İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

hacı bayram gür

Ford Fiesta 2012 model 1.4 TDCi Trend ne hikmetse 100 km ye 6.8 litre yazıyor yol bilgisayarında.

son ölçümlerde şehir içi kısa mesafelerde 50 tl yakıt ile 172 km yol yaptı  yakıt litre fiatı en son 4.240 krş. 

şuan yakıt fiatları biraz düştü ama ben daha ucuz yakıttan almadım.

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Ford Fiesta 2012 model 1.4 TDCi Trend ne hikmetse 100 km ye 6.8 litre yazıyor yol bilgisayarında.

son ölçümlerde şehir içi kısa mesafelerde 50 tl yakıt ile 172 km yol yaptı yakıt litre fiatı en son 4.240 krş.

şuan yakıt fiatları biraz düştü ama ben daha ucuz yakıttan almadım.

2012 1.4 TDCI tit.x 100km.de yol bilgisayari 5.7 yaziyor. Ama yol bilgisayarı pek saglikli degil. Benim arac suan 35bin kmde. Yaklasik 60tl ile 330km civarinda yol gidiyorum. Sehirlerarasi yol ortalama 110km hız.
Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

O zaman bu 1.4 tdci lar neredeyse 1.25 benzin ile aynı yakıyor. Ben istanbul şehiriçi kullanımında genel ortalamam 6.7-6.8. Ki yokuşu bol bir yerde yaşıyorum hem evden çıkarken hem işe varırken rampa var.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aracımı alalı bugün 20 gün oldu . 20 günde 140 tllik mazot almışım 4.100tl den full şehir içi tekirdağ sokak arası trafiği ve kısa mesafe genelde 1 km gidiş sonra stop etme aynı şekilde geliş 1.5 km stop ediş. 592 km yol yapmışım ibre aracı aldığım günkü yerde.  benzinli aracımla aynı şekilde kullanımla 10.9 litre yakıyordum. benzinli kullanırken mazotla aynı yaktığını düşünüyodum taaki tdci fiestayı alana kadar :) dünya varmış diyorum.

uzun yol yaptığımda 88 i geçemiyordum 1.2 clio ile o zaman 4.9 -5 litre ortalama yakıyodu . şimdi fiestayla 105-110 km arası seyrederken 4 litreyi geçmiyor.

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

benim görüşüm bu benim araç fazla yakıyor nedeni ne olabilir araç 53.000 km de servis bakımlı.

O zaman bu 1.4 tdci lar neredeyse 1.25 benzin ile aynı yakıyor. Ben istanbul şehiriçi kullanımında genel ortalamam 6.7-6.8. Ki yokuşu bol bir yerde yaşıyorum hem evden çıkarken hem işe varırken rampa var.

aradaki fiyat farkı olmazsa aynı sayılır.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Gelibolu dan Atatürk Havalimanı na gidip geldim ş.içine girmedim yani toplam 571 km yaptım depo ölçümü sonucu 29,2 lt yakmışım lt fiyatı indirimli 3,67 den aldım, hızım 100-120km arasıydı ortalamam 100 km/h.Yakıt ortalaması 5.1 lt yani millet 105-110 km/h hızlarda nasıl 4 lt yakıyor anlayamadım acaba bizim araçta mı bir sıkıntı var?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Hocam ben cok sakin kullanirim hizlanirken asla ani hizlanmam , anlik tuketim hep aciktir yol bilgisayarinda bi gozum anlikta bi gozum yolda , bayirlarda hizlanmam aksine bayirin acisina gore gaz pedalindan ayagimi hafifce cekerim anliga gore , bayir asagi asla gaza basmam cute off kullanirim , 1.2 benzinli aracta uzun yolda 4,7 litre yakalamisligim var fabrika verisidir ,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Hocam ben cok sakin kullanirim hizlanirken asla ani hizlanmam , anlik tuketim hep aciktir yol bilgisayarinda bi gozum anlikta bi gozum yolda , bayirlarda hizlanmam aksine bayirin acisina gore gaz pedalindan ayagimi hafifce cekerim anliga gore , bayir asagi asla gaza basmam cute off kullanirim , 1.2 benzinli aracta uzun yolda 4,7 litre yakalamisligim var fabrika verisidir ,

Hocam bi ara ben de sizin gibi kullanıyodum ama böyle yapa yapa araçtan soğudum. Artık rampalarda Allah ne verdiyse basıyorum  :D

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benzinli pskolojisindenn cikamadim hala o yuzden boyle kullaniyorum 1-2 aya bende basarim allah ne verdiyse :p

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu
(düzenlendi)

Ben benzinli olduğu halde basıyorum tasarruf edicem diye sürüş zevkimden ödün veremem  :tongue:

Gerçi tamamen sürerkenki ruh halime göre değişiyor kimi zaman tasarruflu kimi zaman performanslı kullanım  :)

tarihinde Serdar Samancıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

Gelibolu dan Atatürk Havalimanı na gidip geldim ş.içine girmedim yani toplam 571 km yaptım depo ölçümü sonucu 29,2 lt yakmışım lt fiyatı indirimli 3,67 den aldım, hızım 100-120km arasıydı ortalamam 100 km/h.Yakıt ortalaması 5.1 lt yani millet 105-110 km/h hızlarda nasıl 4 lt yakıyor anlayamadım acaba bizim araçta mı bir sıkıntı var?

aracım aynı model istanbuldan malatyaya gelirken uzun yol 1200 km falan seninle aynı yakmışız  ben anlamıyorum bu az yakanlar nasıl yakıyor.?????

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Arkadaşın 1.25 fiestasına bindim. 8.5 ortalama gösteriyordu. Bu kadar olması normal mi? Erzurum kış şartları bunu etkiler mi?

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

kısa mesafede ve yüksek devirli kullanıyorsa normal.

kisa mesafe ama dusuk devir. ama mesafeler cok kisa :) ondan sanirim

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

2000 deviri geçmeden mesela.  :)

Vites yükseltme ışığına uyuluyor :) soğuk hava+çok kısa mesafeden kaynaklanıyor sanırım

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

yavaş gidiyorlardır, bir de lastik havaları uygun olacak. 

lastik basınçları kaç olmalı araçta sadece süren kişi var diyelim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

aracım aynı model istanbuldan malatyaya gelirken uzun yol 1200 km falan seninle aynı yakmışız  ben anlamıyorum bu az yakanlar nasıl yakıyor.?????

Ah bir bilsem bu işin sırrı hikmeti nedir? :)

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

Ah bir bilsem bu işin sırrı hikmeti nedir? :)

80 le gitmek  :D

Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

bak işte ben 110 + 180 arası gelmiştim.

ama şehir içi aracı pek zorlamam 6.8 litre yazıyor ve yaktığıda aşağı yukarı yazdığının aynı.

6.8 litre kontağı açtığım anda yazıyor stop edeceğim zamana yakın baktığımda yine 6.8 litre yazıyor.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

80 le gitmek  :D

Yok ya millet 100-110 la 4 litreyi geçmiyor diyor.Bir ara sabit 90 km sabit hızla 700 km yol yaptım 4.4 lt ortalamayı ancak yakaladım. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

1.2 benzinli ile 88km/h sabit hiz CC Acik sekilde 4.7 litre ortalama aliniyor , 90km suratle fiestada 4 litrenin yukarsi yakmamasi gerekli , kullanim sekli cok buuyuk etken , yukardaki mesajimda kullanim seklimi yazmistim sabriniz varsa o sekilde kullanmayi deneyin ortalamanin azaldigini goruceksiniz ,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...