Mehmet Yeter 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Muhtemelen malzemeden kismiyor özellikle motor aksaminda. Örneğin yaptıkları bir blok var hepinizin malumu 2jz. En çok modifiyesi yapılan bir motor. Ağır modifiyelere de dayanabiliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. floridaya gidip yerinde incelemeden anlayamayız, floridalı da kayseriye gelmeden anlayamaz 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Çağlar Bayur yazdı: floridaya gidip yerinde incelemeden anlayamayız, floridalı da kayseriye gelmeden anlayamaz floridadan adam çıkmaz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Yeter yazdı: dayanabiliyor. her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Amerika’da 400.000km’yi geçme ihtimali en yüksek 10 sedan hepsi japon ve çoğu hibrit çıkmış. Trump hala japonlar neden amerikan arabaları kullanmıyor diye sorgulasın https://www.sozcu.com.tr/milyonlarca-arac-incelendi-en-uzun-omurlu-sedanlar-aciklandi-p161981 1. Toyota Avalon – %22,0 Bunlar daha düne kadar kazada airbag açmıyor muydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? https://www.sikayetvar.com/toyota/hava-yastigi/kaza Takata faciasını Amerikalılar uzun kilometre dayanımı ile iyi bertaraf etmiş. Demekki sorunsuzluk kriteri daha önemli. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan (düzenlendi) bence abd deki durum çok fazla Avrupa markasının orada satılmaması, buradaki modeller orada yok, reno yok mesela, bu açığı daha çok japonlar kapıyor gibi geliyor bana, standartlarıda farklı, şimdi şimdi yakın olmaya başladılar, özellikle güvenlik ekipmanları açısından, artık aşırı güçlü ama gerisi olmayan araçlar yerine avrupai araçlara geçiyorlar, bu sebeble japonların payıda bence artık azalmaya başlar, bu arada japonlar taviz vermez olduklarından üretimleri daha sağlam ama bazende bu yüzden eski teknoloji oluyor sanki... 12 Nisan tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Demirci 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Arabistanın sıcağında da Toyota yaygın hararet yaptıramıyorlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Koray Demir yazdı: Bunlar daha düne kadar kazada airbag açmıyor muydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? https://www.sikayetvar.com/toyota/hava-yastigi/kaza Takata faciasını Amerikalılar uzun kilometre dayanımı ile iyi bertaraf etmiş. Demekki sorunsuzluk kriteri daha önemli. Hava yastığını dijital klima gibi donanım sanıyor insanlar. O kadar para verdim. Bi yastık yorgan takımı açmadı diye şikayette bulunuyorlar. Bu arada araçtan sağ çıkmış ama Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Avrupa kıtasını referans almak lazım, ABD deki araçlar farklı bizden. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Evren Erakçora yazdı: Avrupa kıtasını referans almak lazım, ABD deki araçlar farklı bizden. neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi 1 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hava yastığını dijital klima gibi donanım sanıyor insanlar. O kadar para verdim. Bi yastık yorgan takımı açmadı diye şikayette bulunuyorlar. Bu arada araçtan sağ çıkmış ama Kazanın şiddeti net ama değil mi? Kafayı hafif şekilde sağa sola vurduktan sonra herkes her türlü sağ çıkabilir. Avrupa araçlar daha kolay airbag açıyor, uzak doğu araçları bu konuda daha temkinli. Negatif ivme sensörü ve konumlandırıldığı bölge ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Yaris bu kazada açmayabilir mesela. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Selçuk Bakış yazdı: Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi öyle de sonuçta ikisi de mekanik elektronik otomobil. Mesela o listede corolla, prius ve civic var. Bunlar yüksek hacimli değil. VW satışlarının ciddi kısmı kuzey amerikada. Son 3 ayda 1,1 milyon araç satmışlar. Eskiden bu kadar olmasa bile senede 1-2 milyon satıyordu. Bu araçların atmosferik olmadığını biliyoruz Koray Demir yazdı: Kazanın şiddeti net ama değil mi? Kafayı hafif şekilde sağa sola vurduktan sonra herkes her türlü sağ çıkabilir. Avrupa araçlar daha kolay airbag açıyor, uzak doğu araçları bu konuda daha temkinli. Negatif ivme sensörü ve konumlandırıldığı bölge ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Yaris bu kazada açmayabilir mesela. hava yastığının ne zaman açılıp açılmayacağı konusu bence ciddi uzmanlık içeren bir konu. IIHS kriterleri NCAP’tan daha sıkı. Japon araçlarında hava yastığı geç açıyor şeklinde yorumlamak için bizler gerekli bilgi donanıma sahip değiliz diye düşünüyorum. benzer kazalarda japon araçlarında hayatta kalma şansı daha az diyemeyiz mesela. Bunun kaportası ince yaa demekle aynı nitelikte bir yorum olur 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Reno yok, Citroen yok, pejo yok, Ford başka modeller var, vw farklı, motorlar büyük, şanzımanlar farklı olabiliyor, adamların yolları farklı, bambaşka bir kıta. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Çağlar Bayur yazdı: her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela Sene 1992? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Selçuk Bakış yazdı: Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi Aynen, dizel motor yok gibi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Evren Erakçora yazdı: Reno yok, Citroen yok, pejo yok, Ford başka modeller var, vw farklı, motorlar büyük, şanzımanlar farklı olabiliyor, adamların yolları farklı, bambaşka bir kıta. 90’lara kadar satıştaydılar. Büyük hacimli ya da büyük araçları da vardı. Bunları üretmek de zor değil zaten. Büyük hacimli verimsiz motoru üretip milyon satmayı kim istemez. amerika’da su eksilten, trigeri kopup yağ filtresini tıkayan, şanzımanı kısa sürede patlayan aracı satamazsın. Müşteriyi denek gibi kullanırsan içinden geçerler. O yüzden bunlar kalmış sahnede. Bu açıdan bakılabilir mesela. VW amerika’da 1.5 tsi satıyor bu arada. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Japon iyidir.. Almanlar da iyi mühendis ve dürüstler ama, japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. Araştıran araştırmış, Önce kaizen i yazmış sonra kesmemiş Toyota fabrikasını yıllarca incelemiş ve Jeffrey Liker diye bir amerikalı Toyota Tarzı diye kitabını yazmış. Tansu'nun zannettiğinin aksine amerikalılar bu konuda o kadarda kayıtsız değiller aslında. Japon arabaları amerikan arabalarına kıyasla daha basit mekaniğe sahipler, motorları amerikanlara göre minnoş hacimlerde olduğu için dah aaz yakıyor ve pek tabii daha ucuzlar. Eğer Tansu'nun sandığı gibi bu işin alameti farikası Toyotada olmuş olsaydı kamyonetlerde Hilux olması gerekirdi. Japonlar hiç o topa girmiyor bile. Oysa amerikanın özellikle orta kesimi kamyonetten başka şey kullanmıyor ve bin senedir falan Ford F150 tek tabanca takılıyor oralarda. Çağlar Bayur yazdı: her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela Sivri Ali Cihangiroğlu yazdı: bence abd deki durum çok fazla Avrupa markasının orada satılmaması, buradaki modeller orada yok, reno yok mesela, Amerikada kime satacan tenekeyi? Dacia Logan de bari Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Bu arada amerikalıların japon arabası seçmesinin bir nedeni de çok basit olduklarından evdeki garajlarında bile tamir edebiliyor oluşları. Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: hava yastığının ne zaman açılıp açılmayacağı konusu bence ciddi uzmanlık içeren bir konu. IIHS kriterleri NCAP’tan daha sıkı. Japon araçlarında hava yastığı geç açıyor şeklinde yorumlamak için bizler gerekli bilgi donanıma sahip değiliz diye düşünüyorum. benzer kazalarda japon araçlarında hayatta kalma şansı daha az diyemeyiz mesela. Bunun kaportası ince yaa demekle aynı nitelikte bir yorum olur Vakti zamanında Dünya'nın en zor çarpışma testi olarak kabul edilen IIHS testinin bazı firmalarca bir şekilde bug ı bulunmuştu. Bazı araç markaları, testin yapıldığı şoför tarafına güçlendirme yaparken, maliyetten kısmak adına yolcu tarafına aynı