Erdoğan Temur 4 Haziran 2018 Paylaş 4 Haziran 2018 Şimdi baktım önceki yağ buzdolabında daha katı donuyordu, yeni olan sahurdan beri dolapta, jöle gibi görüntü donuk ama eğince akmaya başlıyor. Selam hocam,Yağ ne aldınız?Bende yağ siparişi vereceğim ama hep aynı tat. Farklı tat deneyelim diyoruz. Bizim yağın asit oranı 0.6 idi.Şu marka yağı kullanıyoruz tadı ve kokusu süper diyen varsa tavsiye alabilirim. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Haziran 2018 Yazar Paylaş 4 Haziran 2018 Selam hocam,Yağ ne aldınız?Bende yağ siparişi vereceğim ama hep aynı tat. Farklı tat deneyelim diyoruz. Bizim yağın asit oranı 0.6 idi.Şu marka yağı kullanıyoruz tadı ve kokusu süper diyen varsa tavsiye alabilirim.Yukarıda fotosunu koyduğum yağı elden aldım tanıdık vasıtası ile. Asit oranı tenekede 0.8 yazıyor ama anladığım bir konu değil tadı yumuşak hoşuma gitti ama malum ramazanda damak tadı oturmadı normal zaman gibi, taştan yumuşak herşey gidiyor Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 5 Haziran 2018 Paylaş 5 Haziran 2018 Tarsus tan yeni bir yağ aldım Tarsus taki sarı ulak zeytinlerinin yağıymış 1 lt 15 tl 17 tl satıyormuş ayağımız alışsın diye ucuz verdi ... Yeşil zeytin de aldım 5 lt bidon 25 tl ye takribi 3 kilo zeytin var içinde. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Haziran 2018 Yazar Paylaş 5 Haziran 2018 8 dakika önce, Kemal Korkmaz yazdı: Tarsus tan yeni bir yağ aldım Tarsus taki sarı ulak zeytinlerinin yağıymış 1 lt 15 tl 17 tl satıyormuş ayağımız alışsın diye ucuz verdi ... Yeşil zeytin de aldım 5 lt bidon 25 tl ye takribi 3 kilo zeytin var içinde. Fiyat bedava pazarda ağza sürülecek zeytin 15-16 tl den başlıyor burada 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 On 29.05.2018 at 14:44, Ali Gök yazdı: soğuk sıkım ne oluyor abiler tam çözemedim onu ? Zeytini sıcak fırınlarda sıkıyorlar. Böylelikle sıcakta yağı daha akışkan olduğundan daha fazla yağ çıkıyor. Fakat yağ ısıl işlem görmüş oluyor ve translaşıyor. Soğuk sıkım ise doğal ortam sıcaklığında yapılan sıkımdır. Daha az yağ elde edilir ama gerçek bozulmamış doğal kalite yağnda budur. Bu arada daha önce yazdığım güme gitti. Yağlarınızı buzdolabına koyup bakın donuyor mu diye. Güvene güvene alınan çoğu yağ donmuyor veya kısmen donuyor. Bu da içine farklı bir yağ karıştırıldığını gösteriyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Haziran 2018 Paylaş 10 Haziran 2018 Zeytinyağı testi kolay değil. Asitle tuz ruhu ile felan da deneyenler var ama kolay bir yöntem yok. Çoğunlukla güvene dayalı bakmak lazım. 1- çuvalda çok beklememiş olması lazım 2- biraz yeşili de olması lazım 3- Sıcak sıkım en fazla sıcak su ile zeytinlerin yıkanması şeklinde olmalı 4- Güneş görmemiş olması lazım 3 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 11 Haziran 2018 Paylaş 11 Haziran 2018 20 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Zeytinyağı testi kolay değil. Asitle tuz ruhu ile felan da deneyenler var ama kolay bir yöntem yok. Çoğunlukla güvene dayalı bakmak lazım. 1- çuvalda çok beklememiş olması lazım 2- biraz yeşili de olması lazım 3- Sıcak sıkım en fazla sıcak su ile zeytinlerin yıkanması şeklinde olmalı 4- Güneş görmemiş olması lazım Test tabii kolay değil ama sofraya gelebilen sıvı yağların arasında donma noktası en yüksek olan zeytinyağı. O yüzden 4 derecenin altında donmuyorsa o yağa güvenmeyin. 1 Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Ayhan Sicimoğlu zeytinyağı işine girmiş, bakın ne diyor: Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Böyle ambalajlarsan tabi fiyat yüksek olur. Bizim alacağımız yağ 5'lik pet şişe de olmalı [emoji39] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 11 dakika önce, Remzi Karaca yazdı: Bizim alacağımız yağ 5'lik pet şişe de olmalı Aynen.. ne kadar sıradan o kadar iyi Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Bugün kuşadasında aldım. Teyze kendisi sıktırmış fabrikada. 5lt su şişesine doldurtmuş.En hakiki yağ. Kokusu tadı çok güzel. Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Pet ambalajda zeytinyagı saglıga uygun olmaz. Ben de aldım yerel üreticiden, su şişesine koymuşlardı. Hemen cam galonlara aktardım.Bu iş için evde bulundurdugumuz 3 lt.lik galonlar var. Cam, toprak veya teneke ambalaj kullanmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Haziran 2018 Paylaş 12 Haziran 2018 Eve gidince cam şişeye aktaracağım.Yazın pet şişede beklemesi hiç mantıklı değil. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 16 Temmuz 2018 Paylaş 16 Temmuz 2018 (düzenlendi) Aydın'da güvenilir neresi var yağ alabileceğimiz? Aydın - Denizli - Konya güzergahım. 16 Temmuz 2018 tarihinde Bekir Çelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Derin Acar 17 Ekim 2018 Paylaş 17 Ekim 2018 Gerçek soğuk sıkım zeytinyağı içtiğinizde hafif bir boğaz yakışı yapar. Su gibi boğaz yakmadan kayıyor ise bu iyiymiş demeyin. Bilmeden insanlara bilgide vermeyin arkadaşlar. 1 Yorum bağlantısı
Caner Göktaş 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Doğal soğuk sıkım satan arkadaş var ise alabilirim? 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Salı 05:28 Paylaş Salı 05:28 Soğuk sıkım ve erken hasat seven birisi olarak şöyle bir şey okudum " Erken hasat bir pazarlama oyunu mu? Bu soruyu pek soran olmuyor Ben soruyorum. Çünkü mesele sadece “acı yağ” değil; bilim, besin değeri ve verim meselesi. Çok Erken hasat = yüksek polifenol Evet, doğru. Ama “daha çok polifenol = daha faydalı yağ” demek doğru değil. Çünkü polifenol sadece zeytinde değil; roka, maydanoz, nane, semizotu gibi sebzelere oranla bile 5–10 kat düşük kalabiliyor. Peki poli̇fenol için neden 10 kg zeytini İsraf edelim ? Aynı polifenolü 3 yaprak roka çiğneyerek almak mümkünken… Bu kadar zeytini erken toplamak gerçekten mantıklı mı? Çok erken hasat ne kaybettirir? Zeytin besin bileşiklerini henüz tamamlamadan toplanır: ✔ Oleik asit daha düşük ✔ Yağ verimi %50’ye varan kayıpla düşer ✔ Aromalar tam gelişmez ✔ Antioksidan çeşitliliği daha sınırlı kalır Peki orta hasat? Zeytin kızıl-siyah eşiğine gelirken: Polifenol hâlâ yüksek (400–600 mg aralığı) Oleik asit ve aromatik bileşikler maksimum Verim 2 kat artar Bu aslında hem ekonomik hem besinsel optimum noktadır. Erken hasatın gizlenen bedeli 10 kg zeytinden 1 litre yağ yerine Aynı kalite segmentinde 6 kg’dan 1 litre elde edilebiliyorsa… Polifenol / verim dengesi orta hasatta daha rasyonel hale gelir. “1000 mg polifenollü yağ” pazarlaması Bilim diyor ki: Polifenol vücutta 24–48 saatte atılıyor. Yani 1000 mg polifenollü yağ ile 500 mg’lık bir yağ arasındaki sağlık farkı günlük hayatta neredeyse yok. Ama fiyat farkı? %300. Zeytinyağını değerli kılan tek şey polifenol değil Squalene Fitosteroller Aromatik fenolik türevleri Oleik asit dengesi Bunlar erken hasatta tam oluşmadan kesiliyor. Beslenme odaklı bakınca optimum nokta çok erken değil. Tüketici açısından gerçek soruyu soralım: “Ben polifenol için mi para ödüyorum, yoksa zeytinin doğal döngüsünü kesen bir pazarlama stratejisine mi?” Eğer besin odaklıysanız, cevap çok nettir. Son sözüm: Benim felsefem lezzet değil, fayda. O yüzden diyorum ki: En doğru yağ çok erken değil, doğru zamanda hasat edilen yağdır. Hem daha ekonomik, hem daha besleyici, hem daha rasyonel. " 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Salı 16:39 Paylaş Salı 16:39 Ne erken ne de geç toplayacaksın.Geç kalırsa zeytin yere dökülür asitlenir; erken toplanırsa acı olur, verim düşer.Her meyve zamanında güzel.Bizim burada geçen sene yağının lt si 250tl ye kadar bulunabiliyor.Yenisi de 275tl falandı.Fiyatlar makul ama yılbaşından sonra artar.Zeytin posası 35 40 derece arası ısıtılıp sıkılıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya Dün saat 07:03 Paylaş Dün saat 07:03 2 sezondur bizzat makina başında yağ sıkan biri olarak acizane gözlemlerim; - Zeytini eylül 15 gibi toplamak sofralık tüketim için yüksek fiyattan satma imkanı varsa kabul edilebilir. Normal hasat sezonu iklime göre değişmekle birlikte Aralık ta başlaması gerekir, zeytin soğuk havayı yemeden yağlanmaz... - Soğuk sıkım meselesine gelince; sıkım sıcaklığının 27 derece altında olması soğuk sıkım anlamına gelir.. bu da normal makina sıkımında zor bir olay, zeytinler sıkılmadan önce parçalanır ve makinaya göre değişmekle birlikte ortalama 700 kg lık gözlerde sıkım yapılır. yani ister istemez parçalama ve karıştırma esnasında ısı ortaya çıkar. suyu hiç ısıtmadan bile verseniz 27 dereceyi geçme ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca soğuk sıkımda yağ verimi düşmesi kaçınılmazdır... 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Dün saat 07:21 Paylaş Dün saat 07:21 Ahmet Çankaya yazdı: 2 sezondur bizzat makina başında yağ sıkan biri olarak acizane gözlemlerim; - Zeytini eylül 15 gibi toplamak sofralık tüketim için yüksek fiyattan satma imkanı varsa kabul edilebilir. Normal hasat sezonu iklime göre değişmekle birlikte Aralık ta başlaması gerekir, zeytin soğuk havayı yemeden yağlanmaz... - Soğuk sıkım meselesine gelince; sıkım sıcaklığının 27 derece altında olması soğuk sıkım anlamına gelir.. bu da normal makina sıkımında zor bir olay, zeytinler sıkılmadan önce parçalanır ve makinaya göre değişmekle birlikte ortalama 700 kg lık gözlerde sıkım yapılır. yani ister istemez parçalama ve karıştırma esnasında ısı ortaya çıkar. suyu hiç ısıtmadan bile verseniz 27 dereceyi geçme ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca soğuk sıkımda yağ verimi düşmesi kaçınılmazdır... Bizzat işin içinde olan birisinden bu bilgileri almak çok değerli. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Soğuk sıkım tabirini rafine edilmemiş anlamında kullanıyorlar gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Recommended Posts