İçeriğe Yönlendir

Anı Biriktirmek mi? Para Biriktirmek mi?

Köksal Yılmaz

Anı mı? Para mı? Biriktirmeli  

73 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Sami Demirpaz
Köksal Yılmaz yazdı:

Tam değil aslında, belki memlekette ucuz ev kredisine girebilirim, çocuklar ufakken ileriye dönük bir ek gelir olsa fena olmaz diye düşünüyorum ama onun da ömürden yeme gibi bir maliyeti var işte. Kendi evimde oturuyorum, tek maaş, 2 çocuk(5-9 yaş), bazen aklıma geliyor değişik fikirler, sizin de fikrinizi alayım dedim. Minimalizm ile kapitalizm arası biyerlerdeyim :D

Sana söyle söyleyelim, teyzem emekli enişte okulda müdürdü. Biraz birikmişlerinin üstüne kredi çekip memleketten Giresundan  ev aldılar. Kredi ödediler. 2 kere kiraya verdiler, akrabalar orda olmasına rağmen ev sahibi İstanbul'da diye iki kiracıdan da düzgün para alamadılar. İki kiracı da eve zarar vererek çıktı. Kiraya vermekten vazgeçtiler, yazları gidince babasının evinde 1 hafta kendi boş evlerinde koltukta 1 hafta uyudular. Ev boş boş duruyor. Kredi ödeniyor masraf olmasın, kontrollü davranalım diye diye dışarı çıkarken su şişelerine su doldurup yanlarına aldılar.  Enişte evin kredisi bitmeden, kötü hastalığa yakalanıp 3 ayda rahmetli oldu. Şimdi İstanbul'da burdaki kendi evlerinde oturuyorlar, memleketteki ev boşta durup çürüyor.   Giden SADECE ömür oldu.   Allah rahmet eylesin. 

• Beğen 4
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben üç kuruş maaş ile maksimum ekonomi yaparak mümkün olduğu kadar anı toplamaya çalışıyorum. 

Dogan Arsiray yazdı:

bir an için sandımki nissan GT-R diyeceksiniz. xtrail ile devam etti.

Hayaller nissan leaf gercekler i10. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Sami Demirpaz yazdı:

Sana söyle söyleyelim, teyzem emekli enişte okulda müdürdü. Biraz birikmişlerinin üstüne kredi çekip memleketten Giresundan  ev aldılar. Kredi ödediler. 2 kere kiraya verdiler, akrabalar orda olmasına rağmen ev sahibi İstanbul'da diye iki kiracıdan da düzgün para alamadılar. İki kiracı da eve zarar vererek çıktı. Kiraya vermekten vazgeçtiler, yazları gidince babasının evinde 1 hafta kendi boş evlerinde koltukta 1 hafta uyudular. Ev boş boş duruyor. Kredi ödeniyor masraf olmasın, kontrollü davranalım diye diye dışarı çıkarken su şişelerine su doldurup yanlarına aldılar.  Enişte evin kredisi bitmeden, kötü hastalığa yakalanıp 3 ayda rahmetli oldu. Şimdi İstanbul'da burdaki kendi evlerinde oturuyorlar, memleketteki ev boşta durup çürüyor.   Giden SADECE ömür oldu.   Allah rahmet eylesin. 

Bu gibi bir çok örnek var maalesef.

Ben şunu hep söylerim ; insanlar para kazanmak için sağlığını kaybediyor, sonra kaybettiği sağlığını bulmak için parasını harcıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Çok “basit” bir ifade olacak ama paran varsa Range Rover, paran yoksa Game Over. 

Keşke biriktirmeye gerek kalmayacak kadar kazancımız olsa. Daha çok anı biriktirirdik. Yine de Allah’a şükür diyelim. BumbleBee ile İstanbul’dan gelişim güzel bir anıydı mesela. Ama krediyle almak işin gerçeği. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Tam değil aslında, belki memlekette ucuz ev kredisine girebilirim, çocuklar ufakken ileriye dönük bir ek gelir olsa fena olmaz diye düşünüyorum ama onun da ömürden yeme gibi bir maliyeti var işte. Kendi evimde oturuyorum, tek maaş, 2 çocuk(5-9 yaş), bazen aklıma geliyor değişik fikirler, sizin de fikrinizi alayım dedim. Minimalizm ile kapitalizm arası biyerlerdeyim :D

Köksal mutlaka ileriye dönük yatırım düşünülmeli ancak yapılan yatırım bu anı yaşamaya engel ise yapılmamalı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Mesleğime başlayalı 13 sene olmuş. Yaşıtlarımın çoğunun evi var. Ben de sadece bir araba. Bazen arabayı küçültüp biraz da krediyle ev alayım diyorum. Ama ev borcuna girsem eski arabanın derdiyle de uğraşamam. Arabasız bir müddet idare etsem diyorum, ona da çok alışmışız, arabasız gezmek dolaşmak bir yana çocuklarla günlük ihtiyaçlara bile yetişmek zor. Bazen de sat arabayı çek krediyi en az 180 bglik bir araba al gez dolaş diyorum, en hızlı vazgeçtiğin hayal de bu oluyor ? Velhasılı anı ve para konusunda karar vermek cidden zor.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Recep Selim Kaya yazdı:

paran varsa Range Rover, paran yoksa Game Over. 

yaşam felsefesi gibin :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Babamı motife etmem rağmen , son gün akşamı "güzeldere şelalesi" gezimizi iptal etti. Uykudan bile kalkamıyor. Yaş 65  :( 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Mesleğime başlayalı 13 sene olmuş. Yaşıtlarımın çoğunun evi var. Ben de sadece bir araba. Bazen arabayı küçültüp biraz da krediyle ev alayım diyorum. Ama ev borcuna girsem eski arabanın derdiyle de uğraşamam. Arabasız bir müddet idare etsem diyorum, ona da çok alışmışız, arabasız gezmek dolaşmak bir yana çocuklarla günlük ihtiyaçlara bile yetişmek zor. Bazen de sat arabayı çek krediyi en az 180 bglik bir araba al gez dolaş diyorum, en hızlı vazgeçtiğin hayal de bu oluyor ? Velhasılı anı ve para konusunda karar vermek cidden zor.

sorun sıradan insanın dahil olduğu sistemde. sistemden çıkış çok ama çok zor.

"They live" John Carpenter. izleyin izlettirin dandik bir film gibi olsada savundukları çok önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Her eski araba sorunludur anlamına gelmez. Bence imkan varsa arabayı küçültün hatta satın.Bir ev alın. Sonra göreceksiniz Rabbim nasıl yardım ediyor. Ben tamamen 0 ile ev aldım 4. ayda araba da aldım. bir şekilde yolu bulunuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Kanka, Pasaport çıkart.

Daha bir Ardahana gitmedim. Karadeniz turu bile yapamadım. Alanya, Gaziantep Van gezemedim. En acısı daha kapadokyayı görmedim. daha neler var. Önce bir ülkeyi gezelim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mert Yeldan yazdı:

Kanka, Pasaport çıkart.

Hayırdır nereye gidiyoruz?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Ali Darbaz yazdı:

Daha bir Ardahana gitmedim. Karadeniz turu bile yapamadım. Alanya, Gaziantep Van gezemedim. En acısı daha kapadokyayı görmedim. daha neler var. Önce bir ülkeyi gezelim :) 

Beraber tura çıksak biz dönerken sen daha yolda geliyor olursun Ali hocam. :)

Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırdır nereye gidiyoruz?

Pasaport çıkart, benim Yeşil geliyor da :p No Visa No Custom

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Dogan Arsiray yazdı:

parası olmayan hevesi henüz körelmemiş gençlere tavsiyeniz nedir? :)

Böbrek 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Servet Aydın yazdı:

Böbrek 

Beyefendi, telefonunuz bozuk mu?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Benim yolculuk eğlencenin %95 'i hocam. Neden çabuk bitmesi çin uğraşıyım :) . Hem basmaz isem az yakıyom. Arıza olasılığınıda düşürdüğüme inanıyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Anı kendiliğinden birikir ama para öyle değil.Mesela bugün radyoda 1992 yılllarına ait şarkılar çaldı.Onları dinlerken o zamanki anılarım depreşti.Normalde o anıları hatırlamam.Lakin bir vesile hatırlatıyor.

Ali Darbaz yazdı:

Benim yolculuk eğlencenin %95 'i hocam. Neden çabuk bitmesi çin uğraşıyım :) . Hem basmaz isem az yakıyom. Arıza olasılığınıda düşürdüğüme inanıyorum. 

Ali bey, şimdi varsayalım senin ortalama yakıt tüketimini daha aşşağı düşürmek için aracını ona göre sürüyorsun.Kendinede bir hedef belirlemişsin.1 puan daha düşürebilirmiyim çabası içindeyken trafikte bağzı araçlar yüzünden senin hedef tersine döndü ve 1 puan arttı, ne hissedersin ? Merak ettim ondan soruyorum.Aynısı başıma geldi o araçlar için hiç iyi niyetli düşünmedim.Grafiğimin içine ettiler.İşin kötü tarafı tekrar başlamak için deponun bitip tekrar dolması lazım :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Yeldan yazdı:

Beyefendi, telefonunuz bozuk mu?

Htc ve bozuk cümleleri yan yana hiçbir zaman denk gelemez 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Servet Aydın yazdı:

Htc ve bozuk cümleleri yan yana hiçbir zaman denk gelemez 

Arıyoruz telefonun çalıyor çalıyor çalıyor ve çalıyor..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Yeldan yazdı:

Arıyoruz telefonun çalıyor çalıyor çalıyor ve çalıyor..

Nereyi aradın sen kuzum 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...