Oktay Şenoğlu 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 arkadaşlar bugün servise gittim ve problemi anlattım motor ustası arkadaşım turbonun dağılmasına gerek olmadığını söyledi. würth kurum temizleyici aldı yarım depo mazot koyarak devam etmemi söyledi bende bunun üzerine 200 km kadar yol yaptım ve daha 50. km'de etkisini görmeye başladım ve şuan sorun tamamen ortadan kalktı. Bu konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 (düzenlendi) Yine mi wurth, büyüksün İşe yarayan 2 şey var, ucuz ve etkili Wurth, yada daha pahalı CC, ikiside çok iyi. Bu arada fiesta da turbo selenoidi yoktur, westgate mekanik çalışır, öyle kurumla falan bozulmaz, ayrıca turbo sökülüp temizlenmez, egr iptalinde valfi açık bıraktınmı diye düşünüyordum, ama ondan olmadığını yazılanları okuyunca anladım, bu arada egr yi açan vakum selenoidi arızlanırsa sadece arıza lamban yanar, başkada birşey olmaz, motor kendini korumaya falan almadığı gib, çalışmasında farkta olmaz, sadece egr kendiliğinden iptal olmuş olur. Bu arada egr ve tüm parçaları bozuk olsada, westgate yada yada turbonun çalışmasını etkilemiyor, westgate basınçla kendi kendine çalışır, basıncıda turbodan alıyor, başka parçası yok, en azından fiesta da yok. 2 Kasım 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Şenoğlu 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 Yine mi wurth, büyüksün İşe yarayan 2 şey var, ucuaz ve etkili Wurth, yada daha pahalı CC, ikiside çok iyi. Bu arada fiesta da turbo selenoidi yoktur, westgate mekanik çalışır, öyle krumla falan bozulmaz, ayrıca turbo sökülüp temizlenmez, egr iptalinde valfi açık bıraktınmı diye düşünüyordum, ama ondan olmadığını yazılanları okuyunca anladım, bu arada egr yi açan vakum selenoidi arızlanırsa sadece arıza lamban yanar, başkada birşey olmaz, motor kendini korumaya falan almadığı gib, çalışmasında farkta olmaz, sadece egr kendiliğinden iptal olmuş olur. Ali abicim işin açığı daha bugüne kadar würth vb. katkı maddelerinin sadece para tuzağı olduğuna inanıyordum ama bugün kullandım ve faydasını görünce inanmak zorunda kaldım hatta hatta ilk önce kendiliğinde düzeldi falan diye kendimi kandırmaya çalıştım ama mantıklı düşününce inanmak zorunda kaldım Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 Katkilar bazi noktalarda işe yariyabiliyor... Ama muziler yaratmaz.. Orneğin Fatih Abi'nin 407 sinde siyah duman atma problemi vardi.. Bernel in bir katkisini önermiştim 50km sonra etkisini gösterip duman atma sorunu tamamen ortadan kalkti Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 Evet abi emme yapan hortumu körlemiştim haliyle valf devreye girmiyordu. valf devreye girmesede muhtemelen açık kalmış. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 arkadaşlar bugün servise gittim ve problemi anlattım motor ustası arkadaşım turbonun dağılmasına gerek olmadığını söyledi. würth kurum temizleyici aldı yarım depo mazot koyarak devam etmemi söyledi bende bunun üzerine 200 km kadar yol yaptım ve daha 50. km'de etkisini görmeye başladım ve şuan sorun tamamen ortadan kalktı. Bu konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Problem, katkı ile düzeldiyse sorun turboda değil enjektörlerdedir..Fakat bahsettiğim wastegate takılma probleminden kaynaklı ise tekrar etmesi muhtemeldir..İnşallah tekrar etmez Yorum bağlantısı
Ömer Eraslan 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Forumda Egr Valfinin iptalini resimlerle anlatımı var mı? Yorum bağlantısı
Muharrem Sarı 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 fiestamı yeni aldım alır almaz carbon clean yaptırdım aracım 96 bindeydi triger biylasından ses geliyordu onu hallettim ama şuanda çok az da olsa dikkat etmeme ragmen hafif siyah dumanım var buda moralimi bozuyo daha önceki araçlarım getz 1.5 tdı cliosembol 1.5 tdı fakat 1.4tdcı fiestaya binince biraz afalladım açıkçası araç hızlanması bana zayıf geldi. komfor ve güvenlik çok iyi... forumda biraz dolaştım ve hem çekiş hemde siyah dumanla ilgili bu EGR valfi iptali gibi birşeyvar nerdedir nasıldır......birde yeni aldığım için kronik hastalığı için en çok nelere dikkat etmem gerek kısaca yardımınız için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Konunuz ilgili bölüm ile birleştirilmiştir.. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 31 Mayıs 2014 Paylaş 31 Mayıs 2014 bizim araçlarda da bu işlem yeterli mi acaba.EURO V motorlarda egr iptali yalnızca yazılımsal oluyormuş.bilgisi olan var mı acaba ? Yorum bağlantısı
Abdullah Hayırseven 2 Haziran 2014 Paylaş 2 Haziran 2014 1.4 TDCI Fiesta'da hangi vites olursa olsun vites değiştireceğiniz zaman 3000 devire doğru vites değiştirin. Vites oranları onu gösteriyor. Böylece her viteste daha canlı oluyor. Motorda canlanıyor ve yakıt tüketiminde artış olmuyor. Uludağa çıkarken ise yokuş olduğu için 3500 devirden önce değiştirmedim. Sabit hızlar için vites yükseldikçe deviride biraz artırmak gerekiyor. Fiestada 3000 devirde vites değiştirdiğizde devirler tam olması gerektiği gibi oluyor. 1. vites 3000 devirde vites değiştirdiğinizde 2. viteste 1700 devire düşer ve 2. vites düşük bir vites olduğu için, tam o devirden itibarende tork artmaya başladığı için çekiş problemi olmaz. 2. vites 3000 devirde vites değiştirdiğinizde 3. viteste 2100 devire düşer ve gaza bastığınızda çok iyi çekiş alırsınız. 3. vites 3000 devirde vites değiştirdiğinizde 4. viteste 2150 devire düşer ve motorun biraz daha canlı olduğu devirdir. Gaza bastığınızda tepki alırsınız. 4. vites 3000 devirde vites değiştirdiğinizde 5. viteste 2350 devire düşer. 5. vites 2000 devire göre daha iyi çekiş alırsınız. Yolun eğimine göre değişir. Hafif iniş ise 2800'lerde vites değiştirilebilir. Mesela hafif bir yokuşta devir 2000'e düşecek şekilde vites değiştirseniz 5. vitese geldiğinizde 90 km hızda dip gaz ile sabit kalırsınız ama 3000 devirde değiştirirseniz 5. viteste 105 km hızdan 130 km hıza kadar hızlanabilirsiniz. Turbo dizel motoru düşük devirde turbo pek devreye giremeden kullanırsanız motora yolladığınız yakıttan performans değil siyah duman alırsınız. Fiesta 4. viteste 70-90 km hızlar arasında çok ekonomik, 5. viteste zamandan kurtarıyorsunuz. 5. vitese ekonomi olsun diye erken atarsanız 4. vitese göre daha fazla yakıt tüketirsiniz. EGR konusu burada. Buradan devam edelim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/MAF-ve-EGR...html&st=220 teşekkürler,çok faydalı bir yazı olmuş.ben genelde 2500 de vites atıyorum ekonomik olsun diye.düşük viteste vites atınca da bir sonraki viteste 1-2 sn aracın toparlanmasını bekliyorum.yine aynı hesaba geliyor ancak senin yönteminle aracın tork kaybı 0a inmiş oluyor.bundan sonra bunu deneyeyim bakalım şuanki kullanıma göre yakıtta değişiklik olacak mı? Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Ben onceden egr yi iptal etmistim ama motor gec isiniyor diye yine eski haline getirmistim ama megerse benim termostat bozukmus onu degistirince motor normal sicakligina gelmeye basladi.Benimde aklima egr olayi tekrar geldi ve 1 hafta once egr yi iptal ettim anlatilan yontemle.Simdi benim merak ettigim bu egr iptali 2. vites dusuk devirde arabanin silkelemesine etki edermi eskiden durma noktasina yaklasinca 2 den 1 istiyordu ama artik 2. vitestede rahat topluyor gibi geldi bana acaba psikolojik mi onu merak ettim bu egr iptali hangi devir araliginda fark yaratir? Yorum bağlantısı
