Metin Uzunoğlu 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Sefa Çelik yazdı: B180'e biniyor olsaydın, birisi gelse insignia ile takas edelim dese kabul eder miydin? Ve üstüne 10 bin vereyim dese... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 mercedes amblemi kapatılıp binilrse mutlu edebilir Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Erkut Uysal yazdı: İnsignia dursun kapıda... Şuan bildigimiz otu otlamak daha mantıklı... Kesinlikle doğru yoldasınız.... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Sefa Çelik yazdı: B180'e biniyor olsaydın, birisi gelse insignia ile takas edelim dese kabul eder miydin? Güzel soru Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 24 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2021 Sefa Çelik yazdı: B180'e biniyor olsaydın, birisi gelse insignia ile takas edelim dese kabul eder miydin? O an ihtiyacım olan insignia tarzi bir arac ise neden olmasın Sefa abi... Konunun başından beri hep şunu söylemeye ve anlatmaya çalışıyorum... Bu sadece bi araba... Markasının ne olduğu benim için önemli değil, elimdeki ve araç için ayırdığim bütçe ile gelecek 2 yılda bana ne kadar fayda sağladığı önemli şuan benim için... İnsigniadan önce Astra GTC kullaniyordum insanlar neler soylemediler "tek kapı araba alınirmi, nabıcaksın o arabayı piyasada kaç tane varki, satamazsın onu " neler neler... O zamanda eşimle ikimizdik çocuk yoktu spor bir araba istemistik aldik kullandık, çocuk olunca buyuk araba ihtiyacı dogdu insignia aldık... Şimdi oğlan büyüdü, seyahatlerimiz pandemiden dolayı azaldı, arabamızı kücültelim diye düşünüyoruz... B180 nin bakım geçmişi bilinmez olmasaydı ( ki alan arkadas galerici bilmek zorunda değil parasına bakar ) B180 ni şimdi alırdım... Beni B180 den uzaklaştıran 1 bakım geçmişi 2 periyodik bakımlarını inceledigimde insignia kadar masraf cebimden çıkacak olması... Madem aşağı yukarı insignia kadar masraf çıkacak cebimden bakım geçmişini bilmediğim bi araba yerine kendi arabamı tercih ederim... 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Bir şey daha ekleyeyim. Yüksek araba güzel ferah ama ya “çok sert” ya da “yumuşak ama savruluyor” olmak zorunda. Üçüncü bir seçenek varsa o da adaptif süspansiyon, geçen gün abimin 2012 pasatından çekmiştim. 3 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 24 Temmuz 2021 Paylaş 24 Temmuz 2021 Erkut Uysal yazdı: İnsignia dursun kapıda... Şuan bildigimiz otu otlamak daha mantıklı... Konuyu baştan beri yorum yapmadan takip ediyorum. Doğru bir karar. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Sefa Çelik yazdı: Yine mantık kazanmış. Hayırlı olsun. Ekleyeyim; Mercedes, bmw, audi gibi araçlar mantıkta kaybederler. Yakıtı, bakımı, vergisi vs neresinden tutsan mantıksızdır. Özellikle reno, pejo ve opel mantık kıyaslamasında zirvededirler. Hatta kıyaslayınca RangeRover kadar mantıksız bir araba yok aslında. Fakat durum ortada Dün trafikte lambada durdum. Önümde B180, solumda B180, ileride sağda parketmiş bir B180. Bu konu aklıma geldi. Valla şuan ülkede zaman geçsin diye yaşıyoruz Sefa abi... Bi amacımız, hayalimiz, planımız yok... Yanlış anlasılmasin ekonomik olarak imkan yok, ondan böyleyiz... 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Konuyu yeni gördüm, başından sona okudum. Erkut bey çıkış noktanız çok mantıklı, güncel ihtiyacınıza uygun aracı aracı kullanmak önemli. Eğer illa Mercedes olsun demezseniz bahsettiğiniz galeride çok güzel, düşük kilometreli Captur, Focus gibi araçlar var, bunları da değerlendirebilirsiniz belki. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-renault-2016-captur-1.5-dci-outdoor-edc-cift-renk-hatasiz-boyasiz-936414849/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2016-focus-1.6-tdci-titanium-hatasiz-boyasiz-dusuk-km-li-865505673/detay Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Qashqaiden sonra Golf 6 bize kibrit kutusu gibi gelmişti. Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Konu sahibi düşük km isitoyor. Sanırım kriterde daha 25000 km felan. Malum 100.000 km civarı büyük bakımlar olduğu icindir. Herşey goblube göre olsun. Ben olsam Hyundai Kia veya totoya 0 km bakardım. Konu sahibinin kriterlerine göre tabii. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Saygın Can Oğuz yazdı: Konuyu yeni gördüm, başından sona okudum. Erkut bey çıkış noktanız çok mantıklı, güncel ihtiyacınıza uygun aracı aracı kullanmak önemli. Eğer illa Mercedes olsun demezseniz bahsettiğiniz galeride çok güzel, düşük kilometreli Captur, Focus gibi araçlar var, bunları da değerlendirebilirsiniz belki. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-renault-2016-captur-1.5-dci-outdoor-edc-cift-renk-hatasiz-boyasiz-936414849/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2016-focus-1.6-tdci-titanium-hatasiz-boyasiz-dusuk-km-li-865505673/detay Oğlan olmasa Capturu'ı tercih ederim hocam... Focus ise manuel, otomatiğe alistik bi kere... Benim marka takıntım yok, B180 Daha derli toplu, 480 litre bagaj hacmi bize fazla fazla yeter... İnsignia'nın bagaj hacmi 500 litre zaten... Aracın boyutlarını kucultup, daha az masraf ile 2 sene gecirmekti maksadım... Şimdi yine insigniayı saticam, ya borçlanıcam, yada elimdeki parayla kriterlerime uygun arac bakicam... Mehmet Ozyurek yazdı: Qashqaiden sonra Golf 6 bize kibrit kutusu gibi gelmişti. Abi B180 e eşim oturdu arka tarafa Almancı arabası gibi bu dedi... İnsigniada cocuk koltugu iki yetiskin rahatlikla oturabiliyor... B180 de malesef 2. Kişi oturdugunda sıkışılır... Ama benimde maksadim o zaten... B180 tavan yukseligi, komple panaromik tavani ile cok ferah ve guzel buda var... 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Hacı Şenyurt yazdı: Konu sahibi düşük km isitoyor. Sanırım kriterde daha 25000 km felan. Malum 100.000 km civarı büyük bakımlar olduğu icindir. Herşey goblube göre olsun. Ben olsam Hyundai Kia veya totoya 0 km bakardım. Konu sahibinin kriterlerine göre tabii. Hocam aynen, 100 bin km agir bakimlar başliyor, arac ülkemizde değer kaybediyor... B180 için konusuyorum 70 bin km olsa yine tercih ederim, çünkü aracı max 2 yıl kullanmayı planliyorum... 2 yıl sonra oğlanın okul cagi geliyor, hanım işe başliyor, mecburen 2. Araç durumuna geçicez... Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 İşyerinde hollandadan temelli dönüş yapan ben yaşlarda bi çift var 2 çocuklu. Hollanda plaka B ile dönüş yaptılar, onu satıp Tr plaka B aldılar. Bi kere sağ veya sol dikiz aynası kırıldı konyada çıkmasını arıyorlardı, kaskosuzdu sanırım.(Özeti yazdım geniş anlam çıkarmayı okuyucuya bırakıyorum) 1 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Köksal Yılmaz yazdı: İşyerinde hollandadan temelli dönüş yapan ben yaşlarda bi çift var 2 çocuklu. Hollanda plaka B ile dönüş yaptılar, onu satıp Tr plaka B aldılar. Bi kere sağ veya sol dikiz aynası kırıldı konyada çıkmasını arıyorlardı, kaskosuzdu sanırım.(Özeti yazdım geniş anlam çıkarmayı okuyucuya bırakıyorum) Bu devirde kaskosuz arabayı bineni birde sağlık sigortası olmadan yaşayanı alnından öperim... İşte gerçek Survivor yaşam şekli o... 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Öpülecek adam çok fazla o zaman 😄 TÜİK rakamlarına göre 2021 yılında toplam araçların sadece %25’inin kasko sigortası var. Bir başka deyişle de trafikteki her 4 araçtan sadece 1'i kaskolu; 3'ünün kaskosu bulunmamakta. İstanbul ortalamanın altında ve Ankara’da bu rakam %17 civarı. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 İşin bence daha garip kısmı, millet araba alınca kasko sigorta peşinde kaşuyo ama kendine bir saglik sigortası yaptirma geregi duymuyor... Şaka bir yana özellikle artik bu zamanda sağlık sigortası şart bence... Gerçi Ülkenin yarısından fazlası yoksulluk sınırı altında yaşiyor ya neyse... