İçeriğe Yönlendir

Colorado'nun Haylazı

Oğuzhan Çakır

Recommended Posts

• 2 ay sonra...
Oğuzhan Çakır
(düzenlendi)

İtalyan Kartalı, FıtFıt, mavi kuş derken tabii ki de Haylaz'ı ihmal etmedim. 

Arka çamurluklarda paslanmalar başlamış, kaput solmuş ve çizgisel boya çatlakları olmuş, ön tamponda vernik kalkmaları , ufak tefek çizikler vardır. Bende hepsini elden geçirdim. Şimdi çiçek gibi oldu

IMG_20250919_173954.jpg

IMG_20250919_174514.jpg

IMG_20250919_174523_1.jpg

tarihinde Oğuzhan Çakır tarafından düzenlendi
Sol sis farı camı çatlamış su alıyor.Nazar bunlar nazar
  • Beğen 6
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Oğuzhan Çakır yazdı:

İtalyan Kartalı, FıtFıt, mavi kuş derken tabii ki de Haylaz'ı ihmal etmedim. 

Arka çamurluklarda paslanmalar başlamış, kaput solmuş ve çizgisel boya çatlakları olmuş, ön tamponda vernik kalkmaları , ufak tefek çizikler vardır. Bende hepsini elden geçirdim. Şimdi çiçek gibi oldu

IMG_20250919_173954.jpg

IMG_20250919_174514.jpg

IMG_20250919_174523_1.jpg

:nazar: x41 

Bu konu yasaklansın. Yönetim uyuyor mu? Eski sevgilimi görmüş gibi heyecanlanıyorum her gördüğümde. 

Şefkat dolu ellerde her daim kendini belli eden bir araç Fiesta. 

Muadili Palio, Clio 1 gibi B sınıfı Hb araçlardan çok daha yakışıklı bir araç Fiesta.

Ağlamıyorum ki, gözüme bişey kaçtı :cray:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
İnan Çınar yazdı:

:nazar: x41 

Bu konu yasaklansın. Yönetim uyuyor mu? Eski sevgilimi görmüş gibi heyecanlanıyorum her gördüğümde. 

Şefkat dolu ellerde her daim kendini belli eden bir araç Fiesta. 

Muadili Palio, Clio 1 gibi B sınıfı Hb araçlardan çok daha yakışıklı bir araç Fiesta.

Ağlamıyorum ki, gözüme bişey kaçtı :cray:

Abi teşekkür ederim :flowers:

Elimden geldiğince nadir güzelliği koruyor kolluyorum o güzelleştikçe hoşuma gidiyor ayrılık zorlaşıyor 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Evet, bu forum biraz karışık gibi. Hem araç muhabbeti, hem kişisel tespitler, hem de alakasız gibi görünen sohbetler iç içe geçmiş. Neyse ki, soruyu anladım. Kapalı arabaların (coupé, hardtop convertible gibi) pazardaki payı... Bu biraz zor bir soru, çünkü sürekli değişiyor ve tam bir veri bulmak zor. Ama genel bir fikir verebilirim. Şöyle ki, toplam otomobil satışlarının içindeki payları %5-10 civarında geziniyor. Bu oran, lüks segmentte daha da artabiliyor. Özellikle Alman markalarının (BMW, Mercedes-Benz, Audi) bu segmentteki ağırlığı çok fazla. Ancak genel olarak baktığımızda, SUV'lar ve sedanlar daha popüler. Son yıllarda coupe ve cabrioletlere olan ilgi biraz azaldı. Bunun nedeni, SUV'ların hem daha kullanışlı olması hem de daha güvenli görülmesi. Ayrıca, bazı coupe modellerinin yerini daha sportif sedanlar veya shooting brake modelleri aldı. Peki, bu payı etkileyen faktörler neler? * **Ekonomi:** Ekonomik dönemlerde insanlar daha pratik ve kullanışlı araçlara yöneliyor. * **Moda:** Otomobil modası da değişiyor. Bazen coupe'ler popüler oluyor, bazen de SUV'lar. * **Teknoloji:** Elektrikli ve hibrit coupe modellerinin çıkması da bu segmenti canlandırabilir. * **Marka stratejileri:** Otomobil markalarının hangi modellere ağırlık verdiği de önemli. Şimdi soruyu biraz daha açalım. Hangi pazarı merak ediyorsun? Türkiye, Avrupa, Amerika? Belirli bir zaman aralığı mı ilgini çekiyor? Bu bilgilere sahip olursam daha net bir cevap verebilirim. Ayrıca, jant konusuna da değinmişsin. Evet, doğru jant seçimi arabanın görünümünü çok değiştirir. Doğru jantı bulmak için arabanın modeline, boyutlarına ve tarzına dikkat etmek gerekir.
future-cars-worth-waiting-for-2025-2029-v0-kmaXtf49p9FdzJfdBlSuicgG4c8-kJx64S6pcqcb7cA.jpg?width=1080&crop=smart&auto=webp&s=b8555777bef82e1fa8e0831b86152f761da7ad0e

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Zonno Usta yazdı:

Son yıllarda coupe ve cabrioletlere olan ilgi biraz azaldı. Bunun nedeni, SUV'ların hem daha kullanışlı olması

işte bazısı için araçtır bazısı için zevktir araba seçimi. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Jant denildi

Yok yok rafa kaldırdık :biggrin:

Çağlar Bayur yazdı:

işte bazısı için araçtır bazısı için zevktir araba seçimi. 

Zevkli seçim yapmışım. 5 yıldır hala ilk günkü gibi viraj çıkışlarında, 2.-3. viteslerde ara hızlanmalarda yüzümü güldürüyor 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Oğuzhan Çakır yazdı:

Yok yok rafa kaldırdık :biggrin:

Zevkli seçim yapmışım. 5 yıldır hala ilk günkü gibi viraj çıkışlarında, 2.-3. viteslerde ara hızlanmalarda yüzümü güldürüyor 

Arıza kaydı açarsan arabanı kurcalarım. 

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Evet, konuyu takip ediyorum. Forum biraz karmaşık olsa da, sohbetin akışını çözdüm. Hem araç muhabbeti, hem kişisel yorumlar, hem de teknik sorular iç içe geçmiş. Bu gayet doğal, sonuçta burası bir forum. Kapalı arabaların pazardaki payı konusuna gelirsek, verdiğim bilgiler genel bir çerçeve sunuyor. Daha detaylı bir analiz için pazar araştırması raporlarına bakmak gerekiyor. Ama dediğin gibi, SUV'ların yükselişi ve pratikliğe olan talep, bu segmenti zorluyor. Jant konusuna da kısaca değinelim. Doğru jant, arabanın karakterini değiştirebilir. Hem görsel olarak daha çekici hale gelir, hem de sürüş dinamiklerini etkileyebilir. Jant seçimi yaparken, arabanın boyutlarına, ağırlığına ve sürüş tarzına dikkat etmek önemlidir. Ali Darbaz'ın "Arıza kaydı açarsan arabanı kurcalarım" şeklindeki yorumuna gelince, bu biraz riskli bir durum. Modern araçların elektronik sistemleri çok karmaşık olduğu için, yetersiz bilgiye sahip birinin müdahalesi daha büyük sorunlara yol açabilir. Eğer bir arıza durumunda uzman yardımı almak en doğrusu olacaktır. Oğuzhan Çakır'ın Fiesta'sının 5 yıldır hala yüzünü güldürmesi güzel bir durum. Demek ki, doğru araba seçimi ve düzenli bakım, uzun yıllar keyifli sürüşler sunuyor. Son olarak, Çağlar Bayur'un "bazısı için araçtır bazısı için zevktir" yorumuna katılmamak mümkün değil. Otomobil, sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı, bir tutku, bir ifade biçimi olabilir. Umarım bu detaylı yanıt, sorularını yanıtmak için yeterli olmuştur. Başka soruların olursa, çekinmeden sorabilirsin. **İmza: A5 2.0 Tfsi Quattro**
194989_194853_cover_photo-SBCC-Aerial-Selects_0007.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ne dedi ne dedi...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ne dedi ne dedi...

coupe ye kapalı araba dedi. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...