Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Ben almadım zaten soruyu ben sordum. Ducatonun motoru ile kamp alanında yaşam akümü şarj etmek zorunda kalırsam ne kadar süre motor çalıştırmam gerekecekti. İnsanları rahatsız etmeden en kısa sürede işimi bitirmem lazım. Ucuz 100 lük efb aküsü olsaydı ne kadar sürede %50 bitmiş aküyü %100 yapabilirdik. Ben bunu öğrenmeye çalışıyordum. Videodaki ingiliz ölçüm yapmış ama kullandığı aküler lityum piller. 2000 devirde 130amperle besliyor , bu da benim işime gelmiyor. Bana ucuz akülerin şarj olma hızı lazım. Onuda bir türlü bulamıyordum. Sen 20 amperle 2,5 saatle şarj edersin dedin benim için konu bitti. 10 Ocak 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Ducatonun motoru ile kamp alanında yaşam akümü şarj etmek zorunda kalırsam ne kadar süre motor çalıştırmam gerekecekti. İnsanları rahatsız etmeden en kısa sürede işimi bitirmem lazım. Ucuz 100 lük efb aküsü olsaydı ne kadar sürede %50 bitmiş aküyü %100 yapabilirdik. Ben bunu öğrenmeye çalışıyordum. Videodaki ingiliz ölçüm yapmış ama kullandığı aküler lityum piller. 2000 devirde 130amperle besliyor , bu da benim işime gelmiyor. Bana ucuz akülerin şarj olma hızı lazım. Onuda bir türlü bulamıyordur. Ducato değil motokaravan demen gerekiyor. Biraz daha özenli olalım. not: konunun silinmesine gerek yok. tartışma mesajlarını temizleyelim olsun bitsin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Rolantide akü mü dolar ya. Marşa basarken harcadığını 15 dakkada zor doldurursun.. Panel koyacaksın yada kampingden elektrik alacaksın. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Rolantide akü mü dolar ya. Marşa basarken harcadığını 15 dakkada zor doldurursun.. Panel koyacaksın yada kampingden elektrik alacaksın. Ama işte abi kaçırdığımız nokta orası. Rölantide Ducato 78 amper basıyor aküye. Ama işte lityum pile 78 amper basıyor. Dandik aküye 78 amperle basacakmı. Sonra kamp alanında küfür yemeyelim. Ayrıca solar işi yaş iş. Çoğu insan istediği verimi alamıyor. Onlarca video izledim, Güneşte kalan karavan çok fazla sıcak oluyor. Ormana çekincede gölgede kalıyor. Bu seferde akü şarj olmuyor. O yuzden vasıfsız buluyorum. Ormanda ağaç gölgesine karavanını park edemeyince ne anlamı var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Ama işte abi kaçırdığımız nokta orası. Rölantide Ducato 78 amper basıyor aküye. Ama işte lityum pile 78 amper basıyor. Dandik aküye 78 amperle basacakmı. Sonra kamp alanında küfür yemeyelim. Ayrıca solar işi yaş iş. Çoğu insan istediği verimi alamıyor. Onlarca video izledim, Güneşte kalan karavan çok fazla sıcak oluyor. Ormana çekincede gölgede kalıyor. Bu seferde akü şarj olmuyor. O yuzden vasıfsız buluyorum. Ormanda ağaç gölgesine karavanını park edemeyince ne anlamı var. 1- rölantide bir daha kamp alanında hele gece adam bulursam sabotaj yapacağım 2- elektrik harcayan aletleri plansız programsız yapıyorlar o zaman işin çok zor. Tüm stand by akımlarını sıfır yapacaksın anahtarlı yapacaksın. USB 5V fişi bile stand by çeker. Öyle 220V buzdolabını inverterle kullanırım felan yok. Ne inverteri ya? Kapa onun anahtarını. 3- panelleri seyyar yapanlar var uzatmalı. Sana tek panel yeter. büyük de gerekmez. yapman gereken karavanı bulmak. elektriği geç. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: 1- rölantide bir daha kamp alanında hele gece adam bulursam sabotaj yapacağım 2- elektrik harcayan aletleri plansız programsız yapıyorlar o zaman işin çok zor. Tüm stand by akımlarını sıfır yapacaksın anahtarlı yapacaksın. USB 5V fişi bile stand by çeker. Öyle 220V buzdolabını inverterle kullanırım felan yok. Ne inverteri ya? Kapa onun anahtarını. 3- panelleri seyyar yapanlar var uzatmalı. 50 w seyyar güneş paneli alacağim. Telefon ve notebook şarj etmesi için. Otomobilin orjinal enerji tedariğini bozmadan , sadece ek akü takmaktan ibaret bir sistem aklıma daha çok yatıyor . Bana engel olan tek şey buzdolabı. Notebbok ve telefon bize her türlü multimedyayı sağlar. Notebook tek şarj ile 5 saat telefonlar 15 saat çalışıyor . Webasto, tv , vs gerek yok bizde. Summer Camper araba yapıyoruz. Bizde kimse kışın kampa çıkmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: 50 w seyyar güneş paneli alacağim. Telefon ve notebook şarj etmesi için. Otomobilin orjinal enerji tedariğini bozmadan , sadece ek akü takmaktan ibaret bir sistem aklıma daha çok yatıyor . Bana engel olan tek şey buzdolabı. Notebbok ve telefon bize her türlü multimedyayı sağlar. Notebook tek şarj ile 5 saat telefonlar 15 saat çalışıyor . Webasto, tv , vs gerek yok bizde. Summer Camper araba yapıyoruz. Bizde kimse kışın kampa çıkmaz. 80-100 al Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Ama işte abi kaçırdığımız nokta orası. Rölantide Ducato 78 amper basıyor aküye. Ama işte lityum pile 78 amper basıyor. Dandik aküye 78 amperle basacakmı. Sonra kamp alanında küfür yemeyelim. Ayrıca solar işi yaş iş. Çoğu insan istediği verimi alamıyor. Onlarca video izledim, Güneşte kalan karavan çok fazla sıcak oluyor. Ormana çekincede gölgede kalıyor. Bu seferde akü şarj olmuyor. O yuzden vasıfsız buluyorum. Ormanda ağaç gölgesine karavanını park edemeyince ne anlamı var. bahsettiginiz akuler kisa surede elinizde kalir. jel ve agm akuler dongu sayilari boyunca hizmet verir ve daha fazla bosalmaya musaittir. sulu akuye oyle uzun donguler yaptiramazsiniz omrunu tamamlarlar. Sulu akuler mars akusudur, dusundugunuz gibi kullanilmamalidir. siz karavan yapsaniz onda hypermil ile ihtiyaclari cevirirsiniz ama karavan mantigi size ters gelir. Herseyi pahalidir neredeyse. arkadaslarimdan ayni cihazlari kullanarak 100 luk aku ile yetinen de var, 200 luk akuyle sabahi cikaramayan da var. gunes paneli ve mppt sarj regulatoru illaki olmasi gerekir. Moto dusundugunuz icin 12v dc to dc roleye ek bir de bir ara cihaz daha gerekir. Direk regulatorden kablo almaniz dogru degildir. motonun korsan bile olsa her yil muayenesi, sigortasi vs olacak. Bu paraya dossekte yatmaktan sa cekme karavan almak idealdir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 jel akü alacak zaten. çaresi yok. 45-60 ile başlayabilir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Sami Demirpaz yazdı: bahsettiginiz akuler kisa surede elinizde kalir. jel ve agm akuler dongu sayilari boyunca hizmet verir ve daha fazla bosalmaya musaittir. sulu akuye oyle uzun donguler yaptiramazsiniz omrunu tamamlarlar. Sulu akuler mars akusudur, dusundugunuz gibi kullanilmamalidir. siz karavan yapsaniz onda hypermil ile ihtiyaclari cevirirsiniz ama karavan mantigi size ters gelir. Herseyi pahalidir neredeyse. arkadaslarimdan ayni cihazlari kullanarak 100 luk aku ile yetinen de var, 200 luk akuyle sabahi cikaramayan da var. gunes paneli ve mppt sarj regulatoru illaki olmasi gerekir. Moto dusundugunuz icin 12v dc to dc roleye ek bir de bir ara cihaz daha gerekir. Direk regulatorden kablo almaniz dogru degildir. motonun korsan bile olsa her yil muayenesi, sigortasi vs olacak. Bu paraya dossekte yatmaktan sa cekme karavan almak idealdir. Döşşek işin şakası ,oraya fazla takılmayın. Akülerin Deep Cycle çevrim grafiklerini inceledim. 100 lük aküyü %50 nin altında düşürmedikce ömrünün 10 12 yıl olacağını söylüyorlar . Konuyla ilgili Kamp Rehberinin sunumunu izledim. Hele bir alalım, vergiyi o zaman düşünmeye başlarız. Her ne kadar karavan bile olsa babamın bir ulaşım aracına ihtiyacı var. Ulaşım maksatlı kullanmayıda düşünüyor. Ducatolar çok az yakan makineler. Babamın eskiden kullandığı ducatolar full yükle 6 litre ile 7 litre arasında gezerdi. Bir binek araba kadar az yakıyorlar. Mehmet Göktürk yazdı: jel akü alacak zaten. çaresi yok. 45-60 ile başlayabilir. Abi EFB yada AGM düşünüyordum. Aküye nekadar para kalırsa artık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Hele bir alalım, izolasyon için poliüretan araştırdın mı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: izolasyon için poliüretan araştırdın mı Henuz ona sıra gelmedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Henuz ona sıra gelmedi. şimdiden yazayım, kanserojen değil Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: şimdiden yazayım, kanserojen değil Büyüsü kaçtı Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Döşşek işin şakası ,oraya fazla takılmayın. Akülerin Deep Cycle çevrim grafiklerini inceledim. 100 lük aküyü %50 nin altında düşürmedikce ömrünün 10 12 yıl olacağını söylüyorlar . Konuyla ilgili Kamp Rehberinin sunumunu izledim. Hele bir alalım, vergiyi o zaman düşünmeye başlarız. Her ne kadar karavan bile olsa babamın bir ulaşım aracına ihtiyacı var. Ulaşım maksatlı kullanmayıda düşünüyor. Ducatolar çok az yakan makineler. Babamın eskiden kullandığı ducatolar full yükle 6 litre ile 7 litre arasında gezerdi. Bir binek araba kadar az yakıyorlar. Abi EFB yada AGM düşünüyordum. Aküye nekadar para kalırsa artık. ben anlamam öyle. vardır jel vardır marin kurşun. bi de lityum ki alınamaz. Çağlar Bayur yazdı: izolasyon için poliüretan araştırdın mı İzolasyon mu? O ne 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Büyüsü kaçtı tühh Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: ben anlamam öyle. vardır jel vardır marin kurşun. bi de lityum ki alınamaz. İzolasyon mu? O ne Sumer camperda izalasyona gerek varmı. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: tühh Fitili ateşledin. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Yazlık kamp arabasının izolasyona ihtiyacı olurmuki abi. Normal sac yetmezmi. İzolasyon çok pahalı değil. Çatıda tonla taş yünü var. Değerlendiririz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Yazlık kamp arabasının izolasyona ihtiyacı olurmuki abi. Normal sac yetmezmi. İzolasyon çok pahalı değil. Çatıda tonla taş yünü var. Değerlendiririz. üstüne kontraplak. Araya kablo kanalları. aydınlatma vs. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Ocak 2021 Yazar Paylaş 11 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: üstüne kontraplak. Araya kablo kanalları. aydınlatma vs. Babam ve Dayım iyi birer elektrik tesisatcısı. İkisi baş koydumu çözerler. Sadece akü ve inventör işlerini pek anlamazlar. Onuda ben çözecem artık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2021 Paylaş 12 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: tonla taş yünü var. Değerlendiririz. şaka dimi bu Ali Darbaz yazdı: Yazlık kamp arabasının izolasyona ihtiyacı olurmuki denenebilir, takım ceket kravat ile saunada 1 saat oturup test sonuçlarını ölçebiliriz 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Ocak 2021 Yazar Paylaş 12 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: şaka dimi bu denenebilir, takım ceket kravat ile saunada 1 saat oturup test sonuçlarını ölçebiliriz Abi hele bir araba gelsin, ben onun yüzlerce testini yaparım. Yorum bağlantısı
Ali Gök 12 Ocak 2021 Paylaş 12 Ocak 2021 Çağlar Bayur yazdı: denenebilir, takım ceket kravat ile saunada 1 saat oturup test sonuçlarını ölçebiliriz karışma yahu 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 12 Ocak 2021 Paylaş 12 Ocak 2021 ısınma, buzdolabı ve sıcak su için LPG kullanımı, elektrik ihtiyacını minimuma indirir. Trumanın müthiş ürünleri var.(zaten görmüşsünüzdür). ısınma ve sıcak su için kombi taktıran bile var. hareket halinde araçtan, konaklamalarda güneş panelinden elektrik sizin işinizi görür gibi. ama özellikle yaz kamplarında izolasyon şart. araçta dört kişi sıcakta fırında kızartma olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts