Ali Gök 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 soğuk sıkım ne oluyor abiler tam çözemedim onu ? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 2 dakika önce, Ali Gök yazdı: soğuk sıkım ne oluyor abiler tam çözemedim onu ? Soğuk hava deposunun içinde sıkıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Tesadüf daha bugün öğretmen arkadaşın ailesinden 30 kg aldım sıfır gübre sıfır zirai ilaç. 15 tl den saydı. Bir çok egeli zeytinyağını buradan aldığını söylüyor. Mutlaka bir bildikleri vardır. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Çok şükür kendi yağımızı tüketiyoruz yetmedi kayınpeder destekler oda yetmedi kiracımın köyünde 200 dönüm zeytinliği var diyeceksiniz ne kadar çok yağ tüketiyosunuz ayda en az 5lt gidiyor sanırım ,zeytinyağını sevmeyen kötüsünü yemiştir zannetmiyorum iyisini yiyip sevmeyecek birisini,zeytinyağı candır hayattır... Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 20 liraya soğuk sıkım bulanlar bize de bulsun. Dalamanda zeytinyağı fabrikasında soğuk sıkım geçen sene 50₺ idi litresi. Diğerleri asit oranına göre 15-20 ₺ arası değişiyordu.. Ben Tire’den bir dükkandan getirttiriyorum. Kargo dahil 18’e geliyor sıcak sıkım. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 40 dakika önce, Ali Gök yazdı: soğuk sıkım ne oluyor abiler tam çözemedim onu ? soğuk sıkım zeytinyağı: zeytinlerin olması gereken derecede sıkılmasıdır ama yağhaneci daha çok yağ çıkarmak için bu dereceyi yükseltir ve daha çok yağ çıkar,makina haricinde köylüler küçük çuvallara koyup kendileri ezip sıkarlarki bu en güzelidir Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 24 dakika önce, Emre Şimşek yazdı: 20 liraya soğuk sıkım bulanlar bize de bulsun. Dalamanda zeytinyağı fabrikasında soğuk sıkım geçen sene 50₺ idi litresi. Adamın kendi zeytini, götürüp sıktırıyor.. Bize 20 liraya satıyor.. Olay bu.. Benim aldıklarım böyle 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı: Adamın kendi zeytini, götürüp sıktırıyor.. Bize 20 liraya satıyor.. Olay bu.. Benim aldıklarım böyle Abi ben 24 TL ya aldım. Size iyi fiyattan vermişler. 26 dakika önce, Emre Şimşek yazdı: 20 liraya soğuk sıkım bulanlar bize de bulsun. Dalamanda zeytinyağı fabrikasında soğuk sıkım geçen sene 50₺ idi litresi. Diğerleri asit oranına göre 15-20 ₺ arası değişiyordu.. Ben Tire’den bir dükkandan getirttiriyorum. Kargo dahil 18’e geliyor sıcak sıkım. 50 TL mi, 18 TL ye aldığın soğuk sıkım mı? Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 3 saat önce, Mert Yeldan yazdı: Ben Hatay’dan alıyorum. Marmara ve Ege nin yağından daha kaliteli oluyor. İşi biliyon Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Hatay'dan Egeden denk geldikçe alıyoruz 15-20 tl arası oluyor fiyatlar ... Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Adamın kendi zeytini, götürüp sıktırıyor.. Bize 20 liraya satıyor.. Olay bu.. Benim aldıklarım böyle Sıkma işi yapan yağhaneler zannedersem belli miktarda zeytin götürmeyince o anda var olan yağdan veriyorlarmiş. Ona takılmamak lazım . Soğuk sıkma işi 20- 25 lira çok iyi fiyat mış. En iyi yağda körfezde çıkarmış.Ben ise http://alpleryag.com.tr bu fabrikadan alıyorum. En son bir 5 kilosu 80 birde 90 a vardı. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 En eski zeytin fosilinin Dörtyol’da bulunduğunu biliyor muydunuz? 4 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Aydın'da zeytinyağının içinde yüzüyorum. Sonbaharda listesini 17.5 liradan almıştım. Daha bir ay olmadı, litresini 15 liradan aldım. 1 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Soğuk sıkım referanslı yağı nereden alabiliriz? İnternet sitesi, telefon var mı? Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Aylık 40lt mi?Bize aylık 6lt yetiyor yada çok az kalıyor.Erdoğan bey ayda 40 lt değil. Ocak ayında aldım 5-6 ayda 40 lt diyelim. Ayda 40 lt tüketmem için zeytinyağı banyosu yapmam lazım anca tüketirim çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Ben de Soma'dan dünürlerin aile dostlarından alıyorum 11 yıldır. Kendileri yapıyorlar, geçen yıl 20.-, bu yıl 15.- TL. den aldım. 30 kg. 1 yıl boyunca yetiyor bize. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 7 saat önce, Serkan Karadağ yazdı: Abi ben 24 TL ya aldım. Size iyi fiyattan vermişler. 50 TL mi, 18 TL ye aldığın soğuk sıkım mı? 18 verdiğim soğuk sıkım değil.. Bir arkadaş şu siteyi önerdi.. http://www.guvenasazeytinyagi.com/ zeytin ülkesiyiz zeytinyağı benzinden pahalı 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Manavgata yolu düşen olursa zeytinyağı temininde yardımcı olurum.En son 16 veya 17 lira idi litresi.Soğuk sıkım 20 25 vermezler.Biz fabrikada kendimiz zeytini sıktırıyoruz.Yani başından sonuna yanındayız.Bu işin hilesini yapan çok.Markete girenlerde mutlaka başka yağ karıştırıyorlar.Sıkım zamanı denk gelen olursa bizzat dolum ağzından da alabilir. Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Aydın Çine de fabrikası olan bir tanıdık var. Yolumuz düştükçe topluca oradan alıyoruz.İyi zeytin yağı Ege'den çıkar, kuzeye çıktıkça kalite artar derler.Bence de 20-25e soğuk sıkım olmaz. Bir de gerçek soğuk sıkımı, zeytinleri azar azar keten çuvallara koyup üst üste yığıp en üstten pres ile bastırarak elde ediyorlar. Verim %50-60 civarı oluyormuş. Yağda hafif zeytin tadı olur. Salatalara çok güzel olur ama bağzı yemeklerde alışmayana hoş gelmez. Sızma diye satılanlar ise zeytin çekirdeği ile komple ezilip belli bir sıcaklığa kadar ısıtılıp yağın çıkması sağlanır. Akabinde yıkanır, sonra santrifüj ile ayrıştırılarak satışa hazır hale getirilir. Verim %90 civarı oluyormuş.Marketlerde riviera diye satılanlar ise yenmiyecek kadar asitlik seviyesi kötü olan yağların kimyasallar ile yıkanıp (rafine edilip) yenebilecek hale getirilir. Hiç tavsiye edilmez. Zeytin yağında sahtekarların yoğun olarak kullandığı yöntem içine pamuk yağı karıştırmakmış... 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 10 saat önce, Remzi Karaca yazdı: Aydın Çine de fabrikası olan bir tanıdık var. Yolumuz düştükçe topluca oradan alıyoruz. İyi zeytin yağı Ege'den çıkar, kuzeye çıktıkça kalite artar derler. Bence de 20-25e soğuk sıkım olmaz. Bir de gerçek soğuk sıkımı, zeytinleri azar azar keten çuvallara koyup üst üste yığıp en üstten pres ile bastırarak elde ediyorlar. Verim %50-60 civarı oluyormuş. Yağda hafif zeytin tadı olur. Salatalara çok güzel olur ama bağzı yemeklerde alışmayana hoş gelmez. Sızma diye satılanlar ise zeytin çekirdeği ile komple ezilip belli bir sıcaklığa kadar ısıtılıp yağın çıkması sağlanır. Akabinde yıkanır, sonra santrifüj ile ayrıştırılarak satışa hazır hale getirilir. Verim %90 civarı oluyormuş. Marketlerde riviera diye satılanlar ise yenmiyecek kadar asitlik seviyesi kötü olan yağların kimyasallar ile yıkanıp (rafine edilip) yenebilecek hale getirilir. Hiç tavsiye edilmez. Zeytin yağında sahtekarların yoğun olarak kullandığı yöntem içine pamuk yağı karıştırmakmış... İlk başta alışması gerçekten zor. Alışınca da diğerlerini beğenmiyor. Aynı çayı şekersiz içmek gibi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 19 saat önce, Mert Yeldan yazdı: Soğuk hava deposunun içinde sıkıyorlar. Kışın sıkıyorlar (Erzurum'da). 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 Kışın sıkıyorlar (Erzurum'da). Antarktika’ya kadar yolu var 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 50 dakika önce, Mert Yeldan yazdı: Antarktika’ya kadar yolu var Ayın karanlık tarafında sıkan firmalar varmış en soğuk orası diye, ama litresi pahalı diyolla. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 Şimdi, Hüseyin Sönmez yazdı: Ayın karanlık tarafında sıkan firmalar varmış en soğuk orası diye, ama litresi pahalı diyolla. Sizden öğrenecek değiliz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 1 dakika önce, Mert Yeldan yazdı: Sizden öğrenecek değiliz. Doğuştan biliyosun yani. Yorum bağlantısı
Recommended Posts