İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Mehmet Özkaya

arkadaşlar, 2011 ford fiesta benzinli grubu 16 valf mi, 8 valf mi? 

16v.

dizeller 8v

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

2012 1,4 tdci fiesta. 3 kişi bagaj full lastikler 4'ü de 32 hidrojen. Klima kapalı camlar açık. Ortalama hız 120

İstanbul - Finike üzerinden Kaş ve İstanbul toplam 1998 km yol yaptım. Toplamda 443tl (100litre) mazot aldım (hepsi OPET). km'de 0,22 tl. Bana sonuç ii gibi geldi siz ne dersiniz ? 

Sonuçlar iyi gayet de o kadar yolu o ortalama hız ile camlar açık nasıl gittiniz yahu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
enver volkan bayrakcı

1.5 dizel aracımda son zamanlarda artış var ilk aldığım dönemlerde şehir içi yakıtı  4.1 civarındaydı aynı kullanm koşullarında şuanda 6.0 yükselmiş durumda

Yorum bağlantısı
Atilla Cifter

Fiesta 1.25 yol bilgisayarı şu anda ortalama 8.2 lt gösteriyor, daha ilk yıl bakımına girmedi. Değerin şehir içi kullanım yoğunluğundan olduğunu sanıyorum, araç şu an 8000 km'de. Sizde ilk yıl bakımı sonrası benzin tüketiminde azalış oldu mu? Ortalama 8.2 lt tüketimde kullanımın büyük kısmı klima ile. 

teşekkürler.  

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

1.5 dizel fiesta 5.5 nasil, sehir ici

iyi gayet güzel

1.5 dizel aracımda son zamanlarda artış var ilk aldığım dönemlerde şehir içi yakıtı  4.1 civarındaydı aynı kullanm koşullarında şuanda 6.0 yükselmiş durumda

tüketimi sıfırla aynı kullanmaya devam et ve sonuç ne gösterecek

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Benim yol bilgisayarinda mi sorun var acaba. yazilan sonuclari görünce aklimdan gecmedi degil dogrusu. 1.4dizel yol bilgisayarinda yazan 5.7

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Sonuçlar iyi gayet de o kadar yolu o ortalama hız ile camlar açık nasıl gittiniz yahu :)

Söz konusu Antalya sıcağı olunca valla püfür püfür gittim Ozan Bey :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Benim 4 aylik ortalama 5.6 gosteriyor yol bilgisayarinda karma tuketim.

Yorum bağlantısı
Tunahan Şen

İstanbul ortalama trafik, yer yer sert sürüş, inişli çıkışlı yol, klima hep açık, standart lastik basıncı

3300km 1.5 Tdci  5.3LT(daha az trafik daha sakin kullanım)-5.7LT(Sert sürüş daha yoğun trafik.) arası değişiyor. Daha az yakmasını bekliyordum. Hala uzun yola çıkabilmiş değilim. :angry:

Yorum bağlantısı
Alper Polat İyigün

Ben de arabami salı günü aldım 1.4 tdci 20000 km'de. 210 km yarısında klima açık 90 110 arası bir hızla tam 40 tl yaktı. 19 kuruşa denk geliyor çok güzel geldi bana.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Demirezen

Fiesta 1.25 Trend-X 2014 400 km de daha aldığımdan beri ortalamam 5.9 300 km kadarını uzun yolda klimasız yaptım.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Motor : 2012 Euro5 1.4 TDCI 70Bg

İstikamet : İstanbul - İzmir 

Başlangıç: Acıbadem

Bitiş: Bornova

İstikamet: E5Ten Gebze, Feribottan Vazgeçip TEM'den İzmit. NCITY'de mola, sonra 2 ufak mola ile İzmir. 

Trafik : E5'te durkalk, Izmit'e kadar TEM yoğun ancak akıcı. Yalova Özdilek'ten sonra lanet, Yalova merkez sonrası açık.

4 Kişi - Dolu Bagaj Klima biraz açık biraz kapalı.

Hız, 100-120 bandı. Bursa Çevreyolunda 140 civarı.

552 km.

Sonuç : 

116.27 TL

4.85 lt /100km

21kr / 1km

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

13 aylık yakit tüketimimi android programi ile kayit altina aldim işte sonuç.

azasuvev.jpg

ty7ene7a.jpg

Yorum bağlantısı
Yaşar Balcılar

İstanbul ortalama trafik, yer yer sert sürüş, inişli çıkışlı yol, klima hep açık, standart lastik basıncı

3300km 1.5 Tdci  5.3LT(daha az trafik daha sakin kullanım)-5.7LT(Sert sürüş daha yoğun trafik.) arası değişiyor. Daha az yakmasını bekliyordum. Hala uzun yola çıkabilmiş değilim. :angry:

Katiliyorum
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tunahan Şen

Katiliyorum

Bu aralar 5e kadar indirdim 70-90 arası bir hızla gidiyorum E5'te.

Bir kere de Kocaeline gittim CC ile baya azalıyor. Değerlerimi unuttum ama farkediliyor. Hız 90-100 gibi olacak. 100km/s üstünde tüketim artıyor maalesef.

Ama muhtemelen bilgisayar hala az gösteriyor. Bakıma gidince söyleyeceğim varsa yazılım atsınlar.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

63fbe55a5fde5d8818959c212135a210.jpg

Depoyu fulledim km sifirladim. Yaptigim yolun hepsi izmir ş.içi durkalkli yoğun trafik yaridan fazla. Henüz ışık yanmamisti ama eli kulagindaydi. 75 tl yakit aldim yanmasini beklemeden :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Karaoğlu

Arkadaşlar bakmadığım yer kalmadı android YAKITMETRE uygulamasını ben de kullanmak istiyorum ama bir türlü bulamadım. Playstore'dan da kaldırılmış. Bir de araştırdığım kadar bu proğramın son versiyonu 2.0 imiş. elinde olan varsa mümkünse v2.0 sürümünün apk sını paylaşırsa memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaoğlu

Yusuf Bey'e ilgisinden ve paylaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...