Selçuk Bakış 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Telefonu elime almam lazım. Kapatılması gereken şeyler var. %40 anormal. bu arada telefonu %30-80 arası kullanmak batarya ömürünü uzatır Apple da 500 şarj döngüsü var. 500 döngüyü doldurunca batarya garanti harici işlem görüyor. %20 altında şarja takınca bu döngüye dahil olmuyor. Bilgi olarak dursun. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Furkan Sumer yazdı: teamviewer yapalım abi? eger anormallik bu sekildeyse? bazen de %10’da gittikce gidiyor hic eksilmedigi oluyor. Olmadı yaparız. Birkaç şey sorayım. 1.arka planda uygulama yenile kapalı mı? 2. Gizlilikte -apple sunduğu reklamlar -analiz ve iyileştirmeler -takip etme -konum servisleri içinde konum uyarıları, konumu paylaş, uygulama parçacıkları ve sistem servisleri içinde 4-5 tane kullanılan servis haricinde diğer şeylerin kapalı olması lazım. Bildirimlerden bir çoğunu kapatmak. Mail acil değilse bildirim kapatmalı Otomatik saat ayarlama kapatmalı icloud yedeklemeleri önemli. Gece en çok yedekleme ve tanı gömderme yapıyor telefon. Misal ben rehber, notlar, dosyalarım dışında yedekleme yapmıyorum. Hepsi kapalı. Bunlara bi bakar mısın? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Selçuk Bakış yazdı: Apple da 500 şarj döngüsü var. 500 döngüyü doldurunca batarya garanti harici işlem görüyor. %20 altında şarja takınca bu döngüye dahil olmuyor. Bilgi olarak dursun. Nasıl olmuyor? Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 30 Kasım 2020 Yazar Paylaş 30 Kasım 2020 arka plan kapali konum servisleri acik (haritayla ilgili bi cok veri, uyari aktif) analizler kapali ama veriler agzina kadar dolu. (whatsapp sohbet yedegi gibi asagi indikce tonla veri var. 90 gun falan yazan ibareler var) takip acik alisveris uygulamalarini kapali tutuyorum. harici bildirimleri kontrol etmem lazim yine de.. oto saat acik icloud drive, kişiler, fotolar, notlar, wallet, game center, siri acik icloud yedekleme kapali Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Nasıl olmuyor? 20 altında takıp tam dolunca çıkardığında sayaç işlemiyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Furkan Sumer yazdı: arka plan kapali konum servisleri acik (haritayla ilgili bi cok veri, uyari aktif) analizler kapali ama veriler agzina kadar dolu. (whatsapp sohbet yedegi gibi asagi indikce tonla veri var. 90 gun falan yazan ibareler var) takip acik alisveris uygulamalarini kapali tutuyorum. harici bildirimleri kontrol etmem lazim yine de.. oto saat acik icloud drive, kişiler, fotolar, notlar, wallet, game center, siri acik icloud yedekleme kapali Uygulamaların gps kullanımına da bakmak lazım. Uygulamayı kullanırken veya her zaman ibaresi var. Her zaman ibaresi sıkıntılı. Apple sağlıklı şarj için bile gps kullanıyor. Başka bir sürü şey için de aynı. Foto yedeklemeleri de veri tüketir. Bir de telefon çekimi kötüyse o da şarj tüketir. konum servislerinin içimdeki sistem servislerine de bakmak lazım. Onlar çok fena. Selçuk Bakış yazdı: 20 altında takıp tam dolunca çıkardığında sayaç işlemiyor. Apple bunu atlamış olabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Apple bunu atlamış olabilir mi? Atlama olarak değil daha doğru(bana göre)şarj etme yöntemi olduğu için bu şekilde ayarlanmış. Bu şekilde kullandığım cihazlarım da 3 yıla kadar verimli şekilde orijinal batarya kullandım. Bu arada bu şarj döngüsü olayını yakın arkadaşım olan yetkili servis müdüründen bilgi aldım, kendime göre söylediğim bir durum değil. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 30 Kasım 2020 Yazar Paylaş 30 Kasım 2020 3u tools’a her (foto yedeklemek icin) kablolu baglandigimda kac defa sarja takildigini gosteriyor ama her seferinde artis var. acaba %20 den takip %100 de cikarsam bu saymayi dengeleyebilecek miyim? ornek vermek gerekirse, aslinda 500 defa takmisim, %20 altinda takip fulledigim zaman 300 defa gosterecek gibi? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Furkan Sumer yazdı: 3u tools’a her (foto yedeklemek icin) kablolu baglandigimda kac defa sarja takildigini gosteriyor ama her seferinde artis var. acaba %20 den takip %100 de cikarsam bu saymayi dengeleyebilecek miyim? ornek vermek gerekirse, aslinda 500 defa takmisim, %20 altinda takip fulledigim zaman 300 defa gosterecek gibi? Eskiyi değiştirmez, yenileri sayar bence 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Selçuk Bakış yazdı: Atlama olarak değil daha doğru(bana göre)şarj etme yöntemi olduğu için bu şekilde ayarlanmış. Bu şekilde kullandığım cihazlarım da 3 yıla kadar verimli şekilde orijinal batarya kullandım. Bu arada bu şarj döngüsü olayını yakın arkadaşım olan yetkili servis müdüründen bilgi aldım, kendime göre söylediğim bir durum değil. Öyle bi durum olsa telefonu sürekli %10-100 arası kullanan birinin şarj döngüsü hep sıfır olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Öyle bi durum olsa telefonu sürekli %10-100 arası kullanan birinin şarj döngüsü hep sıfır olurdu. Takdir sizin Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 1 Aralık 2020 Paylaş 1 Aralık 2020 İphone kullanan arkadaşları, yenilenebilir enerji konusunda çalıştırmak lazım. Okuduğum postlar bitirme tezi gibi 😁 Vay canına yahu 🙄 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2020 Paylaş 5 Aralık 2020 Ben bu live’ı kullanmıyordum. Halbuki foto çekiminde arka planda hareketli istenmeyen görseli bile silebiliyormuşuz Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 İlginç bir şekilde iphone 8’in ekran renklerinin iphone 11’den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İphone 11’de lcd var. Pro ve pro max’da led ekran var Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Yeni iphone’larda 3d touch kaldırılmış yav. Beneki ip8 ile hanımdaki ip11’de bir şeye basılı tutunca bendeki çok hızlı açılıyor. Yenilerde bası tutma ile açılan ekran eskilerde ekrana bastırınca açıldığı için yeniler daha yavaş. Parmağın ekran üstündeki süresini baz alıyor yeniler Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 ayarlanabiliyor assistive touch menusu yok mu? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Furkan Sumer yazdı: ayarlanabiliyor assistive touch menusu yok mu? O zaman da kısa basman gereken şeylerde karmaşa olabilir. 3d touch iyiydi yani Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 kisisellestirme, süre, hiz ekleme konusunda gayet iyi.. yeni hareket olarakta eklenebilir. Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 ’ in sitesinde 3d bulundugunu soyluyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Furkan Sumer yazdı: ’ in sitesinde 3d bulundugunu soyluyor. 7’de var zaten. 11’de yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 de hadi ama, hala geçemedinizmi Apple a (12 ye geçeceksiniz, 12 minide kabul edilir) Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 6 Aralık 2020 Yazar Paylaş 6 Aralık 2020 Benim satip 12 alacagim bir Über Clio’m yok Ali abi 😂 Sag mi yoksa sol bobrek mi ona karar veremedim? 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Furkan Sumer yazdı: Benim satip 12 alacagim bir Über Clio’m yok Ali abi 😂 Sag mi yoksa sol bobrek mi ona karar veremedim? Ooo böbrenk girdi işin içine, o zaman 12 pro max full ötesi almak lazım, über kilyo neki yanında Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 iphone 12 pro max 512gb 20.000tl. Yani 10 tanesi bi über ediyor 😁nolacak bu işin sonu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Aralık 2020 Paylaş 6 Aralık 2020 Aboo sudan ucuz kaçmaz ayrıca 10 tanesi bir über etmiyor, daha çık hele sen Yorum bağlantısı
Recommended Posts