Sani Gerşon 26 Mart 2019 Paylaş 26 Mart 2019 21 dakika önce, Osman Yücel Çetin yazdı: Bütün mecralarda malı kucağımıza verdiler... Ülkenin bekası için ses etme lütfen. 31 mart'a kadar beka sorunumuz var, sonra bakarız çaresine. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 26 Mart 2019 Paylaş 26 Mart 2019 Yalnız söz uçar yazı kalır diye boşuna dememişler. Konu hortlayınca gerçekler su yüzüne çıkmış 😀 Konunun ilk sayfalarındaki başarılı öngörüleri dolayısıyla @Mehmet Göktürk Hocamı ve @Emrah Altun Beyi tebrik ediyorum. Bir gün param olursa yatırım tavsiyelerini sizlerden alacağım 😀 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 (düzenlendi) 10 saat önce, Ahmet Gül yazdı: Yalnız söz uçar yazı kalır diye boşuna dememişler. Konu hortlayınca gerçekler su yüzüne çıkmış 😀 Konunun ilk sayfalarındaki başarılı öngörüleri dolayısıyla @Mehmet Göktürk Hocamı ve @Emrah Altun Beyi tebrik ediyorum. Bir gün param olursa yatırım tavsiyelerini sizlerden alacağım 😀 Eksik olmayın Ahmet Hocam. Eğer ilgilenen var ise şu anda yatırım tavsiyem önümüzdeki yıl için borsa istanbuldan yana. Özellikle yerli tohum hisseleri (Tekfen: şu an 23 civarı ve Hektaş: şu an 9,75 civarı) ve elektrikli oto konsorsiyumundaki şirketlerden Asuzu (şu an 7.45 civarı) öneririm. Bununla beraber temettü verimi yüksek olan, aselsan, ereğli, soda, ttrak ve türpraş hisseler de durdukça size kar payı bırakacaktır. Özellikle değerlenen dolar karşısında BİST hisseleri çok ucuz kaldı. Seçimden sonra gerginlik geçtiği zaman iyi kötü yatırımcılar BİST'e gelmeye başlayacaktır. Yasadışı olduğu için hedef fiyat veremiyorum ama ben bu kağıtlardan çocuklar için 3 er 5 er alıyorum imkan oldukça. Evde kumbara yaptım damla damla birikiyor 27 Mart 2019 tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 3 saat önce, Emrah Altun yazdı: Eksik olmayın Ahmet Hocam. Eğer ilgilenen var ise şu anda yatırım tavsiyem önümüzdeki yıl için borsa istanbuldan yana. Özellikle yerli tohum hisseleri (Tekfen: şu an 23 civarı ve Hektaş: şu an 9,75 civarı) ve elektrikli oto konsorsiyumundaki şirketlerden Asuzu (şu an 7.45 civarı) öneririm. Bununla beraber temettü verimi yüksek olan, aselsan, ereğli, soda, ttrak ve türpraş hisseler de durdukça size kar payı bırakacaktır. Özellikle değerlenen dolar karşısında BİST hisseleri çok ucuz kaldı. Seçimden sonra gerginlik geçtiği zaman iyi kötü yatırımcılar BİST'e gelmeye başlayacaktır. Yasadışı olduğu için hedef fiyat veremiyorum ama ben bu kağıtlardan çocuklar için 3 er 5 er alıyorum imkan oldukça. Evde kumbara yaptım damla damla birikiyor Aynı hisseleri takip ediyoruz. Ancak seçim sonrası borsanın rekorlar kıracağını sanmıyorum. Seçim ekonomisi yürütüyoruz ve şu an musluklar açık. Dövizdeki ani yükseliş ve sonrası borsada ciddi bir silkelenme olması yüksek ihtimal. Yılın son çeyreğinde dolarda yine 7 li rakamları görebiliriz. Sonrasında yine bir para kaynağı bulunacak ( kuvvetle muhtemel IMF) ve dış borcumuzun artışıyla birlikte enflasyon yine yükselecektir. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 11 dakika önce, Ali Gök yazdı: dolar seneye 10 lira olur Dolar bu, ne gün bozdursan zarar Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 15 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Dolar bu, ne gün bozdursan zarar 6 dan alan zarar etmez Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Bu arada piyasalarda ne oluyor bize anladığımız dilde anlatabilecek olan var mı? Haberlere bakarsak TCMB swap silahını çekti, TL daha ulaşılmaz dolayısıyla daha değerli oldu o kısmı anladık. Anlamadıklarım bir, Londra’da gecelik swap faizleri neden %1200’lere fırladı, iki %1200 lere fırladıysa bu işten %1200 kar eden ya da zarar eden kim, üç Londra ne alaka, dört yabancı bizim piyasamızdan çıkmak istiyorsa ne işi var TL ile dolar olarak çıkamıyor mu da %1200 faiz ödüyor. O kadar anlamadım ki neyi anlamadığımı bile anlamıyorum 😀 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Anlatayım dilim döndüğünce 1.TL nin değer kaybedeceğini öngören yatırımcılar (spekulatörler, maniplatörler değil) TL yi şuanki kur (pahalı) üzerinden bulmaya çalıştılar. 2.Bankalar, TL yi sana veririm ama yüzde şukadar bana değiştirme faizi (swap) vereceksin dediler.(Devlet bunu bankalar aracılığıyla yapar) 3.Devlet daha önce Çıkarttığı kanunlarla bu "kiralama" "borç verme" oranlarını iyice kısmış olmasından dolayı, piyasada (Londra speklerin mabedi) TL bulunamaz oldu. 4.TL nin kiralama,borç verme faizi bu yüzden %360 a kadar çıktı (diğer faizlerle karıştırmayınız). Burada Önemli olan Bu speklerin %300 ler gibi faizi göze alıp TL almaları ve açığa satmaları, bu adamlar TL nin değerinin düşmesinden para kazanmak için %300 faiz i göze alıyorlar. 5.swap (değiştirme, borçlanma) faizi %300 ler olunca, BIST te yatırımı olanlar TL bulmak için hisselerini sattılar (bist 90bin e kadar geldi) 6.Tahvil faizi arttı 7.imajımız yerle bir. 8. Büyük Spekler bunu yaptılarsa bir sebebi vardır. a.Muhtemel Parayı Basıp Yaptırdıkları Anketlerin Sonuçları. b.Golan Tepeleri Açıklamaları c.s400 ... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 13 dakika önce, Muhittin Kaplan yazdı: Anlatayım dilim döndüğünce 1.TL nin değer kaybedeceğini öngören yatırımcılar (spekulatörler, maniplatörler değil) TL yi şuanki kur (pahalı) üzerinden bulmaya çalıştılar. 2.Bankalar, TL yi sana veririm ama yüzde şukadar bana değiştirme faizi (swap) vereceksin dediler.(Devlet bunu bankalar aracılığıyla yapar) 3.Devlet daha önce Çıkarttığı kanunlarla bu "kiralama" "borç verme" oranlarını iyice kısmış olmasından dolayı, piyasada (Londra speklerin mabedi) TL bulunamaz oldu. 4.TL nin kiralama,borç verme faizi bu yüzden %360 a kadar çıktı (diğer faizlerle karıştırmayınız). Burada Önemli olan Bu speklerin %300 ler gibi faizi göze alıp TL almaları ve açığa satmaları, bu adamlar TL nin değerinin düşmesinden para kazanmak için %300 faiz i göze alıyorlar. 5.swap (değiştirme, borçlanma) faizi %300 ler olunca, BIST te yatırımı olanlar TL bulmak için hisselerini sattılar (bist 90bin e kadar geldi) 6.Tahvil faizi arttı 7.imajımız yerle bir. 8. Büyük Spekler bunu yaptılarsa bir sebebi vardır. a.Muhtemel Parayı Basıp Yaptırdıkları Anketlerin Sonuçları. b.Golan Tepeleri Açıklamaları c.s400 ... Peki abi son bir soru. Orta vadede bu swap operasyonun ülkemiz için bedeli ne olur? Swap oranlarını yüksek tutmak bize ne zarar verir ya da bu oranları yüksek tutmak ne kadar sürdürülebilirdir? Cevabın için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Yabancı TL den uzak duruyor, itibarı düşüyor ve borsa düşüyormuş. 2 günde %10 eridi borsa İstanbul. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 (düzenlendi) Bence olan oldu zaten. İmajımız yerle bir, Borç bulamayacağız.(imf yi dışarda tutuyorum) Yatırım gelmez, var olanlar zaten gitmeye başladı. Hem "biz tam serbestiye inanıyor ve uyguluyoruz" diye demeçler verip hemde piyasa aktörlerini köşeye sıkıştırmak için elinden geleni yapmazsın. Seçmeliler. Hasılı, dalga büyüyor, kar topu yuvarlanarak geliyor. (eğer imf den para bulamazsak) 27 Mart 2019 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 4 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: Yabancı TL den uzak duruyor, itibarı düşüyor ve borsa düşüyormuş. 2 günde %10 eridi borsa İstanbul. Aslında burada "satış için" bir kazanç gördüler.Ama ellerinde TL yok. Bu açığa satış ı bir açıklamaya çalışayım. Örneğin "altın" ın fiyatının düşeceğini öngörüyorum. Ama elimde Altın yok. ne yapmalıyım ? Gidip birinden "altın borçlanıp" (örn 1kg)bunu satmalıyım.(örn 100binTL)(aslında benim olmayan bir malı sattım) Altın ın fiyatı düşünce gidip borcumun karşılığı olan altını almalıyım (1kg altın 75binTL) ve gidip borcumu ödemeliyim. Aradaki fiyat farkı 25Bin benim. Burada swap konusu devreye girer, Altın borç alacağım ama istediğim adam "sen kimsin 1kg altın veririm ama +%10 alırım" der. bu %10 swap faizidir. Şimdi bu adamlar %300 ile TL alıp ki %200 gibi dengelendi sanırım, satış yapıp, TL nin değeri düştüğünde borçlarının ödeyerek, para kazanmayı planlıyorlar. %200 gibi bir faizi verdikten sonra. peki TL ne kadar değer kaybedecek ki %200-300 gibi faizi göze alıyorlar ? 1 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 TCMB'ye güvenip vardır bir bildikleri diyoruz ama şuan resmen savaş var deyim yerindeyse. Nasıl nihayete erecek göreceğiz... Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Bu hareketi Jöleli yaptırmıyorsa bende birşey bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 25 dakika önce, Muhittin Kaplan yazdı: Bu hareketi Jöleli yaptırmıyorsa bende birşey bilmiyorum. Pazartesi ola hayrola... Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 (düzenlendi) Aslında Bir yandan iyi bir hareket, bu "spekulatörler"e arada bakın yapmamamız yapamayacağımız anlamına gelmez demek lazım. 27 Mart 2019 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Talat Tekin 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 akbank ciddi bir pislik yaptı. Bir anda borsadaki aldığı hisseler den payını çekti anlaşılmaz bir şekilde. mb serzenişinin çoğu bu bankaya Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2019 Paylaş 27 Mart 2019 Ben bu swap olayının seçimden sonra düzeleceğini düşünüyorum.. Kurları MB doviz satarak frenliyordu.. Baktılar ki yetişemeyecekler.. Bu yolu buldular.. Türkiyedeki yatırımcıların % 60 ı yabancı.. Yabancılara swap için TL lazım. Yabancılar TL bulamıyor. TL bulmak için ya doviz bozduracaklar yada borsadaki hisselerini satacaklar.. Her ikisini de yapıyorlar ve içinde bulunduğumuz durum bu.. doviz hoplayıp zıplayıp duruyor. deli dana gibi.. borsa 106 dan 90 a geriledi.. Olayın vehametini Muhittin Komutan anlatmış.. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 (düzenlendi) 80/90 larda oldugu gibi kontrollü bir enflasyon ve devalüasyon çare olabilir. Dövizi türlü yollarla baskılayalım derken 2001 de oldugu gibi kontrolü elden kacırıp ekonomik çöküşe gidebiliriz. Bırakalım her ay %1-3 neyse artsın yerini bulsun. 2002 de 1.58 olan doların yeri şimdi 5.5 değil zaten. Ülkenin bir numaralıgı önceliği dövizi sabitlemek oldu sanki. Bizim piyasada gecen temmuz krizinde tüm büyük tedarikçiler usd 6.5 olarak ürün fiyatlarını ayarladı ve kimse geri adım atmadı usd 5lere düşünce. Tabii bunlar hepsi traş boş işler. Aslolan üretimdir. 28 Mart 2019 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi edit 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 1 saat önce, İbrahim Arslan yazdı: Aslolan üretimdir. Kilit cümle bu.. Tarım acilen toparlanmalı, önce kendi kendimize yeter olmalıyız. Üretim doğru olarak desteklenmeli. Tarla değil, ürün desteklenmeli. Bakanlar işleriyle ilgilenmeli, bakanlığı kapatıp, müdürlükleri kapatıp seçim mitingine gitmemeli.. 16 yılda 14 kez seçim yapılmamalı bu ülkede.. Seçimler çok anormal bir durum olmadıkça 4 yıldan önce yapılmamalı. Partilere seçim yardımı yapılmamalı. Devlet seçimle uğraşmamalı.. Devlet imkanları bütçeleri seçime harcanmamalı. Gerçek anlamda tasarrufa geçilmeli. Makamlara 1-2 milyonluk araç alımları engellendi ancak aylık 100 bin lira kira ile kiralanması da engellenmeli. 8 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 Dövize çok fazla takılmayın, isterse 10 olsun.Hemen etkilediği için, Can acıtır ,fakirleştirir,ancak uzun sürede en tehlikelisi faizdir. Yüksek faiz ile kimse yatırım ,üretim yapmaz .Paradan para kazanmaya çalışır. İşsizlik artar. Tabi parası olan için söylüyorum .Garibanın zaten yapacağı bişi yok. Üretim dediğiniz gibi temel faktör. Can acıtmadan bu kriz geçmez,geçmeyecek de. Parası olan ne yapalım derse, Bu işi bir ocak başında konuşsak.😃 Şakası bir yana, varsa paranız tabi ki mal.yani ev hat da ,araba bile olur.Kriz ortamlarında bunların değeri düşse de, enin de sonun da yerine gelir.Sadece zamanlama yapmak lazım.Geçmiş krizleri yaşadığımdan ,şahsi fikrime göre .genelde krizler 4 yıl sürer, son 2 yılda toparlanma başlardı. Bu sefer uzun sürebilir, zira geçmiş krizler de devletin satacak bir sürü şeyi vardı . Şimdi satacak bişi ,pek kalmadı. Bundan dolayı geçmiş krizlerden farklılık gösteriyor.Sonuç da acı reçete gelecek başka yöntemi yok. Yeter ki işinizi kaybetmeyin. Bu ülke için de Karamsar olmayın. Kötü bir ülke değiliz, sadece iyi yönetilmesi lazım. 6 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 arsa ve tarla kadar kazandıran başka bir yatırım görmedim. ev ,araba zamanla yaşlandığı için değer kaybı yaşıyor ama arsa ve tarla her dönem gençtir ve para kazandırır. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2019 Paylaş 28 Mart 2019 3 saat önce, Haşmet Güngör yazdı: Geçmiş krizleri yaşadığımdan ,şahsi fikrime göre çok önemli bir fark ama geçmiş dönemde yaşadıklarımız ile.... Geçmiş dönemde global piyasa kurallarına uyan profesyoneller iş başında idi...... On 27.03.2019 at 12:04, Ali Gök yazdı: dolar seneye 10 lira olur rakam önemli değil, serbstçe bozdurabilmek önemlidir. Bir saat önce, Haluk Şentürk yazdı: arsa ve tarla kadar kazandıran başka bir yatırım görmedim. içerden gizli bilgi almadan kazandırmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts