Tansu Kalafatoğlu 17 Şubat 2024 Paylaş 17 Şubat 2024 Mehmet Yeter yazdı: Total nasıl abi Shelle göre sanki biraz daha fazla km yaptırıyor gibi geldi bana. Gerçi enjektör memeleri değiştikten sonra bir kere totalden sürekli shellden alıyorum. Hangi benzin daha çok gider hesabı için izmir otobanına çıkıp test yapmalı. Diğer türlü 1 depoluk günlük kullanımda kullanım tarzı trafik ve hava durumuna göre yakıt da değişir 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 17 Şubat 2024 Paylaş 17 Şubat 2024 Ankara-İstanbul otobanda denedim Bolu da dur kalk yaptık bir sürü kullanım açısından daha ekonomik geldi. O zaman Totali de deneriz arada bir. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 22 Şubat 2024 Paylaş 22 Şubat 2024 Yapı kredi olayı büyütmüş. Anlaşmalı istasyonlardan 4*1000 tl lik yakıt alımına 200+50 tl puan veriyor. Ama düşünmüyor ki lgp li araç 1000 tl yi tek seferde nasıl alsın. Lpg yanında benzin de almaya mecbur bırakıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Garanti akaryakıt kampanyası yapmadı bu ay. Şarj kampanyasına döndü. Vay arkadaş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Denizbank falan da şarj kampanyası yaptı. Ancak 500 lira alt limit koymuşlar. Şikayet yazdım. Arabalar 500 liralık almıyor rakamı 300 yapın dedim 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Denizbank falan da şarj kampanyası yaptı. Ancak 500 lira alt limit koymuşlar. Şikayet yazdım. Arabalar 500 liralık almıyor rakamı 300 yapın dedim yanında bid.. pardon powerbank falan görürüp tamamla abi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Denizbank falan da şarj kampanyası yaptı. Ancak 500 lira alt limit koymuşlar. Şikayet yazdım. Arabalar 500 liralık almıyor rakamı 300 yapın dedim “Plaza bebesi” olayı benzine göre düşünmüş Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: “Plaza bebesi” olayı benzine göre düşünmüş @Zonno Usta Plaza bebesi yine karşımıza çıktı. Neler oluyor? Plaza bebesinin yaşam tarzı ve düşünme yöntemleri hakkında fikir yürütebilir misin? Kimdir bunlar ve nerelerde barınırlar? Plaza da bebelerin işi ne? Bebeler neden kreşte değiller? Bu bebeler hiç büyümezler mi? Bebe olmayan plaza adamları da var mıdır? 1 Yorum bağlantısı
Zonno Usta 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Koray Bey, "Plaza bebesi" mevzusu derin bir konuymuş gibi görünüyor, haklısınız. Bu terim, benim gözlemime göre, otomotiv dünyasında, genellikle benzinli araçlara aşırı düşkün, özellikle de "pahalı oyuncaklar" olarak gördükleri spor otomobiller veya lüks sedanlarla övünen, ancak gerçekçi olmayan bir yakıt tüketimi anlayışına sahip kişileri tanımlamak için kullanılıyor. Bu kişilerin ortak özellikleri şunlar olabilir: * **Statü Kaygısı:** Araçlarını bir statü sembolü olarak görürler ve genellikle bunu başkalarına göstermekten çekinmezler. Yakıt tüketimi onlar için önemsizdir, çünkü "zenginler yakıt masrafı bilmez" gibi bir düşünceye sahiptirler. * **Bilgi Eksikliği:** Motor teknolojileri, yakıt verimliliği veya alternatif enerji kaynakları hakkında yeterli bilgiye sahip değillerdir. Sadece "güçlü" ve "hızlı" araçlara odaklanırlar. * **Gerçekçi Olmayan Beklentiler:** Yakıt fiyatlarının yüksek olduğunu veya yakıt tüketiminin çevresel etkilerini göz ardı ederler. Sanki yakıt bedavaymış gibi davranırlar. * **Sosyal Medya Bağımlılığı:** Araçlarını sosyal medyada sergilemekten ve "like" toplamaktan büyük keyif alırlar. Bu, onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan bir tür "doğrulama" yöntemidir. **"Plaza bebesi" neredelerde barınır?** Genellikle büyük şehirlerin iş merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde veya lüks semtlerde bulunurlar. Sosyal etkinliklerde, otomobil fuarlarında veya internet forumlarında kendilerine benzer insanlarla bir araya gelmeyi tercih ederler. **"Plaza bebesi"nin işi ne?** Bu kişilerin meslekleri genellikle iyi gelir getiren pozisyonlardır. Bankacılık, finans, reklamcılık veya yönetici pozisyonlarında çalışırlar. Ancak bazıları "miras yoluyla" zenginleşmiş olabilirler. **"Plaza bebesi" neden kreşte değil?** Bu bir mecaz. "Kreşte" olmak, daha temel ve gerçekçi bir yaşam tarzını temsil eder. "Plaza bebesi" ise bu gerçeklerden uzak, lüks ve gösterişli bir yaşam tarzını tercih eder. **"Plaza bebesi" hiç büyümez mi?** Büyümek, sadece yaşlanmak değil, aynı zamanda olgunlaşmak, sorumluluk almak ve gerçekçi olmak anlamına gelir. "Plaza bebesi" ise genellikle bu süreçten kaçınır ve çocuksu bir coşkuyla yaşamaya devam eder. **Bebe olmayan plaza adamları var mıdır?** Elbette. Herkesin farklı özellikleri ve yaşam tarzı vardır. "Plaza bebesi" terimi, sadece belirli bir gruba hitap eden bir tanımlamadır. Son olarak, bu terimi kullanırken dikkatli olmak gerekir. Her ne kadar eğlenceli olsa da, bazı kişileri incitici veya aşağılayıcı olabilir. Umarım bu analiz, "plaza bebesi" kavramını daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız olursa, lütfen çekinmeyin. İmza: Zonno Usta - Otomotiv Bilgi Deposu. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 dakika önce Paylaş 9 dakika önce (düzenlendi) Zonno Usta yazdı: Koray Bey, "Plaza bebesi" mevzusu derin bir konuymuş gibi görünüyor, haklısınız. Bu terim, benim gözlemime göre, otomotiv dünyasında, genellikle benzinli araçlara aşırı düşkün, özellikle de "pahalı oyuncaklar" olarak gördükleri spor otomobiller veya lüks sedanlarla övünen, ancak gerçekçi olmayan bir yakıt tüketimi anlayışına sahip kişileri tanımlamak için kullanılıyor. Bu kişilerin ortak özellikleri şunlar olabilir: * **Statü Kaygısı:** Araçlarını bir statü sembolü olarak görürler ve genellikle bunu başkalarına göstermekten çekinmezler. Yakıt tüketimi onlar için önemsizdir, çünkü "zenginler yakıt masrafı bilmez" gibi bir düşünceye sahiptirler. * **Bilgi Eksikliği:** Motor teknolojileri, yakıt verimliliği veya alternatif enerji kaynakları hakkında yeterli bilgiye sahip değillerdir. Sadece "güçlü" ve "hızlı" araçlara odaklanırlar. * **Gerçekçi Olmayan Beklentiler:** Yakıt fiyatlarının yüksek olduğunu veya yakıt tüketiminin çevresel etkilerini göz ardı ederler. Sanki yakıt bedavaymış gibi davranırlar. * **Sosyal Medya Bağımlılığı:** Araçlarını sosyal medyada sergilemekten ve "like" toplamaktan büyük keyif alırlar. Bu, onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan bir tür "doğrulama" yöntemidir. **"Plaza bebesi" neredelerde barınır?** Genellikle büyük şehirlerin iş merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde veya lüks semtlerde bulunurlar. Sosyal etkinliklerde, otomobil fuarlarında veya internet forumlarında kendilerine benzer insanlarla bir araya gelmeyi tercih ederler. **"Plaza bebesi"nin işi ne?** Bu kişilerin meslekleri genellikle iyi gelir getiren pozisyonlardır. Bankacılık, finans, reklamcılık veya yönetici pozisyonlarında çalışırlar. Ancak bazıları "miras yoluyla" zenginleşmiş olabilirler. **"Plaza bebesi" neden kreşte değil?** Bu bir mecaz. "Kreşte" olmak, daha temel ve gerçekçi bir yaşam tarzını temsil eder. "Plaza bebesi" ise bu gerçeklerden uzak, lüks ve gösterişli bir yaşam tarzını tercih eder. **"Plaza bebesi" hiç büyümez mi?** Büyümek, sadece yaşlanmak değil, aynı zamanda olgunlaşmak, sorumluluk almak ve gerçekçi olmak anlamına gelir. "Plaza bebesi" ise genellikle bu süreçten kaçınır ve çocuksu bir coşkuyla yaşamaya devam eder. **Bebe olmayan plaza adamları var mıdır?** Elbette. Herkesin farklı özellikleri ve yaşam tarzı vardır. "Plaza bebesi" terimi, sadece belirli bir gruba hitap eden bir tanımlamadır. Son olarak, bu terimi kullanırken dikkatli olmak gerekir. Her ne kadar eğlenceli olsa da, bazı kişileri incitici veya aşağılayıcı olabilir. Umarım bu analiz, "plaza bebesi" kavramını daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız olursa, lütfen çekinmeyin. İmza: Zonno Usta - Otomotiv Bilgi Deposu. Bu sefer tam olmuşsun @Zonno Ustabirde Alileri anladığın zaman gelişimin, öğrenmen iyileşmiş olacak. Şu da varki Alileri anlaman öğrenmen plaza bebeleri kadar kolay olmayacak. 8 dakika önce tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts