Koray Demir 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Edd China eski bir Citröene Hy Van’a vakti zamanında agm akü ve komple tesisat ile harika bir elektrik sistemi kurmuştu 28.50’den itibaren izleyebilirsiniz. Senin hayalindeki tam olarak böyle bir şey anladığım kadarıyla içinde kettle bile çalışabiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Aralık 2020 Yazar Paylaş 27 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: kaç kişi gidecek? Maksimum 5 kişi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 maksimumu sormadım o durumda çadıra geçilir normalde iki mi? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Aralık 2020 Yazar Paylaş 27 Aralık 2020 Mehmet Göktürk yazdı: maksimumu sormadım o durumda çadıra geçilir normalde iki mi? Karı Koca gezerler abi. Biz izinden izine eşlik ederiz. Haftasonu cruze ile gider evlerine misafir oluruz artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Siz çadır onlar van uygun. ruhsat işlerinde oturma yeri kadar yatak ve kemerli koltuk gerekiyor. Bu nedenle 3 ya da 4 kişiyi aşmamak lazım. Önce bu sene kiralasınlar. Kiralıkla bakarsın hoşlarında gitmez. ya da gider. araç içi uyumak kolay iş değil. Bir de evinizde koyacak yer var mı? Bunlara hırsız da giriyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Selçuk Keleş yazdı: Ben en çok karavan parkta dip dibe yaşamaya çalışanları anlayamıyorum. ben anlıyorum, birebir yaşadığım için, gökdelen fotoğrafına bakıp , ben bunu yaparım ne varki heryeri cam diyen müteahhit gibi düşün. temel yok 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Bu konu alternatöre binen yüke bağlanır en son 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: ben anlıyorum, birebir yaşadığım için, gökdelen fotoğrafına bakıp , ben bunu yaparım ne varki heryeri cam diyen müteahhit gibi düşün. temel yok ilginç. Şehir hayatından iyice bıkmış insanlar demek ki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Selçuk Keleş yazdı: ilginç. Şehir hayatından iyice bıkmış insanlar demek ki. kopya yaşamlara özenti de var 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: kopya yaşamlara özenti de var T2 ile Türkiye'yi dolaşırım sanmak... 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 bana da çek çekli bişeyler yapmak mantıklı geliyor Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 100 w güneş paneli+ 74 amper efb akü 75 watt lık otel minibarını yaz günü sürekli çalıştırmıyor. Yazın gezilecek ve buzdolabına ihtiyaç olmayacak Ekonomik istiyorsan j9 bakılabilir ama o da nazlı diyorlar yola vurunca. Araç hariç bütçe belli mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Köksal Yılmaz yazdı: 100 w güneş paneli+ 74 amper efb akü 75 watt lık otel minibarını yaz günü sürekli çalıştırmıyor. Yazın gezilecek ve buzdolabına ihtiyaç olmayacak Ekonomik istiyorsan j9 bakılabilir ama o da nazlı diyorlar yola vurunca. Araç hariç bütçe belli mi? otel minibarları en kötü enerji verimliliği olan buzdolapları. 12v kompresörlüler yetişir. dışına ek izolasyon da yapınca fazla fazla yeter. Otel minibarlarını lpg ile çalışması için modifiye edebiliyorsun. Tabi biraz yangın tehlikesi var. ısıtma rezistasının olduğu yere şofben pilot alevi yerleştriiyorlar. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 otel minibarları en kötü enerji verimliliği olan buzdolapları. 12v kompresörlüler yetişir. dışına ek izolasyon da yapınca fazla fazla yeter. Otel minibarlarını lpg ile çalışması için modifiye edebiliyorsun. Tabi biraz yangın tehlikesi var. ısıtma rezistasının olduğu yere şofben pilot alevi yerleştriiyorlar.Kötü ise otellerde neden tercih ediliyor acaba? Tüketimi düşük olur diye tercih etmiştim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Mehmet Göktürk yazdı: otel minibarları en kötü enerji verimliliği olan buzdolapları. 12v kompresörlüler yetişir. dışına ek izolasyon da yapınca fazla fazla yeter. Otel minibarlarını lpg ile çalışması için modifiye edebiliyorsun. Tabi biraz yangın tehlikesi var. ısıtma rezistasının olduğu yere şofben pilot alevi yerleştriiyorlar. Kötü ise otellerde neden tercih ediliyor acaba? Tüketimi düşük olur diye tercih etmiştim. ses yapmaz. bakım istemez hareketli parça yok yıllarca çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Aralık 2020 Yazar Paylaş 27 Aralık 2020 Şu videoyu izleyince zihnim parladı. Yorum bağlantısı
Ahmet Serin 27 Aralık 2020 Paylaş 27 Aralık 2020 Kia pregio panelvandan kendi imkanlarımızda işimizi görecek bir karavan(ımsı) yapıp tüm Türkiye'yi karış karış gezdik. 1998 yazı ilk turumuzda tüm karadeniz bölgesi ve içanadolunun tamamını 38 günde bitirdik. O ilk gezi olduğu için araçta fazla donanım yoktu ama ihtiyacımız olacak hatta olmayacak bir çok eşyamız vardı. (Ör:2 tane şişme ragting botu)İkinci kez 2000 yılında Adana'dan doğuya doğru çıktık. Nasıl bir kavis aldıysak kendimizi batıda bulduk. 45 gün sonra eve döndük.Ama bu sefer donanım iyiydi. 1300w inverter, amonyaklı buzdolabı, 37ekran tv...2002 yılında yine bir 30 günlük Trakya, Çanakkale, Ege turu yaptık.Aralarda da fırsat oldukça hafta sonu, tatil vs 2-5 günlük yakın yerlere gittik.O zamanlar karavan parkı çook nadirdi. Genelde milli park, dinlenme yerleri, çadır kampları gibi yerleri tercih ettik. Öyle yer bulamadığımızda öğretmenevi bahçesi, valilik gibi güvenliği olan yerleri kullandık.En ilginci Nemrut'un tepesinde hiç kimse yokken sadece biz 2 kişi geceledik (tesislerin az aşağısında).Doğu ve güneydoğuyu 37 günde dolaştık.En sonunda gitmediğimiz yer kalmadı. Hatta bazı yerleri 2-3 kez gördük.Yurtiçi gezileri oto ile yapıyoruz ama çok üzücü olduğu için artık bir yere gitmeme kararı aldık.Geçen yaza kadar yılda 1 kez yurt içi 1 kez de yurt dışı gezi yapıyorduk. Ama eski gezilerde görmediğimiz yeni bir yer varsa nokta gezi yapıyoruz.Yurt dışında da 15 ülkeye gittik ama sadece biri otoyla. 6 Yorum bağlantısı
Emre Demir 28 Aralık 2020 Paylaş 28 Aralık 2020 Kia pregio panelvandan kendi imkanlarımızda işimizi görecek bir karavan(ımsı) yapıp tüm Türkiye'yi karış karış gezdik. 1998 yazı ilk turumuzda tüm karadeniz bölgesi ve içanadolunun tamamını 38 günde bitirdik. O ilk gezi olduğu için araçta fazla donanım yoktu ama ihtiyacımız olacak hatta olmayacak bir çok eşyamız vardı. (Ör:2 tane şişme ragting botu)İkinci kez 2000 yılında Adana'dan doğuya doğru çıktık. Nasıl bir kavis aldıysak kendimizi batıda bulduk. 45 gün sonra eve döndük.Ama bu sefer donanım iyiydi. 1300w inverter, amonyaklı buzdolabı, 37ekran tv...2002 yılında yine bir 30 günlük Trakya, Çanakkale, Ege turu yaptık.Aralarda da fırsat oldukça hafta sonu, tatil vs 2-5 günlük yakın yerlere gittik.O zamanlar karavan parkı çook nadirdi. Genelde milli park, dinlenme yerleri, çadır kampları gibi yerleri tercih ettik. Öyle yer bulamadığımızda öğretmenevi bahçesi, valilik gibi güvenliği olan yerleri kullandık.En ilginci Nemrut'un tepesinde hiç kimse yokken sadece biz 2 kişi geceledik (tesislerin az aşağısında).Doğu ve güneydoğuyu 37 günde dolaştık.En sonunda gitmediğimiz yer kalmadı. Hatta bazı yerleri 2-3 kez gördük.Yurtiçi gezileri oto ile yapıyoruz ama çok üzücü olduğu için artık bir yere gitmeme kararı aldık.Geçen yaza kadar yılda 1 kez yurt içi 1 kez de yurt dışı gezi yapıyorduk. Ama eski gezilerde görmediğimiz yeni bir yer varsa nokta gezi yapıyoruz.Yurt dışında da 15 ülkeye gittik ama sadece biri otoyla.bi solukta okudum [emoji4] Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2021 Yazar Paylaş 9 Ocak 2021 Bu elektrik mevzusu çok ama çok ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. İzlediğim yelkenli gemi videolarında ve Karavan videolarında elektrik sistemi çöküyor. Hadi karavanları boş verin, okyanusun ortasında yelkenli gemide yangın çıkarttı. Duman sensörü ile yangını farkedip söndürmeyi başardı. Bu çift ise Akü gazından dolayı ölümden dönmüş. Gaz ve Duman sensörleri sayesinde kurtulmuşlar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2021 Paylaş 9 Ocak 2021 bu tip sistemlerde ehil işçilik gerekir, yutuptan öğrenip monte ederse olacağı bu arabaya tvitır takma planlamam 3 ay sürdü. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2021 Yazar Paylaş 9 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: bu tip sistemlerde ehil işçilik gerekir, yutuptan öğrenip monte ederse olacağı bu arabaya tvitır takma planlamam 3 ay sürdü. Abi ben anlamıyorum. 100 Amperik AGM akü güneş doğana kadar idare edemiyor mu. Bu insanlar 3 tane akü bağlayıp karavanda elektrik yetiremiyor olması çok ama çok tuhaf. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Ocak 2021 Paylaş 9 Ocak 2021 200 w bir TV olsa, 12 volttan kayıplarla birlikte 20 A falan çeker, 5 saat izlese 100Ah. Yanlış mı hesaplıyorum. Biz dolabı falan var bunlarda birde. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ocak 2021 Yazar Paylaş 9 Ocak 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 200 w bir TV olsa, 12 volttan kayıplarla birlikte 20 A falan çeker, 5 saat izlese 100Ah. Yanlış mı hesaplıyorum. Biz dolabı falan var bunlarda birde. Şu adaptörü çalıştırsa kaç saat idare eder. Orijinal Dell 19.5v 3.34a 65w Notebook Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak 2021 Paylaş 9 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Abi ben anlamıyorum. 100 Amperik AGM akü güneş doğana kadar idare edemiyor mu. Bu insanlar 3 tane akü bağlayıp karavanda elektrik yetiremiyor olması çok ama çok tuhaf. V= IxR 12volta takıldın kaldın, 220 V a bir çevir bak nasıl tükenir, boşuna yazmamıştım 200 A lik 3 akü ile çıkar işi bilenler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts