İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Cihat Küçükay yazdı:

çekirdekleri öğütüp içiyorum.

direkt yesek abi? :) 

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Kapsül kahve makinesi bende de var (Nescafe Dolce Gusto) 6 aydır kullanıyorum, kapsüllerini 11-12TL alıyordum (filtre kahvede de yanlış bilmiyorsam markaya ve yapışa göre zaten 4-6tl ye geliyor fincanı) düne kadar şimdi zam gelmiş olabilir. her fincanda standart tat olması baya avantaj, bayada pratik. Ancak aldıktan sonra fark ettim ki kapsüller plastik olduğundan kahve yapımı sırasında moleküler düzeyde mutlaka mikro plastikler kahveye karışıyordur  (yasal sınırları aşmıyordur yada sağlığa zararı yoktur belki). o nedenle günde 3-5 tane içmemeye özen gösteriyorum. ayrıca kapsülleri açıp baktığımda americano kapsülleri içinde telve varken benim çok beğendiğim cafe au lait de hiç telve yok tamamen hazır kahve ve süt tozundan yapıyor. 

Dolce Gusto kapsülleri büyük, duvar tutucularda vs çok yer kaplıyor, stoklamak için aldığınızda da dolapta epey yer kaplıyor,  tchibo kahve kapsüllerin sanırım iki katı gibi. 

Ben almak için araştırma yaptığımda tchibo sade sevenler için, dolce gustonun kremalı sevenler için daha uygun olduğunu duymuştum, benim gibi sade sevenler için bile cafe au lait on numara tadı var (zaten fransızların ünlü bir kahvesiymiş). tchibo cihazlarında çok sık su kaçırma sorunu vs olduğunu gördüm, sahibinden sitesinde ikinci ellerden öyle bir izlenime kapılmıştım.  farklı bir bakışı için bunların süt köpürtme aparatlı kapsül kahve makineleri olanları olduğunu da hatırlatayım, sade kapsül alıp sütü daha sağlıklı tüketebilirsiniz ama kim temizler ne kadar sürede temizlenir orasını bilmem. 

Kullanan biri olarak hanım istemeseydi hayatta alıp kullanmazdım, şimdide geçerine satardım, hem daha sağlıklı olması hem uygun maliyetli olması nedeniyle büyük boy moka pot (6 fincanlık olursa iki kahve bardağı anca çıkıyor) ocağın üstünde tercih ederim, içine kağıt, süt köpürtme için bir french pres, ben çekirdekten yapmak istiyorum diyenlere de bi kahve öğütücü ile on numara olur.  kahvede kahveden sonra en önemlisi kullanılan su kalitesi ve kahve miktarı (standart suya gramla ölçerek ölçü belirlemek gerekiyor)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benim makine bu. Tek eksiği aynı anda kahve ve su buharı vermiyor. Onun haricinde öğütme, çift damlalıklı kaşığı var. 

konchero-5023a-pid-espresso-kahve-makine

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...