İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Manuel Vites ve Şanzıman Problemleri

Tamer Cevher

Recommended Posts

Yağmur Yılmaz
On 27.06.2018 at 12:10, Mehmet Ozyurek yazdı:

Diğer viteslerde yapmadığından emin misiniz.

3 ve 4. vites demişsiniz.. Demekki hıza bağlı değil devire bağlı.. Ama bu durumda diğer viteslerde yada boştayken de yapmalıydı.. 

bosta iken yapmiyor 1 ve 2 vites haric 3 viteste cok fazla 4 vites te az 5 vuteste daha da az geliyor

On 26.06.2018 at 16:57, Çağlar Bayur yazdı:

motor ve şanzıman kulakları kontrol edildi mi?

komple degisti kulaklar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Motordan mı geliyor.
Metalik bir ses mi. Plastik sesi mi.
Mesela benim hava emiş hortumu ses yapıyor.
Cırt kelepçe ile sıkarsam kesiyor.

Yorum bağlantısı
Yağmur Yılmaz

hocam teneke sesi gibi geliyor sol taraftan gaza yavas yavas basarsaniz ses yok ama 3 ve 4 viteste zirilti sesi cok fazla geliyor sol camurluktan mis gibi geliyor mekanik degil dedi yasar usta

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Katalitik konvertörü kontrol  ettirin. İçindeki porselen kirildiysa belirli bir devirde vibrasyon ve zırıltı yapar.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Egzost hattına bağlı bir parça olduğu  için ortada yer alıyor. Vites kolu ile motor arasında  bir konumda. 

Yorum bağlantısı
Yağmur Yılmaz

dediginiz yeri gosterdim orda da sikinti yok dediler :) servis 2 tane var burda p.tesi digerine de gidecegim

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)

arac motor kaputunun camla birlestigi kisimda plastik bir parca var oraya bakin benim aracta 10-11 anahtar unutmuslardi. uzun zaman farketmemistik. benzer durum olabilir.

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yağmur Yılmaz
(düzenlendi)

sonunda arizayi buldum motor ustasi degil ben buldum gururla sunarim sanzuman halat kisminin orda bosluk var ordan geliyor yarin sabitlestirecem:))

halati tel ile tutturmuslar derme takma göğüs kismini sokup takmak yerine bu uygulamaya gidilmis ve zirilti sesi de bundan kaynaklaniyor

eksik bilgi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
3 saat önce, Yağmur Yılmaz yazdı:

sonunda arizayi buldum motor ustasi degil ben buldum gururla sunarim sanzuman halat kisminin orda bosluk var ordan geliyor yarin sabitlestirecem:))

halati tel ile tutturmuslar derme takma göğüs kismini sokup takmak yerine bu uygulamaya gidilmis ve zirilti sesi de bundan kaynaklaniyor

Sevindim.  gecmis olsun diyelim...fotograf paylasin lutfen.benzer durumlar icin referans olacaktir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Can Emre

Arkadaşlar bende 2006 1.4 tdci fiesta var. Yokuş aşağı biraz kötü bir yolda inerken 2. Vitese takıyorum ayağımı gazdan çekiyorum bir süre gittikten sonra vites boşa atıyor. Ustaya götürdüm baskı balata ve senkromeç dişlisi değiştirdi ama sorun hala var. Sadece 2. Vitesde bu sorunu yaşıyorum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Ulaş Can

selamlar saygılar hepinize, 2004 tdci fisestam var , 146 000de  ne zaman bilgiye ihtiyacım olsa burası bana destek oldu herkse teşekkürler. benim sıkıntım şu:yaklaşık 8 sene önce enjektörlerden ses gelmişti ve o zaman değiştirmiştim enjektörleri. geçen gün de aynı sesi duydum ustama gittim enjektör arızası dedi bir bakalım dedi. baktı enjektör memeleri değişmesi gerekir dedi erime olmuş dedi 1800 tl fiyat çıkardı , yaptırmadım,  temizledi taktı , ama bir ara bunu değiştir dedi. sizce bu fiyat nasıl ve beni ne kadar idare eder. saygılrımla...  

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
(düzenlendi)

8 dakika önce, Mustafa Ulaş Can yazdı:

2004 tdci fisestam var , 146 000de  ne zaman bilgiye ihtiyacım olsa burası bana destek oldu herkse teşekkürler. benim sıkıntım şu: enjektör memeleri değişmesi gerekir dedi erime olmuş dedi 1800 tl fiyat çıkardı , yaptırmadım,  temizledi taktı , ama bir ara bunu değiştir dedi. sizce bu fiyat nasıl ve beni ne kadar idare eder. saygılrımla...  

Merhaba,fiyat konusunda net bilemem ama bana fazla geldi. sizleri aramizda daha cok ve aktif gormek isteriz...

Yorum bağlantısı
Mustafa Ulaş Can

teşekkürler Alpay bey, bana da fazla geldi zira enjektör memesi fiyatları o kadar değil gibi. zamanla daha geniş bir araştırma elbet yapacağım ama daha ne kadar gider ondan emin değilim. 30 000 de aldım arabayı 2006 da, şu anda 146 binde senede 9 bin yapmışım 1 sene daha gider mi diye düşünmekteyim .

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

geçmiş olsun, enjektörlerin bu km de 2 kez bozulması normal değil yalnız, ya mazotta sıkıntı oldu yada başka bir sıkıntı var, bu arada enjektörler Siemens, bunların sadece meme kısmı değişir, sanırım tanesi 300 tl gibiydi, 4 adet 1200 tl. işçilik falanda koyalım, 1400-1500 derler sanırım, tabii bu dediğim 1 sene önceki fiyattı, dolar uçtu gitti, şimdi ne oldu bilmem, 1800 çok gelmedi bana açıkcası, enjektörü söküp cihaza bağlayacak test edecek, sök para, test et para, yeni meme tak para, geri tak para, ne yaptıysan para artık....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Ulaş Can

Anladım Ali Bey haklısınız dolar uçmakta iki ay sonra 2500 derse de şaşırmamak lazım. ayrıca ses gelmişti sonradan kesilmişti ben yine de önlemi elden bırakmamak adına götürdüm. temizledi ama bakacağım bakalım bir iki ay sonra yaptıracağım. bu sıkıntı mazotla ilgili olmuştur diye düşündüm. muğladan manisaya dönerken yolda herhangi bir istasyondan almıştım. lukoil den almıştım bu yakıt kirli olabilir , bu tetiklemiştir belki de. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
teşekkürler Alpay bey, bana da fazla geldi zira enjektör memesi fiyatları o kadar değil gibi. zamanla daha geniş bir araştırma elbet yapacağım ama daha ne kadar gider ondan emin değilim. 30 000 de aldım arabayı 2006 da, şu anda 146 binde senede 9 bin yapmışım 1 sene daha gider mi diye düşünmekteyim .

Muhtemelen kötü yakıt ve özellikle kötü yakıt filtresi kullanıyorsunuz.

Düzgün yapılırsa uzun süre dayanması gerekir.

3 yıl önce mondeo enjektörlerine 900 lira harcamıştım.
1500-1800 fiyatlar şimdi normal bence.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ulaş Can

yakıt filtresinde yan sanayi kullanmadım hiç, ama yakıt konusunda bilemiyorum , elimden geldiği kadar shell ve bildiğim istasyondan alıyorum ama başka bir nedeni olabilir mi diye düşünüyorum, kötü kullanmıyorrum arabayı. velhasıl 1500 km daha yapacağım sonra ne yapalım artık sıkışmış o para

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
12 saat önce, Mustafa Ulaş Can yazdı:

enjektör probleminde çiğ mazot kokusu duymak olası mı peki?

pulundan kaçırıyorsa motorun üstüne mazot çıkar, buharlaşan mazotta ön camın oradan buharlaşan mazotun dumanını rolantide beklerken  görebilirsiniz bile, çiğ mazot kokusunuda kalorifer içeri basar bu arada....

Yorum bağlantısı
Mustafa Ulaş Can
Alıntı

cevap için teşekkürler Ali Bey.

Bilgi mahiyetinde yazıyorum. enjektör memelerini değiştirdim. hem çekiş arttı hem de koku değişti. 2000 tl ye mâl oldu. bir de polen filtresini keşke rahat değiştirilebilecek bir yere koysalardı on numara olurdu.

hepinize iyi bayramlar 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Cuma Oğuzhan

1.4 tdci Fort Fiesta kulanıcısıyım turboda 2000 devirden sonra bir hayli ıslık sesi geliyor fakat  çekişte düşme yok yakıt sarfiyatı arttı sanki hesaplarıma göre 0,40-0,50 tl arasında yakıyor sizce bu normal mi turboyu tamir mi ettirsem yoksa yan sanayi turbo egts diye bir marka var ondan mı alsam taktırsam nasıl olur ayrıca böyle bir sorun ile karşılaşan ve yaptıran var mı bilgisi olan yardımcı olabilirmi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...