Erkan Gün 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Psikolojik değil, aynısı benim aracımda da oldu. 2. viteste toplayabilmesi şehir içi için can kurtarıcı gerçekten. Ben onceden egr yi iptal etmistim ama motor gec isiniyor diye yine eski haline getirmistim ama megerse benim termostat bozukmus onu degistirince motor normal sicakligina gelmeye basladi.Benimde aklima egr olayi tekrar geldi ve 1 hafta once egr yi iptal ettim anlatilan yontemle.Simdi benim merak ettigim bu egr iptali 2. vites dusuk devirde arabanin silkelemesine etki edermi eskiden durma noktasina yaklasinca 2 den 1 istiyordu ama artik 2. vitestede rahat topluyor gibi geldi bana acaba psikolojik mi onu merak ettim bu egr iptali hangi devir araliginda fark yaratir? Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Şu işlemi resimlerle keşke bir desteklesinizde bizlerde yapsak Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Alper,al sana resim....Resimdeki hortumları körlemen yeterli.. 2 Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Alper,al sana resim....Resimdeki hortumları körlemen yeterli.. Abi bunlar vakum hortumlari olsa gerek. Bizim 1.6 larda nerede bilmiyorum yarın bir keşif yapayım. Körlemenin Zararı olmaz herhalde Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Valla ben çok araştırdım,herkes bunu körlemiş.Üstelik ben CC de yaptırdığım için tekrar kurum bağlamasını da istemem.. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Arkadaşlar egr iptali ile konular mevcut ama fotoğrafların hiçbiri gözükmüyor diye konu açayım dedim.Kırmızı okla gösterdiğim yerimi körlücem egr iptali için ? Faydalı olurmu ? İptal edenler yorum atarsa sevinirim. Birde aldığımdan beri araca herhangi bir enjektör temizleyici olsun vb şeyler olsun koymadım.10.000 km önce CC yaptırmıştım.Kullanmam gereken herhangi bir temizleyici varmı ? Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Egr iptalini bende çok duyuyorum. Merak ediyorum şimdi Temizletme gibi olanak varken neden iptal edile ki? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Onur aynen işaretlediğin hortumları ayırıp aradaki parçayı çıkarıp iki uçlu civata ile tıkayıp siyah elektrik bandıylada bantlayabilirsin.CC yaptırdıysan herhangi bir katkıya gerek yok.20000 km de 1 kutu wurth atarsan olur. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Onur aynen işaretlediğin hortumları ayırıp aradaki parçayı çıkarıp iki uçlu civata ile tıkayıp siyah elektrik bandıylada bantlayabilirsin.CC yaptırdıysan herhangi bir katkıya gerek yok.20000 km de 1 kutu wurth atarsan olur. Hocam siz sanırım egr iptal etmiştiniz.Fark olmuş muydu ? Birde hocam Würth'ün hangisinden atıcam Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 (düzenlendi) Egr iptalini bende çok duyuyorum. Merak ediyorum şimdi Temizletme gibi olanak varken neden iptal edile ki? Muhammet bu parça Avrupa daki yakıt kalitesine göre düşünülmüş.Bizdeki mazotlar evlere şenlik.Kurum toplamaktan başka bir işe yaramıyor bu egr.. Hocam siz sanırım egr iptal etmiştiniz.Fark olmuş muydu ? Birde hocam Würth'ün hangisinden atıcam Evet onur,CC den hemen sonra iptal etmiştim.Tabiki hissediliyor ama önemli olan motorun temiz kalması.Würth motor katkısı.. http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-mazot-katkisi-300-ml-made-in-germany-04893567/productDetails.aspx?productId=otev04893567&categoryId=26005 5 Eylül 2014 tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 5 Eylül 2014 Paylaş 5 Eylül 2014 Muhammet bu parça Avrupa daki yakıt kalitesine göre düşünülmüş.Bizdeki mazotlar evlere şenlik.Kurum toplamaktan başka bir işe yaramıyor bu egr.. Peki abi Egr iptali ile araç muayeneden geçer mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts