İçeriğe Yönlendir

Anı Biriktirmek mi? Para Biriktirmek mi?

Köksal Yılmaz

Anı mı? Para mı? Biriktirmeli  

73 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mert Yeldan
Servet Aydın yazdı:

Nereyi aradın sen kuzum 

Bozuk HTC'nin 17:40 ile 17:45 saatleri arası çağrı geçmişine bakınız.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Böbrek 

sakatat manasında mı? yoksa iphone alınan böbrek manasındamı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Anı kendiliğinden birikir ama para öyle değil.Mesela bugün radyoda 1992 yılllarına ait şarkılar çaldı.Onları dinlerken o zamanki anılarım depreşti.Normalde o anıları hatırlamam.Lakin bir vesile hatırlatıyor.

Ali bey, şimdi varsayalım senin ortalama yakıt tüketimini daha aşşağı düşürmek için aracını ona göre sürüyorsun.Kendinede bir hedef belirlemişsin.1 puan daha düşürebilirmiyim çabası içindeyken trafikte bağzı araçlar yüzünden senin hedef tersine döndü ve 1 puan arttı, ne hissedersin ? Merak ettim ondan soruyorum.Aynısı başıma geldi o araçlar için hiç iyi niyetli düşünmedim.Grafiğimin içine ettiler.İşin kötü tarafı tekrar başlamak için deponun bitip tekrar dolması lazım :) 

Merhaba 

Acıkcası bu tür bir canımı sıkan bişey olmuyor. Trafikte dur kalk yapmaya alışmışım. dert etmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Yeldan yazdı:

Bozuk HTC'nin 17:40 ile 17:45 saatleri arası çağrı geçmişine bakınız.

Saat daha 17.21 

Dogan Arsiray yazdı:

sakatat manasında mı? yoksa iphone alınan böbrek manasındamı?

X11 pro 

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Ani biriktirmek daha önemli. Yaşadığını anlıyorsun. Fakat yarın ele ayağa düşeriz diyerek idare edecek bir birikim de olmalı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Yeldan yazdı:

Dün.

Hee taam gördüm. Şimdi de ben aradım ulaşılamıyor. Nerdesin bodrum katta mı 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Hee taam gördüm. Şimdi de ben aradım ulaşılamıyor. Nerdesin bodrum katta mı 

Yoldayım, Konya yolunda.
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Para biriktirme anılarım var bol bol. İkisi bir arada :D

Şaka şaka fakirim ben :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Anı biriktirmez iseniz geriye baktığınızda "Yıllarım boşa geçmiş." dersiniz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Anı biriktirrmek cümlesini ilk nerede duydunuz? ona da anket yapalım.

Ben yabancı belgeselde duydum mesela 2017 senesi civarı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İçkim sigaram yok. Bağımlığı olduğum tek şey çekirdek. 

Sarfra kesem yok, aç gözlülük yapıp gönder gelsin yiyemem. tek porsiyonun sonunda karaciğerim ağrıtabilirim. 

Küçükken annem bizi yere serdiği döşşekte yatırırdı. Rahat bir yatak olarak gördük yer döşşeğini.

En güzel anılarım beş parasız hanımla gittiğimiz yolculuklardır. Cunda adasında rakı balık yerine, meyve suyu simit pohaca ile karnımızı doyurduk. 

Bozcada otelde kalmadık , arabamızda (grande punto) ayazma plajının yolunda uyuduk. 

Kartepe tırmandık , yürüyüş yapıp geri geldik.. 

Çeşmeye gidip, tüm Alacatıyı talan gezdik, en ucuz kumrucuda karnımızı doyurduk. Türkü barın yanındaki banka oturup içerde felekten bir gece çalan misafirlerin çoşkusuna ortak olduk. 

Beş parasız geziliyordu ve biz bunu başarıyorduk. modern interrailcilerdendik. Ama bir vanlife yapamadık. Çünkü çoçuk sahibi olduk.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Oytun Erbaş videolarında duydum diye hatırlıyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:

Oytun Erbaş videolarında duydum diye hatırlıyorum.

yaklaşık süre? hangi  yıl?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
yaklaşık süre? hangi  yıl?
En fazla geçen yıldır abi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Sami Demirpaz yazdı:

Sana söyle söyleyelim, teyzem emekli enişte okulda müdürdü. Biraz birikmişlerinin üstüne kredi çekip memleketten Giresundan  ev aldılar. Kredi ödediler. 2 kere kiraya verdiler, akrabalar orda olmasına rağmen ev sahibi İstanbul'da diye iki kiracıdan da düzgün para alamadılar. İki kiracı da eve zarar vererek çıktı. Kiraya vermekten vazgeçtiler, yazları gidince babasının evinde 1 hafta kendi boş evlerinde koltukta 1 hafta uyudular. Ev boş boş duruyor. Kredi ödeniyor masraf olmasın, kontrollü davranalım diye diye dışarı çıkarken su şişelerine su doldurup yanlarına aldılar.  Enişte evin kredisi bitmeden, kötü hastalığa yakalanıp 3 ayda rahmetli oldu. Şimdi İstanbul'da burdaki kendi evlerinde oturuyorlar, memleketteki ev boşta durup çürüyor.   Giden SADECE ömür oldu.   Allah rahmet eylesin. 

Allah rahmet eylesin. Böyle hikayeler çok. Yıllarca ev alacam diye gece yarılarına kadar ek işlerde çalışan devlet memuru akrabam Ankara'dan dört-beş tane ev aldı. Zamanında üçün beşin hesabını yapıp bedava doktora ameliyat oldu ve felç geçirdi. Belden aşağısı tutmuyor ve her gün isyanlarda neden yaşıyorum ki ben diye. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sabaha çıkmayacak gibi yaşam, sabaha çıkınca ekmek parası kadar kazanç en iyisi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Başını sokacak bir ev varken, kredi borç ile ikinci ev almanın sebebini anlamıyorum. Dünyayı gezmek var ülkeyi gezmek var.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Eyüp Çetin yazdı:

Allah rahmet eylesin. Böyle hikayeler çok. Yıllarca ev alacam diye gece yarılarına kadar ek işlerde çalışan devlet memuru akrabam Ankara'dan dört-beş tane ev aldı. Zamanında üçün beşin hesabını yapıp bedava doktora ameliyat oldu ve felç geçirdi. Belden aşağısı tutmuyor ve her gün isyanlarda neden yaşıyorum ki ben diye. ?

Benim Amcam, rahmetli 4 katlı ev yaptı. İçine oturamadan ve emekli olduktan 2 ay sora rahmetli oldu. Kalp krizi gecirdi. Daha öncede en küçük amcam borçları yüzünden intihar etti. Babamın kollarında öldü. En büyük oğlu şimdi THY Teknikte Uçak mühendisi. Dişini sıkıp direnseydi, takıntı yapmasaydı intiharda etmez oğullarıda babasız kalmazdı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Yeldan yazdı:

Başını sokacak bir ev varken, kredi borç ile ikinci ev almanın sebebini anlamıyorum. Dünyayı gezmek var ülkeyi gezmek var.

enflastonist ortamlarda birikim esastır, deflasyonist ülkeler de sonradan mortgeyçle sarsıldı gerçi. Ev iyidir, işyeri daha da

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
enflastonist ortamlarda birikim esastır, deflasyonist ülkeler de sonradan mortgeyçle sarsıldı gerçi. Ev iyidir, işyeri daha da

Benim hayat anlayışıma ters. Ev yatırım aracı olmamalı. Hele hele kredi ile yatırım. Koyacaksın pasaportu cebe gezeceksin mykanos lviv pattaya filan [emoji3060]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Benim hayat anlayışıma ters. Ev yatırım aracı olmamalı. Hele hele kredi ile yatırım. Koyacaksın pasaportu cebe gezeceksin mykanos lviv pattaya filan emoji3060.png

çok sakat yerleri geziyon sende : Benim amca oğlu lviv den polonyalı kızı tavladı. yılda 10 15 deva lviv de buluştular. Şimdi evlendiler Kharkova yerleştiler

Yorum bağlantısı
Kürşad Özpamuk

Cebindeki paranın ne kadar anı biriktirmeye muktedir olduğu ile ilgili bir soru. İnsan var parasıyla anı iyi geçirir ilerde de her istediği olur zaten. İnsan var anını güzel geçirse çok ileride değil ayın bile sonunu zar zor getirir. Önemli olan şartlar ne olursa olsun var olduğun anda o saniyenin kıymetini bilmek, iyi geçirmek. Zaten böyle olunca bir bakmışsınız geriye güzel anılarımız olmuş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...