İlkay Başaran 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 İnsanlar bir araya geldiğinde hayat pahalılığından başka birşey konuşamaz oldu. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: İnsanlar bir araya geldiğinde ooo zengin zengin toplantılar davetler felan? Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 Tüike ne emir verirlerse o kadar zam alırız ssklı olarak. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 Özel sektör de temmuzda enflasyon zammı bekliyor mu? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: ooo zengin zengin toplantılar davetler felan? Elle havyar yemeler falan filan. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Haziran 2022 Yazar Paylaş 5 Haziran 2022 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Enflasyon olmasın da zam almamaya razı insanlar. Zam almamızın sebebi terfi olmadıkça zaten enflasyon. Almanya'ya taşınan arkadaşım pandemi evvelinde "yılda ne zam teklif ediyorsunuz" diye sorduğunda "terfi alırsanız alırsınız, yoksa niye zam olsun ki" diye yanıt almıştı 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Haziran 2022 Paylaş 5 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Özel sektör de temmuzda enflasyon zammı bekliyor mu? Bekliyor. Devlete bakacaklar önce..Bütçeler ona göre revize edilecek. Ancak muhasebe işi bozuyor yeniden değerleme olmayınca vergi patlayabilir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Sani Gerşon yazdı: Zam almamızın sebebi terfi olmadıkça zaten enflasyon. Almanya'ya taşınan arkadaşım pandemi evvelinde "yılda ne zam teklif ediyorsunuz" diye sorduğunda "terfi alırsanız alırsınız, yoksa niye zam olsun ki" diye yanıt almıştı Neyseki tanıştılar https://www.bloomberght.com/almanya-da-asgari-ucrete-yuzde-22-zam-2307736-amp 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Özel sektör de temmuzda enflasyon zammı bekliyor mu? Evet. %20 oran konuşuluyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Özel sektör de temmuzda enflasyon zammı bekliyor mu? Bizde de beklenti oluştu. Ne olacak, ne kadar olacak göreceğiz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Haziran 2022 Yazar Paylaş 6 Haziran 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Bizde de beklenti oluştu. Ne olacak, ne kadar olacak göreceğiz. Bizde de beklenti oluştu. Beklentiyi patrona iletmeye ürküyoruz sadece 3 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Özel sektör de temmuzda enflasyon zammı bekliyor mu? Bizim patron, temmuz'da zam yapalım dedi. Hayatımda ilk defa temmuz ayında zam alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Yazılım sektöründe durumlar çok karışık, biz mecbur yapacağız da kaç yapacağız ben de bilmiyorum. Diğer sektörlerin durumunu merak ettim. Bu enflasyon oranlarıyla yapmamak gibi bir durum söz konusu değil zaten. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Biz hazır beton sektöründe yüzde 8 güncelleme aldık bu ay. Mayısı kapsadı. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Bizim firmanın zam dönemi her senenin nisan ayı. Nisan ayı zam yapıldı. Şimdi temmuzda tekrar mı yapacaklar? Bilmiyorum henüz yeniyim Yorum bağlantısı
Ümit Türk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Bizim firmanın zam dönemi her senenin nisan ayı. Nisan ayı zam yapıldı. Şimdi temmuzda tekrar mı yapacaklar? Bilmiyorum henüz yeniyim Şirketin kendi bileceği iş. Ama devlet asgari ücrete zam yapacak. Doğal olarak da beklenti oluştu. Ve kaç tane göz var ise hepsiyle bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: Şirketin kendi bileceği iş. Ama devlet asgari ücrete zam yapacak. Doğal olarak da beklenti oluştu. Ve kaç tane göz var ise hepsiyle bekliyoruz. Tabi belkide çoğu kişinin ücreti asgari ücretin altında kalacaktır. Yapılacağını tahmin ediyorum bende ama nasıl ne kadar bekleyip göreceğz Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Ümit Türk yazdı: Şirketin kendi bileceği iş. Ama devlet asgari ücrete zam yapacak. Doğal olarak da beklenti oluştu. Ve kaç tane göz var ise hepsiyle bekliyoruz. keşke ideal olana ulaşılabilse ama... dün 21.4 tl den aoç marka süt aldım marketten. söyleyeceklerim bu kadar. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: keşke ideal olana ulaşılabilse ama... dün 21.4 tl den aoç marka süt aldım marketten. söyleyeceklerim bu kadar. Alma diyen çıkamaz sanırım bu forumda. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Tabi belkide çoğu kişinin ücreti asgari ücretin altında kalacaktır. Yapılacağını tahmin ediyorum bende ama nasıl ne kadar bekleyip göreceğz Öyle bir durum olmaz sanıırm, asgari ücret adı altında taban maaş. Zaten gelirler arasında az orta çok kalmadı, Çoğunluk alt , az kısım üst ücret alıyor artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Yazılım sektöründe durumlar çok karışık, biz mecbur yapacağız da kaç yapacağız ben de bilmiyorum. Diğer sektörlerin durumunu merak ettim. Bu enflasyon oranlarıyla yapmamak gibi bir durum söz konusu değil zaten. Bi yıl önceki sözleşmelerin işleri yapılıyor hakedişleri ise arkadan. Bu işleri yeniden görüşerek mi yapıyorsunuz müşteri ile? Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 (düzenlendi) Erhan Doruk yazdı: Çoğunluk alt , az kısım üst ücret alıyor artık. Aynen öyle. Allah sonumuzu hayr etsin. Maaşı arttırmak çözüm değil ki işte. Önemli olan alım gününü düşürmemek. Maaş arttığı halde alım gücü düşüyo 6 Haziran 2022 tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Bi yıl önceki sözleşmelerin işleri yapılıyor hakedişleri ise arkadan. Bu işleri yeniden görüşerek mi yapıyorsunuz müşteri ile? Biz SaaS yaptığımız için sözleşme hakediş vs. derdimiz yok hocam. Ama o şekilde çalışan arkadaşların işi ciddi zor. TL ile anlaşma yapıp iş yapmak imkansız. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Biz SaaS yaptığımız için sözleşme hakediş vs. derdimiz yok hocam. Ama o şekilde çalışan arkadaşların işi ciddi zor. TL ile anlaşma yapıp iş yapmak imkansız. Bizim bi banka ile proje vardı aralık 21 de bitirecektik adamlar geciktiği için iş beklemede geçen gün ek ücret istemeyeceğimize dair resmi taahhüt aldılar. daha da başlamadık işe. Sözleşme ise eylül 21 den. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Haziran 2022 Paylaş 6 Haziran 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Bizim bi banka ile proje vardı aralık 21 de bitirecektik adamlar geciktiği için iş beklemede geçen gün ek ücret istemeyeceğimize dair resmi taahhüt aldılar. daha da başlamadık işe. Sözleşme ise eylül 21 den. Valla zor iş. İşi yapıp zarar etmektense cezayı ödeyip işi bozan arkadaşlar oldu. 2-3 ay tolere edilebiliyor ama datacenter 5 yıllık barındırma sözleşmesi yapmış, kapatıp gitse daha iyi şu an. Resmi olarak USD sözleşme yapıp fatura da kesemiyorsun onu da kitlediler. İyice saçma bir hal aldı. Diğer yandan enflasyonun üstüne bir de yazılım sektöründe insan gücü maaşta us-eu ile rekabet etmesi durumu var... Yorum bağlantısı
Recommended Posts