dolaşmaz zaten. O bölgeyi kolay kolay terk etmez. Kısırlaştırılıp aşılarıda yapılıyor olsa sıkıntı kalmaz.Aç olduğu için geziyor. Tok olsa yatar uyur.Ancak doğuştan saldırgan cins köpekleri arada bir toplamalı. Onlara ne yaparsan yap düzelmez saldırır. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 8 Kasım 2017 Paylaş 8 Kasım 2017 Durum hemen hemen her yerde aynı maalesef. Bir zamanlar Savaş Ay bugünün sokak çocukları bu şekilde giderse suç makinesi olacaklar diyordu. Mesleğimin her aşamasında ne kadar haklı olduğunu bizzat yaşadım maalesef. Şimdi sokak köpekleri ilgisizlik yüzünden tam bir canavar durumundalar. Geçen yıl evin oradaki marketin önünde 6 yaşında kız çocuğuna saldırdılar araba ile çarparak dağıttım. Gece evden çıkıp arabaya kadar elinde haydarla gidiyor insanlar. Buna acilen el atılması gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts