İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Oktay Karaca

Yakıt tüketimi ile ilgili bende tecrübelerimi aktarayım. 2011 Titanium-X Otomatik vites (fiesta) aracım var.1-Yol bilgisayarındaki değerler ile gerçek değerler farklılık gösterebiliyor.2- Aracın yakıtını etkileyen çok unsur var devirli kullanmak mesela yakıtı arttırır. Neyse ben esas konuya geleyim. Ben bir depo benzin ile ki benzinli fiestaların deposu 40+2 lt.dir. 36-37-38 lt.basabiliyor bir seferde pompa 550 km. yi uzun yolda geçemedim. Uzun yolda 100-110 km sabit hızla. Burada bir depo benzinle 650-700 km. den bahsediyorlar imreniyorum doğrusu. Yani hesaplarıma göre 100 km.de 7 lt.benzin tüketiyor. Bana biraz fazla geliyor ama gerçek bu. 100-110 km hız ayrıca.

Yakıt tüketimi ile ilgili bende tecrübelerimi aktarayım. 2011 Titanium-X Otomatik vites (fiesta) aracım var.1-Yol bilgisayarındaki değerler ile gerçek değerler farklılık gösterebiliyor.2- Aracın yakıtını etkileyen çok unsur var devirli kullanmak mesela yakıtı arttırır. Neyse ben esas konuya geleyim. Ben bir depo benzin ile ki benzinli fiestaların deposu 40+2 lt.dir. 36-37-38 lt.basabiliyor bir seferde pompa 550 km. yi uzun yolda geçemedim. Uzun yolda 100-110 km sabit hızla. Burada bir depo benzinle 650-700 km. den bahsediyorlar imreniyorum doğrusu. Yani hesaplarıma göre 100 km.de 7 lt.benzin tüketiyor. Bana biraz fazla geliyor ama gerçek bu. 100-110 km hız ayrıca.

Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

1.4 ve otomatik olunca dediğiniz değerler çok normal. Sizin uzun yolda yaptığınız km yi ben istanbul içinde geçiyorum. Tabi 1.25 ve manuel.

Yorum bağlantısı
Tunahan Şen

Arkadaşlar,

Fiesta '13 yol bilgisayarının tüketimi yanlış ölçtüğünü düşünüyorum.

• Yol bilgisayarına göre ortalamam 5.1 lt /100km'de yakıyorum.
  • Hesapladığım ortalama gerçek tüketim ise 5.98-6.0 lt /100km'de :shok:

Sizlerde de böyle bir durum var mı?

36.2 lt mazot ile 605km yol yaptım bu sefer. :angry: 70-90km hız ile sakin tempoda kullandım aracı. Yokuş ve trafiğe girmeden önce sahil yolunda 4.9lt'lere kadar düştü yol bilgisayarı. Maltepe-Bostancı trafiğe takılınca E5'te 5.3 lt ölçüyordu.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

o zaman yol bilgisayarı epey yanılıyor. Benim hesaplamama göre epey doğru gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Oktay Karaca

yol bilgisayarı doğru ölçüm yapar aslında ama en sağlıklı doğru değeri uzun yolda sabit hızda ve düz bir sektörde alırsınız.Örneğin yokuş aşağı ve yokuş yukarı sabit hızda da olsanız göreceğiniz değerler farklıdır.Ama tüketim değerleri doğrudur.O değerleri depo ile kıyaslayabilmek zordur yani kendimizi yanıltmış oluruz.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Depodan depoya ölçüm yaparım bende, özellikle uzun yolda her denememde yol bilg. 0,3-0,4 fazla gösteriyor bende. Bilgisayar 5,8 diyor ltre hesabı 5,5 falan diyor. Sizde baya fark varmış bilgisayar baya az göstermiş. 

Yorum bağlantısı
Osman Polat

Dün ankaradan zonguldak Ereğli ye gittim-geldim 300+300 600 km yol Bolu'ya kadar iniş çıkışlı Bolu'dan sonra virajlı bir yoldu. Giderken yol temizdi gelirken sürekli yağmur ve Bolu'da da kar yağışı vardı. Acelem de yoktu cc yi 90 a sabitledim :) aheste aheste gittim geldim. Ankara'ya döndüğümde ortalama tüketim 3.7 lt deydi. Bence sabırlı bir insansanız araçta cc varsa hava koşulları iyiyse fabrika değeri olan şehirler arası tüketim değeri olan 3.4 ü yakalamak mümkün. Ama cc bence şart ben cc yi sonradan taktırdım bu forumdaki arkadaşların sayesinde taktırmadan önce ayağım uyuşana kadar bile 90 a sabitlesem uzun yolda maksimum 800 km yaptım ama cc den sonra bir depo 1000 km yaptım. Bilmiyorum belki benim marifetsizliğimdi cc siz skor ama benim kendi düşüncem en iyi şoförün bile cc den az yaktıracağına ihtimal veremiyorum. Bir daha ki gidişimde de 110 sabitleyeceğim tahminim 4.5-5 arası olacak gibi sonucu buraya yazarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tunahan Şen

Osman Bey çok güzel değerler elde etmişsiniz. Depodan depoya da ölçüm ve hesap yapabilir misiniz?  :)

Yorum bağlantısı
Osman Polat

Teşekkürler Tunahan bey, depodan depoya ölçümün ne olduğunu tam olarak bilmiyorum tarif edebilirseniz bana onunda hesabını yapabilirim seve seve :)

Yorum bağlantısı
Kaan KIRLAK

2013 titx tdci var istanbul full sehir ici sakin kullaniyorum surekli eco modu dinliyorum vites konusunda 4.8-5.0 arasi degisiyor son fullememde opetten aldim 720km gittim

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burak Polat

'09 tdci aracım 122000'de ankaradayken şehir içi bir depo 700 km gidiyordu, uzun yolda 90-100 arası bir hızla gidersem 3.7 civarı yakıyor. şu an marmaristeyim burda bir depo yaklaşık 730 km gitti. ancak yol bilgisayarı, ki benimki anlık göstermiyor ortalama gösteriyor, hem ankarada hem marmariste hatalı gösteriyo; ankarada 5.8 civarı yakarken 100 kmde bilgisayar 6.2 marmariste 5.5 civarı yakarken 6.0 litre gösteriyor. ama genel olarak arabanın yakıt sarfiyatından memnunum diyebilirim.

Yorum bağlantısı
serhat öztürk

1.25 2014 benzinli fiesta. Sıfır aldım. 220km oldu bunun 80kmsi şehir dışı virajlı ve geçit yolu. Geri kalanı şehiriçi evden işe gidiş geliş. 2.5 km ev iş arası.

100km de ortalama 9.7lt şuan. Dahada artıyor ortalama. Normal mi bu değerler? Bana çok gibi geliyor. 1.25 motor bu kadar çok benzin yakabilir mi?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Düşer daha. Ancak düşük devirde kullanmaya alışın 2000 deviri geçince vites büyütmeye hazırlanın. Lastikler de inik olmasın. Şehirdışı 4.7 litrelere kadar düşer.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Düşük hacimli motor az yakar diye birsey yok , devirli kullanirsaniz 1.6 yi aratmaz , ayrica benzinli araba sehiricinde hicbi zaman az yakmaz

Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz

100km şehiriçi 5,0 ve 4,9 verilerine ulatım 1.6tdci

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Bende de dizel 2009 1.4 Fiesta var şuan 5.6 lt/100 km ama bir kısmı yoğun trafikte bir kısmı akan trafikte kullanmak üzere.

Yorum bağlantısı
İbrahim Tüfenkçi

2013 1.5tdci şehiriçi şehirdışı karışık 5,5Lt/100 km yaklaşık 19-20 krş araç 5,000 km dir bende bana iyi gibi geldi ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
HALİM DEMİREL

selam

2010-1,6 titanium dizel

herseferinde kırmızı yanınca ful yapıyorum, hep 32-33 litrede pompa atıyo, atınca bırakıyorum

32 litre mazot ile İstanbul şehir içi 450-460 km gidince kırmızı yanıyo...

sarfiyatım nasıl sizce??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...