Ebrar Tüfek 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Çağlar Bayur yazdı: nişanlına danışmadan alım yapma bak abi tavsiyesi İnşallah abi o günler bi gelsin de hayırlısıyla 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Ekim 2021 Paylaş 18 Ekim 2021 Araçta üretimsel hata yoksa, parçası bulunuyor, anlayan usta da varsa sorun yoktur. Kısaca sorunlu araç yoktur, kötü usta vardır. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Amerika’da 400.000km’yi geçme ihtimali en yüksek 10 sedan hepsi japon ve çoğu hibrit çıkmış. Trump hala japonlar neden amerikan arabaları kullanmıyor diye sorgulasın https://www.sozcu.com.tr/milyonlarca-arac-incelendi-en-uzun-omurlu-sedanlar-aciklandi-p161981 1. Toyota Avalon – %22,0 Listenin zirvesinde yer alan Avalon, hem konforu hem de sağlamlığıyla öne çıkıyor. Bu modelin 400 bin kilometreyi aşma ihtimali yüzde 22 olarak belirlendi. 2. Honda Accord – %16,6 Uzun yıllardır sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan Accord, güçlü motor yapısı ve dayanıklılığı sayesinde ikinci sıraya yerleşti. 3. Toyota Camry – %13,5 Camry, ekonomik yakıt tüketimi ve güvenilirliğiyle listede üçüncü sırada yer aldı. 4. Honda Accord Hybrid – %13,1 Hibrit teknolojisinin avantajlarını taşıyan Accord Hybrid, çevreci yapısı ve uzun ömrüyle dikkat çekiyor. 5. Toyota Prius – %12,6 Hibrit araçlar arasında öncü olan Prius, düşük yakıt tüketimi ve teknolojik donanımıyla beşinci sırada. 6. Lexus ES – %10,6 Toyota’nın lüks segment markası olan Lexus’un ES modeli, hem konfor hem de sağlamlık konusunda kullanıcılarını memnun ediyor. 7. Lexus IS – %9,0 Bir diğer Lexus modeli olan IS, sportif tasarımı ve performansıyla öne çıkarken dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor. 8. Toyota Corolla – %7,8 Dünyanın en çok satan otomobillerinden biri olan Corolla, güvenilirlik konusunda yine beklentileri karşılıyor. 9. Honda Civic – %7,2 Özellikle genç sürücüler tarafından tercih edilen Civic, sağlam yapısı ve teknolojik donanımıyla dokuzuncu sırada. 10. Nissan Altima – %6,3 Listenin son sırasında yer alan Altima, konforlu sürüşü ve yeterli performansıyla uzun yol dostu olmayı başarıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Japon iyidir.. Almanlar da iyi mühendis ve dürüstler ama, japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Japon iyidir.. Almanlar da iyi mühendis ve dürüstler ama, japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. japon ürünleri sadece otomobilde değil, yıllarca elektronikte de dayanıklı mamülleriyle tanındı. Geleneksel üretim kriteri demekki. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Muhtemelen malzemeden kismiyor özellikle motor aksaminda. Örneğin yaptıkları bir blok var hepinizin malumu 2jz. En çok modifiyesi yapılan bir motor. Ağır modifiyelere de dayanabiliyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. floridaya gidip yerinde incelemeden anlayamayız, floridalı da kayseriye gelmeden anlayamaz 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Çağlar Bayur yazdı: floridaya gidip yerinde incelemeden anlayamayız, floridalı da kayseriye gelmeden anlayamaz floridadan adam çıkmaz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Yeter yazdı: dayanabiliyor. her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Amerika’da 400.000km’yi geçme ihtimali en yüksek 10 sedan hepsi japon ve çoğu hibrit çıkmış. Trump hala japonlar neden amerikan arabaları kullanmıyor diye sorgulasın https://www.sozcu.com.tr/milyonlarca-arac-incelendi-en-uzun-omurlu-sedanlar-aciklandi-p161981 1. Toyota Avalon – %22,0 Bunlar daha düne kadar kazada airbag açmıyor muydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? https://www.sikayetvar.com/toyota/hava-yastigi/kaza Takata faciasını Amerikalılar uzun kilometre dayanımı ile iyi bertaraf etmiş. Demekki sorunsuzluk kriteri daha önemli. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan (düzenlendi) bence abd deki durum çok fazla Avrupa markasının orada satılmaması, buradaki modeller orada yok, reno yok mesela, bu açığı daha çok japonlar kapıyor gibi geliyor bana, standartlarıda farklı, şimdi şimdi yakın olmaya başladılar, özellikle güvenlik ekipmanları açısından, artık aşırı güçlü ama gerisi olmayan araçlar yerine avrupai araçlara geçiyorlar, bu sebeble japonların payıda bence artık azalmaya başlar, bu arada japonlar taviz vermez olduklarından üretimleri daha sağlam ama bazende bu yüzden eski teknoloji oluyor sanki... 12 Nisan tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Can 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Avrupali 400k ya gelmeden Balkanlara satıp yenisini aldığı için kaliteden ödün vermek istemiyorlar. Yorum bağlantısı
Recep Demirci 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Arabistanın sıcağında da Toyota yaygın hararet yaptıramıyorlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Koray Demir yazdı: Bunlar daha düne kadar kazada airbag açmıyor muydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? https://www.sikayetvar.com/toyota/hava-yastigi/kaza Takata faciasını Amerikalılar uzun kilometre dayanımı ile iyi bertaraf etmiş. Demekki sorunsuzluk kriteri daha önemli. Hava yastığını dijital klima gibi donanım sanıyor insanlar. O kadar para verdim. Bi yastık yorgan takımı açmadı diye şikayette bulunuyorlar. Bu arada araçtan sağ çıkmış ama Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Avrupa kıtasını referans almak lazım, ABD deki araçlar farklı bizden. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Evren Erakçora yazdı: Avrupa kıtasını referans almak lazım, ABD deki araçlar farklı bizden. neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi 1 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hava yastığını dijital klima gibi donanım sanıyor insanlar. O kadar para verdim. Bi yastık yorgan takımı açmadı diye şikayette bulunuyorlar. Bu arada araçtan sağ çıkmış ama Kazanın şiddeti net ama değil mi? Kafayı hafif şekilde sağa sola vurduktan sonra herkes her türlü sağ çıkabilir. Avrupa araçlar daha kolay airbag açıyor, uzak doğu araçları bu konuda daha temkinli. Negatif ivme sensörü ve konumlandırıldığı bölge ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Yaris bu kazada açmayabilir mesela. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Selçuk Bakış yazdı: Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi öyle de sonuçta ikisi de mekanik elektronik otomobil. Mesela o listede corolla, prius ve civic var. Bunlar yüksek hacimli değil. VW satışlarının ciddi kısmı kuzey amerikada. Son 3 ayda 1,1 milyon araç satmışlar. Eskiden bu kadar olmasa bile senede 1-2 milyon satıyordu. Bu araçların atmosferik olmadığını biliyoruz Koray Demir yazdı: Kazanın şiddeti net ama değil mi? Kafayı hafif şekilde sağa sola vurduktan sonra herkes her türlü sağ çıkabilir. Avrupa araçlar daha kolay airbag açıyor, uzak doğu araçları bu konuda daha temkinli. Negatif ivme sensörü ve konumlandırıldığı bölge ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Yaris bu kazada açmayabilir mesela. hava yastığının ne zaman açılıp açılmayacağı konusu bence ciddi uzmanlık içeren bir konu. IIHS kriterleri NCAP’tan daha sıkı. Japon araçlarında hava yastığı geç açıyor şeklinde yorumlamak için bizler gerekli bilgi donanıma sahip değiliz diye düşünüyorum. benzer kazalarda japon araçlarında hayatta kalma şansı daha az diyemeyiz mesela. Bunun kaportası ince yaa demekle aynı nitelikte bir yorum olur 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden? Dört teker, şanzıman, motor. Neyi farklı Reno yok, Citroen yok, pejo yok, Ford başka modeller var, vw farklı, motorlar büyük, şanzımanlar farklı olabiliyor, adamların yolları farklı, bambaşka bir kıta. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Çağlar Bayur yazdı: her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela Sene 1992? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Selçuk Bakış yazdı: Doblonun 2.6 motorlusu satılıyor mesela, motor seçenekleri bizden farklı, bizde biberon, onlarda turşu bidonu gibi Aynen, dizel motor yok gibi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Evren Erakçora yazdı: Reno yok, Citroen yok, pejo yok, Ford başka modeller var, vw farklı, motorlar büyük, şanzımanlar farklı olabiliyor, adamların yolları farklı, bambaşka bir kıta. 90’lara kadar satıştaydılar. Büyük hacimli ya da büyük araçları da vardı. Bunları üretmek de zor değil zaten. Büyük hacimli verimsiz motoru üretip milyon satmayı kim istemez. amerika’da su eksilten, trigeri kopup yağ filtresini tıkayan, şanzımanı kısa sürede patlayan aracı satamazsın. Müşteriyi denek gibi kullanırsan içinden geçerler. O yüzden bunlar kalmış sahnede. Bu açıdan bakılabilir mesela. VW amerika’da 1.5 tsi satıyor bu arada. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 12 Nisan Paylaş 12 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Japon iyidir.. Almanlar da iyi mühendis ve dürüstler ama, japonlar neden bu kadar başarılı araştırmak lazım. Araştıran araştırmış, Önce kaizen i yazmış sonra kesmemiş Toyota fabrikasını yıllarca incelemiş ve Jeffrey Liker diye bir amerikalı Toyota Tarzı diye kitabını yazmış. Tansu'nun zannettiğinin aksine amerikalılar bu konuda o kadarda kayıtsız değiller aslında. Japon arabaları amerikan arabalarına kıyasla daha basit mekaniğe sahipler, motorları amerikanlara göre minnoş hacimlerde olduğu için dah aaz yakıyor ve pek tabii daha ucuzlar. Eğer Tansu'nun sandığı gibi bu işin alameti farikası Toyotada olmuş olsaydı kamyonetlerde Hilux olması gerekirdi. Japonlar hiç o topa girmiyor bile. Oysa amerikanın özellikle orta kesimi kamyonetten başka şey kullanmıyor ve bin senedir falan Ford F150 tek tabanca takılıyor oralarda. Çağlar Bayur yazdı: her şey her zaman tekink düşünülmez, ben seat aldığımda Ankara da 1 adet bile yoktu mesela Sivri Ali Cihangiroğlu yazdı: bence abd deki durum çok fazla Avrupa markasının orada satılmaması, buradaki modeller orada yok, reno yok mesela, Amerikada kime satacan tenekeyi? Dacia Logan de bari Yorum bağlantısı
Recommended Posts