Mehmet Yeter 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Baskı, balata da değişmiştir muhtemelen. 4 ay kadar oldu baskı balata değişeli ancak yağ damlatmaya başlamıştı. Ü.Emre Kartal yazdı: Debriyaj üst merkezini de değiştirirseniz bebek gibi olur Şu anda debriyaja bastıkça basasım geliyor. Güzel oldu nazar değmesin. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Yeter yazdı: 4 ay kadar oldu baskı balata değişeli ancak yağ damlatmaya başlamıştı. Bu durumda 2 şey var anladığım; 1) İlk değişimi yapan kişi bu merkezi ne demeye değişmedi? Bir merkez kaç lira ki, üstelik bilya üzerinde.... 2) Yağ kaçağına rağmen baskı vs değişmedi ise, bu riske neden girildi? Kaçırma vs yapabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Bu durumda 2 şey var anladığım; 1) İlk değişimi yapan kişi bu merkezi ne demeye değişmedi? Bir merkez kaç lira ki, üstelik bilya üzerinde.... 2) Yağ kaçağına rağmen baskı vs değişmedi ise, bu riske neden girildi? Kaçırma vs yapabilir Önceki mesajlarıma baktım bu parça değişmiş olabilir hatırlamıyorum ancak bariz yağ geliyordu. Ancak şanzımanda kaçırma hissetmedim. Şanzıman açılınca baskı balata üzerinde yağ görünmüyordu. Şu anlık bir sorun yok görünüyor veya bana öyle geliyor hissiyat olarak ancak hissettiğim debriyaj daha yumuşak oldu. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Mehmet Yeter yazdı: Önceki mesajlarıma baktım bu parça değişmiş olabilir hatırlamıyorum ancak bariz yağ geliyordu. Ancak şanzımanda kaçırma hissetmedim. Şanzıman açılınca baskı balata üzerinde yağ görünmüyordu. Şu anlık bir sorun yok görünüyor veya bana öyle geliyor hissiyat olarak ancak hissettiğim debriyaj daha yumuşak oldu. Değişmiş olsa 4 ay kullanımla pedal yumuşamaz. Onu da geçtim kaçırmaz... Şöyle iş yapan usta demeye dilim varmayan kişileri gördükçe acayip yükleniyorum. Normalde kaçak olduysa baskı balata yağlanır genelde ve bunlar takım değişir. Zaten maliyeti oluşturan en büyük kısım işçilik. Şanzıman yağı değişiyor (bazı uyanıklar içinden çıkanı süzüp tekrar koyuyor, eksileni tamamlıyor) fren hidroliği tamamlanıyor. Geriye bir baskı balata ve bilya kalıyor. Merkezi değişmeyen arkadaşlar yüzünden de bu masraf tekrar yapılıyor. Aynı şey trigerde de devirdaim için yapılıyor sıkça 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 dakika önce Yazar Paylaş 10 dakika önce Ü.Emre Kartal yazdı: Normalde kaçak olduysa baskı balata yağlanır genelde ve bunlar takım değişir. Zaten maliyeti oluşturan en büyük kısım işçilik. Şanzıman yağı değişiyor (bazı uyanıklar içinden çıkanı süzüp tekrar koyuyor, eksileni tamamlıyor) fren hidroliği tamamlanıyor. Şimdi ayıktım meseleye. Şu anlık yapacak bir şey yok maalesef. Ancak haklısınız. İyi bir ustaya denk gelmek zor oluyor artık. Ancak baskı balata da yağlanma göremedim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts