İçeriğe Yönlendir

Yatırım Tavsiyesi.

Metin Mankal

Recommended Posts

Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Süper yansıyacak. 2020 tl ev kredisi taksitim var nasıl ama? 2019 da çekmiştim. Asgari ücret 2060 tlydi sanırım.

Ben de on yıl vadeli ev aldım aynı sene

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

Süper yansıyacak. 2020 tl ev kredisi taksitim var nasıl ama? 2019 da çekmiştim. Asgari ücret 2060 tlydi sanırım.

2017'de çektiğim 1600 TL kredi ödüyorum. Borcum var benim.

Ali Darbaz yazdı:

yani ddvulasyon yakındır. Bankalara Tl borcu olanlar için nasıl yansıyacak merak ediyorum

Doların kendisi zaten devel oluyor. Bu ortadan da bizde dolar atıyorsa bizdeki kümülatif devel durumunu düşünmek gerekir.

Bu devel durumu bizdeki enflasyona yansımıyor tabi. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Enflasyon artar mı Türk Lirası olur mu bir sürü borcum var

bir sürü bırcun var ise, enflasyon artması senin lehine olur yani soruyu o yönden sordun ise , senden iyisi yok 

Ali Darbaz yazdı:

yani ddvulasyon yakındır.

oldu bitti bile o 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ali Darbaz yazdı:

yani ddvulasyon yakındır. Bankalara Tl borcu olanlar için nasıl yansıyacak merak ediyorum

Olmamasi icin altin rezervleri londra ile swapta dovizi baskilamak icin. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

bir sürü bırcun var ise, enflasyon artması senin lehine olur yani soruyu o yönden sordun ise , senden iyisi yok 

oldu bitti bile o 

bu mantıkta vatandaşı sürekli borçlandırıp, devalüasyon yapan devlet, uçuşa geçmesi gerekmez mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bu mantıkta vatandaşı sürekli borçlandırıp, devalüasyon yapan devlet, uçuşa geçmesi gerekmez mi?

Dış açık var + dış borç faizi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sence yerdemiyiz uçuyoruz ama nasil hangi yöne 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

devalüasyon yapan devlet

devalüasyonu hükümetler yapar, ve yapma kriteri nedir(yani ilan mı edilir )? mesela 20 sene sonra akdemik çalışma yapan birisi 2020-25 arası enflasyon rakamını kaç  olarak alacaktır çalışmasına gibi sorular öncelikli.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

uçuşa geçmesi gerekmez mi?

uçanın kim olduğna bağlı olarak değişir, yani bakış açısı. ipucu: ilk franchise ı Türkiye de kim nasıl kaça mal ederek vermişti? kempisky den sonraki. 

Mehmet Göktürk yazdı:

dış borç faizi

ingiliz tefeciler bunu sevdi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O zaman sadece ali uçtu diyebilir miyiz :)

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O zaman sadece ali uçtu diyebilir miyiz :)

Ali ne zaman indi ki? Eminim dunden kafasina takildi toledonun motor takozlarinin oem bulunmamasindan aklinin bir köşesinde cruze için oem parça stoklamayi düşünüyordur. Ali special one 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bence iran savaşı yakında anlaşma ile sonlanır çünkü İran ın pes etmeyeceği ortaya çıktı. Sonlanma haberi ile borsada tepki yükselmesi olabilir. YTD

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

+ ve - olurmu?

yerine göre değişir, satarken + alırken - 

Yorum bağlantısı
Onur Demir
İlkay Başaran yazdı:

2012 de 1.300TL maaş alırken 800TL taksitli kredi çekmiştim. 2022 de 800TL son taksiti ödedim ve kapattım. 

Evi aldığım 3cü ayında eşim oğlana hamile olduğundan daha fazla çalışamadı (yeni gelen izbanlar keçi kokuyordu mide bulantısı malum)

Milas'a taşındık yüksek maaşlı bir kadroya atama. Sonra da Çorlu işte. o evde sadece 6 ay oturabildik. alırken inşaat daha bitmemişti kredi çıkmadı diye annemin evine ipotek karşılığı bir tık daha yüksek faizli kredi çekmiştim. çok risk alıyorsun demişlerdi ama bir şekilde yolumuzu bulduk. 2017de satıp aynı paraya çorlu'dan ev aldım. Şuan burada oturmaya devam ediyoruz. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu sene maaşımın yüzde 55 kadarını bilimum kredilere ödüyorum. Hanım ise kazandığının yarısını kızın kurslarına harcıyor. Kenara para koymuyoruz ama ay sonunuda getiriyoruz. Bakıcaz hal ve çareye. Borçlar gecen yıla ait. Hep nefisimizle ilgili borçlar. Bakalım ne olcak. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Şu an Türkiye'nin en mutluları Covid öncesi ev - araba kredisi çekenler sanırım. Aylık 6000 liraya mortgage. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

mortgage. 

bizde yok o ,olsa duramazdık zaten  :rofl: bi 10 sene sonra yaparlar ama ordan da çökeriz

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

bizde yok o ,olsa duramazdık zaten  :rofl: bi 10 sene sonra yaparlar ama ordan da çökeriz

Zaten böyle durumlarda direkt borcunu da arttırılıyorlar, statik borç yok. Borcu da faizden ödemeye falan başlıyorsun. 10 sene ödeme yapılmış çekilen borcun anaparasının yüzde 15'i ancak ödenmiş. Herkes harıl harıl ödeme yapmaya çalışıyor 30 sene sonra ev sahibiyim diyen duydum öyle bir borcun altına nasıl girerdim anlamıyorum. İllaki zarar edecekmişsin gibime geliyor, diğer türlü kira ödemeye devam. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

30 sene sonra ev sahibiyim diyen duydum

yıllık enflasyon 3-4 olunca değişik bir şey

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Koç a bile nakit için tüpraş hisse sattiran savaş bize bir ay sonra neler yapmaz heleki uzarsa aman aman... Uzadikça ons cikamaz Arap ülkeleri cayir cayir altin satiyor. Kapaliçarşı düşse bile isçilik fiyatini arttirip izin vermiyor düşüşe fiziki altinda. Kagit uzerinden bankalardan makas en dusuk fiba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sinan Akgöl yazdı:

nakit için tüpraş hisse sattiran

para puldur, belki yeni yatırım yapacaktır 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile altına görece 1 yılda daha iyi getirmiş maaşallah 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Çağlar Bayur yazdı:

para puldur, belki yeni yatırım yapacaktır 

Nakit mayiş odemeleri vs

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sinan Akgöl yazdı:

Nakit mayiş odemeleri vs

1999 sonunda Üsküdar'da otururken komşum sıfır kilometre Toyota Avensis 2.0 yeşil sedan araba almıştı. O da bizim gibi sivaslıydı uzaktan da köylümüzdü. Aradan 24 yıl geçti babam komşunun kanserden öldüğünü söyledi . Biz artık çekmeköylü olduğumuz için 13 yıldır adamı görmüyordum. O adam öldüğünde bile Toyota Avensis hala evinin önündeymiş. 1999 yılından aldığı arabayı tam 24 yıl kullanmış. Sağlığına yatırım yapsaydı hala kullanıyor olacaktı sağlığımız önemli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...