İçeriğe Yönlendir

Anı Biriktirmek mi? Para Biriktirmek mi?

Köksal Yılmaz

Anı mı? Para mı? Biriktirmeli  

73 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Selamlar abiler, dostlar,

Başlıktan da anlaşılacağı gibi soru açık olsa da üzerine konuşacak şeyleriniz olduğunu düşünüyorum. Size göre hangisi hangi oranda olmalı veya nasıl olmalı, nasıl olmamalı? :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Anılar. Görmeyi çok sevdiğim veya gezmeyi, foto çekmem ki anı yine yaşayayım 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

An yaşanabiliyorsa anı biriktirmek, çok daha kıymet ifade eder. Para biriktirmek o yaşanacak anı yaratmayı sağlayacaksa önce para biriktirmek daha öncemli tabi. Fakir ve karnı aç adam karnının gurultusundan başka bir şeye odaklanamayacak ve o anı değil yarına nasıl kalacağını yaşayacaktır zihninde. Yani çocuklar, gencler ,abiler ablalar, bu gecenin dersi vakit = nakittir biz ölümlülerini gözünde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Para biriktirmeyi hiç beceremedim. Kazandım yedim hep :) Geriye dönüp baktığımda bolca anı biriktirmişim :) 

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Keşke ile başlayan cümlelerim;

Keşke gitseydim, keşke yapsaydım vs.

Ama hiç keşke o parayı harcamasaydım dediğim olmadı. Gittiğim, gezdiğim, gördüğüm yerlere yine olsa yine giderim, yine yaparım. Yediğim içtiğim bana kalsın ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Anıya oy verip parayı biriktiriyor gibi hissettim çoğumuzu ama neyse hadi bakalım.

9-0'dı sonuç ben oyumu verdiğimde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bende para biriktirmeyi beceremediğim için Bol bol anı biriktiriyorum. Hatta anı biriktirmek için de para harcıyorum :)

Geçen gün 2015 yılından kalma bir hafıza kartı buldum 4 gb. ortalama 2 saat fotoğraflara baktım.. Anı biriktirmek iyidir .

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ilk para benden geldi.para varsa ani birikir.yoksa hayal birikir?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu gün 4 sene evelinde Nissan Xtrail kiralamak için 450 tl vermişim. Arabayla Pendik sahil yolunda pozlarımı karşıma çıktı. 3 gün çok  güzel geçmişti :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Burda sorsam kaç kişinin anlatacak ne kadar hikayesi var?

Mandıra Filozofunda Mustafa Ali doğru söylüyor daha kaç yaz göreceğiz Cavit bey?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

Bu gün 4 sene evelinde Nissan Xtrail kiralamak için 450 tl vermişim. Arabayla Pendik sahil yolunda pozlarımı karşıma çıktı. 3 gün çok  güzel geçmişti :)

bir an için sandımki nissan GT-R diyeceksiniz. xtrail ile devam etti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Bir çok faktör var. Gençken babadan kalan arkanı dayayacağın bir şeyler varmı çok önemli. Vasıfların üst düzeymi, hırslımısın, kendine güvenin nasıl çok önemli. Devlettemi özel sektördemisin çok önemli. Her şeyden sen sorumlu, arkan sağlam değilse, aile sürekli senden beklenti içerisindeyse, bir de özel sektördeysen tabiki önce para. Mücadele ile bir ömür geçer  sonra 60 lara gelince emekli olursun bu sefer paran olur ama harcayacak enerjin pek olmaz oda diğer konu. Ancak ülkemiz gibi işsizliğin yoğun olduğu şartlarda gelecek korkusunu yaşamamak çok zor. Bu yüzden zor konu diyorum.

• Beğen 2
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

parası olmayan hevesi henüz körelmemiş gençlere tavsiyeniz nedir? :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Metin Akbal yazdı:

Burda sorsam kaç kişinin anlatacak ne kadar hikayesi var?

Lisedeyken günlük tutardım. bir kaç yıl önce buldum ve okudum, çooook geriye gittim.. Ne hikayeler var ne hikayeler :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Oğuz Yılmaz yazdı:

Anıya oy verip parayı biriktiriyor gibi hissettim çoğumuzu ama neyse hadi bakalım.

9-0'dı sonuç ben oyumu verdiğimde :)

Sonuçları nedense göremiyorum.

Peki biraz daha elimiz bollaşsın, günlük geçimimiz harici biraz artacak paramız var, anıya mı yatırıma mı kaymalı veya ne oranda olmalı? 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Anıları bile mecbur parayla yaşamak zorunda bırakılıyoruz.. Kısacası paran yoksa anın bile yoktur kanımca.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Köksal Yılmaz yazdı:

Sonuçları nedense göremiyorum.

Peki biraz daha elimiz bollaşsın, günlük geçimimiz harici biraz artacak paramız var, anıya mı yatırıma mı kaymalı veya ne oranda olmalı? 

Burdan çıkacak sonuca göre araba mı alacan hacı abi ?  

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Bende anı biriktirmek diyenlerdenim, Hayat, 3 günlük; dün, bugün ve yarın... hem kendine hem ailene ve etrafına Güzel anılar bırakıp güzel anılar için yaşamak varken ev alacağım para biriktiriyim diye tosbik gibi yaşayan tanıdıklarım var dışardan ne komik ve aciz duruma düştüklerinin farkında değiller....

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Para herzaman kazanılabilir anı kazanılamaz her gidilen yer ve ortam aynı olmaz hiçbir zaman.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Sami Demirpaz yazdı:

Burdan çıkacak sonuca göre araba mı alacan hacı abi ?  

Tam değil aslında, belki memlekette ucuz ev kredisine girebilirim, çocuklar ufakken ileriye dönük bir ek gelir olsa fena olmaz diye düşünüyorum ama onun da ömürden yeme gibi bir maliyeti var işte. Kendi evimde oturuyorum, tek maaş, 2 çocuk(5-9 yaş), bazen aklıma geliyor değişik fikirler, sizin de fikrinizi alayım dedim. Minimalizm ile kapitalizm arası biyerlerdeyim :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Araç için konuşuyorsak ? kafamda duracağına kapımda dursun derim hep. Hayattan güzel anlar koparmanin peşinde olmak lazım. Ama Türkiye'de şartlarında yarın kaygısı nedeniyle kenarda bir miktar Birikim şart. Ki mazideki anıları özlemle anmayalım.

Allah kimseyi gördüğünden aşağı düşürmesin

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmişte harcadığın paralara bakarak iç geçirmek de bir anıdır.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...