uygulamayı yapmadılar. Bu da kaza anında yolcu tarafında oturanı daha fazla riske attı haliyle. Tabi daha sonraları bu small overlap front adı verilen test yolcu tarafından da çarpışma şeklinde yapılmaya başlanınca gerçek durum ortaya çıktı. (Resimdeki görsel Toyota Rav4’e aittir.) Yıllar önce Renault araçlar Euro Ncap testinden kılçıksız 5 yıldızla çıkarken kimse EuroNcap’in yüzde %50’den fazla hissesinin Renault grubuna ait olduğunu konuşmuyordu. Maalesef bizim memleketteki kadar sahtekarı/dolandırıcıyı pek çok yerde arasak da bulamayız gibi. Avrupalılar kendi inanç kültür düzeylerinde daha dürüstler. Ama işin içine para girince, karlılık ve büyüme çılgınlığı zihinleri işgal edince böyle şeyler oluyor. Şahsen Japonların avrupalılardan daha dürüst olduklarını düşünüyorum. Doğu daha duygusal, batı ise daha mekanik insanlardan oluşuyor bir şekilde. Mesela japonlarda biri herhangi bir işe girdiği zaman çok kötü bir şey yapmadığı sürece işten çıkarılmaz, o da başka iş arayıp işten çıkmaz. Yani genellikle memuriyet gibi çalışır ve emekli olurlar. Ama Japonlar da hile yapar ki (insan faktörü, yaratılıştan hataya müsait) Kobe çelik yakın zamanda meydana gelen bir skandal. (Tabi biri emisyondan vuruyor diğeri başka şeylerden.) https://www.haberler.com/amp/japonya-da-kobe-celik-teki-sahtecilik-skandali-10790994-haberi/ Toyotanın da daha önceden yaptığı başka bir hile durumu var. Wrc de yapmış ve teknik incelemede bile anlaşılmamış. Yani ultra zekice bir hileydi. Hacim kısıtlaması olan turboya koydukları bir sistemle belli bir devirden sonra turbonun yanlış hatırlamıyorsam pervanesi biraz kayarak daha geniş bir hava akış imkanı sağlamak suretiyle motorun daha fazla güç elde etmesini sağlıyordu. Kendi adına herhangi bir markayı/modeli savunmuyorum, savunulmasına da sıcak bakmam. Japon veya Alman fanatizmine de karşıyım. Lakin çok yönlü eleştirmeyi severim. Onlar üretsin biz iyi/kötü yanlarını tartışalım, masaya yatıralım. Bir alanda öne çıkan özellik diğer açıkları kapatabilecekse üretimde her anlamda geliştirme olmaz sadece bir yöne kanalize olunur. (Bu arada koruyan şasidir fakat kaporta gerçekten ince ama ?) Güvenlik konusunda ise referans alınması gerektiğini düşündüğüm sadece bir marka var o da İsveçli Volvodur. Tüm otoritelerden hep bir adım önde olmuştur. 2 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan https://x.com/haskologlu/status/1911036726572708121?t=4TKZjRqxvs_PhHEq-Jch_Q&s=19 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mertol Kip yazdı: Bu arada amerikalıların japon arabası seçmesinin bir nedeni de çok basit olduklarından evdeki garajlarında bile tamir edebiliyor oluşları. rav4 2024’te f150’yi tahtından etti. amerikalılar da artık yavaştan araçlarını küçültmeye başladı. Ama uzun yollar elbette daha dayanıklı araca odakladı onları. Bu arada kamyon benzeri güçlü tacoma az sattı. 1000 civarı. Ford ise hibrit ve daha az güçlü, alçak pikapla ilk 3 ayda 6 bin sattı. Onlar da dönüşüm yaşıyor sanki 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: rav4 2024’te f150’yi tahtından etti. amerikalılar da artık yavaştan araçlarını küçültmeye başladı. Ama uzun yollar elbette daha dayanıklı araca odakladı onları. Bu arada kamyon benzeri güçlü tacoma az sattı. 1000 civarı. Ford ise hibrit ve daha az güçlü, alçak pikapla ilk 3 ayda 6 bin sattı. Onlar da dönüşüm yaşıyor sanki Bizde bu eleman araba işinden anlıyor galiba diyoz. SUV ile kamyoneti aynı kefeye koydu yaw. Turp reis petrolu gene tahtına oturtur oralarda. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: rav4 2024’te f150’yi tahtından etti. amerikalılar da artık yavaştan araçlarını küçültmeye başladı. Ama uzun yollar elbette daha dayanıklı araca odakladı onları. Bu arada kamyon benzeri güçlü tacoma az sattı. 1000 civarı. Ford ise hibrit ve daha az güçlü, alçak pikapla ilk 3 ayda 6 bin sattı. Onlar da dönüşüm yaşıyor sanki yollar değil yakıt yakıt. F150 bence en dayanıklı araç. Yorum bağlantısı
Recommended Posts