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Koray Demir yazdı: Öpülecek adam çok fazla o zaman 😄 TÜİK rakamlarına göre 2021 yılında toplam araçların sadece %25’inin kasko sigortası var. Bir başka deyişle de trafikteki her 4 araçtan sadece 1'i kaskolu; 3'ünün kaskosu bulunmamakta. İstanbul ortalamanın altında ve Ankara’da bu rakam %17 civarı. Trafikteki her 100 araçtan 20 sinin trafik sigortası yok. Abartılı gelebilir ama gerçek Şubat ayında bir sigortalımın trafik sigortası bitmişti.. Aradım bilgilendirdim. Şu an imkanım yok demişti. Bayramın birinci günü aradı.. Çevirmeye girmiş, aracım bağlanacak sigorta yapabilir misin dedi.. Meğer şubattan beri sigortasız geziyormuş. Aslında kasko yaptırmak için çok önemli bir sebep de trafik sigortası olmayan araçlarla yapabileceğimiz kazalar. Erkut Uysal yazdı: Şaka bir yana özellikle artik bu zamanda sağlık sigortası şart bence... Tamamlayıcı sağlık sigortasının bile verdiği güven hiç bir şeyde yok. Rast gele ilaç almayın diyorum ben, doktora gidin.. 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Tamamlayıcı sağlık sigortasının bile verdiği güven hiç bir şeyde yok. Rast gele ilaç almayın diyorum ben, doktora gidin.. Pandemidem beri anladiğım tek bir şey var abi, bizi virüs değil ama cahillik kesin öldürecek... 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Trafikteki her 100 araçtan 20 sinin trafik sigortası yok. Abartılı gelebilir ama gerçek Şubat ayında bir sigortalımın trafik sigortası bitmişti.. Aradım bilgilendirdim. Şu an imkanım yok demişti. Bayramın birinci günü aradı.. Çevirmeye girmiş, aracım bağlanacak sigorta yapabilir misin dedi.. Meğer şubattan beri sigortasız geziyormuş. Aslında kasko yaptırmak için çok önemli bir sebep de trafik sigortası olmayan araçlarla yapabileceğimiz kazalar. Tamamlayıcı sağlık sigortasının bile verdiği güven hiç bir şeyde yok. Rast gele ilaç almayın diyorum ben, doktora gidin.. Mehmet abi slm sorum şu olacak araba evin garajında kaskolu fakat oldu ya garajda alınan herhangi hasar yangın vs çökme yıkılma vs durumunda kasko aracı ödermi ödemezmi bir arkadasım söyledi bir evin garajında arac yanmıs aracı kasko garajda oldugu için ödememiş sigorta şirketi evin de sigortalı olması gerekiyor demiş 26 Temmuz 2021 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Merso C serisinden almanız daha akılcı olur insignia yerine. İlandaki araç için insignia'yı feda etmeye değmez. Mercedes her zaman mercedestir a sı da b si de ama dediğim gibi insigniadan inip bir mercedes'e binecekseniz bu c altı olmamalı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Erkan Işık yazdı: Mehmet abi slm sorum şu olacak araba evin garajında kaskolu fakat oldu ya garajda alınan herhangi hasar yangın vs çökme yıkılma vs durumunda kasko aracı ödermi ödemezmi bir arkadasım söyledi bir evin garajında arac yanmıs aracı kasko garajda oldugu için ödememiş sigorta şirketi evin de sigortalı olması gerekiyor demiş Bilgi yanlış veya eksik Erkan.. Yangın nerde başlamış neyden çıkmış.. Yangın araçta başlamışsa, arıza kaynaklı ve bakım eksikliği sebebiyle oluşmuş ise kasko ödemez. Diğer sebeplerle oluşan yangınları öder. Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Erkut Uysal yazdı: İnsignia dursun kapıda... Şuan bildigimiz otu otlamak daha mantıklı... Doğru karar. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Bilgi yanlış veya eksik Erkan.. Yangın nerde başlamış neyden çıkmış.. Yangın araçta başlamışsa, arıza kaynaklı ve bakım eksikliği sebebiyle oluşmuş ise kasko ödemez. Diğer sebeplerle oluşan yangınları öder. Araç elektrik kontagından yangın cıkmıs abi kapalı garajda imişdi ödememiş abi Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 26 Temmuz 2021 Paylaş 26 Temmuz 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Bilgi yanlış veya eksik Erkan.. Yangın nerde başlamış neyden çıkmış.. Yangın araçta başlamışsa, arıza kaynaklı ve bakım eksikliği sebebiyle oluşmuş ise kasko ödemez. Diğer sebeplerle oluşan yangınları öder. Ona nasıl karar veriyorlar ? Atıyorum benim aracım servis bakımlı garajında yatıyor. Benim de bilmediğim bir şekilde ya da sağ stop farı soketinde ki kısa devreden yangın başladı araba yandı kaskonun suçu bana atma ihtimali mi var ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts