Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Hazır yufkacılardan alsaydınız kadayıfı keşke şahsen ben bunlara çok güvenemiyorum tazelik konusunda. Mozzeralla Carrefour ve Migros’ta bulunuyor. Bekleniyor akşam resimler bende yapayım bari tekrar da konu sahibi olarak eksik yanım kalmasın [emoji23][emoji23][emoji23]Evdekal 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Evdekal Peki öyleyse 😂 o zaman fazla fazla alıp buzluğa atarsın sonrasında kesmek yerine avuç içinde ovalamak daha iyi oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Fatih Evcin yazdı: parçaladım siparişi ya hallettim Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:) 2 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Emre Şimşek yazdı: Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:) pis bogazlık kirmızı cizgimiz. piliiiiz 🙄 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 …yükleniyor… Emre Şimşek yazdı: Bi lokma künefe yiyecen ortalığı ayağa kaldırdın Fatih Bey:) Tatlı için herşey yapılır. Alpay Sumer yazdı: pis bogazlık kirmızı cizgimiz. piliiiiz 🙄 Piliiizz derken cossss künefenin üstüne dökünce çıkan sesi mi yazmak istedin abi 😅 2 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Emre Şimşek yazdı: Afiyet olsun 🤤 Beraber olsaydı ama artık buluşmada 😌 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Beraber olsaydı ama artık buluşmada 😌 Lütfen zoom’da olmasın. Allah’ım ne olur zoom’da toplanmayalım artık 😖 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Bütün fıstık taneli de süper olur 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Tatlı olayında özellikle birisi soğuk birisi sıcak olur. Baklava kadayıf gibi tatlılarda yani soğuk yenilenlerde fırından alınca 5 dk bekletilir ilk sıcağını atsın diye sonrası soğuk şerbet dökülür. Künefede sıcağını atması beklenmeden soğuk dökülür makbulü budur ama ılıkta dökülebilir. Her ikisi de çok sıcak olursa döker dökmez hamurlaşır. Köksal Yılmaz yazdı: Şerbet neden soğuk? 3 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Servet Aydın yazdı: Mavi donum hazır bekliyorum Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Evet peyniri ayarladım ama kadayıf yarın gelecekmiş süthaneden taze alıp yarın akşam yaparken foto atacağım.Dikdörtgen bir tatlı planlıyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Fatih Evcin yazdı: Dikdörtgen bir tatlı kenarları kıtır olur ama Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Fatih Evcin yazdı: Evet peyniri ayarladım ama kadayıf yarın gelecekmiş süthaneden taze alıp yarın akşam yaparken foto atacağım. Dikdörtgen bir tatlı planlıyorum Neyde Yapacaksın borcam mı? Köksal Yılmaz yazdı: Şerbet neden soğuk? Nedir son durum? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Nedir son durum?Tavada yaptık ilk denemeyi kadayıf pek tutmadı birbirini kuru kadayıf aldım ondan mı acaba. Tadı güzeldi şekli biraz dağınık oldu, yapılırken çekmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Tavada yaptık ilk denemeyi kadayıf pek tutmadı birbirini kuru kadayıf aldım ondan mı acaba. Tadı güzeldi şekli biraz dağınık oldu, yapılırken çekmiştim. Kadayıfları eritilmiş tereyağıyla yağlamadın mı? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Kadayıfları eritilmiş tereyağıyla yağlamadın mı? Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla Biraz az olmuş gibi sanki abi ben bunun 2 katı kadar ekliyordum 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Yağladık aslında ama tereyağ mı az oldu acaba? Sağdaki parçanın yarısını geri aldım, ikinci tarafını pişirirken kullandım, ordan hesapla Sen yanlış yapmışsın herhalde. Şimdi olay şu aslında tereyağını erittin. Kadayıfları bir kabın içerisine koyduk ve içerisine erittiğimiz tereyağını koyuyoruz ve harmanlıyoruz tereyağını emecek zaten kadayıf. (Kuru hazır nasıl olur bilmiyorum) sonra yapacağımız kabın altını yağlıyoruz ve kadayıfı seriyoruz sonra peynir sonra tekrar kadayıf. Sen tavada yapmışsın tavanın üstüne düz tabak koyup ters çevirip sonra tavayı tekrar yağlayıp pişmeyen yüzeyi alta gelecek şekilde geri koyman lazım. Kapakla olur diyenler var ama bence kapakla olmaz kapaklar içe doğru eğiktir o yüzden şekilde çok bozukluk olur. Çağrı Alaf yazdı: Biraz az olmuş gibi sanki abi ben bunun 2 katı kadar ekliyordum Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan. Ben 4 kişilik yapıyorum da o tavanın yarısı kadar yağ kullanıyorum belki ondan da az 😂😂😂 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan.Tam da bu şekilde yaptık ama dediğim gibi oldu. Kendi tabağı olsa daha derli toplu durur dağılmazdı sanki. Kuru kadayıf ve tereyağ miktarı da etkendir tabi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan. 10 kadayıfa 4 Yağ konur abi, Yarım kiloya 200-250 Gram yağ eklenmesi gerek. Köksal abi 100 gram kadar yağ eklemiş iki katı 200 gram eder tarif tutuyor Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Arif Aykın yazdı: Siz komple karaciğer falan ne varsa yağ yapacaksınız anlaşılan. Tam da bu şekilde yaptık ama dediğim gibi oldu. Kendi tabağı olsa daha derli toplu durur dağılmazdı sanki. Kuru kafayıf ve tereyağ miktarı da etkendir tabi O zaman kuru kadayıf büyük etken oldu sanırım. Künefe tabağı olmadığından bir nevi peynir eridikçe kadayıfların üzerinde kayarak genişlemiştir tava yayvan yapıya sahip olduğundan. Bu ne alırsan 1 TL mi 5 TL mi ne yerler var ya aslında oralarda tepsi vardır yada tabak çanak satan yerlerde. Tanesi 3 TL mi ne Karabük’te 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 10 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2021 Çağrı Alaf yazdı: 10 kadayıfa 4 Yağ konur abi, Yarım kiloya 200-250 Gram yağ eklenmesi gerek. Köksal abi 100 gram kadar yağ eklemiş iki katı 200 gram eder tarif tutuyor Ben gram bilmem 250-300 grama 1 -1.5 kaşığı hakiki tereyağ eritiyorum cıvık cıvık oluyor resmen bekletiyorum biraz kadayıflar iyice çekiyor sonra tekrar karıştırıyorum yoksaki topak topak oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts