Çağlar Bayur 9 Nisan 2025 Paylaş 9 Nisan 2025 İlkay Başaran yazdı: Genelde kendi kaptanları olur.. ayrıyetten olmazsa olmaz tabi ki o . Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Aralık 2025 Yazar Paylaş 24 Aralık 2025 Evet, arabayı değişme planlarımızı biraz erteledik, aklımda olan bütün küçük sorunları halletmek için uzun süreli Ankara ve Eskişehir'de bildiğim özel servise bıraktım. Nerden başlayalım.... Ankara macerasından başlayalım. Öncelikle götürdüğüm yer Gudikcik'in (Mercedes ve Gudikcik yazınca çıkar bilmeyenler için) birlikte çalıştığı Ankara Mercedes Ercan usta, burada yapılan hiç bir işlem için benden ücret alınmadı, çünkü dolaylı da olsa birlikte çalışıyoruz şu uzaktan mercedes diagnostic bağlantısı sayesinde ( konu linki https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/308058-mercedes-online-uzaktan-kodlama-başarımız/), sağolsunlar onlarda kendi arabaları gibi ilgilenip çok değerli vakitlerini ayırdılar. KeylessGo ve Far problemleri Ankara'da diğerleri Eskişehir'de yapıldı. 5 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Aralık 2025 Yazar Paylaş 26 Aralık 2025 Çağlar Bayur yazdı: değişeni çokmuş Her yeri bozulup değişen araba nazara geldi Sabah arıza lambası yandı, dedim o kadar konu açarsan olacağı bu. Baktım Oksijen sensöründen sinyal yok demiş, sildim, OBD den baktım sensöer voltajları dalgalı normal yani. Herhalde ön şaft sökülürken orda sensör soketlerini çıakrmış/takmış veya dokunmuş olabilirler dedim. 1 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 28 Şubat Yazar Paylaş 28 Şubat Dün 115.000 km sonra yine 4 Diski orjinal Mercedes, balataları da Hella-Pagid ile değiştik Fotpğraf çekmeyi unuttum. Diskler 2mm kadar tırnak yapmıştı diyebilirim, özellikle önler. Yine ötme sesi geldi ama 5 yıl önceki gibi yine söküp tozları çapakları temizleyeceğiz herhalde Ha birde ön far yıkamalar giden hortumda ömrünü doldurdu su kaçırıyordu, onuda orjinal yıldızlı parça ile değiştik, tamponun önündeki koruma demiririn içinde geçiryormuş az uğraştırdı ama tamponu biraz söküp öne alarak hallettik çok şükür. 7 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 1 Haziran Paylaş 1 Haziran @Furkan Avcıüstad, W164 ML alasım var Sanırım sizin bu araçtaki m272 motoru kullanıyor. Bu motor hakkında kimisi balans mili kronik yaptırması zor, yağ kaçağı çok olur, kimisi diyor 200 binden sonra sık ağır bakıma girer diyor... w164'de benzinli iki seçenek var birisi 350 diğeri 500 lpg ile bineceğim bakım giderlerini göze alarak ama sanayiden çıkarmaz yorumları beni şaşırttı ben o kadar olacağını sanmıyorum ama birde sizin görüşlerinizi alabilirmiyim? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Haziran Paylaş 1 Haziran neden benzinli 164? om642 varken bence gerek olmaz. vergisi çok olur ayrıca. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı Dün saat 21:25 Yazar Paylaş Dün saat 21:25 Talha Bilgi yazdı: @Furkan Avcıüstad, W164 ML alasım var Sanırım sizin bu araçtaki m272 motoru kullanıyor. Bu motor hakkında kimisi balans mili kronik yaptırması zor, yağ kaçağı çok olur, kimisi diyor 200 binden sonra sık ağır bakıma girer diyor... w164'de benzinli iki seçenek var birisi 350 diğeri 500 lpg ile bineceğim bakım giderlerini göze alarak ama sanayiden çıkarmaz yorumları beni şaşırttı ben o kadar olacağını sanmıyorum ama birde sizin görüşlerinizi alabilirmiyim? Teşekkürler. Hocam mesajı görmemişim, 2008 ve sonrası M272 motorlarda o balans mili güçlendirilmiş, motor nodan kontrol edilebiliyor, onun haricinde kronik sorun pek yok, yağ kaçakları evet var contalar değişiyor kesiyor. M273 500 ise 5.500 motora göre 388 BG güç üretiyor sonraki nesil M278 di galiba 4.400 cc 435 BG üretiyor ama tabi haram beygirli (çift turbo). w221 de makyajlı kasada bu 500 motorla geliyor. ML leri takip etmediğim için emin değilim. Ama 350 ideal bence hala bir çok parçası bulunabiliyor en kötü Almanya sipariş bulunuyor. Şu bir gerçek 181.000 km de 7 yl önce aldım, son bir yıla kadar normaldi sanayi gidişlerim, bu yıl satayım dedim 6 yıllık iş daha çıktı tabi arada 320.000 km olduk Konuları biriktirdim açacağım 5 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Furkan Avcı yazdı: Hocam mesajı görmemişim, 2008 ve sonrası M272 motorlarda o balans mili güçlendirilmiş, motor nodan kontrol edilebiliyor, onun haricinde kronik sorun pek yok, yağ kaçakları evet var contalar değişiyor kesiyor. M273 500 ise 5.500 motora göre 388 BG güç üretiyor sonraki nesil M278 di galiba 4.400 cc 435 BG üretiyor ama tabi haram beygirli (çift turbo). w221 de makyajlı kasada bu 500 motorla geliyor. ML leri takip etmediğim için emin değilim. Ama 350 ideal bence hala bir çok parçası bulunabiliyor en kötü Almanya sipariş bulunuyor. Şu bir gerçek 181.000 km de 7 yl önce aldım, son bir yıla kadar normaldi sanayi gidişlerim, bu yıl satayım dedim 6 yıllık iş daha çıktı tabi arada 320.000 km olduk Konuları biriktirdim açacağım Teşekkürler bilgi aktarımı için w164 ML düşünüyorum ama benzinli sorunlu olur lpg ile iyi bir ikilemi yok dizel al dediler beni 280 cdi, 320 cdi yönlendirdiler... Arada kaldım açıkçası Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Talha Bilgi yazdı: Teşekkürler bilgi aktarımı için w164 ML düşünüyorum ama benzinli sorunlu olur lpg ile iyi bir ikilemi yok dizel al dediler beni 280 cdi, 320 cdi yönlendirdiler... Arada kaldım açıkçası Teşekkür ederim. 140.000 km dir bunu LPG de kullanıyorum, 120.000 km de C320 V6 yı LPG de kullandım. İyi bir ikilemi yok diyenden bir daha bir şey sorma bence hocam, benim problemlerin hiç biri LPG den kaynaklı değil, hepsi bazı parçaların ömrünü doldurması. 320 CDI iyidir ama 350-400d olanları benim ustam aldırmıyor, 500 e bile yakıtı problem etmeyeceksen al diyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Gl 420 cdı olacak offff dumanı vere vere Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Konu açılmışken burdan başlayayım. m272 motorda ve birçok benzinli mercedes motorda külbütör tarafına hava basan bir ikincil hava pompası var (Secondary Air Pump). Rulmanları artık o kadar aşınmıştıkı sabahları soğuk marşta (cold start) aşırı ses duyuyordum. Aslında performansa bir etkisi yok ama çevreye etkisi var. BOSCH olarak temin etmiştim de değişmeye fırsat bulamamıştım. Direksiyon pompasınıda temin edince ikisini bir değiştim Pompanın görevi: Alıntı 1. Ana Görevi: Katalizörü Hızlıca Isıtmak (Cold Start) Bu pompanın tek bir ana misyonu vardır: Motor soğukken, egzoz emisyonlarını minimuma indirmek. Motor ilk çalıştığında (özellikle sabahları veya araç uzun süre beklediğinde), egzoz gazını temizleyen katalitik konvertörler henüz görev yapabilecek sıcaklığa (yaklaşık 300C - 400C) ulaşmamıştır. Katalizörün verimli çalışabilmesi için acilen ısınması gerekir. İşte bu pompa tam o sırada devreye girer. 2. Çalışma Mantığı Nasıl İşler? Zamanlama: Pompa sadece soğuk marşta (Cold Start) devreye girer ve motor sıcaklığına bağlı olarak genellikle sadece 30 ila 90 saniye arasında çalışır, sonra tamamen kapanır. O sırada kaputu açarsan elektrikli süpürge benzeri gürültülü bir ses duyarsın. Kimyasal Reaksiyon: Pompa, atmosferden aldığı temiz havayı doğrudan egzoz manifolduna, yani çıkış subaplarının hemen arkasına üfler. Soğuk motordan çıkan zengin (bol yakıtlı) egzoz gazı, bu taze oksijenle karşılaşınca egzoz borusunun içinde mikro düzeyde tekrar alev alır (son yanma gerçekleşir). * Bu planlı alevlenme, egzoz gazının ısısını hızla yükselterek katalizörün saniyeler içinde ideal çalışma sıcaklığına ulaşmasını sağlar. Eskisini sadece kütükle beraber 6 adet torx vida tutuyor sadece hortumları ve komple kütüğü söküp aktardık, sonra geri yerine taktık. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Bu arada ikincil hava pompası ile beraber Direksiyon pompamızıda temin ettik MEYLE olarak (kasnağı ve kütüğü ile birlikte olan model) arada eski hidrolik yağ kutusunu sökerken yılların verdiği aşınmışlıkla kırıldı ve yağ kaçırdı onuda Febi marka olarak değiştik. Pompayı sökmek biraz zor çünkü iki vida arka tarafta kalıyor. Sonuç: Arada ağırlaşan direksiyon ve bazen döndürürken olan titreme ve ara sıra olan uğultu gitti. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts