İçeriğe Yönlendir

Linea mı Civic vtec2 mi?


Fatih Aydın

Recommended Posts

Fatih Aydın
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar;

Focus 1 aracımı satılığa çıkardım. Fakat daha araç satılmadan ne alacam kararsızlığı var.

Aslında yola vtec2 almak için çıktım lakin en fazla 40.000 lira verebilirim.Günlerdir ilanlara bakıyorum fakat benim focusun temizliğinde bir araca rastlamadım.

Vtec2lerin piyasası cidden çok yüksek.

 

Bir yanımda diyor boşver artık eski arabayla uğraşma al bi dizel linea geç.

40 bine 2013-2014 multijet kmsi daha 100.000 km olmamış tertemiz görünen araçlar var.

Araçları karşılaştırdığımda Civic performans olarak üstün sorunsuzluk olarak üstünlüğü pek kalmamıştır diyorum neticede 15-16 yaşında araç olacak Linea ise 4-5 yaşında.

 

Peki diyorum bu Linea madem kötü değil ki çok kullanıcı yorumu okudum bu konuda. Bu aradaki fiyat farkı nedir böyle?

Arada 10 yaş fark var ve mantıklı bakınca Lineanın artıları daha fazla.Ama civic daha değerli anlamıyorum.

tarihinde Fatih Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Yeni her zaman iyidir. Ben linea tercih ederdim. Yakıtı da uygun, motoru sorunsuz. Parça da ucuz. Yürütme maliyeti ucuz. 15 yaşında arabaya o parayı vermem. O zaman focus 1 inizi hiç satmayın ondan iyi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

i-vtec(2003-2004-2005) Honda'nın yer yüzünde ürettiği en sorunsuz araçlardan birisidir. zamanında 2-3 arkadaşa aldırmıştım ve hepsi tekrar tekrar teşekkür etmişlerdi. Özellikle tam otomatik oluşu ve çoğunda sunroof olması da ayrı güzel. ben temiz ve hırpalanmamış bir i-vtec i her zaman ve kesinlikle linea ya tercih ederim. ama sorunuz bravo mu yoksa i-vtec mi olsaydı o zaman bravo diyebilirdim :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Linea ile honda farkli kulvarlarda . 

Hangi arabayi kaskolamak mumkunse onu alin. 40 bin tl sokakta yatacak. Kaskosuz icim rahat etmezdi.

Yorum bağlantısı
Fatih Aydın
26 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

hiç linea kullandınız mı

Hocam ben kullanmadım. 

Focusumu aratır mı? 

2 gün sonra da onu satmayayım. 

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

linea alınır eşek niyetine arkaya bakmadan binilir. piyasa şişirmesi araca o para vermem

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Sanki bu konuyu daha evvel konuşmuştuk da ekseriyetle forum ahalisi Focus 1’den inip Civic almak pek mantıklı değil demişti. Dejavü mü yaşıyorum ki 😊

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Linea almazdım, Bravo lara baktınızmı. O fiyatlara 1.6 Multijetler var.

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar
8 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Linea ile honda farkli kulvarlarda . 

Hangi arabayi kaskolamak mumkunse onu alin. 40 bin tl sokakta yatacak. Kaskosuz icim rahat etmezdi.

Öncelikle kasko önemli kaskosuz o parayı bağlamayın  , ben aracım temizse problem cikarmiyosa binerdim , yorulmamis ezilmemis honda lineadan iyidir  , linea 1.3 hakkinda konusacaksak yeni model oldugu için daha sorunsuz olur parca ucuz ama trim sesi cok 1.3 baya sesli calisir benzinliye alışana sesli gelebilir eger cok kullanilmayacaksa linea 1.4 turbo alinabilir performans tatmin eder

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Linea yı 3 gün kiralık araç olarak kullandım. Kesinlikle bir daha almam. Şöför tarafının tavanı çok rahatsız edici. 1.78 boyum olduğu halde tavan kavisi hemen başımın ordan başladığı için sürüş konforu sıfır sürerken çok tedirgin sürdüm. Focus 1 de devam etmeniz yönünde benim fikrim.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Makyajlı kasa 1.6 Multijet Linea yada Bravo tercih edilebilir. Linea da hatırladığım amortisör kafası( şapkası) belli kilometre den sonra sürekli değişim gerektiriyor. 1.3 tatmin etmez diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Linea çok kötü bir araba değil. Bende vardı. O yaşta Civice o kadar para vermeyin. Ezilmemişi bulunsun demiş ama kaldı mı? Kaldıysa da işte böyle uçuk rakamları var. Linea tüketimiyle, bakım maliyetiyle yüzünüzü güldürür. Performansı da yeterlidir. 1.3 mj ile otobanda 190 km (200e çıkmadı :) ) hız ile yolun izin verdiği sürece yürüdüm.

1,6 si olursa daha güzel olur tabi.

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

15 16 yaşında araçlara 50 bin lira istendiğini gördüm. Sırf Honda olduğu için. Temiz olduğu için. Honda güzel araba amenna ama gereksiz şişirilmiş piyasası var. Bir de üstüne yalıtımı çok zayıf. Uzun yola gitti mi insanın başı ağrıyor. 

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Sıra bana geldi arkadaşlar :) Ben yaklaşık 3 senden beri linea kullanıyorum daha önce 2011 vardı oldukça memnun idim. Km takıntısı var bende 99.950 km sattım 5 gün sonra 2015 stil paket linea dizel aldım şu anda devam etmekteyim. Bana göre iyi araç bagaj geniş içi geniş sorunsuz ve sağlam bir motoru var sadece ilk kalkışta biraz ağır sonra fişekliyor. Yedek parça bol ustası hayli var tabi usta var usta var bu önemli. Yakıt makul bakımlarını düzenli ve orijinal parça kullandığınızda hakkını veriyor.

 

Tabi bu araçların çoğu ticari ve filo çıkmalarıyla dolu piyasada alırken dikkatli olunmalı km vs. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Linea mı civic mi? Benim görüşüm civic. 

1- Arıza yapmaz, yapacak donanımı yok. Klima teyp airbag vs vs. Hangisi arıza yapar?

2- Evet pahalıya alıyorsunuz ama her geçen sene araç ya prim yapıyor ya da en kötüsü alınan paraya geri satılıyor. Piyasası ölmüyor, ikinci eli çok güçlü. 

3- Yalıtımı zayıf, unutmayalım ki Linea ‘ Maybach değil. Bu artılara sebep ben bu eksiye katlanırım. 

4- Lpg uyumlu, en fazla dizel araç kullanıyormuş gibi cebinizden yakıt ücreti çıkar, en azından giden bir aracınız olur. 

 

Bu şartlar altında kesinlikle civic alırım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Focus'u kaç paraya satacaksınız?

Focustan inip lineaya bindiğinizde konfor kaybınız olacak mutlaka ama bunun kaybını yakıt olarak verir size. Motorunu bakımını sanayideki hemen hemen tüm ustalar yapar çok fazla olan bir motor ve yedek parçası bakım maliyetleri vs. gayet uygun.Ama şu da var sadece ekonomi için bir araç alınır mı?

Honda Linea'dan belki 10 yaş büyüktür ama imkanınız varsa iki aracıda kullanıp karar vermenizi tavsiye ederim. Mesela en ufak bir örnek hiç koltuğu kullanılmaktan yırtılmış honda gördünüz mü? Bana hiç denk gelmedi malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.

Benim 1. önerim Focusu satıp şu durumdaki piyasada bir maceraya girmeyin ama illa satıp bu araçlardan birini alacağım derseniz de Honda alın derim.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

dizel linea alınacaksa 1.6 alın. 1.3 pişmanlıktır. Marka, model, değişen, boya takıntınız yoksa kimin ne dediğinin de bence çok önemsemeyin. herkes kendi fikrini söyler siz onlarla aynı fikirde olmayacağınız için kafanız çok karışacaktır. arabayı siz kullanacaksınız o yüzden siz ne istiyorsanız onu alın. 

Honda piyasası sürekli olan bir araç. Yalıtım sıkıntısı var biraz. Japon araçlarının çoğunda olduğu gibi. Ben linea kullanırken (1.3 dizel) en çok rahatsız eden şey motor sesiydi. Motor sanki yan koltukta çalışıyordu o kadar çok motor sesi alıyordu araç. Onun dışında yalıtım ile ilgili bir şikayetim olmamıştı. Belki motor sesinden diğer sesler duyulmuyordu o yüzden. Yol tutuşu da pek iyi sayılmaz ama yakıt ekonomisi iyi, arkası geniş bagaj büyük. Japon araçlarında da ben genellikle yol sesinden rahatsız oldum. Yanlış lastik seçimi buna sebep olmuş olabilir ama yol sesi çok fazla vardı içeride. 

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)
13 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

hiç linea kullandınız mı

Hocam ben çok sürdüm. Fiat önyargısının Türkiye de çok büyük yanlışlık olduğunu savunanlardanım. 2 tane Grande Punto aracım vardı. birtanesi active diğeri de tam dolu emotion modeliydi.grandepuntotr.com sitesinde de çok fazla aktiviyetim var. Orada da linea sı olan çok arkadaşımız vardı. yorumlarını ve tecrübelerini de sürekli okuyorduk. Zamanında hondanın da piyasadaki bütün arabalarını uzun süre test etmiş biri olarak yorumumu yaptım. Şu var ki linea Grande Punto dan kalitesiz bir araç bence. Grande Punto tamamen İspanyol üretimi 5 yıldızlı bir araç ve uzun süre segmentinin en iyi aracıydı. ülkemizde insanlar yeni araba istiyor bu çok normal bir durum çünkü yolların durumu , garanti durumu,usta sıkıntısı,yedek parça sorunu gb. etkenler var. @Serdar Göktaş hocamın dediğine de katılmamak elde değil. Honda ülkemizde modifiyeye uygun yapısı nedeniyle özellikle gençlerin gözdesi. Bu sebepten piyasası çok şişmiş durumda. Honda al kesinlikle zarar etmezsin noktasına geldi.  zamanında Honda CRX aracımız oldu birisi 90 diğeri 91 model. biz daha şahinler 4 ileri mi 5 ileri mi olsun tartışırken adamlar üstten çift egzantirik pgm-fi sistemli 1.6 motordan 136 beygir çıkarmış(d16) ve bu araca bir de klima koymuşlar. bunlar 90 yılında oluyor !! Honda nın motorlarına gerçekten diyecek yok. vtec de halen daha günümüzde ancak turbo ile sağlanan güçleri 90 larda vermiş bir motor ve gerçekten mükemmel bir sistem. Honda nın en büyük eksisi ön konsoludur. Ön konsol her zaman sert plastik kullanırlar. bunu 300 milyarlık CR-V modelinde bile yapıyor. Dizel motorlarını yeni çıkarmasına rağmen en az yakan ve en çok giden motor şu anda. Honda gerçekten enteresan bir marka ve kullanan vazgeçemiyor. Linea nın artıları da sedan geniş ve ödüllü multijet motoru. tabii ülkemizde parçası ve ustası da bol. yeni bir araç. yukarıda bir arkadaşımızın kasko konusunu açması da çok iyi olmuş. kendisine de kesinlikle hak veriyorum. günümüzde kasko çok önemli. bütün bu bilgilere bakarak tabii ki bir karar vermeniz gerekecek. ihtiyaç mı zevkler mi?

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bence önce linea yı kullanın sonta karar verin. Hem genç hem ucuz , ucuz etin yahnisi yavan olur. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...